Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
O recomandare pentru o camera ful...

Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?

Despre compania de aministrare Sq...
 Durere taietura deget dupa 2 luni

Dalți gravare lemn

Didgeridoo

Motorola Edge 50 Ultra
 Gaura perete apartament cu evitar...

Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo

comisioane asociatie proprietari
 Primul sistem de televiziune cu p...

Internetul este neutilizabil fara...

Eroare cloud burn icopy face id

DermaRoller ce este ?
 

Thunderbird in Dropbox sub Windows, Linux si OS X

- - - - -
  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Puteti sincroniza profilul lui Mozilla Thunderbird pe mai multe dispozitive care ruleaza Windows si/ sau OS X si/ sau Linux cu ajutorul aplicatiei Dropbox sau al altei aplicatii echivalente.

Voi presupune ca v-ati descurcat sa instalati Dropbox pe toate dispozitivele voastre si ca ati plasat profilul lui Thunderbird in directorul de sincronizare al lui Dropbox.
La mine se afla in calea E:\PERSONAL\Dropbox\Thunderbird\profile (voi utilizati ce cale doriti).
Numele meu de utilizator este 'Bogdan', dar voi, de asemenea, veti inlocui numele meu prin numele vostru de utilizator in cele ce urmeaza.

Pasii sunt urmatorii:


Windows:

1. Instalati Thunderbird: http://www.mozilla.o...US/thunderbird/

2. Faceti click dreapta pe butonul Start si alegeti Run, apoi tastati:

thunderbird -P


3. Urmati pasii:

Create Profile...
Profile name: Bogdan
Choose Folder...
E:\PERSONAL\Dropbox\Thunderbird\profile

Daca exista deja un alt profil (de exemplu, 'default') , atunci selectati-l si urmati pasii:

Delete Profile...
default

4. Porniti Thunderbird

O metoda alternativa ar fi sa modificati fisierul profiles.ini daca ati utilizat deja Thunderbird pe dispozitivul respectiv, insa mai simpla mi se pare tot prima metoda.
La mine acest fisier se afla aici:
c:\Users\Bogdan\AppData\Roaming\Thunderbird\profiles.ini
si arata astfel:

Quote

[General]
StartWithLastProfile=1
[Profile0]
Name=Bogdan
IsRelative=0
Path=E:\PERSONAL\Dropbox\Thunderbird\profile
Default=1


MAC OS X:

1. Instalati Thunderbird

2. Lansati de la Terminal comanda:

/Applications/Thunderbird.app/Contents/MacOS/thunderbird -P


3. Urmati pasii:

Enter new profile name: Bogdan
Choose Folder...
/Users/bogdan/Dropbox/Thunderbird/profile

(Voi puneti numele vostru si alegeti calea in care ati plasat profilul.)

4. Porniti Thunderbird


Linux:

1. Instalati Thunderbird (daca nu este deja instalat).

2. Deschideti fereastra Terminal si scrieti comanda:

thunderbird -P


3. Urmati pasii:

Create profile...
Next
Enter new profile name: Bogdan
Choose Folder...
/home/bogdan/Dropbox/Thunderbird/profile

4. Porniti Thunderbird


In loc de parametrul "-P" (P mare) din comenzile de mai sus, puteti utiliza parametrul "-profilemanager", indiferent de sistemul de operare.

Daca va treziti cu "surprize", inchideti Thunderbird si porniti-l din nou, pentru ca la prima pornire este posibil sa se comporte anormal.
Este posibil chiar sa va alegeti cu copii conflictuale (conflictual copies) la anumite fisiere din profilul sincronizat.
Daca se intampla acest lucru, atunci este suficient sa cautati toate fisierele care contin sirul 'conflictual copy' si sa le stergeti de pe disk dupa ce inchideti Thunderbird. (Sub Windows puteti utiliza Total Commander pentru aceasta.)

In situatia in care va treziti cu fisiere conflictuale, dupa ce, sa zicem, ati pornit Thunderbird pe un computer in timp ce este pornit si pe un alt computer sau daca ati pornit Thunderbird pe un computer inainte de a astepta sa se sincronizeze profilul lui Thunderbird pe computerul unde l-ati accesat ultima oara, atunci metoda de mai sus nu tine.
Rezolvarea pentru aceasta situatie am postat-o la topicul cu Tips & Tricks din aria corespunzatoare...

Edited by _-_, 27 February 2014 - 20:30.


#2
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Evident ca poti sa sync orice cu dropbox sau similar (banal in cazul de fata ca exista chiar Thunderbird portable deci nu trebuie sa te uiti neaparat dupa profil pe unde e) dar sincer mi se pare o prostie. Ca nu poti sa ai aplicatiile simultan deschise, ca apar tot felul de conflicte, etc. Daca era vreo alta chestie super-proprietara intelegeam dar la mail exista IMAP (ca sa nu zic si Exchange si altele) unde poti avea acces concurent bine-mersi la emailuri si merge perfect. Marchezi ceva citit dintr-o parte apare imediat si in partea cealalta, nu trebuie sa folosesti exact acelasi program, ai destule variante si free si platite si do-it-yourself.

#3
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Cand ai mesaje adunate in ultimii 15 ani, sa zicem, de pe tot felul de conturi (dintre care unele nici macar nu mai exista), atunci preferi sa le poti citi pe orice dispozitiv (indiferent de sistemul de operare). Nu poti tine pe orice server de e-mail toate mesajele. Exista niste limitari de spatiu. Poti oricand sa pierzi contul sau mesajele.
Iar Thunderbird portable pentru Windows, sa zicem ca il poti pune pe un stick sau HDD portabil impreuna cu profilul si sa il accesezi de pe orice dispozitiv cu Windows. Dar aceasta nu rezolva problema accesarii aceluiasi profil sub doua sisteme de operare diferite.
Eu initial rulam Thunderbird portable in DropBox. Acum rulez variantele oficiale pe Windows, pe Mac OS X si pe Linux impreuna cu acelasi profil sincronizat cu ajutorul lui Dropbox unde am agenda, mesajele etc.
Prefer POP3 pentru ca mesajele se descarca integral pe computerul propriu si apoi le pot citi linistit fara sa mai astept sa se incarce fiecare mesaj in momentul in care il accesez. In afara de asta prin IMAP cache-urile ar ajunge sa ocupe cel putin tot atata spatiu pe propriul computer ca si mesajele in sine.

Mi-am setat IMAP pe SeaMonkey exclusiv pentru a putea accesa mesajele din folderul Spam (in situatia in care nu sunt descarcate automat si aceste mesaje) fara a mai intra pentru fiecare cont in parte pe interfata de WebMail (care uneori se incarca mai greu, presupune deseori introducerea contului si a parolei, delogare dintr-un cont pentru a putea accesa alt cont etc.).

#4
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View Post_-_, on 06 martie 2014 - 15:27, said:

Cand ai mesaje adunate in ultimii 15 ani, sa zicem, de pe tot felul de conturi (dintre care unele nici macar nu mai exista), atunci preferi sa le poti citi pe orice dispozitiv (indiferent de sistemul de operare).
Eu am mesaje de mai mult de 15 ani, am cont hotmail de dinainte de a se combina cu microsoft. Cititul de pe orice dispozitiv este chiar mai larg cum spun eu ca nu esti limitat la OS-urile care ruleaza Thunderbird.

View Post_-_, on 06 martie 2014 - 15:27, said:

Nu poti tine pe orice server de e-mail toate mesajele. Exista niste limitari de spatiu.

Totul pe lumea asta e limitat dar la mail nu cred ca sint probleme. Gmail dadea 7-10GB mereu in crestere, acum vad ca da 15GB. Cred ca e mai mult decit iti da dropbox free. Exista destui care ofera si mai bine iar daca vrei sa dai si ceva maruntis sau sa folosesti propriul server - sky is the limit.

View Post_-_, on 06 martie 2014 - 15:27, said:

Poti oricand sa pierzi contul sau mesajele.

Nu e nici o diferenta din punct de vedere al sigurantei, mesajele sint tot in toate thunderbirdurile pe care le ai plus pe un server. Daca ti-e frica sa nu se corupa ceva si sa se propage coruptia sau sa stergi tu din greseala complet 10 ani de mesaje poti (oricum TREBUIE) sa iti faci backupuri periodice offline.

View Post_-_, on 06 martie 2014 - 15:27, said:

Iar Thunderbird portable pentru Windows, sa zicem ca il poti pune pe un stick sau HDD portabil impreuna cu profilul si sa il accesezi de pe orice dispozitiv cu Windows. Dar aceasta nu rezolva problema accesarii aceluiasi profil sub doua sisteme de operare diferite.

Ziceam tot de sincronizare pe dropbox, nu cu stick (desi si asta e o varianta). Bineinteles ca merge la fel de bine pe OS-uri diferite, doar ca atunci trebuie pe non-windows sa setezi profilul cum ai facut si tu. Nu e nici o diferenta decit ca nu mai stai sa te gindesti pe unde-ti sint fisiere in windows si sa faci setari pe fiecare calculator windows (sau instalare noua de windows).

View Post_-_, on 06 martie 2014 - 15:27, said:

In afara de asta prin IMAP cache-urile ar ajunge sa ocupe cel putin tot atata spatiu pe propriul computer ca si mesajele in sine.

E normal, asta si vrei. Nu-mi spune ca te deranjeaza citiva GB de mailuri stocate local daca ai mailuri de nspe ani?

#5
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Am si eu conturi de Hotmail de prin anii '90. De doua ori am pierdut atat contul cat si toate mesajele deoarece nu le-am accesat intr-un anumit timp minim. Pe vremea era o limita destul de scurta de timp (nu mai stiu cat).
Au exista si situatii in care au fost 'sparte' conturi de yahoo si sterse mesajele sau chiar conturile in sine. Deci, in concluzie este mai bine sa iti mesajele pe propriul computer si sa iti faci backup-uri periodic.
La nevoie Dropbox iti poate permite recuperarea fisierelor deoarece pastreaza pentru mai multa vreme atat fisierele sterse cat si un anumit numar de versiuni ale fisierelor modificate, inclusiv pentru fiserele sterse.

Eu am 70 GB spatiu in Dropbox din care utilizez sub 25%, deci nu am motive sa ma plang de lipsa de spatiu. Se pot obtine 21.88 GB free care nu expira (daca stii cum): http://forum.softped...954293-dropbox/
Oricum, Dropbox nu sunt singurii care ofera astfel de servicii. Unii ofera gratuit mai mult si fara complicatii suplimentare. Dropbox, in schimb, sunt mai avansati pe linia serviciilor oferite...

Cand am nevoie sa imi citesc rapid mesajele pe tableta cu Windows 8 sau pe smartphone-ul cu Android, atunci utilizez si eu IMAP. Si mai utilizez acest protocol pentru situatia descrisa mai sus.
Android si iOS sunt singurele OS-uri mai importante sub care nu se poate rula Mozilla Thunderbird.

#6
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Uneori am nevoie sa plec mai devreme de la computer si nu vreau sa inchid computerul inainte de a se sincroniza Dropbox-ul.
Problema este ca nu stiu cat mai are de sincronizat, deoarece Dropbox ramane multa vreme cu mesajul "Can't sync parent.lock", desi fisierul nu mai este blocat de vreun proces.
Ca sa evit problema de mai sus si pentru ca utilizez un singur profil impreuna cu Thunderbird, pur si simplu sterg fisierul parent.lock imediat dupa ce inchid Thunderbird.
La cateva secunde dupa ce il sterg dispare mesajul respectiv si vad exact cate fisiere au mai ramas de sincronizat (daca mai exista fisiere nesincronizate).
Ca sa mearga lucrurile mai repede se poate plasa pe Desktop un fisier de comenzi care sa contina comanda de stergere, de exemplu, sub Linux si OS X, comanda "rm ~/Dropbox/Thunderbird/profile/parent.lock" tinand cont de locatia exacta a fisierului respectiv, dupa care fisierului i se poate seta dreptul de e(x)ecutie. Sub Windows comanda poate fi, de exemplu, "del e:\PERSONAL\Dropbox\Thunderbird\profile\parent.lock", eventual urmata de comanda "pause" pe randul urmator si poate fi scrisa intr-un fisier cu extensia .bat.

Pentru SeaMonkey se poate proceda in mod asemanator. De exemplu, pe Desktop-ul cu Windows fisierul "SeaMonkey parent.lock.bat" plasat pe Desktop contine comenzile:
del e:\PERSONAL\Dropbox\Mozilla\SeaMonkey\bogdan\parent.lock
pause



Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate