Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vand Proiect AI cu ChatGPT 4(Gene...

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai
 

Care este cel mai bun incarcator?

- - - - -
  • Please log in to reply
75 replies to this topic

#1
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Care este cel mai bun incarcator pentru acumulatori AA/ AAA etc.?
Dupa ce criterii putem clasifica incarcatoarele pentru a le putea compara?
Ce ar trebui sa urmarim in materie de dotari la un incarcator sau ce fel de incarcator ar trebui sa evitam?
Care sunt cele mai recomandate marci si modele de incarcatoare?

#2
spider_zero_sapte

spider_zero_sapte

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,721
  • Înscris: 21.08.2007
Cel mai bun e cel care are cel mai mare amperaj și sloturi suficiente pentru tipul de acumulatori ce urmează a fi încărcați cu el. Asta așa ca prim criteriu.

#3
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Cred ca ideale pentru un "amator" sunt cele cu 4 sloturi care sa poata incarca fiecare acumulator individual.
In ceea ce priveste amperajul si eu sunt de acord cu acest aspect cu conditia sa isi aleaga in mod automat sau sa poti tu selecta manual curentul de incarcare.
Eu am un incarcator vechi cu timer care a fost conceput exclusiv pentru acumulatori de un anumit amperaj (destul de mic). Avand in vedere ca toti acumulatorii mei sunt mai puternici, acest incaractor nu ii incarca suficient decat daca il reinitializez (scotandu-l si reintroducandu-l in priza) ceea ce ar putea produce fenomenul de supraincarcare, deoarece se opreste exact dupa scurgerea unui anumit timp (fara sa masoare parametrii acumulatorilor).

Am creat acest topic nu doar pentru motivul ca a inceput sa ma intereseze subiectul.
Intrucat eu nu prea am avut de-a face cu aceasta latura tehnologiei, ii rog pe utilizatorii experimentati sa imi recomande un incarcator.
Am explicat la topicul despre incarcatorul Maha MH-C9000 despre ce este vorba: http://forum.softped...5#entry14801356

Incarcatorul ultra rapid la care m-am referit dincolo si pe care il utilizez cel mai des are un mare neajuns: acela ca nu vrea intotdeauna sa incarce acumulatorii. Pe deasupra, suspectez ca mi-a distrus niste acumulatori. Am 3 perechi de acumulatori care nu se mai incarca deloc. Nici macar cu celalalt incarcator la care m-am referit mai sus. Acum nu stiu care dintre ele mi-a stricat acumulatorii, insa ma gandesc sa achizitionez atat acumulatori noi cat si un incarcator adecvat.
Alte detalii am mai oferit aici: http://forum.softped.../#entry14801650

#4
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Din ce am studiat in materie de incarcatoare, cred ca voi opta pana la urma pentru MAHA MH-C9000 ca sa scap de cele doua incarcatoare cu probleme...
La F64 observ ca nu mai este pe stoc: http://www.f64.ro/pr...-AAA/index.html
La alte magazine pe care le-am gasit situatia stocului este incerta:
http://www.price.ro/...id=157064&asc=1
http://www.shopmania...00-16642757#all
Imi poate recomanda cineva o sursa de unde pot achizitiona acest incarcator in caz ca ma decid pentru acesta?

#5
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Aseara nu am avut timp sa detaliez de ce doresc un alt incarcator. Asa ca voi incerca sa ofer mai multe detalii.

Incarcatorul meu preferat este Varta Power Play 15 Minute Charger Type 57075 / 57175 (am notat ce scrie pe el).
Il utilizez de cativa ani si pana acum nu cred ca mi-a distrus niciun acumulator. Inca mai incarc la el acumulatori cumparati prin 2004-2005.
Cu toate acestea, deseori refuza sa imi reincarce acumulatorii - ii trateaza ca fiind defecti. Problema apare chiar si la acumulatori pe care i-am utilizat doar in pereche si, deseori, numai la unul dintre ei. (Daca il mut in alt slot tot nu il incarca.)
Rezolvarea pe care am gasit-o este sa pun acumulatorii problematici intr-un incarcator lent (marca GP) care incarca numai perechi de acumulatori si dupa un timp sa ii scot de la incarcat, apoi sa ii pun inapoi in incarcatorul Varta. Dupa ce fac aceasta, la urmatoarele reincarcari incarcatorul Varta nu mi-i mai considera defecti. In schimb, mi s-a intamplat sa nu imi functioneze daca ii pun intr-un reportofon digital in timp ce la alte dispozitive functioneaza normal. Daca pe reportofon nu functioneaza, atunci ii pun iar la incarcat in Varta care incepe iar sa ii incarce dar se opreste dupa cateva secunde (pe unul dintre ei, de obicei, il incarca ceva mai mult). Cand ii pun la loc in reportofon functioneaza.
Incarcatorul GP am evitat sa il utilizez deoarece incarca numai acumulatori cu o anumita capacitate (de obicei, mai mica decat ce am eu la majoritatea acumulatorilor). Pentru ca pe majoritatea ii reincarca insuficient trebuie sa reinitializez incarcatorul GP si sa ii mai las un timp la reincarcat. De obicei, ii scot ceva mai devreme decat expirarea timpului fix de incarcare ca sa nu risc sa ii supraincarc prea tare.
De cand utilizez aceste metode de reincarcare unii acumulatori si-au pierdut din capacitatea initiala, in timp ce altii functioneaza fara probleme. Cei care functioneaza fara probleme sunt cei pe care i-am reincarcat exclusiv cu incarcatorul Varta. Pe langa ei au mai fost cativa acumulatori care au murit de tot. Cei care au murit sunt cei pe care i-am reincarcat dupa metoda de mai sus. Pana acum nu m-am lamurit daca acumulatorii au fost distrusi prin utilizarea incarcatorului GP, prin utilizarea ambelor incarcatoare sau pentru ca le-a sosit vremea (desi nu au avut prea mult cicluri de reincarcare la activ).
Poate cineva mai experimentat sau mai informat dintre voi ar putea sa imi explice din ce cauza incarcatorul Varta considera ca anumiti acumulatori sunt defecti, desi nu sunt defecti, in timp ce alti acumulatori nu mi-i detecteaza niciodata ca fiind defecti, respectiv din ce cauza mi-au murit acumulatorii reincarcati cu ambele incarcatoare (din unele a iesit chiar si lichidul - un fel de pasta alba) cu toate ca nu au avut la activ prea multe cicluri de reincarcare (toti acumulatorii care mi-au murit, cred eu, "prematur" sunt GP, Forever si Usance).

Este clar ca nu mai are rost sa utilizez incarcatorul GP care este pur si simplu o porcarie. Nu as renunta nici la Varta, deoarece mi se pare genial, cu exceptia faptului ca nu vrea sa incarce orice.
Daca as sti ca exista un incarcator ultra rapid care sa nu mai fie atat de pretentios si care sa poata reincarca acumulatorii individual fara sa ii strice, atunci l-as cumpara fara discutie.
Sper sa imi sugerati voi un astfel de incarcator, daca exista!
Altfel, va rog sa ma ajutati sa gasesc un incarcator cat mai rapid (care sa permita, eventual, selectarea curentului de incarcare pentru o incarcare mai lenta sau mai rapida), care sa protejeze acumulatorii, sa ii incarce individual, sa ii masoare si sa stie cand sa opreasca incarcarea (sa nu fie doar cu un timer stupid), sa aiba trickle charge etc.
Nefiind un expert in domeniu inca nu m-am lamurit ce caracteristici ar trebui sa urmaresc la un incarcator.

(Scuze pentru mesajul lung si exprimarea mai dificila; nu stau sa reformulez...)

#6
senxei

senxei

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 100
  • Înscris: 04.07.2007
salut, am si eu 2 incarcatoare unul Memorex si celalalt CM Precision Technology. la ambele am vrut sa verific ce voltaj scot la borne dar la nici-unul nu am mai mult de 0,01 sau 0,02 v masurat pe multimetru pe treapta de 20 V DC. Chiar pe unele borne nu am decit 0,00 V. la Memorex mi se aprinde ledul cind il pun in priza, la celalalt nici macar unul din cele 2 leduri nu se aprinde. ce e drept a avut problema asta de nou. se aprindea putin unul dintre cele 2 leduri si apoi se stingea. dar incarca. cred totusi ca nu prea mai incarca nici-unul acumulatorii calumea. sau poate ca s-au deteriorat si acumulatorii in timp datorita calitatii indoielnice a incarcatorilor... Cit ar trebui sa indice intre borne daca bag incarcatorul in priza? 2,5 - 3 V? sau trebuie sa aiba si acumulatorii introdusi in pozitie ca sa poti masura?

Edited by senxei, 18 March 2014 - 13:50.


#7
senxei

senxei

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 100
  • Înscris: 04.07.2007
la CM totusi nu sint arse ledurile pentru ca atunci cind il scot din priza fac un flash scurt ambele. deci sint functionale...

#8
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
A reaparut, in sfarsit, pe stoc la F64 incarcatorul Maha MH-C9000 Wizard 1 dar, de aceasta data, cu pretul bine umflat. Acum costa 250 RON in loc de 219 RON cat era initial.
Si asta in conditiile in care cineva imi spunea ca l-a achizitionat de Black Friday la 150 RON. Oare sa fie adevarat?
La www.e-acumulatori.ro costa 209 RON impreuna cu doua carcase Eneloop cadou la care se mai adauga taxele de livrare care sunt maricele...
Ce parere aveti de varianta cu husa la 229,95 RON? Merita husa? Are cineva?

#9
alexx20alexx

alexx20alexx

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,506
  • Înscris: 13.03.2009
Eu de ani de zile folosesc doua incarcatoare "TRONIC"  , sunt foarte ieftine ( parca vreo 50-55 lei bucata , daca imi aduc eu bine aminte ) , incarca fiecare acumulator individual si evident are oprire automata pe fiecare ramura ... se gasesc periodic la "lidl" ( trebuie urmarit ) . Am cam 10 seturi  de 4 acumulatori AA , de la mai multe branduri ( sanyo / duracell / Maha Powerex ... ) + alte cateva seturi de acumulatori C ( pentru lanterne ) si pot spune ca nu mi-a stricat nici macar un acumulator pana acum si au destule cicluri (in special cei folositi la blitz-uri ) .


Attached File  tronic.jpg   12.46K   60 downloads

Edited by alexx20alexx, 23 April 2014 - 18:00.


#10
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Am trecut de cateva ori prin LiDL dar n-am vazut niciun fel de incarcator. O sa ma uit de acum inainte cu mai mare atentie. Cam in cat timp incarca? Suporta si acumulatori AAA?

#11
alexx20alexx

alexx20alexx

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,506
  • Înscris: 13.03.2009
Asta este problema ... le gasesti doar periodic cand le baga la "oferta" (cam o data la 2-3 luni) si le tin in magazine cam o saptamana  . Acum cca o luna bagase varianta cu afisaj , care nu am testato ( 75 lei parca ... ) .

Attached File  cccc.jpg   34.16K   62 downloads

Amandoua versiuni incarca : AAA , AA , C or D si  9V  /   functii : Refresh , Discharge , Charge , detectare baterii defecte

Edited by alexx20alexx, 23 April 2014 - 20:13.


#12
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,189
  • Înscris: 24.02.2007
In afara de cazul in care tragi nunti si ai de reincarcat blitz-uri la greu, nu vad de ce ar cumpara cineva asa incarcatoare scumpe.

#13
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Eu incarc destul de rar acumulatorii. Deci, in principiu m-as putea descurca cu orice incarcator capabil sa incarce acumulatorii individual, deoarece utilizez si dispozitive care functioneaza cu o singura baterie.

Problema apare cand plec intr-o excursie si am nevoie sa reincarc repede acumulatorii, caz in care ar fi necesar un incarcator ultra rapid pe care, din fericire il am, desi astfel de incarcatoare sunt extrem de scumpe.
Dar pretul nu este singurul dezavantaj al unui astfel de incarcator pentru ca, teoretic, distruge acumulatorii mai repede si, in particular, incarcatorul meu considera ca anumiti acumulatori sunt defecti si nu vrea sa ii incarce, desi alte incarcatoare ii incarca.

Evitarea acestor probleme ar putea fi infaptuita prin utilizarea unui incarcator lent care este ieftin si a mai multor acumulatori de rezerva. Insa si aici poate aparea o problema: acumulatorii de rezerva pe care ii utilizezi numai ocazional (cand pleci in excursii) trebuie sa ai grija sa ii reincarci periodic pentru a nu se descarca complet si deteriora, ceea ce reprezinta o grija in plus.

Tinand cont de tiparul meu de utilizare descris mai sus (si care nu este doar al meu), scenariile mai eficiente ar fi, deci, urmatoarele:
1. un incarcator lent si mai multi acumulatori de rezerva
2. un incarcator ultra-rapid si mai putini acumulatori
3. un incarcator superinteligent si mai putini acumulatori

Parerea mea este ca oricare dintre cele trei variante implica aproximativ aceleasi costuri.
Prin incarcator superinteligent inteleg un incarcator care pe langa celelalte functii sa permita la nevoie o reincarcare ultra rapida. Si acesta ar fi Maha MH-C9000 sau poate incarcatorul la care s-a referit alexx20alexx sau poate alt incarcator.

Solutia 2 la mine cam pica, datorita problemei cu detectarea acumulatorilor buni ca fiind defecti (nu o face mereu). Oricum, pentru mine a devenit clar ca nu este un incarcator prea sigur, desi ma folosesc inca de el si sunt multiumit de el pentru ca practic nu mi-a stricat inca acumulatorii (sau cel putin asa cred). Raman variantele 1 si 3. Personal, inclin totusi spre varianta 3. Sa merg mai curand pe 1?

#14
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,189
  • Înscris: 24.02.2007
Iei niste eneloop-uri ca acumulatori de rezerva si scapi de grija reincarcarii periodice.

#15
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Deci sugerezi varianta 1 plus acumulatori LSD.
Problema aici este ca deja am destui acumulatori care nu sunt LSD (doua perechi cu amperaj mare pe care din nestiinta - neauzind de LSD-uri - i-am cumparat eu si altii care mi-au fost bagati pe gat impreuna cu un incarcator). Ce sa le fac? Sa ii arunc?

#16
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Am facut un efort si am comandat in cele din urma modelul Maha MH-C9000 Wizard 1 (cu o saptamana in urma).
Intre timp am incercat sa incarc cu el atat acumulatori AA cat si AAA, toti NiMH, respectand indicatiile privind pozitionarea acumulatorilor (polaritatea si modul de introducere pentru AA respectiv AAA) si am constatat urmatorele:

1) O pereche de acumulatori AA Sanyo de 2700 mAh si doua perechi de acumulatori AAA GP de 600 mAh, respectiv Forever de 850 mAh nu mi le incarca.

2) O pereche de acumulatori AAA GP Recyko+ de 820 mAh si un acumulator individual AA Sanyo Eneloop de 2450 mAh le-a incarcat.

In cazul acumulatorilor mentionati in primul rand (1) nu porneste automat incarcarea, indiferent pe care dintre ei il pun in incarcator. Mai exact, dispozitivul isi alege automat modul "Charging" dupa 10 secunde de la introducerea acumulatorului in incarcator, iar dupa inca o secunda revine in modul de input. Daca aleg manual curentul de incarcare, se intampla acelasi lucru.
Daca selectez oricare dintre celelalte moduri de functionare, indiferent de optiunile alese incarcatorul revine mereu la aceeasi stare ca atunci cand introduc un acumulator in incarcator.
Practic asteapta 10 secunde ca sa aleg un program de incarcare, selecteaza automat functia de incarcare si parametrii impliciti, iar dupa cca. o secunda revine la asteptarea de 10 secunde, dupa care se repeta aceasta situatie indiferent cat timp las acumulatorul in incarcator. In final acumulatorul ramane tot descarcat.
La fel se intampla cu toti acumulatorii mentionati la punctul (1).

In cele din urma am reincarcat acumulatorii mentionati mai sus cu incarcatoare mai vechi, banale.

Prima pereche de acumulatori mentionata, dupa incarcare in alt incarcator am pus-o in incarcatorul Maha si am incercat sa-i fac un Refresh. Aparent acesta a functionat. Apoi le-am facut o descarcare si am incercat sa-i incarc din nou, dar iar nu a functionat.
In continuare i-am incarcat cu alt incarcator (tot banal) si bineinteles ca si de aceasta data a functionat.
Culmea este ca punandu-i deja incarcati in incarcatorul Maha incepe sa-i incarce si dupa cateva minute imi apare mesajul ca a fost incheiata incarcarea. Daca ii descarc timp de cateva minute, iar nu vrea sa-i incarce.
Daca masor tensiunea si intensitatea acumulatorilor respectivi dupa incarcare as zice ca sunt in regula, desi amperajul masurat este ceva mai mic decat normal (nu mai sunt noi). Totusi, daca ii utilizez in camera foto sau intr-o lanterna se comporta normal.

Oare care sa fie explicatia?

A. Incarcatorul Maha este de fapt un incarcator slab calitativ, in ciuda functiilor pe care le are si nu incarca decat ce-i convine (de exemplu, incarca doar acumulatori noi sau care se incadreaza in anumiti parametri pe care este capabil sa ii masoare)?

B. Este defect? Desi, avand in vedere ca pe unii acumulatori ii incarca nu cred ca poate fi considerat defect...
Totusi mentionez ca valorile pe care le afiseaza in cursul incarcarii nu corespund celor afisate de aparatul meu de masura. Incarcatorul Maha afiseaza un voltaj mai mare decat in realitate si un amperaj ori mai mare, ori mai mic decat afiseaza aparatul de masura.

C. Sunt acumulatorii defecti? Nu cred, deoarece se comporta normal la utilizare si oricare alt incarcator ii incarca fara probleme.

Oricum, nu mi se pare in regula ca acest incarcator nu este capabil sa-i incarce...

Edited by _-_, 13 September 2015 - 15:31.


#17
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
La cateva dintre intrebarile de mai sus am gasit unele raspunsuri aici: http://www.mahaenergy.com/faq-c9000/

Quote

The charger cannot detect my battery. What can be done?

Virtually all batteries can be detected by the charger. Therefore, if a battery cannot be detected, it is likely not making good contact with the charger. This can be caused by improper seating of the battery or battery not meeting the IEC dimension standard. Try rotating the battery or placing it in another slot.

Afirmatia ca "virtual toate bateriile pot fi detectate de incarcator, daca sunt pozitionate corect" ramane corecta doar cu accent pe cuvantul "virtual", deoarece in plan real majoritatea bateriilor nu pare sa le detecteze.

Quote

After the charge begins, why do I see an abnormally high voltage (~ 1.6V to 2.0V) on the screen?

In the first few seconds, the MH-C9000 performs a proprietary “high impedance” check to filter out batteries unsafe to charge including non-rechargeable batteries. During this time, a high current is applied and voltage measured to determine the impedance of the battery.

Why doesn’t the charging and discharging current reach the set values exactly? I thought the charger is supposed to be precise.

The charging and discharging current are pulsed, thereby causing the displayed current to go up and down. The capacity calculation is based on the actual current rather than the set current so capacity calculation remains accurate.

Deci se pare ca incarcatoarele prea "inteligente" cum este acest model (presupunand ca nu este defect) nu sunt realmente foarte "inteligente", iar in practica cel mai bine isi fac treaba incarcatoarele mai putin "smart".

Regret ca am facut aceasta achizitie. Speram ca in timp se va amortiza investitia, deoarece acest incarcator va prelungi viata acumulatorilor, dar in realitate va ramane aproape inutilizabil pentru mine, deoarece esueaza fix la indeplinirea functiei fundamentale: incarcarea majoritatii acumulatorilor.

Astept opinia altor utilizatori ai acestui model sau a electronistilor!

Iar intrebarea de la acest topic ramane deschisa: "Care este cel mai bun incarcator"?

Edited by _-_, 13 September 2015 - 15:59.


#18
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postalexx20alexx, on 23 aprilie 2014 - 17:57, said:

Eu de ani de zile folosesc doua incarcatoare "TRONIC"  , sunt foarte ieftine ( parca vreo 50-55 lei bucata , daca imi aduc eu bine aminte ) , incarca fiecare acumulator individual si evident are oprire automata pe fiecare ramura ... se gasesc periodic la "lidl" ( trebuie urmarit ) . Am cam 10 seturi  de 4 acumulatori AA , de la mai multe branduri ( sanyo / duracell / Maha Powerex ... ) + alte cateva seturi de acumulatori C ( pentru lanterne ) si pot spune ca nu mi-a stricat nici macar un acumulator pana acum si au destule cicluri (in special cei folositi la blitz-uri ) .


Attachment tronic.jpg

Am gasit, in sfarsit, modelul fara afisaj (tot in LiDL). A costat doar 45 RON. L-am utilizat o singura data cu acumulatori pe care incarcatorul Maha refuza sa-i incarce si i-a incarcat, functioneaza foarte bine, sunt incantat de el. Este mult peste Maha MH-C9000. Sper sa il prind si pe cel cu afisaj.

Am mai gasit, totodata, acumulatori Low Self Discharge AA de 2400 mAh si AAA de 900 mAh la 15 RON setul de 4 acumulatori, produsi tot de Tronic. Sper sa fie si ei OK.

Attached Files


Edited by _-_, 23 June 2016 - 07:21.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate