Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Radio care se incinge

problema -amplificator cu tranzis...

Retragere bani din cont inainte d...

Plata cu cardul si bacsisul
 Primire bani din Danemarca prin N...

Alerta securitate Fedora Linux 40...

Problemuțe sistem audio ma&#...

Renovare balcon
 installation has failed there was...

Montura polara.....

Sfat inchiriere locuinta unei per...

Sursa stereo -> amplif mono
 Dan Blondu vs. Marian Piciu

Side - Antalya

Nume fetita - international dar c...

A fost lansat MX Linux 23.3
 

Probleme GParted - resize and move

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
Huza

Huza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,417
  • Înscris: 07.11.2006
In laptop am un HDD de 3TB  si un SSD de 120 GB. Pe HDD aveam 5 partitii, 1 uefi, 2+3 windows ntfs (isi face windowsul o partitie mica), 4 ext4 si 5 o partitie mai mare de vreo 2 TB NTFS.
Am instalat Mint pe SSD si-am zis ca n-are rost sa am atatea partii pe ssd. Am sters primele 4 partitii, totul a decurs ok pana am incercat sa dau resize la partitia NTFS de 2TB sa o extind cat tine HDD-ul. Din nefericire rahatul de Gparted s-a apucat sa si mute datele la stanga! De ce mama dracu n-am inteles pana n-am cautat sa vad unde e problema, aparent trebuie debifat un nenorocit de flag, detalii gasiti aici: https://www.linux.co...ral-linux/31309

Quote

the "round to cylinders" flag was set in gparted, so even though I wasn't telling it to move the partition, it was doing so on its own in order to shift it back to the start of the cylinder.  All I had to do to get gparted to resize without moving the partition was clear that flag.

Si uite asa trebuie sa astept eu 7 ore si ceva pana muta rahatul asta toate datele! in conditiile in care folosesc cinnamon - cunoscut pt freezurile din senin :|

#2
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
DA, am patit-o si eu doar ca mi-a blocat de craciun 2 zile laptopul la o ruda!
Ce hdd de 3TB ai in laptop?

#3
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
... De aceea fac toate treburile de mentenanta intr-un multiplexer in terminal.

#4
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Care ar fi ajutat exact cit o frectie la un picior de lemn in ambele cazuri.

#5
Huza

Huza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,417
  • Înscris: 07.11.2006
Este un hdd de 3.5" SEAGATE ST3000DM001-9YN166, de desktop, laptopul este un ASUS K95VJ - 18.4", sunt foarte multumit de el, mai putin de webcam (camera de la tel meu Motorola V300 scoate imagini/video mai de calitate) si unitateta dvd la care suportul de CD nu-i tocmai fix iar din cauza vibratiilor cauzate de HDD-ul imens, scoate si el un zgomot, dar se rezolva cu un bobarnac :) SSD-ul este un Kingston SV300S37A120G. Bateria tine 2-4 ore, depinde de performance settings si luminozitatea ecranului, desigur si de ce aplicatii rulezi. In Counter-Strike 1.6 ma tine cca 1.5h.

#6
Bucifon

Bucifon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,434
  • Înscris: 08.05.2005
eu stiam ca HDD-urile de peste 2TB trebuie formatate GPT

Edited by Bucifon, 27 February 2014 - 15:27.


#7
Huza

Huza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,417
  • Înscris: 07.11.2006
GPT + UEFI asa e si SSD-ul si HDD-ul, de asta am fost obligat sa raman cu Windows 8, 7 nu stia pe vremea aia de UEFI si GPT

#8
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View PostHuza, on 27 februarie 2014 - 15:19, said:

laptopul este un ASUS K95VJ

Un slot de 3.5 si un slot de 2.5 - R E S P E K T [cei care cred ca 60GB le ajung toata viata ii rugam sa nu pofteasca pe topicul asta]! Pacat ca nu l-am vazut inainte sa fac upgrade la desktop!
Desi cred ca 16GB RAM s-ar putea sa fie prohibitiv sa bagi in el.

Edited by f300, 27 February 2014 - 15:53.


#9
Huza

Huza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,417
  • Înscris: 07.11.2006
Da, e posibil, mai sunt 2 sloturi de memorie libera din 4. Default a venit cu 8GB ram, nu-mi trebuie mai mult ca na, nu sunt cu jocurile sau aplicatii care necesita memorie, mai joc din cand in cand un CS, iar pt munca terminalul, thunderdbird (ca n-am stat sa vad cum e cu alertele in mutt) si skype-ul. Eventual un browser langa, in rest nu-mi trebuie mare lucru.
Oh... inca 4 ore de stres pana termina Gparted :(
PS: Partea proasta e ca nu poti ajunge la HDD fara sa desfaci un capac care aparent are un surub cu sigiliu pe el, deci adio garantie, am vrut sa scot HDD-ul de tot si sa las doar SSD-ul, conteaza foarte mult la baterie, acum planuiesc sa-i dau disable din linux si-l pornesc doar cand am nevoie.

#10
Huza

Huza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,417
  • Înscris: 07.11.2006
In sfarsit a terminat, aparent totul e ok acum, desi a dat o eroare cum ca nu putea citi ceva Gparted. I-am dat retry, n-a vrut, am dat ignore si-a continuat.
Cinnamon a dat freeze exact la 10 minute dupa ce-a terminat gparted mutatul datelor (that was close...)
Daca continua asa trec pe awesome wm.

#11
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,441
  • Înscris: 11.11.2005
Data viitoare cand mai ai windows instalat si vrei sa faci resize foloseste Easeus.

Edited by xxvirusxx, 27 February 2014 - 22:16.


#12
Puluxus

Puluxus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 01.01.2014
Si cu Easeus (pe care-l folosesc curent de multi ani) dureaza foarte mult atunci cand trebuie sa mute o cantitate mare de date, mai ales daca sunt fisiere multe si marunte.
E drept ca Easeus nu mi-a corupt niciodata fisiere la mutare, pe cand Gparted...

Edited by Puluxus, 27 February 2014 - 22:30.


#13
Huza

Huza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,417
  • Înscris: 07.11.2006
Problema mea n-a fost asta, ci faptul in sine ca s-a apucat de mutat fisiere aiurea. Nu ma interesa sa mute nimic, doar am sters 4/5 partitii si i-am dat partitiei ramase resize. Trebuia doar s-o faca imensa, operatie care in mod normal dura 2 minute. Ma bucur ca e totul ok acum, daca stiam ca face asa, bootam de pe un acronis cd si faceam treaba de acolo, Acronis chiar e un produs ok, nu mi-a dat nici un fail pana acum.

#14
danb76

danb76

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 27.06.2014
Sal,

am o intrebare: Daca se blocheaza Gparted in timpul operatiunilor de resize/move, pot sa opresc / repornesc PC-ul. Adica clar ca pot, dar stric ceva iremediabil? ;)

... new in town ...

#15
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
Iremediabil? Depinde dacă te referi la date sau componente hardware, am pățit să se oprească curentul când modificam partițiile cu Gparted pe desktop și mi-am pierdut toate datele din /home (partiția manipulată în acel moment)... HDD-ul nu prezintă probleme nici acum, e vechi de vreo 6-8 ani, istoria s-a petrecut acum vreo 2-3 ani.
Ar mai putea apărea și probleme cu sistemul, să zicem că ai șters partiția de swap (s-o numim /dev/sda3) și mărești /home (dev/sda4), după repornire e posibil să nu pornească sistemul fiindcă acum /home e /dev/sda3 și nu mai ai swap, poți modifica /etc/fstab într-o sesiune live.

Operațiunile astea pot dura mult timp, dacă nu ai timp/ răbdare, mai bine ștergi partiții și creezi altele noi, e mult mai rapid. Datele le poți salva înaintea manipulării pe alt hdd, altă partiție, stick usb, dvd, cloud.

Edited by shogun1, 01 July 2014 - 04:10.


#16
Huza

Huza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,417
  • Înscris: 07.11.2006
Se pot recupera datele, dar din nou va fi un proces ce dureaza. Acum daca ai ghinionul sa-ti fluctueze curentul si ai o sursa proasta, iti poate crapa controllerul de la HDD. Dar si atunci se pot recupera datele, inlocuind temporar controllerul cu altul identic.

#17
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
Nu merita efortul si timpul, cel putin pentru mine... Datele importante pot fi salvate pe un hdd extern sau cloud.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate