Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Combinarea alimentelor
Last Updated: Mar 10 2018 14:29, Started by
riotrise
, Mar 01 2014 16:53
·
0
#1
Posted 01 March 2014 - 16:53
Concluzie
O parte dintre ideile și practicile primilor promotori ai combinării alimentelor corespundeau stadiului de atunci al cunoașterii în domeniul fiziologiei digestiei. Din nefericire, continuatorii acestei direcții în alimentație, nu numai că n-au ținut pasul cu progresele care s-au înregistrat de atunci încoace în cunoașterea proceselor de digestie și absorbție a factorilor nutritivi dar s-au opus cuceririlor științifice care puneau sub semnul întrebării validitatea unor teze care stăteau la baza teoriei combinării alimentelor. Teoria combinării alimentelor nu mai concordă cu știința fiziologiei așa cum o cunoaștem noi astăzi după secole de experimente revelatoare. Pentru o digestie completă a glucidelor nu este necesară crearea unui mediu alcalin în stomac, prelucrarea lor fiind finalizată după evacuarea conținutului stomacal în intestinul subțire. Și chiar presupunând pentru un moment că teoria combinării alimentelor ar fi corectă (ceea ce nu este cazul), aplicarea ei consecventă în practică ar fi imposibilă în dreptul foarte multor alimente importante. Multe dintre alimente de bază, folosite curent în nutriția omului sănătos, au conținut aproximativ egal de carbohidrați și proteine, ceea ce ar trebui să le atragă automat eticheta de nesănătos, nedigerabil și ca urmare să fie excluse din alimentație. Autor: dr. Valentin Nădășan Data primei publicări: 07.02.2013. Data ultimei actualizări: 07.02.2013. http://www.sanatatep...oenix-nutritiei Am gasit acest articol si mi s-a parut interesant. Pentru low carberi nu prea are importanta combinarea alimentelor, insa pentru restul da. Respectati regulile de combinare? Eu marturisesc ca da. |
#2
Posted 01 March 2014 - 17:34
Pai si pentru low carberi ar avea sens. De exemplu, dupa ce mananci niste carne, nu mananci fructe. Fructele-s separat si eu le prefer dimineata.
|
#3
Posted 01 March 2014 - 19:59
Eu ma stradui sa respect aceste reguli.
Pe low carb nu e prea greu. E adevarat, in marea lor majoritate, alimetele sunt combinatii intre proteine, lipide si/sau glucide, cu exceptile de rigoare. |
#4
Posted 01 March 2014 - 20:32
-Nu stiu cat este de importanta combinarea stiintifica a alimentelor in timpul meselor,dar stiu cat este de important consumul de alimente sanatoase si mai ales fara E-uri.Pentru ca ori si cat le-am schimba ordinea ingurgitarii,daca alimentele sant pline de chimicale tot ne vom pricopsii cu bolile moderne autoimune.Si asta fara sa mai punem la socoteala si naravurile gastronomice ale omului modern....
Edited by Arayan, 01 March 2014 - 20:37. |
#5
Posted 01 March 2014 - 21:35
Ba este importanta. Pentru ca daca mananci, de exemplu, banane dupa doua fripturi, carnea care va sta la digerat x ore va tine si bananele tot atata timp la digerat si asta inseamna gaze si, eventual, arsuri gastrice. In vreme ce bananele pe stomacul gol se digera mult mai rapid.
|
#6
Posted 02 March 2014 - 01:10
Arayan, on 01 martie 2014 - 20:32, said:
-Nu stiu cat este de importanta combinarea stiintifica a alimentelor in timpul meselor,dar stiu cat este de important consumul de alimente sanatoase si mai ales fara E-uri. |
#7
Posted 02 March 2014 - 11:44
Rabbit, on 02 martie 2014 - 01:10, said:
Eşti pe o corabie cu pânze care pluteşte în derivă prin Pacific, cu multe conserve de carne „bio” şi o grămadă de E300, vrac. Ce zici, îl papi sau te răsfeţi cu nişte scorbut? |
#8
Posted 02 March 2014 - 20:29
-Nu v-as recomanda sa va potoliti foamea cu cateva şniţele umane,chiar daca acestea au apartinut vreunei starlete apetisante,pentru ca de o bucata buna de vreme s-a constatat ca majoritatea mortilor nu mai ..vor sa .putrezeasca,si asta tot din vina...E-urilor.Asa dar se pare ca omul modern este atat de imbibat cu chimicale incat ori si cine il gusta...moare pe loc otravit.
http://bez.ro/monden...muratoare-45515 [ http://image.stirileprotv.ro/media/images/680xX/Dec2009/61164311.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#9
Posted 02 March 2014 - 20:34
Complet offtopic. Aici e vorba de combinarea alimentelor. Plus ca ce zice un site obscur la rubrica Monden alaturi de poza lu' Cancan cu un cimitir nu ma intereseaza deloc.
|
#10
Posted 03 March 2014 - 02:43
diorama, on 02 martie 2014 - 20:34, said:
Complet offtopic. Aici e vorba de combinarea alimentelor. Plus ca ce zice un site obscur la rubrica Monden alaturi de poza lu' Cancan cu un cimitir nu ma intereseaza deloc. Quote
-Nu v-as recomanda sa va potoliti foamea cu cateva şniţele umane,chiar daca acestea au apartinut vreunei starlete apetisante,pentru ca de o bucata buna de vreme s-a constatat ca majoritatea mortilor nu mai ..vor sa .putrezeasca,si asta tot din vina...E-urilor.Asa dar se pare ca omul modern este atat de imbibat cu chimicale incat ori si cine il gusta...moare pe loc otravit. |
|
#13
Posted 03 March 2014 - 22:12
walea, on 03 martie 2014 - 20:24, said:
Zice bine in articolul ala sau e incorect? -Desii este de necrezut fenomenul este cat se poate de real Uite aici mai multe adrese ; http://saccsiv.wordp...-si-alte-cauze/ http://www.succesdub...-mai-putrezesc/ http://www.aparatoru...fie-alte-cauze/ http://bez.ro/monden...muratoare-45515 http://www.dolj.radi...emuratoare.html -Atentie insa se pare ca fenomenul se manifesta si invers,adica la mortii care au mancat doar alimente foarte eco si au baut doar apa pura.: http://brasovultau.r...i-socante.html. |
#14
Posted 04 March 2014 - 04:31
Daca nu putrezesti ramai un fel beef jerky.Merge cu vin rosu sec.
Si uite asa am descoperit o combinatie misto. |
#15
Posted 03 March 2018 - 01:56
riotrise, on 01 martie 2014 - 16:53, said:
Multe dintre alimente de bază, folosite curent în nutriţia omului sănătos, au conţinut aproximativ egal de carbohidraţi şi proteine, ceea ce ar trebui să le atragă automat eticheta de nesănătos, nedigerabil şi ca urmare să fie excluse din alimentaţie. Edited by BicaAurel, 03 March 2018 - 01:57. |
|
#16
Posted 03 March 2018 - 21:01
@BicaAurel
in principiu da , cica este gresita asocierea carbohidratilor cu proteinele, insa consider ca este important echilibrul in tot si in toate.Daca reusim sa gasim acest echilibru, am descoperit un secret al acestei vieti. Mai raman cateva, dar nu stiu daca avem timpul necesar.... Edited by gump4, 03 March 2018 - 21:02. |
#17
Posted 10 March 2018 - 14:29
diorama, on 01 martie 2014 - 21:35, said:
Ba este importanta. Pentru ca daca mananci, de exemplu, banane dupa doua fripturi, carnea care va sta la digerat x ore va tine si bananele tot atata timp la digerat si asta inseamna gaze si, eventual, arsuri gastrice. In vreme ce bananele pe stomacul gol se digera mult mai rapid. http://extension.mis...poor advice.pdf http://www.romedic.r...cul-gol-0P33987 |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users