Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
OnePlus Watch 2

Cea mai aproape statiune pe plaja...

[UNDE] Prelungitor cablu 3-PINI

Duminica, "sportivii ♧&...
 Infecția cu virusul Epstein-Barr

Metropola lui Pandele se orientea...

oprirea taximetristilor pe singur...

Curatat viniluri. Cand? Cum? Cu ce?
 Ajutor informații Bucure5...

Poor Things - 2023

Delphin Palace vs Sunis Elita

Apartament 3 camere, proprietari ...
 An constructie bloc din Bucuresti

Masina de spalat rufe Slim Beko W...

Sfat achizitie telefon dimensiuni...

Setare limba tastatura laptop.
 

Probleme GParted - resize and move

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
Huza

Huza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,417
  • Înscris: 07.11.2006
In laptop am un HDD de 3TB  si un SSD de 120 GB. Pe HDD aveam 5 partitii, 1 uefi, 2+3 windows ntfs (isi face windowsul o partitie mica), 4 ext4 si 5 o partitie mai mare de vreo 2 TB NTFS.
Am instalat Mint pe SSD si-am zis ca n-are rost sa am atatea partii pe ssd. Am sters primele 4 partitii, totul a decurs ok pana am incercat sa dau resize la partitia NTFS de 2TB sa o extind cat tine HDD-ul. Din nefericire rahatul de Gparted s-a apucat sa si mute datele la stanga! De ce mama dracu n-am inteles pana n-am cautat sa vad unde e problema, aparent trebuie debifat un nenorocit de flag, detalii gasiti aici: https://www.linux.co...ral-linux/31309

Quote

the "round to cylinders" flag was set in gparted, so even though I wasn't telling it to move the partition, it was doing so on its own in order to shift it back to the start of the cylinder.  All I had to do to get gparted to resize without moving the partition was clear that flag.

Si uite asa trebuie sa astept eu 7 ore si ceva pana muta rahatul asta toate datele! in conditiile in care folosesc cinnamon - cunoscut pt freezurile din senin :|

#2
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
DA, am patit-o si eu doar ca mi-a blocat de craciun 2 zile laptopul la o ruda!
Ce hdd de 3TB ai in laptop?

#3
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
... De aceea fac toate treburile de mentenanta intr-un multiplexer in terminal.

#4
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Care ar fi ajutat exact cit o frectie la un picior de lemn in ambele cazuri.

#5
Huza

Huza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,417
  • Înscris: 07.11.2006
Este un hdd de 3.5" SEAGATE ST3000DM001-9YN166, de desktop, laptopul este un ASUS K95VJ - 18.4", sunt foarte multumit de el, mai putin de webcam (camera de la tel meu Motorola V300 scoate imagini/video mai de calitate) si unitateta dvd la care suportul de CD nu-i tocmai fix iar din cauza vibratiilor cauzate de HDD-ul imens, scoate si el un zgomot, dar se rezolva cu un bobarnac :) SSD-ul este un Kingston SV300S37A120G. Bateria tine 2-4 ore, depinde de performance settings si luminozitatea ecranului, desigur si de ce aplicatii rulezi. In Counter-Strike 1.6 ma tine cca 1.5h.

#6
Bucifon

Bucifon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,434
  • Înscris: 08.05.2005
eu stiam ca HDD-urile de peste 2TB trebuie formatate GPT

Edited by Bucifon, 27 February 2014 - 15:27.


#7
Huza

Huza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,417
  • Înscris: 07.11.2006
GPT + UEFI asa e si SSD-ul si HDD-ul, de asta am fost obligat sa raman cu Windows 8, 7 nu stia pe vremea aia de UEFI si GPT

#8
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View PostHuza, on 27 februarie 2014 - 15:19, said:

laptopul este un ASUS K95VJ

Un slot de 3.5 si un slot de 2.5 - R E S P E K T [cei care cred ca 60GB le ajung toata viata ii rugam sa nu pofteasca pe topicul asta]! Pacat ca nu l-am vazut inainte sa fac upgrade la desktop!
Desi cred ca 16GB RAM s-ar putea sa fie prohibitiv sa bagi in el.

Edited by f300, 27 February 2014 - 15:53.


#9
Huza

Huza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,417
  • Înscris: 07.11.2006
Da, e posibil, mai sunt 2 sloturi de memorie libera din 4. Default a venit cu 8GB ram, nu-mi trebuie mai mult ca na, nu sunt cu jocurile sau aplicatii care necesita memorie, mai joc din cand in cand un CS, iar pt munca terminalul, thunderdbird (ca n-am stat sa vad cum e cu alertele in mutt) si skype-ul. Eventual un browser langa, in rest nu-mi trebuie mare lucru.
Oh... inca 4 ore de stres pana termina Gparted :(
PS: Partea proasta e ca nu poti ajunge la HDD fara sa desfaci un capac care aparent are un surub cu sigiliu pe el, deci adio garantie, am vrut sa scot HDD-ul de tot si sa las doar SSD-ul, conteaza foarte mult la baterie, acum planuiesc sa-i dau disable din linux si-l pornesc doar cand am nevoie.

#10
Huza

Huza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,417
  • Înscris: 07.11.2006
In sfarsit a terminat, aparent totul e ok acum, desi a dat o eroare cum ca nu putea citi ceva Gparted. I-am dat retry, n-a vrut, am dat ignore si-a continuat.
Cinnamon a dat freeze exact la 10 minute dupa ce-a terminat gparted mutatul datelor (that was close...)
Daca continua asa trec pe awesome wm.

#11
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,441
  • Înscris: 11.11.2005
Data viitoare cand mai ai windows instalat si vrei sa faci resize foloseste Easeus.

Edited by xxvirusxx, 27 February 2014 - 22:16.


#12
Puluxus

Puluxus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 01.01.2014
Si cu Easeus (pe care-l folosesc curent de multi ani) dureaza foarte mult atunci cand trebuie sa mute o cantitate mare de date, mai ales daca sunt fisiere multe si marunte.
E drept ca Easeus nu mi-a corupt niciodata fisiere la mutare, pe cand Gparted...

Edited by Puluxus, 27 February 2014 - 22:30.


#13
Huza

Huza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,417
  • Înscris: 07.11.2006
Problema mea n-a fost asta, ci faptul in sine ca s-a apucat de mutat fisiere aiurea. Nu ma interesa sa mute nimic, doar am sters 4/5 partitii si i-am dat partitiei ramase resize. Trebuia doar s-o faca imensa, operatie care in mod normal dura 2 minute. Ma bucur ca e totul ok acum, daca stiam ca face asa, bootam de pe un acronis cd si faceam treaba de acolo, Acronis chiar e un produs ok, nu mi-a dat nici un fail pana acum.

#14
danb76

danb76

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 27.06.2014
Sal,

am o intrebare: Daca se blocheaza Gparted in timpul operatiunilor de resize/move, pot sa opresc / repornesc PC-ul. Adica clar ca pot, dar stric ceva iremediabil? ;)

... new in town ...

#15
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
Iremediabil? Depinde dacă te referi la date sau componente hardware, am pățit să se oprească curentul când modificam partițiile cu Gparted pe desktop și mi-am pierdut toate datele din /home (partiția manipulată în acel moment)... HDD-ul nu prezintă probleme nici acum, e vechi de vreo 6-8 ani, istoria s-a petrecut acum vreo 2-3 ani.
Ar mai putea apărea și probleme cu sistemul, să zicem că ai șters partiția de swap (s-o numim /dev/sda3) și mărești /home (dev/sda4), după repornire e posibil să nu pornească sistemul fiindcă acum /home e /dev/sda3 și nu mai ai swap, poți modifica /etc/fstab într-o sesiune live.

Operațiunile astea pot dura mult timp, dacă nu ai timp/ răbdare, mai bine ștergi partiții și creezi altele noi, e mult mai rapid. Datele le poți salva înaintea manipulării pe alt hdd, altă partiție, stick usb, dvd, cloud.

Edited by shogun1, 01 July 2014 - 04:10.


#16
Huza

Huza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,417
  • Înscris: 07.11.2006
Se pot recupera datele, dar din nou va fi un proces ce dureaza. Acum daca ai ghinionul sa-ti fluctueze curentul si ai o sursa proasta, iti poate crapa controllerul de la HDD. Dar si atunci se pot recupera datele, inlocuind temporar controllerul cu altul identic.

#17
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
Nu merita efortul si timpul, cel putin pentru mine... Datele importante pot fi salvate pe un hdd extern sau cloud.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate