Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Vreau sa deschid o afacere !

- - - - -
  • Please log in to reply
121 replies to this topic

#91
adipelcz

adipelcz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,789
  • Înscris: 28.05.2004
Mda, nu ma asteptam la alt fel de raspuns. Tu nu vrei sa intelegi ce deja vreo 4-5 persoane (cu mai multa experienta de viata decat tine) ti-au spus si nici nu accepti ca poate nu ai dreptate in ceea ce tot sustii.

Ceea ce afirmi tu acolo in prima fraza sunt truisme. Desigur ca oricine prefera sa se vada ceva in urma muncii, desigur ca oricine prefera sa castige 6000 lei in loc de 600 pe luna. Ce nu intelegi e ca indiferent cati bani adaugi la aia 5000, nu faci decat sa cresti suma ce poate fi pierduta. Tu te-ai uitat pe niste statistici? Stii cam cat % din afaceri esueaza in primul an de activitate? (cauta, o sa ai o surpriza). Ce te face sa crezi ca o sa fii in procentul de invingatori? Experienta in afaceri, studiile, cunostintele? Ma faci sa rad.

Cum iti spuneam, esti mult mai castigat daca dupa un an de activitate castigi din munca ta vro 15-20.000 Euro lucrand pe afara decat sa visezi ca o sa faci banii aia investind 5-10.000 intr-o afacere. Eu nu zic sa nu pornesti o afacere. Din contra, tara are nevoie de d-astia ca tine cu initiativa si dorinta de a face ceva. Insa priveste in directia buna, asa cum ti-au mai zis si altii: PRODU CEVA (agricultura e buna, si daca te atrage poate sa mearga). Dar nu te entuziasma nici cu asta prea tare, ca agricultura e cam falimentara la noi in Romania. Nu stiu cum reusim sa fim mai scumpi si mai neperformanti decat toate tarile vecine. Agricultura functioneaza doar in cantitati mari: iei niste sute-mii de hectare, cultivi mecanizat, eventual te uiti spre chestii bio care se cauta (mai ales in tarile vestice) si esti antreprenor, nu taran la dat cu sapa. Partea proasta e ca nu-ti ajung aia 5000-10000. Cu aia, daca scoti profit (mic) in primii 2-3 ani, risti sa-l pierzi pe tot ca vine un an prost si uite asa au trecut 3-4 ani si esti de unde ai plecat. Te gandesti atunci ca poate mai bine era cu o facultate. Nu te gandi doar la cum sa iau mere cu 5 lei din satul vecin si sa le vand la oras cu 10. Intelegi ce vreau sa zic. E si ala un model de afacere, nu zic nu, doar ca micii comercianti in caz ca nu ai citit inca, sunt cam omorati de marii retaileri si e ca si cum te-ai apuca acum de vandut televizoare cu tub.

Realitatea e ca nu prea exista afaceri profitabile care sa inceapa cu 10.000 euro, din care sa castigi mii de euro in primi ani. In primii ani e multa munca si banii sunt putini. Daca munca nu te atrage (ca de aia toti iti zic sa faci ceva ce iti place foarte mult), te vei lasa pagubas repede. Nu cauta satisfactiile in bani in primii ani ai unei afaceri. Asteapta-te sa pierzi toti banii, dar bucura-te de activitatea in sine. Poate va merge, poate nu, important e sa nu astepti satisfactiile materiale ca risti sa fii dezamagit. Daca ar exista asa ceva (adica profituri de 100-1000%) ar fi sarit de mult aia care aveau sute de mii sau milioane de euro pe ele. Povestile alea de succes pe care le mai auzi au mult mai mult de a face cu norocul chior decat cu vreo idee geniala. Idei au toti, dar nu toti se nimeresc in conjunctura favorabila.

#92
Airbag

Airbag

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,630
  • Înscris: 10.05.2005

 benysound, on 04 martie 2014 - 12:51, said:

vrei sa zici ca is exagerate preturile sau ce ? inseamna ca nu ai fost in austria sa vezi ca o paine normala alba de 1 kg e 4 euro !

Bai tzaca,eu locuiesc in austria de 24 de ani si m-am referit la metro-ul de aici.Tu crezi ca daca ai lucrat 5 minute in tara asta le stii pe toate?

#93
benysound

benysound

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 18.02.2014
pai lasa-ma frate cu metro tau .. eu am zis ca a intrebat la o fabrica care se ocupa doar de patiserie si are nevoie de nuca . De metro nu mai pot eu . Nu cred ca am intrebat eu pe cineva de aici cat e kg de nuca in METRO !

#94
Airbag

Airbag

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,630
  • Înscris: 10.05.2005
Da mai,m-ai convins.Ala de la patiserie cumpara de la tine cu 18 in loc sa cumpere de acasa cu 10.Da-i nainte ca ai spirit antreprenorial.

#95
adipelcz

adipelcz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,789
  • Înscris: 28.05.2004
Eu am zis ca-i un optimist incurabil :)

#96
florin_buda

florin_buda

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 564
  • Înscris: 30.03.2005
Beny, EUR 5000 e enorm de putin pentru un început, asta daca nu cumva esti următorul  Steve Jobs - dar daca erai, stiai asta..

Stii ce e ironic?  Mulți antreprenori incep o afacere cu bani putini fix ca sa nu fie sclavii nimănui si sfarsesc prin a fi aia care ajung primii la munca si pleaca mult după ce a plecat ultimul angajat..

Ajung sa fie căsătoriți cu munca sa nu aibă sâmbete si duminici si nici somn ca lumea fiind blocati efectiv într-o afacere care nici nu da faliment nici nu produce bani suficienți cat sa nu te ia peste picior colegii de liceu la întâlnirea de 10 ani..
+ ca o multi dau faliment,  tu nu o sa dai? Care e atuu-ul tau? Esti mai deștept ca majoritatea?  Esti mai experimentat ca majoritatea?  Esti mai informat ca majoritatea?

Pe de alta parte: ce poți pierde?  5000 de euro? Mare scofala! - daca tu chiar asta visezi fa nenorocita aia de casă de pariuri, sau inchiriaza biciclete sau costume si bijuterii pt nunti etc - si pierde-i pe toti. Ca la varsta ta sigur nu te calmezi pana nu dai cu capul.. dar macar inveti mai mult ca 10 care doar citesc despre afaceri.

Si mai cauta si altii ca tine - poate faci ceva voluntariat pe la Crucea Roșie,  YMCA, JCI, cercetași etc - acolo o sa găsești genul de oameni care te inspira, de la care poti cere sfaturi si iti poti crea contacte de care o sa ai mare nevoie mai incolo..

#97
florin_buda

florin_buda

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 564
  • Înscris: 30.03.2005
PS: Uite inca o chestie din domeniul meu dar care cu siguranta o poti aplica linistit si in afaceri:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/rDjrOaoHz9s?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#98
s-brody

s-brody

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 472
  • Înscris: 03.09.2013
Cel mai pretios lucru in care poti investi este educatia ta !

#99
redcamel

redcamel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,121
  • Înscris: 01.10.2013

 adipelcz, on 04 martie 2014 - 13:12, said:

Da, numai ca am asa o senzatie ca nu o sa iei tu 100 saci de 20 kg de nuci pe care-i urci in portbagaj si ii descarci la austriac in curte, si el iti da 3600 Euro. Tu cu cat ii cumperi? Cat te costa transportul pana acolo? Te-ai interesat de eventualele norme si  certificari pe care trebuie sa le indeplinesti sa exporti produse alimentare? Ti-ai pus problema ca poate trebuie sa-i oferi o factura sau ceva, respectiv sa fii o firma, nu nea Gigel din orasel? Daca trebuie firma, deja intra in calcul si taxe la stat, contabilitate, costuri de infiintare, etc. Si apropo, 2000 kg de nuci din care sa incasezi aia 3600 euro cam cum ii produci. Si daca faci o astfel de vanzare pe luna, nu ramai cu mare lucru ca si profit. Sigur, tu poate te gandesti: Iau 3600 Euro pe o duba de nuci, dau 600 pe drum si imi raman 3000. Le cumpar cu 2000 si iaca ajung sa castig 1000 pe luna. S-ar putea sa nu fie chiar asa in realitate.

Eu zic sa-ti revii putin cu picioarele pe pamant din lumea viselor si sa realizezi ca te poti imbogati doar in doua cazuri: ai foarte, foarte multi bani (adica milioane de Euro) pe care sa-i investesti in chestii ce-ti aduc profituri gen 10% pe an sau ai foarte putini bani spre deloc (cazul tau) si atunci muncesti de-ti sar capacele sa ridici o afacere.

A, mai e si varianta in care furi, faci evaziune fiscala, prostesti oameni, vinzi tigari de contrabanda, droguri si cine mai stie ce. Atunci te imbogatesti rapid cu investitii mici.

Tu ai o parere proasta despre munca in general, indiferent ca e vorba de studiu (facultate), statutul de angajat (care tie iti suna a sclavie) sau munca pe bune pentru o afacere proprie. Tu cauti "smecherii". Vrei sa bagi 5000 Euro si sa castigi 50.000. Eu am auzit ca afacerile sanatoase si cinstite produc profituri de gen 5-15%, nu 1000%, dar poate reinventezi tu economia cu aia 5000 euro si niste mici smecherii.

Ai totusi o parte buna: esti foarte optimist. Privesti mereu doar partea pozitiva a oricarei idei, cu un optimism debordant. Orice calcul la tine da bine pe hartie si astept cu interes cand o sa faci un "reality check" in valoare de 5-10.000 Euro.

Sfatul meu e sa mergi sa muncesti in Austria pe "standardul" ala de 5-6000 lei pe luna si sa-ti faci un rost acolo. Daca ai ocazia asta nu o rata. Sunt multi care si-ar dori sa poata face asta si nu au posibilitati sa plece. Insa inainte de toate, schimba-ti vizunea asupra muncii, ca asa nu ajungi niciunde.
nu stiu cum ai calculat tu acele sume derizorii, 3600E?
100saci*20kg=2000kg*14.89E=29.780E, desigur din asta se scade pretul nucilor, transport, taxe. Ca el a exagerat si a cam umflat pretul e problema lui, se minte singur.

#100
667

667

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,214
  • Înscris: 04.02.2012

 benysound, on 28 februarie 2014 - 16:52, said:



Nu te supara dar daca tu intri aici ca sa ceri pareri despre idei de afaceri clar nu esti facut pentru antreprenoriat.
Tu vrei ca cineva sa iti spuna ceea ce vrei tu sa auzi si nu calcule rationale.

 spiridusulverde, on 28 februarie 2014 - 18:04, said:

Agricultura daca iti place.

Se vede ca esti copil.
Nu ai ce sa faci cu 5000 de euro in agricultura.

 petre69, on 03 martie 2014 - 14:20, said:

Si locatie ......si vad comercial........si......
Unde in gradina ?

O franciza de benzinarie ar fi ok daca ar avea tern la sosea circulata

O franciza Romeptrol sare in total cost de 70.000€.

#101
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,458
  • Înscris: 04.05.2006

 petre69, on 03 martie 2014 - 14:20, said:


Si locatie ......si vad comercial........si......
Unde in gradina ?

O franciza de benzinarie ar fi ok daca ar avea tern la sosea circulata
dar asta nu presupune o investiție foarte mare? Întreb pentru ca ma interesează ideea.

#102
adipelcz

adipelcz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,789
  • Înscris: 28.05.2004
Da, am gresit calculele alea. Initial am vrut sa scriu 200 kg, si de acolo aveam in cap aia 3600 euro. Apoi am pus 100 de saci, 2000 kg...si am uitat sa mai corectez si restul. In fine, ideea e ca nu prea tine teoria lui.

#103
claudiualex1981

claudiualex1981

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 16.03.2014
Toti ati facut pe moralizatorii si nici unul nu i-ati dat vreun sfat practic. Va bateti in principii de viata venite din experiente personale mai mult sau mai putin fericite. Nu imi dau seama ce va determina sa fiti rautaciosi cu baiatul in cauza.
Ce pot sa iti spun este ca le dau dreptate tuturor, nu este usor sa ai o afacere si sa o cresti, dar cel mai important pas l-ai facut deja, stii ce vrei, de fapt ce nu vrei, sa fii angajat. Da-i bataie si gaseste o afacere care sa iti placa, iti dau un pont pe care si eu il analizez acum (sera hidroponica), poate cine stie peste cativa ani ne intalnim si le scriem astora de mai sus care este marja de profit, sa o compare cu salariul lor lunar din austria.
:))
Bafta

#104
florin_buda

florin_buda

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 564
  • Înscris: 30.03.2005
Hmm.. parca si eu as pune una de asta la tara..

#105
adipelcz

adipelcz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,789
  • Înscris: 28.05.2004
E de-a dreptul amuzant. Auzi: cica stie ce vrea, mai precis ca vrea sa nu fie angajat. Pai iti mai gasesc eu vro cateva milioane de d-astia numai in Romania. Foarte multi oameni isi doresc sa nu fie angajati, dar realitatea e ca fiecare are nevoie de bani si daca nu s-a trezit cu vro avere inimaginabila peste noapte, cam trebuie sa munceasca pentru ei, fie ca angajat, fie ca patron.

Sa nu confundam dorinta de a porni o afacere pentru ca stii ca ai o idee grozava, care va prinde, care va aduce ceva util si bun in lumea asta cu dorinta de a avea o afacere doar prentru a nu fii angajat.

Multe afaceri de succes au pornit ca afaceri "pe langa job" care apoi au devenit job-ul patronului si care apoi au crescut. Pana la urma, a avea un job (macar cativa ani sa prinzi experienta) nu e un lucru asa rau. Strangi si ceva bani sa ai capital la inceput si e mai ok. Normal ca e mai simplu sa cauti sa faci afaceri daca ai 18 ani si nu vrei sa muncesti la un job si nu vrei nici sa inveti (deci pana la urma fiindca nu o sa stii sa faci nimic, nici nu o sa poti sa-ti gasesti un job prea bun).

#106
benysound

benysound

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 18.02.2014
Vreau sa va intreb daca stie careva sau cunoaste pe cineva care are 1-2 sau mai multe sali speciale pentru nunti , cumatrii etc . Eu cred ca ar fi o afacere ok . Aici la mine in Suceava 2 verisori care vor sa se insoare si au gasit sala abia prin august 2015 ! Sa nu mai zic ca daca faci si un restaurant inauntru sau ceva special va fi ceva frumos . Stiu ca acum o sa vina aia si o sa zica ca tu cu 5000 vrei sa faci o sala si restaurant ? :) .Nu , voi mai imprumuta bani cat voi avea nevoie . Vreau doar sa stiu ce credeti  despra asta . Multumesc

#107
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
N-ai de unde sa imprumuti atatia bani. Sub 100k n-are cum sa te coste. Teren + cladire + bucatarie echipata.

#108
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005
E buna ultima idee.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate