Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Casa un nivel linga Sibiu

- - - - -
  • Please log in to reply
585 replies to this topic

#19
cosmosin

cosmosin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 21.02.2008
Sa raimprospatez un pic topicul.

Nu m-am apucat de constructie din cauza unor incurcaturi cu actele, pe care o sa le punctez mai jos, pentru cei care se vor confrunta cu aceeasi problema;
- in cazul in care trebuie sa cedati in favoarea primariei o parte din teren pentru drumul de access si trotuar, neaparat faceti prima data dezmembrarea, iar restul actelor (Certificat de Urbanism, avize, etc) le faceti pe parcela ramasa in proprietate dupa cedare. eu am fost sfatuit gresit, a trebuit sa reiau o parte din acte, cu nervii si cheltuieliile necesare;
- daca cereti in proiect "si imprejmuire", aveti nevoie de un proces verbal de granituire, care se face la topometrist pentru vecinii persoane fizice, iar pentru vecinul Primaria (parcela cedata), trebuie sa faceti cerere separata, tot la Primarie, pentru a-l obtine.

Eu m-am innarmat din start cu rabdare, dar pe parcurs am facut ceva crize cu oamenii responsabili pentru intirzieri, pentru ca aceste intirzieri sunt de citeva luni, nu doar de citeva zile: la Primarie 30 de zile, la Cadastru 30 de zile, iar la Primarie 30 de zile. Inca nu am depus pentru autorizatie, sper saptamina viitoare, sau poate cealalta ...

#20
cosmosin

cosmosin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 21.02.2008
Ce parere aveti de placa peste parter cu structura din plasa sudata vs bare independente?

Initial am optat peste parter sa avem o structura pe grinzi de lemn, podul fiind folosit in mare ca si spatiu de depozitare, cu un birou de 20-30mp undeva pe acolo. Intre timp, citind jurnalele de pe forum, am zis ca poate este totusi o solutie mai buna cu placa de beton, asa ca am rugat structuristul sa ne faca si o astfel de rezistenta; el ne-a facut cele doua tipuri, sa ne alegem Posted Image. Totul suna bine, pina la bani; din calculele mele, preturile (in mare) sunte cam asa:

- placa pe structura de lemn:    - 17m3 lemp * 600lei/m3 = 10.200 lei

placa fier si beton  
- plasa sudata    - 5500kg*3.1lei/kg = 17050lei + beton - 26mc*250lei = 6500lei => 23.550 lei
- bare independente - 2000kg*3.1lei/kg =   6200lei + beton - 26mc*250lei = 6500lei => 12.700 lei

Este normala diferenta de 3200kg intre barele independente si plasa sudata?
Din ce am mai citit, plasa de fi6 este mica pentru placa peste parter, ar trebui minim fi8, dar asta mai adauga citeva kg. Cit despre barele independente, nu am idee care este dimensiunea minima. Daca structura din bare independente este una buna, as merge mai degraba pe asa ceva, cred ca diferenta de 2000 lei fata de cea pe lemn merita.

Attached Files


Edited by cosmosin, 08 July 2014 - 10:48.


#21
Alxdava

Alxdava

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,825
  • Înscris: 30.03.2009
Nu-ti mai face placa de beton daca nu te lafai in bani.
Este buna dar costa si dureaza pana decofrezi complet cam 1 luna.


Si apoi pt ce iti trebuie pod cu placa? Depozitezi porumb sau cartofi acolo?
Diferenta dintre beton si lemn este de minim 100% la csre mai adaugam si durata mare de executie la beton: cofrare(lemn-scandura, popi, cuie, sarma poate), armare, turnare, decofrare.

Pt cofrare vei folosi aceeasi cantitate de lemn ca in cazul unui planseu din lemn. Are rost acrasta cheltuiala?

#22
cosmosin

cosmosin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 21.02.2008
Pai nu stiu daca se merita sau nu, ma gindeam ca incheaga mai bine casa daca este o placa de beton, plus izolarea termica se face mai bine, polistiren peste placa de beton vs vata minerala deasupra tavanului de rigips. In plus, am inteles ca iesi mai ieftin cu tavanul tencuit decit cu structura de rigips plus finisagele necesare. De aceea ceream pareri si sfaturi.

#23
cosmosin

cosmosin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 21.02.2008
Calculul meu era cam asa: constructorul a zis ca vine cu cofrajele, nu stiu cite are, dar daca mai trebuie, completam cu lemn, care va merge la astereala; din spusele lui (tot ale constructorului) recupereaza o mare parte din lemnul de la cofraje. Cuie, sirma - cheltuiala nu este mare, timp indelungat pina la decofrare - nu este o problema pentru mine, pentru ca nu ma grabesc, ma opresc cu constructia la rosu anul acesta. Diferenta de pret pentru o placa cu structura de lemn vs. beton armat cu bare independente nu este mare, din calculele mele aproximativ 2100lei, bani care as zice ca se renteaza pentru confortul oferit de placa de beton. Se merita aceasta placa de beton cu bare independente? Fierul bagat in placa este suficient ca si grosime, sau ar trebui mai gros? Automat ar creste si diferenta in bani.
Revenind iar la calculele mele, este o diferenta in bani prea mare (dublu) intre placa pe structura de lemn vs. placa de beton cu plasa sudata, deci aceasta iasa din discutie.
Sa ramin totusi la structura de lemn?

Edited by cosmosin, 09 July 2014 - 12:49.


#24
cosmosin

cosmosin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 21.02.2008
Mai am vreo doua-trei intrebari pe teava pentru voi, ce ziceti, pe rind sau toate deodata? :)

#25
havenodoubts

havenodoubts

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 382
  • Înscris: 15.05.2008
Eu am mari dubii ca e corect calculul tau de plasa de 6 (pe aici nu e la kilogram ci la 2x5m , 180 lei fara tva) si la necesarul de 26 mc de beton pentru o placa. Ia refa-l cu simt de raspundere ca tare ti-as recomanda placa in loc de lemn.

#26
cosmosin

cosmosin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 21.02.2008
Ai perfecta dreptate, socoteala cu plasa sudata este total eronata; din graba (care a cam stricat treaba), am interpretat gresit plansele date de structurist.

Am mai studiat un pic plansele cu celalalt ochi de necunoscator, dar mi-am prins iar urechile in sirmele din proiect.
Concluzia dupa noul studiu: sunt doua planse, cu armare inferioara plasa sudata de fi6 si cu armare superioara plasa sudata de fi7.1 . In prima plansa este un tabel, care contine toate plasele necesare de fi6 si fi7.1, taiate la dimensiunea necesara pentru a le asaeza in plan,si care cintaresc 2383kg, adica greutatea fierului din placa. In plansa doi, sunt bucatile de plasa necesare pentru a fi cumparate, adica 28xfi6 + 21xfi7.1 dar cu greutatea reala la cumparare, inainte de a fi taiate => 3090kg.

Preturile gasite pe net, dar care banuiesc ca difera fata de cele din depozit, sint urmatoarele"
Plase sudate 6 (5x2) - 140lei/buc * 28bucati = 3920lei
Plase sudate 7.1 (5x2) - 248lei/buc * 21bucati = 5208lei => total 9128lei

In jpg-ul postata cu necesarul de materiale in caz de armare cu bare independente, apare ca si necesar de beton (nu stiu daca este acelasi necesar de beton in ambele cazuri, dar il iau pe acesta momentan) - 26mc * 250lei/mc = 6500lei  => 15.628lei total pentru plase si beton

Va rog sa ma corectati daca am gresit.

Intrebari:

- revin cu intrebarea plase sudate vs bare independente, care este mai recomandata armare? cea cu bare independente este (doar dupa socotelile mele) mai accesibila
- in cazul cu plase sudate, la armarea superioara, cea cu fi7, apar lipsa plasele cele de pe mijloc, inginerul cumva a facut un chenar, dar nu a mai pus si pe mijloc plasa. Este corect?
- sa merg pe placa de beton in loc de structura de lemn, cu toate neajunsurile si cheltuiala in plus?

Edited by cosmosin, 11 July 2014 - 16:04.


#27
cosmosin

cosmosin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 21.02.2008
Na asa, deci "no news means good news"? Posted Image (nu e risul meu cel mai sincer)
Probabil voi alege placa de beton cu bare independente, peste parter. Eu zic acum ca podul nu va fi niciodata mai locuit decit in suprafata unui birou, copiii la casa lor, dar "never say never", probabil ca e mai intelept cu placa armata.

Revin cu aceeasi intrebare din primul post, referitor la structura de rezistenta; am atasat schitele din nou. Ce ziceti, faptul ca nu am fier in fundatia din pamint, dar am cei 7 stilpi Fiz.1 si Fiz.2 plus centura elevatiei, este suficient, tinind cont ca este o casa pe un nivel? Am pus aceeasi intrebare structuristului, raspunsul lui mai jos:

"Atat infrastructura, cat si suprastructura este in sistem mixt, cadre din beton armat+fundatii continui si diafragme de zidarie rigide.Cadrele sunt elemente alcatuite din fundatii izolate elastice, stalpi si grinzi din beton armat ce contin exact atata armatura de cat este nevoie pentru solicitarile statice, inclusiv cele dinamice rezultate seism.Fundatiile continui rigide sunt in regula pentru o casa Parter+Mansarda pt. zona seismica a Sibiului si nu necesita armatura suplimentara, in afara de o centura din b.a. sub diafragmele de zidarie.In concluzie nu va faceti nici o grija pentru fier.A pune fier suplimentar in astfel de  fundatii este o risipa de bani si nu ajuta cu nimic.Pacat ca aveti stratul bun de fundare asa jos(asa se explica inaltimea mare a fundatiei de beton.Mai mult, betonul din aceste fundatii poate fi redus prin executarea lor cu beton ciclopian(beton ce contine 30 % piatra-bolovani)".

Attached Files



#28
cosmosin

cosmosin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 21.02.2008
Am cerut 3 oferte pentru bransamentul electric, firida este peste drum de teren, drumul lat cam de 6m. Atasez devizul cu suma cea mai mica. Cum vi se pare?
La suma respectiva se mai adauga aproximativ 200 de lei contravaloarea contorului. Tot cu ei doresc sa fac si impamintarea in fundatie, ca si pret informativ (telefonic) a zis ca va costa in jur de 800 de lei. Poate ar trebui sa cer o oferta clara si pentru aceasta impamintare, ca sint satul de preturi aproximative.

Attached Files


Edited by cosmosin, 15 July 2014 - 13:35.


#29
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012
NU e rea...
Mie mi-a luat "smecherul" ala 4000ron!

#30
cosmosin

cosmosin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 21.02.2008
Despre fierul din fundatie, prea mult sau prea putin, cade casa copchiilor in cap sau nu? Treaba este ca arhitectul are colaboratorii lui si pe structura si pe verificarea structurii (am si stampila de verificator). Dar mi-a mai zis cineva ca ii pare o gluma rezistenta casei, asa ca va cer parerea.

Edited by cosmosin, 15 July 2014 - 22:00.


#31
Alxdava

Alxdava

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,825
  • Înscris: 30.03.2009
Planurile arata o structura f buna.
Armare pe talpa, stalpi pana jos.
Foarte bine facuta rezistenta. Mai ales pt o casa parter.

Merge si un etaj peste.

#32
cosmosin

cosmosin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 21.02.2008
Multumesc Alxdava pentru raspuns.

#33
cosmosin

cosmosin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 21.02.2008
Azi mi-am ridicat autorizatia de constructie, cindva pe la inceputul lunii august incep sapaturile Posted Image

Intre timp am reusit sa citesc tot topicul casei pe un nivel a lu' Dexter (timpul tare scurt) si m-am mai linistit un pic cind am vazut ca si el are cam aceeasi structura de rezistenta, cu beton de umplutura pina la CTN, iar stilpii pornesc doar din armatura elevatie; eu avind in plus cei 7 stilpi care pornesc de la -1.8m, restul la fel ca el, porniti din elevatie.

Ce parere aveti de varianta structuristului cu beton ciclopian (beton ce contine 30% piatra-bolovani) pina la CTN? Ofera o rezistenta mai mare (am inteles ca trebuie obligatoriu beton B200) decit cu beton normal B150? La bani am inteles ca un pic se merita ...
Sau mai bine sa nu ma complic?

Inca nu sint 100% hotarit cu placa peste parter :/

Edited by cosmosin, 22 July 2014 - 16:30.


#34
havenodoubts

havenodoubts

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 382
  • Înscris: 15.05.2008
Eu, din proprie experienta, fara calcule stiintifice, oferte, deviz, etc,  iti zic ca o placa de beton armata cu fi6 sus-jos de 11cm, te costa pe partea de materiale exclusiv, in jurul a 6500 de lei la un perimetru de 90m, presupunand ca deja ai cofraj, sarma, popi, etc. Mai departe, calculele ti le faci tu.

Edited by havenodoubts, 22 July 2014 - 20:34.


#35
cosmosin

cosmosin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 21.02.2008
Eu inca nu am propria experienta in legatura cu constructia unei case, dar invat Posted Image. Multumesc Nodoubts pentru info.

Ma gindesc ca la placa de 11cm te referi cea pe sol, la cota 0, corect?

Edited by cosmosin, 22 July 2014 - 20:58.


#36
Bananajoe

Bananajoe

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 18.07.2014
Recomandarea mea e sa faci placa de beton. Din punctul meu de vedere, daca e armata cu bare independente, merge mai usor la montaj(pentru armatura inferioara).  E greu sa armazi cu plase si sa iasa de calitate.
Betonul ciclopian in fundatii e bun, dar.... Mai bine ia un beton de caliatate, chiar bc20,diferenta de pret nu e mare si acopera eventuale greseli de turnare, vibrare, transport. Oricum fundatia ta arata bine si in orice varianta nu trebuie sa-ti faci probleme.
Placa de 13 e un minim acceptat oarecum (vibratii, foc -nu rezistenta neaparat). Barele de 6 in placa au dezavantajul ca se deformeaza foarte usor cand calci pe ele. Deci, cum ai tu, de 8 e foarte ok. Pasul de 20 e rezonabil.
Mai important ca orice armatura e executia de calitate. Sa ai asta in vedere (cofraj curat, armatura fara rugina, ancoraje ca in proiect, vibrare beton, distantieri suficienti, capre care chiar sa tina omul cand calca pe plasa, etc).
Succes.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate