Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Combinarea alimentelor

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
riotrise

riotrise

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 296
  • Înscris: 13.11.2011
Concluzie

O parte dintre ideile și practicile primilor promotori ai combinării alimentelor corespundeau stadiului de atunci al cunoașterii în domeniul fiziologiei digestiei. Din nefericire, continuatorii acestei direcții în alimentație, nu numai că n-au ținut pasul cu progresele care s-au înregistrat de atunci încoace în cunoașterea proceselor de digestie și absorbție a factorilor nutritivi dar s-au opus cuceririlor științifice care puneau sub semnul întrebării validitatea unor teze care stăteau la baza teoriei combinării alimentelor.

Teoria combinării alimentelor nu mai concordă cu știința fiziologiei așa cum o cunoaștem noi astăzi după secole de experimente revelatoare. Pentru o digestie completă a glucidelor nu este necesară crearea unui mediu alcalin în stomac, prelucrarea lor fiind finalizată după evacuarea conținutului stomacal în intestinul subțire. Și chiar presupunând pentru un moment că teoria combinării alimentelor ar fi corectă (ceea ce nu este cazul), aplicarea ei consecventă în practică ar fi imposibilă în dreptul foarte multor alimente importante. Multe dintre alimente de bază, folosite curent în nutriția omului sănătos, au conținut aproximativ egal de carbohidrați și proteine, ceea ce ar trebui să le atragă automat eticheta de nesănătos, nedigerabil și ca urmare să fie excluse din alimentație.



Autor: dr. Valentin Nădășan
Data primei publicări: 07.02.2013.
Data ultimei actualizări: 07.02.2013.

http://www.sanatatep...oenix-nutritiei

Am gasit acest articol si mi s-a parut interesant.
Pentru low carberi nu prea are importanta combinarea alimentelor,  insa pentru restul da.
Respectati regulile de combinare? Eu marturisesc ca da.

#2
diorama

diorama

    We are stardust

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,360
  • Înscris: 15.10.2006
Pai si pentru low carberi ar avea sens. De exemplu, dupa ce mananci niste carne, nu mananci fructe. Fructele-s separat si eu le prefer dimineata.

#3
BlackDay

BlackDay

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,338
  • Înscris: 02.11.2008
Eu ma stradui sa respect aceste reguli.
Pe low carb nu e prea greu.
E adevarat, in marea lor majoritate, alimetele sunt combinatii intre proteine, lipide si/sau glucide, cu exceptile de rigoare.

#4
Arayan

Arayan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,040
  • Înscris: 03.12.2012
-Nu stiu cat este de importanta combinarea stiintifica a alimentelor in timpul meselor,dar stiu cat este de important consumul de alimente sanatoase si mai ales fara E-uri.Pentru ca ori si cat le-am schimba ordinea ingurgitarii,daca alimentele sant pline de chimicale tot ne vom pricopsii cu bolile moderne autoimune.Si asta fara sa mai punem la socoteala si naravurile gastronomice ale omului modern....

Edited by Arayan, 01 March 2014 - 20:37.


#5
diorama

diorama

    We are stardust

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,360
  • Înscris: 15.10.2006
Ba este importanta. Pentru ca daca mananci, de exemplu, banane dupa doua fripturi, carnea care va sta la digerat x ore va tine si bananele tot atata timp la digerat si asta inseamna gaze si, eventual, arsuri gastrice. In vreme ce bananele pe stomacul gol se digera mult mai rapid.

#6
Rabbit

Rabbit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 28.11.2001

View PostArayan, on 01 martie 2014 - 20:32, said:

-Nu stiu cat este de importanta combinarea stiintifica a alimentelor in timpul meselor,dar stiu cat este de important consumul de alimente sanatoase si mai ales fara E-uri.
Ești pe o corabie cu pânze care plutește în derivă prin Pacific, cu multe conserve de carne „bio” și o grămadă de E300, vrac. Ce zici, îl papi sau te răsfeți cu niște scorbut?

#7
Elihu_66

Elihu_66

    ⟣2028⟣

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,817
  • Înscris: 26.11.2011

View PostRabbit, on 02 martie 2014 - 01:10, said:

Eşti pe o corabie cu pânze care pluteşte în derivă prin Pacific, cu multe conserve de carne „bio” şi o grămadă de E300, vrac. Ce zici, îl papi sau te răsfeţi cu nişte scorbut?
Si daca nu ai conerva bio, dar ai cativa semeni, ce faci? Tinand cont ca omul are gustul porcului, recurgi la canibalism? Posted Image

#8
Arayan

Arayan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,040
  • Înscris: 03.12.2012
-Nu v-as recomanda sa va potoliti foamea cu cateva şniţele umane,chiar daca acestea au apartinut vreunei starlete apetisante,pentru ca de o bucata buna de vreme s-a constatat ca majoritatea mortilor nu mai ..vor sa .putrezeasca,si asta tot din vina...E-urilor.Asa dar se pare ca omul modern este atat de imbibat cu chimicale incat ori si cine il gusta...moare pe loc otravit.
http://bez.ro/monden...muratoare-45515

[ http://image.stirileprotv.ro/media/images/680xX/Dec2009/61164311.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#9
diorama

diorama

    We are stardust

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,360
  • Înscris: 15.10.2006
Complet offtopic. Aici e vorba de combinarea alimentelor. Plus ca ce zice un site obscur la rubrica Monden alaturi de poza lu' Cancan cu un cimitir nu ma intereseaza deloc.

#10
Ulpiatraiana

Ulpiatraiana

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,780
  • Înscris: 06.09.2007

View Postdiorama, on 02 martie 2014 - 20:34, said:

Complet offtopic. Aici e vorba de combinarea alimentelor. Plus ca ce zice un site obscur la rubrica Monden alaturi de poza lu' Cancan cu un cimitir nu ma intereseaza deloc.
Eu cred ca omul este foarte la subiect.Nu vezi ce serios e.

Quote

-Nu v-as recomanda sa va potoliti foamea cu cateva şniţele umane,chiar daca acestea au apartinut vreunei starlete apetisante,pentru ca de o bucata buna de vreme s-a constatat ca majoritatea mortilor nu mai ..vor sa .putrezeasca,si asta tot din vina...E-urilor.Asa dar se pare ca omul modern este atat de imbibat cu chimicale incat ori si cine il gusta...moare pe loc otravit.
Nu gustati starlete apetisante ca muriti otraviti.Posted Image

#11
Rabbit

Rabbit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 28.11.2001
Uuuuu, chimicale. Eu zic că e grav.

#12
walea

walea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 492
  • Înscris: 17.08.2009
Zice bine in articolul ala sau e incorect?

#13
Arayan

Arayan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,040
  • Înscris: 03.12.2012

View Postwalea, on 03 martie 2014 - 20:24, said:

Zice bine in articolul ala sau e incorect?

-Desii este de necrezut fenomenul este cat se poate de real Uite aici mai multe adrese ;
http://saccsiv.wordp...-si-alte-cauze/
http://www.succesdub...-mai-putrezesc/
http://www.aparatoru...fie-alte-cauze/
http://bez.ro/monden...muratoare-45515
http://www.dolj.radi...emuratoare.html
-Atentie insa se pare ca fenomenul se manifesta si invers,adica la mortii care au mancat doar alimente foarte eco si au baut doar apa pura.:
http://brasovultau.r...i-socante.html.

#14
Ulpiatraiana

Ulpiatraiana

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,780
  • Înscris: 06.09.2007
Daca nu putrezesti ramai un fel beef jerky.Merge cu vin rosu sec.Posted Image
Si uite asa am descoperit o combinatie misto.

#15
BicaAurel

BicaAurel

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 03.11.2016

View Postriotrise, on 01 martie 2014 - 16:53, said:

Multe dintre alimente de bază, folosite curent în nutriţia omului sănătos, au conţinut aproximativ egal de carbohidraţi şi proteine, ceea ce ar trebui să le atragă automat eticheta de nesănătos, nedigerabil şi ca urmare să fie excluse din alimentaţie.
Asa este, in multe scrieri apare ca fiind o asociere gresita, carbohidrati plus proteine, in acelasi timp exista alimente de baza, neprocesate,  bogate atat in proteine cat si in carbohidrati.

Edited by BicaAurel, 03 March 2018 - 01:57.


#16
gump4

gump4

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,787
  • Înscris: 10.01.2017
@BicaAurel
in principiu da , cica este gresita asocierea carbohidratilor cu proteinele, insa consider ca este important echilibrul in tot si in toate.Daca reusim sa gasim acest echilibru, am descoperit un secret al acestei vieti. Posted Image
Mai raman cateva, dar nu stiu daca avem timpul necesar....

Edited by gump4, 03 March 2018 - 21:02.


#17
myceran

myceran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,276
  • Înscris: 31.07.2017

View Postdiorama, on 01 martie 2014 - 21:35, said:

Ba este importanta. Pentru ca daca mananci, de exemplu, banane dupa doua fripturi, carnea care va sta la digerat x ore va tine si bananele tot atata timp la digerat si asta inseamna gaze si, eventual, arsuri gastrice. In vreme ce bananele pe stomacul gol se digera mult mai rapid.
E total eronat ce spui, mediul acid din stomac nu permite dezvoltarea bacteriilor care pot provoca gaze (CO2, CH4 etc).
http://extension.mis...poor advice.pdf
http://www.romedic.r...cul-gol-0P33987

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate