Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...
 

atractia sexuala la oameni dpdv stiintific

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
vyctoras1985

vyctoras1985

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 11,765
  • Înscris: 01.07.2013
principalele insusiri care ne atrag la sexul opus care sunt? ce le atrage pe fete , ce ii atrage pe baieti? sunt fetele atrase de psihic si barbatii de aspect? desi pare ca fetele aleg de multe ori barbati musculosi & etc. mai sunt calitatile de acum 10 000 de ani valabile? ne duc fetele pe o directie buna in momentul asta avand in vedere felul cum isi aleg partenerii? care vor fi tendintele viitorului?
vreau argumente nu numai din stiinte sociale ci si chimie , fizica, biologie etc

#2
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
Stiintific vorbind, exista corelatii intre specii.

Homologies of Animal and Human Sexual Behaviors.

Attached Files



#3
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
Aviz amatorilor de off-topic: intrebarea e clara, iar numele ariei si mai clar: argumente stiintifice.

Pentru cine nu intelege "argument stiintific": acesta trebuie sa fie argumentat cel putin intr-un articol stiintific.

Simplele urlete pe la colturi nu sunt argumente stiintifice.

Din acest motiv ati luat warn toti cei care ati postat pareri.

#4
Psiho_tera

Psiho_tera

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 30.01.2014
Atragem sau respingem oamenii din jur in functie de mirosurile pe care le emana corpul nostru. Felul in care aratam, vorbim si ne comportam influenteaza si el relatiile dintre noi si semenii nostri, dar nu trebuie sa subestimam rolul jucat in socializare de stimulii olfactivi.
Feromonii sunt substante pe care le produce orice organism (nu neaparat uman) cu scopul de a transmite diverse mesaje, intr-un limbaj biochimic, intre indivizi ai aceleiasi specii. Mai simplu spus, sunt mirosuri pe care creierul le percepe in mod inconstient si care afecteaza comportamentul celorlalti fata de noi si al nostru fata de ceilalti.
Sexul inmulteste neuronii
Pana de curand, fiziologii erau convinsi ca celulele nervoase nu se pot inmulti. Un studiu al specialistilor canadieni de la Universitatea Calgary din Alberta, efectuat pe soricei, demoleaza insa aceasta axioma a neurofiziologiei, demonstrand ca prolactina – hormon secretat de catre hipofiza, dupa orgasm, in cantitati importante – stimuleaza bulbul olfactiv, ducand la dublarea numarului de neuroni din acest centru nervos. Nivelul prolactinei creste de asemenea pe timpul sarcinii, stimuland si in aceasta situatie dezvoltarea bulbului olfactiv.
Indirect, dezvoltarea simtului mirosului influenteaza comportamentul mamelor fata de progenituri: s-a constatat ca soricutele cu deficit de receptori de prolactina tind sa-si neglijeze puii. In privinta rostului descarcarilor prolactinice din timpul actului sexual, cercetatorii nu se grabesc inca sa se pronunte, insa concluziile lor logice sunt asemanatoare: prolactina duce la dezvoltarea mirosului, pentru o mai buna (re)cunoastere intre parteneri.
Parfumul il face pe om
Un alt experiment, condus de catre cercetatorii Degel si Koster, de la Centrul European al Stiintelor Gustului din Dijon, Franta, a evidentiat modul in care facem asocieri intre oameni si parfumuri. 108 subiecti au fost supusi la diverse teste, in timp ce se aflau in incaperi parfumate discret cu lavanda, iasomie sau, din contra, ramase neparfumate. Dupa aceea, participantii la experiment au fost stransi intr-o incapere mai mare, in care au vizionat imagini cu diferite camere, printre care si cele parfuma­te (sau nu), in care statusera anterior. Apoi li s-a dat sa miroasa 12 testere continand diferite arome, inclusiv de iasomie si lavanda, dupa care fiecare si-a exprimat opinia in legatura cu modul cum ar trebui sa fie parfumate camerele.
Majoritatea zdrobitoare a hotarat ca, pentru incaperile vizitate si ulterior vizionate, se potriveau mirosurile de lavanda sau, dupa caz, de iasomie. Concluziile trase suna astfel: memoria olfactiva ne influenteaza comportamentul, si asta in mod total inconstient. Inca din copilarie (dar mai ales la pubertate), intalnim persoane care apartin unor clase sociale diferite. Acestea devin „arome-martor“ pentru urmatorii indivizi pe care ii vom intalni de-a lungul vietii si pe care ii vom clasifica si judeca in functie de parfumul „martorilor“. Va fi suficient sa analizam rapid aspectul, gestica si mirosul unui individ, pentru a-l categorisi si mai ales pentru a hotari daca intra sau nu in tiparele prestabilite in creierul nostru.
Parfum de femeie
Legendele orientale descriu felul in care isi alegeau sultanii cadanele: in afara de aspectul fizic, conta foarte mult mirosul. Fetele erau puse sa alerge ca sa transpire, dupa care suveranul le lua de sotii pe cele ale caror mirosuri i se pareau agreabile. Substantele mirositoare emanate de femei si care ii atrag pe barbati se numesc copuline. Ele sunt un amestec de acizi vaginali, secretati cu maxima intensitate in perioada ovulatiei. La randul lor, femeile reactioneaza la mirosul feromonilor masculini (androstenone), externati in special prin urina si transpiratie.
Reactia inconstienta a organismului feminin la asemenea mesaje olfactive este una de modificare a ciclului menstrual, asa incat femeia sa devina fertila cat mai repede. In absenta feromonilor masculini, femei­le care traiesc in grupuri tind spre o uniformizare a menstruatiilor, ajungand sa ovuleze aproape in acelasi timp (studii facute pe calugarite). Neurofiziologia mirosului este inca departe de a oferi raspunsuri concrete la anumite aspecte. Un lucru este insa sigur: nasul distinge mai mult decat suntem constienti ca o face. El poate deosebi mireasma de mici de cea de gogosi, dar poate si distinge intre posibilii parteneri sexuali, de afaceri sau de distractii, alegandu-i pe cei cu mirosuri atractive si respingandu-i pe cei care „miros urat“.

Argumentat si sustinut de oamenii de stiinta !

P.s. Scap si eu de Warn-ul ala? Nu a fost cu intentie.

Edited by Psiho_tera, 09 March 2014 - 13:22.


#5
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

View PostPsiho_tera, on 09 martie 2014 - 13:09, said:

Atractia sexuala depinde de mai multi factori comuni sau independenti.
In functie de indivizi, acestia pot fi atrasi de unele caracteristici fizice sau / si psihice.
La femei, hormonii responsabili de activitatea sexuala sunt mai putin excitati decat la barbati, de aici si expresia ca ele sunt mai mature deoarece gandesc cu capul si nu cu * .
Barbatii pe de alta parte, au activitatea hormonala mai crescuta, mai excitata / intensa, astfel ca ei uneori deseori se uita mai intai la caracteristicile fizice si nu la cele intelectuale, deoarece fiind de felul lor niste vanatori, tot timpul sunt in stare de alerta sa vaneze.

Este si in ADN-ul nostru din mosi stramosi, instinctul de a cerceta aspectele fizice la persoana de sex opus si a face o asociere cu sexul.

Strict ca parere personala, totul se intampla la nivel de gandire, psihologic. Ca idee, daca de maine toate femeile ar umbla cu mainile total acoperite si barbatii nu ar vedea prea des maini de femei, peste 100-200 de ani, mainile femeilor ni se vor parea foarte excitante, interesante deoarece se "infiripa" in ADN-ul nostru ca ii ceva interzis dar tentant, placut si se transmite din generatie in generatie pana la un moment dat cand mainile vor fi asociate cu sexul, asa cum astazi fundul este asociat cu sexul.

Dpdv stintific, totul se intampla din cauza feromonilor. Care cica 2 persoane de sex opus care emit feromoni, pentru a se putea intelege / cupla , trebuie ca acei feromoni sa fie compatibili dpdv chimic, astfel, are loc reactii chimice la nivelul indivizilor de sex opus, care duc la dragoste, relatie , sex.
Nasol cu feromonii astia, ca de cand cu faza de la Cernobil, unii mai sunt atrasi si de oameni cu acelasi sex, deci sa intelegem ca feromonii pot suferi modificari de structura astfel incat sa te faca sa te simti atras maine poimaine si de animale.

Serios, totul se reduce la nivel de gandire, constient si inconstient, fapt care se poate explica psihologic, si are la baza o logica mult mai reala decat teoriile stintifice cu privire la feromoni.
Reportajele / Media scriu multe pentru rating, dar nu, nu avem nici cea mai mica legatura din acest punct de vedere, cu dobitoacele.

Aceasta este o parere pe care nu ai argumentat-o stiintific. Warn.

View PostPsiho_tera, on 09 martie 2014 - 13:09, said:

Argumentat si sustinut de oamenii de stiinta !

P.s. Scap si eu de Warn-ul ala? Nu a fost cu intentie.
Aia e o revista de consum, nu un jurnal de stiinta. Nu are o bibliografie si nici una dintre afirmatiile exprimate acolo nu sunt documentate sau dovedite empiric.

Stiinta nu se face cu carnetelul pe picior, ca asa am fi toti doctori.

#6
unucelalalt

unucelalalt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,768
  • Înscris: 14.05.2015
Chimie.Eu urmaresc pe FB Psihologies . Si am citit cat am putut si ce am putut pricepe psihologie.Te scoate din ceata , te ajuta sa intelegi oamenii sa te intelegi mai bine cu ei.

#7
Cristi_E

Cristi_E

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,959
  • Înscris: 31.03.2015

View Postvyctoras1985, on 09 martie 2014 - 11:42, said:

principalele insusiri care ne atrag la sexul opus care sunt? ce le atrage pe fete , ce ii atrage pe baieti? sunt fetele atrase de psihic si barbatii de aspect? desi pare ca fetele aleg de multe ori barbati musculosi & etc. mai sunt calitatile de acum 10 000 de ani valabile? ne duc fetele pe o directie buna in momentul asta avand in vedere felul cum isi aleg partenerii? care vor fi tendintele viitorului?
vreau argumente nu numai din stiinte sociale ci si chimie , fizica, biologie etc
Depinde ce intelegi prin stiintific. In orice caz, nu este deloc un mister ce anume ne atrage la sexul opus, ba chiar as putea spune ca este atat de evident, incat savantii nu prea si-au batut capul cu subiectul asta. Totusi, daca te intereseaza subiectul, iata cateva carti care au legatura cu aceasta tema:
Descendenta omului si selectia sexuala - Darwin
On Human Nature - Edward O. Wilson
The Social Conquest of Earth - Edward O.Wilson
Gena egoista - R. Dawkins
The Evolution Of Desire: Strategies of Human Mating - David Buss
Why Women Have Sex: Understanding Sexual Motivations from Adventure to Revenge - David Buss
Sex, Power, Conflict: Evolutionary and Feminist Perspectives - David Buss

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate