Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA
 Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac
 Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...
 BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim
 

Gazprom-Media, interesata de preluarea operatiunilor (C.M.E.) din Romania ?

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
ShevaDani

ShevaDani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,922
  • Înscris: 09.03.2012
Cand a anuntat rezultatele financiare pe tot anul trecut si un nou acord de imprumut cu Time Warner, compania Central European Media Enterprises (CME), care detine liderul pietei locale de media, Pro TV, a confirmat partial unele informatii vehiculate in iarna, referitoare la vanzarea unor active din Romania. Oficial, raportarile depuse pe 28 februarie de CME la Comisia de supraveghere a pietei financiare din SUA, SEC, mentioneaza ca active ce ar putea fi vandute operatiunile de radio si cinema, desfasurate in special in Romania. Potrivit unor informatii neoficiale, insa, la usa CME ar bate in prezent mai multe entitati interesate de preluarea "la pachet" a tuturor operatiunilor din Romania, respectiv a celor din Bulgaria. Surse convergente au mentionat conglomeratul rus Gazprom, cel mai probabil indirect, ca una dintre partile interesate in aceste demersuri.
•HotNews.ro a solicitat atat CME, cat si diviziei media controlate de Gazprom, Gazprom Media (ce desfasoara activitati de televiziune, radio, presa scrisa, productie cinematografica, advertising, internet si unde varf de lance sunt posturile rusesti NTV, TNT si NTV-Plus), precizari referitoare la aceste informatii. Pana miercuri, niciuna dintre parti nu au raspuns in vreun fel acestor solicitari.
In ultimele luni, in mediul online au fost vehiculate mai multe informatii legate de eventuala vanzare a Pro TV si a altor operatiuni derulate de CME in Romania. In ianuarie, Catalin Tolontan scria pe blog despre o posibila vanzare pe bucati a acestor operatiuni, inclusiv faptul ca Pro TV ar fi de vanzare. In decembrie, Reportervirtual.ro mentiona intentia de vanzare a studiourilor MediaPro si a posturilor de radio Pro FM si InfoPro. De atunci, reprezentantii Pro TV si ai CME au tacut, iar o parte dintre cei vehiculati drept cumparatori aspiranti au negat ca ar fi implicati in discutii sau au evitat raspunsuri transante pe aceasta tema.
Ce spune acum, oficial, CME:
•In anuntul din 28 februarie referitor la rezultatele financiare din 2013 si la noul acord de imprumut cu Time Warner, dar si in teleconferinta ce a insotit anuntul, oficialii CME au mentionat intentia de vanzare a unor active.
•In documentele depuse la Comisia de supraveghere a pietei financiare din SUA (SEC), CME mentioneaza clar printre activele ce se incadreaza la "cedari permise" prin Acordul de imprumut cu Time Warner: orice companie subsidiara sau afiliata "detinuta de CME Media Pro Distribution B.V. (impreuna cu CME Investments B.V.) sau de Media Pro Entertainment Romania S.A.", respectiv orice "afacere radio". Prin afacere radio compania intelege grupul Pro FM din Romania (Pro FM, Info Pro, Dance FM, Music FM) si grupul bTV Radio din Bulgaria (statiile bTV Radio, N-Joy, Z-Rock, alte patru posturi de radio).
•Compania - confruntata cu datorii de sute de milioane de dolari si cu scadente de plata a dobanzilor in urmatorii ani - mentioneaza ca, dupa ce a anuntat, in toamna, rezultatele pe trimestrul al treilea din 2013 si fiind nevoita sa-si imbunatateasca lichidiatea, a inceput discutii atat cu Time Warner, in vederea unei potentiale tranzactii financiare, cat si cu posibili cumparatori pentru "anumite active". CME mentioneaza in aceleasi documente ca "am primit propuneri de la cativa posibili cumparatori privind achizitia unor active anume. Propunerile pe care le-am primit, insa, au venit in general din partea unor cumparatori oportunisti care se asteptau sa cumpere astfel de active cu un discount substantial fata de valoarea acestor afaceri, sau au fost oferte insotite de riscuri semnificative de executie si de sincronizare".

Potrivit unor informatii neoficiale, insa, in acest moment la poarta CME bat mai multe entitati interesate de operatiunile din Romania si Bulgaria "la pachet", in ansamblul lor - incluzand operatiunile de televiziune. Printre partile implicate, cel mai probabil indirect, in aceste demersuri este mentionat si numele conglomeratului Gazprom. Conglomeratul rus este prezent in piata media de peste un deceniu si jumatate, prin Gazprom Media - companie care in 2012 avea o capitalizare de 200 de miliarde de ruble si care este activa pe toate segmentele media din Rusia. In 2013, Gazprom Media si-a extins portofoliul prin preluarea unui alt grup media rus, Profmedia, controlat de magnatul Vladimir Potanin.
•HotNews.ro a transmis Gazprom Media intrebari referitoare la demersurile legate de CME, dar nu a primit niciun raspuns.
Dintre toate posibilele achizitii de active CME din Romania, in acest moment una singura este data drept foarte probabila in perioada urmatoare - preluarea cinematografului Cinema Pro de catre Adrian Sarbu. Acesta are, cel putin teoretic, drept de preemtiune pentru activele non-TV din Romania, potrivit contractului ce a insotit demisia lui de la conducerea CME, in vara anului trecut.
Informati de context:
•CME are o experienta aparte in spatiul fost sovietic. In 2009, in operatiunea pe care CME o avea atunci in Ucraina a intrat ca actionar magnatul ucrainean Igor Kolomoiski. In foarte scurt timp, la inceputul lui 2010, CME a vandut aceasta operatiune catre Kolomoiski pentru suma de 300 de milioane de dolari. Acum, pe fondul crizei din Ucraina, Igor Kolomoiski, om de afaceri implicat politic si care a fost numit de noile autoritati de la Kiev guvernator al regiunii rusofile Dnipropetrovsk, a fost atacat de insusi Vladimir Putin, care l-a calificat drept "un escroc unic".
•Pietele din Romania si Bulgaria sunt, pe segmentul media, cele mai instabile dintre toate cele sase piete din regiune unde este prezent grupul CME. In Romania, unde media este dominata de televiziune, grupul Pro TV trece de cateva luni prin schimbari dure de management, grupul Intact este afectat de anchetele DNA, TVR este coplesit de probleme financiare, Prima TV isi cauta identitatea dupa plecarea SBS din Romania, aproape toate posturile de stiri sunt sub influenta politica, iar Kanal D al turcilor de la Dogan, desi are inca pierderi, se tine bine cu emisiuni-tabloid si seriale turcesti.
•Pe de alta parte, Romania este considerata, in acest moment, piata cu cel mai mare potential de crestere dintre cele unde este prezent grupul CME, iar anul trecut CME a inregistrat aici cele mai bune rezultate dintre toate operatiunile sale, in conditiile in care veniturile din Cehia s-au prabusit in urma unor decizii de business.
http://economie.hotn...te-oficiale.htm

Edited by ShevaDani, 06 March 2014 - 17:55.


#2
Claronnn

Claronnn

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 167
  • Înscris: 22.02.2014
Și dacă iese afacerea,propun ca actele să fie semnate tot prin casa notarială a Ioanei Băsescu.

Să facă fata pilda mare.

Edited by Claronnn, 06 March 2014 - 18:57.


#3
ramiz

ramiz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,897
  • Înscris: 25.12.2010
asta ne mai lipseste!o sa fie vocea rusiei tv!nasol foarte nasol!

http://www.reporterv...este-liber.htmlPosted Image

#4
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Chiar că Doamne Ferește...

Plus că am văzut câtă execrabilitate este și la ruși, pe al lor R. T.. :puke:

#5
omg99

omg99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,914
  • Înscris: 06.04.2005
Deci careva sa zica americanii constata ca nus capabili sa faca afaceri in Romanica si dau totul pe mana rusilor? hmmm nu cred in acest zvon.

#6
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,044
  • Înscris: 20.06.2009

View Postalfa_alfa, on 06 martie 2014 - 20:43, said:

(...)
Plus că am văzut câtă execrabilitate este și la ruși, pe al lor R. T.. Posted Image
Păi e simplu, e vorba de interese... Crezi că e altfel la CNN sau USA Today...? Nici vorbă!Posted Image
Îți spun sincer, m-a distrat teribil „demisia” acelei prezentatoare de la Russia Today! Vezi, săraca, „recunoscătoare” că s-a născut și a crescut în America și „mulțumită” că prin intermediul soțului, doctor militar, vede ce înseamnă să plătești prețul suprem pentru „țara ta”...!Posted Image  Mă lași, tinerii ăia mor doar pentru că țara lor are interese (de toate naturile posibile dar numai democratice nu) și pentru că cineva face bani de pe urma acelor interese...atât și nimic mai mult! Posted Image  Cât de încuiați pot fi ăștia...?

L.E. Scuze pentru off-topic, m-a luat valul...

#7
Zygoth

Zygoth

    specimen

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,075
  • Înscris: 29.04.2006
Having fun nyet?

Attached Files



#8
ShevaDani

ShevaDani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,922
  • Înscris: 09.03.2012
Al naibi de situatie...suntem o piata atat de mare, si nu vin colosi media precum  sky-ul lui Murdoch sau rtl..si ne pricopsim cu niste rusi, wtf?

#9
ramiz

ramiz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,897
  • Înscris: 25.12.2010

View PostShevaDani, on 07 martie 2014 - 10:36, said:

Al naibi de situatie...suntem o piata atat de mare, si nu vin colosi media precum  sky-ul lui Murdoch sau rtl..si ne pricopsim cu niste rusi, wtf?

ce sa faca murdoch aici?el vrea sa scoata bani!bani multi! insa   tara noastra nu e o piata atractiva pentru marii rechini!

#10
Shock-G

Shock-G

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,426
  • Înscris: 27.01.2010

View PostShevaDani, on 07 martie 2014 - 10:36, said:

Al naibi de situatie...suntem o piata atat de mare, si nu vin colosi media precum  sky-ul lui Murdoch sau rtl..si ne pricopsim cu niste rusi, wtf?

Pai daca ar veni Murdoch sau rtl si vad emisiunea lui Marar(Maruta) si salariul lui Esca isi dau cu firma in cap. Germanii de la ProSiebenSat.1
au venit pe la noi, au cumparat prima tv, au incercat cativa ani sa faca ceva,nu au reusit si au plecat.

#11
vierme

vierme

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,101
  • Înscris: 31.08.2007
Pai si tu crezi ca la nemti sau in alta parte vedetele nu au salarii mari? Sarbu a avut o viziune. A investit in statiile TV. A stiut sa tina vedetele si oamenii buni. A format o echipa. Nu a vrut niciodata sa scoata numai profit.
Acum au venit astia si reduc toate costurile. Investitie minima, profit maxim. Au de muls cativa ani si dupa ce cade statia o sa vanda.
Pro7 a investit ceva in Prima? Au lasat-o sa mearga din inertie.    Baga Burci acum mai multi bani decat au investit nemtii.

#12
Shock-G

Shock-G

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,426
  • Înscris: 27.01.2010
Timpul a trecut,criza a venit. Sarbu nu mai este la CME. CME-ul acum vrea profit.
Au si vedetele din strainatate salarii mari, eu doar eram rautacios, avand in vedere ca despre salariul Escai sunt multe povesti. Posted Image

#13
KLM2009

KLM2009

    The Punish3r

  • Grup: Moderators
  • Posts: 25,824
  • Înscris: 07.07.2009
Pana la urma nu se vinde nimic http://www.paginadem...-de-vrajitoare/

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate