Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vacanta in Istria

Suport metalic PNI pentru montaj ...

Boiler electric nu incalzeste apa...

Soferul pozitiv la 7 substante ps...
 Se recomanda radioterapie dupa op...

Ce vreti de la un AUDIO streamer ...

Accesorii S23 Ultra

Magic Mike's Last Dance (2023)
 Samsung S24 - zvonuri

RAM Dual Chanel

Baterii LiFePO4 cilindrice model ...

Cumparare apartament nou pe numel...
 Nelamurire Whatsapp

Recomandare editor

Robotul care iși schimba for...

Ce facem cu echipamentele vechi U...
 

Ajutor CrystalReport in VisualBasic

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
kunz

kunz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 12.09.2011
Salut,

Urmaresc de foarte mult timp acest forum.Am gasit multe lucruri utile care m-au ajutat foarte mult dar este prima oara cand va cer ajutorul.
Am un formular( "Form1") creat si un CrystalReport.Formularul are mai multe campuri de completat (text1,text2,text3).Eu vreau ca acele campuri completate sa imi apara pe raportul meu dar nu stiu cum.Am cautat peste tot o solutie dar nu am gasit.Puteti sa ma ajutati cu un exemplu despre cum ar trebui sa fac?
Multumesc.

#2
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,897
  • Înscris: 30.07.2003
Ai in MSDN tot ce-ti trebuie (cum sa-i dai parametri, dataset etc): http://msdn.microsof...0(v=vs.80).aspx

#3
kunz

kunz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 12.09.2011
Multumesc pentru sursa de informatie. Am gasit multe lucruri utile dar nu si un raspuns la cererea mea. Daca poate cineva sa ma ajute..astept un raspuns.
Mentionez ca nu am nici o baza de date. Vreau sa stiu doar cum pot sa fac ca sa imi apara informatia din form1.textbox1 in form2(in care am un crystalreportviewer).

Multumesc,

#4
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,897
  • Înscris: 30.07.2003
Inseamna ca nu ai citit cum se "umple" un raport. Pe langa sursa de date clasica ai si o colectie de obiecte, iei din controale informatia, construiesti acele obiecte ce le vrea Crystal si ai rezolvat problema.

#5
kunz

kunz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 12.09.2011
Chestia este ca nu stiu sa le construiesc..de asta am cerut ajutor aici.

#6
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,897
  • Înscris: 30.07.2003
Definesti o clasa ce contine campurile tale. Eu am sa dau codul in C# ca mi-e mai la indemana (desi nu programez in el):
public class A
{
public int n;
public string s;
}

In designerul Crystal la Database Fields >> Database Expert alegi Project Data >> .NET Objects >> namespace-ul tau si clasa A tragi in zona din dreapta apoi inchizi. Ai acum in designer campurile n si s, le pui in raport in benzile care stii ca-ti trebuie (inceput, detalii, final etc).

Pe forma adaugi controlul CrystalViewer, la Report source adaugi raportul .rpt (la mine se cheama CrystalReport1.rpt).
In codul formei, la initializare ai:
ArrayList v = new ArrayList();
A a = new A();
a.n = 3;
a.s = "un raport";
v.Add(a);
//alte obiecte de adaugat in lista
CrystalReport1.SetDataSource(v); // numele CrystalReport1 nu e obligatoriu sa fie la fel, vezi cum se cheama la tine cand l-ai creat

E doar una din metode. Mai ai via parametri sau poti construi tu un DataTable si pasa raportului prin metoda .SetDataSource

Edited by neagu_laurentiu, 05 March 2014 - 19:57.


#7
kunz

kunz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 12.09.2011
Multumesc mult pentru informatii si sugestii. Am sa merg pe varianta cu parametrii.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate