Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...

Ditra 25
 Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE
 Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...
 Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis
 

Constructie casa 2014

- - - - -
  • Please log in to reply
90 replies to this topic

#37
simpatiq87

simpatiq87

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 10.11.2011
Am revenit cu cateva poze.

Am tras linie, 17.500 euro cum o vedeti.

Persoanele interesate de constructie cu echipa mea imi pot cere detalii pe privat. Valabil doar pt. Bucuresti si Ilfov.

Attached Files



#38
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,488
  • Înscris: 04.05.2007
17500 EUR materiale + manopera?

#39
simpatiq87

simpatiq87

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 10.11.2011
Da, manopera + materiale.

#40
bicosu

bicosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,034
  • Înscris: 03.01.2007
Ce fundatie are? Mai stampileaza cineva un priiect pentru Bucuresti cu 4 bare in stalp de 30? Este corect? Practic injumatatesti cantitatea de fier, din start un castig de 3000 euro + manopera aferenta.
L.E. intr-un post zici caramida pth 25, in altul ca stalpii si grinzile sunt de 30.
Cum e pana la urma? De vanzare este perfecta, dar pentru mine parca as face altfel. Ca pret e super ok.
Ca si sugestie, cred ca era ok sa inaltati podul cu 2 randuri de caramida, ca te lovesti de streasina cand scoti capul pe geam :)
Economii importante vad la pod - acoperis in 4 ape, stalpi si grinzi cred subdimensionati, o adancime a fundatiei la limita + un proiect care nu cred ca este respectat.

Cu toate astea, arata destul de bine pentru o casa de vanzare.

Edited by bicosu, 05 September 2014 - 15:40.


#41
simpatiq87

simpatiq87

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 10.11.2011
Da scuze, grinzile si stalpii sunt de 25 ( nu 30 ). Am 2 stalpi la casa cu 6 bare.
Nu voi lovi cu capul de streasina, proiectul a fost respectat in mare parte ( 80-90% ).
Cantitatea de fier este suficienta, am case in jurul meu ( proiect identic ) care au "sapat" cu 20-30 cm mai putin in pamant si au "taiat" si din grinzi si stalpi. Nu mai vorbesc de turnare intrerupta, cu galeata, in 2-3 zile.
Acoperisul este cel original, in spatele meu este un duplex. Calcanul l-am ridicat cu 60 cm.
Toata casa a fost turnata cu pompa, primul nivel de exemplu, a fost 1 singura turnare formata din stalpi parter + grinzi + placa etaj 1 + scara interioara. Beton B250 din pamant pana sus.
Nu e de vanzare casa, e pentru mine.

#42
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,488
  • Înscris: 04.05.2007
Suma asta cred ca o atingi doar daca manopera este exclusa.
Eu la proiectul meu de casa, care nu este deloc una mare, doar P+M, am cca 16-17 kEUR doar materialele...
Proiectantul nu a exagerat cu structura, am cca 5.5t fier beton si 100 mc beton. Poate se putea un pic mai putin, dar nu faceam o economie de mai mult de 500 EUR.
Sincer mi-as fi dorit si eu sa ies la valoarea spusa de tine, insa sincer nu vad cum se poate, decat daca este o reclama mascata...

#43
Pans

Pans

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 05.09.2014
Salut,

scuzati intrarea dar am nimerit pe forum si direct in topicul asta m-am infipt, mi-am facut cont special ca sa postez aici.
Fratilor acum omu a lansat o intrebare pentru a-si face o casa ieftina si l-ati bagat repede in caramida si beton armat. Problema mea cu asta este urmatoarea : caramida si betonul armat iti realizeaza o casa extrem de scumpa, care se construieste extrem de greu si este extrem de ineficienta.

Ca sa zici ca iti faci o casa ieftina din caramida si cadre din beton armat trebuie sa fii autist. Eu nu zic ca nu este realizabil, traim in Romania si orice este posibil aici, dar o casa "romaneasca" costa putin la constructie si te va costa NON-STOP tot restul vietii in renovari, intretinere, utilitati,... si asta daca scapi sa nu-ti crape structura sa dai din buze pana gasesti unu s-o vinzi sa scapi de ea sa prinzi pensia!

Parerea mea este ca acest cost de constructie trebuie privit in ansamblu: Cost investitie, cost mentenanta pe durata de viata( renovari, facturi de energie), cost demolare.

Cea mai scumpa optiune este evident cadru din beton si caramida. Dupa mine, pentru o casa normala alegerea unui sistem de genul asta e ca si cum ai vrea sa te duci la jogging cu bocancii. Da e robusta, nu o va lua vantul, nici nu va cadea vreodata, dar si daca a cazut pe tine .... mori impacat.

Pentru case mici si medii avem atatea sisteme de constructie alternative pe piata, care sunt extrem de fiabile si care te scapa de toate problemele "romanesti" incat nici nu ar mai trebui sa luati in seama sistemele de acum 100 de ani.

Ca si optiuni este lemnul, derivatul din lemn precum OSB'ul , compozite cu duiumu, pentru cei care vor DURITATE exista tehnologia ICF gen ANVIC, mai sunt caramizile din PUR armate cu beton, structurile metalice etc.

Toate astea sunt extrem de bine puse la punct pe toate laturile: vin semi sau pre-montate, nu exista pierderi, abateri, se monteaza usor si repede, nu trebuie sa stai sa citesti 10 forumuri de constructii ca alegi un KIT si ti-l monteaza aia fara sa te doara capu ca a baut gica si-a vandut fieru, iar n-a terminat tencuiala, sau ca i-ai dat avansu si a uitat sa mai raspunda la telefon.  Dumneazeule cateodata parca romanilor le place sa se chinuie.

Mai mult, o casa cu zidarie nu va fi niciodata eficienta energetic. Din 2020 nicio casa nu va mai putea fi mai jos de pasiv in toate tarile membre. Impozitarea cladirilor se va face pe eficienta energetica ca la masini azi. Sa vad atunci cata polistilina si vata o sa trebuiasca defapt la o cladire de genul clasic. Ca sa nu mai zic ca etanseitatea unei cladiri din zidarie cu sarpanta din lemn( mai ales ud ca de , e eftin si merge, mai ales ca a stat si la cofrat e mama lui) este sub orice norma de constructie, si fara etanseitate a structurii nici nu are rost sa vorbim despre eficienta energetica.

Ar trebui sa privim mai mult la ce fac cei destepti prin strainatate ca ei au fost unde suntem noi acum 40 de ani, si sa luam aminte de la ei. Nu degeaba americanii, europenii  si australienii folosesc sisteme prefabricate de constructii, care iti vin in sistem modular. Astea sunt mama preciziei si eficientei energetice ca apropo, polistilina aia care e atat de iubita in Romania, e un mare nod in stomac in lumea constructiilor mondiale si este acceptata doar pentru ca tari sarace trebuie sa devina eficiente energetic, dar noile norme s-ar putea sa scoata total folosirea EPS'ului pentru termoizolatii aplicate.

Daca ar fi sa dau un sfat lui macknikolas sau oricarui om care doreste sa faca o casa pentru el, folositi fratilor sisteme de constructie usoare, pre-fabricate, eficiente energetic si ecologice. Unele sunt chiar ieftine, cam la pretul unei case din caramida "romanesti" adica 250-300 de euro/ mp construit,dar sunt aproape daca nu chiar pasive, vin pre-fabricate si la unele poti chiar sa-ti faci casa in regim DIY si-ai terminat povestea, nu mai stai la mana celebrului MESERIAS care "a facut el la Italia".

Sunt tehnolgiile SIP(structural insulated panels) disponibile acum si in Romania, care-ti vin livrate numerotate gata de montaj, se monteaza cu o bormasina filetanta imediat, termini casa intr-o saptamana si e totul drept, perfect nu te doare capu si e si super eficieta energetic, iar alea cu oxid de magneziu suntperfecte: direct albe le dai cu var dupa montaj si-ai terminat. Nu-ti trebuie meseriasi, 70 de materiale diferite ca sa faci un perete, nopti albe pe la forum, paza la santier, certuri cu femeia, credite ca na ... mai trebuie indreptat, etc.

Mai ales ca la tine la Iasi fac unii 70 de case cu SIP anu asta. Ai putea sa te interesezi sa vezi cum arata si cat de repede merg.

Cu 20.000 de euro, pe sisteme alternative, ai sanse la 80 -100 de mp de casa la cheie, eficienta energetic(nu chiar pasiva) si te muti in ea pana se linisteste tulburelu. Din ce stiu eu preturi ti-as recomanda lemn, metal dar e cu manopera lor pentru ca e mai special montajul, sau pentru DIY : SIP cu fete din oxid de magneziu nu OSB pentru ca desi's mai ieftine OSB'ul necesita o finisare si o etansare suplimentara.

ai asa : http://www.apicom.ro/ - lemn
             http://www.rotarex.ro/ - metal
             http://www.folex.ro/ - caramizi PUR
             http://www.sippaneltechnologies.eu/ - SIP

   Si poate cele mai importante 2 aspecte cand iti faci o casa: nu fa rabat la calitate si nu lucra fara acte oricat de dulce e ispita. Aia multi care stau cu structurile in ploaie, mai bine de jumate s-au fript cu "meseriasii" !

#44
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,488
  • Înscris: 04.05.2007
Eu spun doar atat: nu vad cum sa te incadrezi in 20kEUR cu o casa pe orice sistem vrei tu atata timp cat la o amprenta de 80-100mp doar o invelitoare decenta te costa peste 3500-4000 eur, niste ferestre ok tot pe acolo. Daca pui si instalatiile in calcul, usi interioare, etc....s-ar putea sa vezi ca e ceva putred in suma aia. Stii cat costa un mc de lemn uscat adecvat pt o casa de lrmn? La naiba, dai 2000 eur pt lemnul unei sarpante clasice, cum naiba sa scoti casa aia la cheie in 20kEUR?

#45
Pans

Pans

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 05.09.2014
Leule ai dreptate, 100 de mp sunt optimistici dar 80 realizabili. La sistemele SIP de exemplu nu iti trebuie o invelitoare in adevaratul sens al cuvantului pentru ca hidroizolatia/termoizolatia este realizata de la nivelul panourilor, invelitoarea devenind o simpla problema de finisaj. Ca atare poti opta pentru ceva de genul sindrila bituminoasa care e 25 de ron mp. La o casa de 80 de mp acoperisul ar avea sa zicem max 120 mp daca e parter si deci costul ar fi de 6-700 de euro. Cu sistemul de scurgere ar trebui sa bata 1500 de euro.

La ferestre, parerea mea, rama aia cu 7 camere care are un pret mare in toata ecuatia nu isi merita banii. O rama buna, cu 3-4 camere si cu un profil metalic bun ia ea, echipata cu feronerie buna si cu 3 randuri de sticla este solutia ideala. Chiar daca ar fi transfer de caldura prin rama, in total rama are 10-15 % din suprafata totala a ferestrelor deci eu nu-i vad rostul unei rame super-performante. Parerea mea e ca nici ferestrele nu ajung mai mult de 1000 de euro la o casa de dimensiunea asta.

Un alt cost pe care il consider inutil este cel al faiantei si al gresiei. Pentru a-mi obtine o suprafata neabsorbanta la pereti exista lazurile pe baza de compusi chimici, iar la podele exista parchetul din PVC care e identic cu laminatul si vine si in aceeasi paleta de culori. Alta economie de minim 1k.

#46
macknikolas

macknikolas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 18.02.2014
Pans .....am citit tot ce ai scris și promit sa mă documentez în cele zise de tine (mai ales despre SIP). Dar acum, nu cunosc nimic de acolo, pentru a pune într. Îmi vine doar una singura în cap......rezistenta(Cum sta treaba aici)? Dacă se poate sa rămână și urmasilor mei (pana își fac ei alta)

Lemnul are mulți inamici. ... nu as opta pt.

Edited by macknikolas, 05 September 2014 - 18:06.


#47
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,488
  • Înscris: 04.05.2007

View PostPans, on 05 septembrie 2014 - 17:53, said:

Leule ai dreptate, 100 de mp sunt optimistici dar 80 realizabili. La sistemele SIP de exemplu nu iti trebuie o invelitoare in adevaratul sens al cuvantului pentru ca hidroizolatia/termoizolatia este realizata de la nivelul panourilor, invelitoarea devenind o simpla problema de finisaj. Ca atare poti opta pentru ceva de genul sindrila bituminoasa care e 25 de ron mp. La o casa de 80 de mp acoperisul ar avea sa zicem max 120 mp daca e parter si deci costul ar fi de 6-700 de euro. Cu sistemul de scurgere ar trebui sa bata 1500 de euro.

La ferestre, parerea mea, rama aia cu 7 camere care are un pret mare in toata ecuatia nu isi merita banii. O rama buna, cu 3-4 camere si cu un profil metalic bun ia ea, echipata cu feronerie buna si cu 3 randuri de sticla este solutia ideala. Chiar daca ar fi transfer de caldura prin rama, in total rama are 10-15 % din suprafata totala a ferestrelor deci eu nu-i vad rostul unei rame super-performante. Parerea mea e ca nici ferestrele nu ajung mai mult de 1000 de euro la o casa de dimensiunea asta.

Un alt cost pe care il consider inutil este cel al faiantei si al gresiei. Pentru a-mi obtine o suprafata neabsorbanta la pereti exista lazurile pe baza de compusi chimici, iar la podele exista parchetul din PVC care e identic cu laminatul si vine si in aceeasi paleta de culori. Alta economie de minim 1k.

Hai sa luam de bune cele spuse de tine mai sus. Insa toate aceste compromisuri le poti face indiferent daca sistemul constructiv este din caramida, amvic, lemn, metalic sau ce mai vrei tu.
Eu nu am absolut nimic impotriva caselor de lemn. Dar cum Dambovita nu e Mississippi, nici romanul nu e american. Si nici lemnul pe care il folosesc cei care construiesc in Romanica asta a noastra nu suporta comparatii cu cel de acolo. Daca pui lemn la calitatea de acolo, iti garantez eu ca nu faci casa aia in 20kEUR cu toate compromisurile spuse de tine aici.
Marketingul agresiv al celor care propun sisteme alternative l-as intelege daca ar fi cat de cat decent. Argumentele spuse de tine mai sus nu le consider adecvate.
Si eu pot construi o casa din caramida si sa fie ieftina, daca imi induc ideea ca imi place sa vad la interior casa netencuita si nefinisata...ca deh, asa imi place mie caramida, nu-mi fac pardoseli si sape ca mie imi placea pamantul pe care il avea bunica in tinda, invelitoarea poate sa fie si carton, etc.
Daca tot comparam, hai sa fie cu aceiasi unitate de masura.

Edited by the_lion, 05 September 2014 - 21:58.


#48
Pans

Pans

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 05.09.2014
Leule, apreciez subtilitatea brutala dar eu nu am propus decat o abordare diferita a metodei de rezolvare a problemei. Daca tu ai inteles ca recomand intoarcerea in mediul arhaic este problema ta. Problemele ridicate de constructia si amenajarea casei trebuie tratate individual si pragmatic respectand propriile nevoi pentru ca in definitiv, cand iti construiesti o casa, o folosesti zi de zi poate pana la finalul vietii deci va deveni cel mai important instrument al vietii tale si poate si pentru prima jumatate a copiilor tai.
In alegerea si realizarea acestui instrument cel mai rau este sa procedezi in stil romanesc, sa faci ce fac altii.
Daca esti obtuz in gandire si consideri ca numai caramida betonul sapele si gresia faianta pot realiza pereti e treaba ta. Si eu apreziez de exemplu foarte mult caramida, mai ales cea aparenta si mi-as face oricand o casa asa,cu zid dublu, ventilat, problema e ca ar fi foarte greu sa o fac functionala, pentru ca pun accentul pe eficienta energetica intr-o lume unde pretul pe energie escaleaza, si mai ales ca pun in balanta manopera la asa ceva in zona noastra. Cine-o face, un "meserias" care a vazut el cum se face cand lucra necalificat pe-afara?
Si mai e o problema, timpul investit in constructia catorva pereti. Te documentezi cel putin un an inainte ca sa sti ce tip de caramida sa alegi, ce tip de liant, sa vezi cum e mai bine sa iti realizezi zidaria, cu cine, dupa care finisaje... aici e durere. Ce tencuieli, aplicate mecanizat sau manual? ce tip de glet, ce termoziolatii, montate in ce fel ?
Si la final vine EL, meseriasu, si printr-o miscare de glezna tipica cu 2 grimase si un exces de grandomanie in stiintele constructiilor te-a bagat usor in hora clasica. La structura ca arhitectu e un tampit c-a bagat fier ca nebunu( ca stie el din clasa a treia cat fier trebuie sa contina o structura) si ulterior mai ales daca prinde casa la rosu incepe sa dea vina pe ala din'ainte si uite asa trec cateva luni, ani din viata ca sa construiesti cativa amarati de pereti si-un capac sub care sa tragi seara sa te intinzi in pat si sa te odihnesti.
Domnule multumesc dar viata mea e prea importanta sa mi-o pierd cu prostii d'astea. La un moment dat si celebra caramida eficienta a fost noua si nu vroia sa o foloseasca nimeni si a stat ani de zile pe piata pana a inceput romanu sa o guste si la fel si rigipsu care a asteptat 5-6 ani si nu vroia nimeni sa foloseasca ca toti "desteptii" il catalogau ca un gunoi, si la fel cu veluxurile, etc. etc.
Prefer sa-mi cumpar kit casa, sa mi-o montez intr-o saptamana doua , fara sa ma doara capu iar intr-o luna sa ma asez linistit pe terasa noii mele case si sa ma distrez vazand cum altii vin pe santier cu berea pentru muncitori si ii pazesc sa nu fure ceva sau sa traseze o dreapta curba.
Cat despre gresie/faianta, aceasta moda de a folosi placari ceramice pentru a realiza suprafete neabsorbante in mediile umede este depasita demultisor. Ca sa nu mai zic de montaj, o durere si-o jale, la fel cu schimbatul ei cand se demodeaza. O lazura o aplici in cateva ore si o schibi la fel de repede cand te-ai saturat de ea.
Doar pentru ca nu le stim noi nu inseamna ca nu's bune. Google it si-ai sa gasesti tot ce vrei.
Iar despre lemn,.. daca nu iti inspira incredere,si ai dreptate, nicio problema, ai panouri SIP care se monteaza cu metal. Ba mai mult ai panouri cu oxid de magneziu care sunt inerte la orice, si cu asta iti raspund si tie MackNikolas, inerte la foc, inghet/dezghet, UV, insecte, rozatori, si mai mult nu fac nicio ciuperca de perete. Iar cand vorbim de strat de spuma poliuretanica ca miez cred ca e suficient sa-ti dai seama ca nu are egal.
BASF'u are un studiu foarte interesant, in care calculeaza eficienta sistemelor de constructie si ghici ce, analizeaza doar lemn( 2 feluri) si SIP ( tot 2 ) . Zidariile nici nu sunt luate in calcul datorita multor parametrii care le scot initial din discutie. Cauta ECO efficiency analisys BASF.
Pentru mine, alegerea unor sisteme "factory made" care trebuie doar finisate final dupa montaj mi se pare cea mai potrivita alegere. Mai mult astia garanteaza pana la 20 ani unii si n-au cum s-o coteasca daca se strica ceva ca doar nu poate fi vina varului de pe pereti. Zi-mi cata baza ai in tencuieli si termosisteme ca rezista la inghet/ dezghet si UV ! Fix 10 ani daca ai noroc sa nu-ti apara macro-fisuri pe la punctele critice ale fatadei sau exfolieri unde n-a fost aplicata amorsa uniform etc.
Si cand incep problemele (daca nu sunt structurale) pe cine mai gasesti, pe cine pui sa plateasca ? Firma de constructie care daca se rupe vreo grinda si se impute treaba schimba denumirea firmei si dai din buze sau daca e de vre-un finisaj stricat da vina pe orice si oricine si nu-l mai vezi cat traiesti ?
Astia n-or sa schimbe denumirea sau locul fabricii doar pentru ca trebuie sa scoata banu sa repare. Deci iar e avantaj.

La capitolul structura habar n-am sa imi dau cu parerea, dar judecand dupa faptul ca primele case sunt facute acum 65 de ani si se compolrta remarcabil , ca materialele de la noi au agrement tehnic valabil, faptul ca proiectul de rezistenta trece prin structurist, verificator( care pot si ai tai) si inspectorat la avizare nu-mi fac absolut nicio problema pe latura asta. Si daca n-ar fi fost tehnologiile bune, gaseai review'uri negative carca  pe net, in schimb tot ce citesti e de bine oriunde pe glob despre astea. Bine acum nu's perfecte dar una peste alta ai de unde sa alegi ce sa-ti convina.

Si mai e un aspect legat de copchii. Tu sau ei poate vreti sa modificati / daramati casa. Iti dai seama cat va costa in viitor transportul si aruncatul deseurilor de gen moloz ? Pe cand lemnul/fierul/ panourile sunt reciclabile daca nu reutilizabile. Unel;e SIP'uri se pot refolosi integral ( daca au un sistem de fixare de asa natura) deci iar e un castig.

Cat despre invelitoare, n-ai decat sa faci cu tabla ondulata sau tigla ceramica Leule. E ok dar s-ar putea ca pentru un sistem montat corect de la nivelul termoizolatiei din sarpanta, sa te ajunga dublu decat ai spus mai sus iar daca s-a stricat invelitoarea vezi poveste cu vata si mucegaiul din tavane. Asta ca sa nu mai zic ca la capitolul ventilare invelitoare suntem departe de adevar si jjumatate din cei cu mansarda nu stau vara pe la etaj.

De ce sa-mi bat capul cu astea cand am pus un panou SIP cu spuma si am din prima termo/hidro si tavanul alb pe interior?  Mai mult stiu ca niciodata in viata asta sau in urmatoarea nu-mi va ploua prin el indiferent cate gauri are invelitoarea si fata superioara a panoului ca prin spuma aia nu trece nimic ! Deci printr-o montare de sarpanta le-am bifat pe toate!

Acuma eu fac markentigul nimanui ca nu le produc eu la garaj si nu-mi iau comision din asta, dar mi-am renovat apartamentul si acum o sa-mi fac o casa.. La renovarea apartamentului (modest) am invatat de nevoie de toate. Montaj parchet/ gresie faianta/ tencuieli / zugraveli /instalatii electrice, tamplarie ... tot. Si pe cuvant daca mai vreau sa vad vre-un "meserias" sau firma de constructii in viata asta. Numai cand ma gandesc la ele ma ia mancarimea de piele si-l vad pe unul in slapi, cu tigara in bot, nebarbierit si mirosind a bere timisoreana.  Atunci a durat 3 luni pt 70 mp. Nu multumesc !

Cat despre pret, daca acum in sezon ofertele sunt de la 250 la cheie, in decembrie inainte de sarbatori daca le propui cash, cu livrare in primavara, te si pupa ! Si uite asa poti sa faci o casa cu 20 k chiar frumusica.

#49
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,488
  • Înscris: 04.05.2007
Pans...nu sunt fanul niciunui sistem, nu am idei preconcepute si am aceleasi pareri despre dorelul atoatestiutor si cum le face el pe toate ca "lasa sefu' ca merge si asa".
Dar nu asta era discutia aici si nu intru pe fagasul asta, pentru ca nu are rost sa ne pierdem amandoi timpul in polemici inutile. Fiecare ia propriile decizii in viata si dormim apoi cum ne asternem. Asta nu inseamna ca eu am facut bine sau tu ai gresit....poate ceea ce consider eu ca este ok pentru mine este inacceptabil pentru tine.
Multa bafta in ceea ce ti-ai propus.

#50
simpatiq87

simpatiq87

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 10.11.2011
Nu e nici o reclamă mascata.
Cine dorește îi dau si detaliile despre ce materiale am folosit, am notat tot 😊
Am ales si tabla.
Coilprofil, 275 gr zinc.

#51
macknikolas

macknikolas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 18.02.2014

View Postsimpatiq87, on 07 septembrie 2014 - 18:37, said:

Nu e nici o reclamă mascata.
Cine dorește îi dau si detaliile despre ce materiale am folosit, am notat tot 😊
Am ales si tabla.
Coilprofil, 275 gr zinc.

"Baga" tot ce ai. ...

Pans m-am interesat de cele zise de tn și se pare ca nu prea prinde la public. Pe unde am citit vb de bn doar firmele care se ocupa cu așa ceva însă în rest sunt contra. Cum eu nu am încredere în lemn am căutat și pe structura de fier, dar și aici sunt câteva "contre".
Mie personal îmi place acest sistem SIP deoarece (din câte am văzut) se pot face din diferite straturi (ma refer tot peretele de la interior spre exterior) și poate deveni destul de rezistent.
Dar încă nu am găsit detalii de la cineva care a făcut de ceva timp acest tip de casa . Oricum e destul de interesant.

#52
Pans

Pans

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 05.09.2014
Macknikolas, niciun sistem constructiv nu e "perfect". Sunt pro si contre pentru fiecare. Nici cu caramida nu esti 100% ferit de "contre" datorita faptului ca in lupta pentru "sustenabilitate" au tras de ea in fel si chip facand-o cat mai subtire cat mai plina de goluri de aer pentru rupere transfer termic si limitarea efectului higroscopic, etc. Mai nou dupa ce s-a construit la greu prin Romania cu zidarie portanta, si-au dat seama ca nu prea e ce trebuie celebra caramida Porotherm ca defapt baietii de la wienerberger nu aveau agrement tehnic de element portant. Ta-daa !
Ca sa nu mai zic de clinciul in proiectare legat de normativ. Toti proiecteaza cu cadre din BA deoarece doar acolo au normativ si le baga "din burta". Schimba solutia constructiva si-ai sa vezi cum transpira ca habar n-au cum sa faca. Cumulat cu constructorii care la fel habar n-au cum sa faca din altceva inafara de zidarie si beton armat( si nici aia) ajungi sa primesti feed-backuri negative despre cam orice altceva si incepi sa crezi ca numai asa se pot face case.

Despre SIP, si in special ala cu PUR/MgO, gasesti The Panel Man , unu in US care face din SIP'uri de-o viata si le-a incercat pe toate. Gasesti feed-back'ul lui ca si contractor dar si pe forum'ul din site parerea clientilor care si-au facut beciuri din panourile astea si n-au nicio treaba cu problemele clasice ale unui beci(umezeala/mucegai).
Noua Zeelanda are un studiu publicat despre analiza panourilor astora, inainte de a-l accepta ca material de constructie la ei in tara. Astia-s disperati cu ecologia si principiile Cradle to Cradle. Si ala e interesant ca si lectura.

Si ca rezistenta in timp sunt vreo 2 filme pe youtube cu MgO SIP Fire Demo unde le da foc si le lasa vreo ora.

Case sunt multe dar irelevante. Taipei 101 e cel mai bun exemplu, ca acolo au lucrat unii din cei mai buni proiectanti din lume, si daca aia au gasit bune placile astea.. eu zic ca's excelente pentru o casa! Cel putin in cazul meu .
Trimite-mi si mie daca ai link cu contrele ca eu nu prea am gasit !

#53
macknikolas

macknikolas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 18.02.2014
Pai am umblat prin multe situri date de google (+ pe aici pe forum) dar am sa enumăr câteva (din câte am reținut).... o sa enumăr mai multe din construcția cu rezistenta pe fier (cea de lemn nu mă interesează). Cât despre sistemul în sine SIP, nu am găsit mare lucru (decât ce înseamnă și din ce e alcătuit) dar vin construite ori pe structura de lemn ori pe cea de fier.
-cu timpul se oxidează structura de fier
-fierul ar fi asemanator profilele de rigips(slab calitativ)
-probleme cu Wireless
-casa lucrează mai repede,cu efecte vizibile mai rapide
-probleme cu vibrațiile la cele cu etaj
-dacă nu ai apucat sa pui în perete suporți (lemn) pt calorifere sau ce vrei sa pui de la început e foarte dificil dupa (trebuie demontat peretele)
-o asigurare mai scumpa la trecere firelor pt curent (fierul Bun conducător)
-pericolul apei (în caz de o inundatie... ceva)
-am și una comica. .... Mai ușor de spart, hotii pot chiar decupa din perete.(asta cred ca era în dreptul casei de lemn, dar am enumerato ca sa nu mă înșel)
-preț de revânzare mai mic



Cam astea mi le-am amintit. Eu caut acum un site unde Vb chiar cei cu astfel de case construite dar nu găsesc. Cele enunțate de alții pot fi și neadevărate.

Edited by macknikolas, 08 September 2014 - 15:54.


#54
Pans

Pans

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 05.09.2014
Posted Image) cea mai tare e cu hotii clar ! Am si eu amici care-mi zic asta, frate cum ma sa treaca hotii prin perete cu un topor? Asta e simpla ca nu stiu cati hoti se apuca sa demoleze un perete( ca doar n-au in fata planurile ca in filmele cu James Bond) cand un termopan se sparge in 5 sec. sau o iala in 30 de sec. Stii ca daca-i dai gaura unde intra cheia (piesa din bronz) sar papucii aia instant ! Am testat eu , e super-simpla si nici zgomot nu faci ! Acum am o iala Yale care zice ca e turnata piesa respectiva deci e mai greu de gaurit. Ma rog.

In rest, vibratia casei este o problema relativa. Daca o faci romaneste si te incanti la bani, e normal sa fie asa. Si la beton se mai rup grinzile !
Combinatia de producator/proiectant/constructor e deobicei periculoasa cand vine la pachet. Cand trece proiectarea printr-o mana neutra, poti sa fii sigur ca iese bine.

Casele din metal au partile lor bune. Acum din toate tehnologiile am vazut ca-s si cele mai ieftine. +/- eu zic ca fac banii. Nici mie nu imi plac asa mult, dar au avantajele lor. Gandeste-te ca o ecranare a semnalelor radio nu e chiar rea. Sunt comunitati de oameni care se muta in pesteri numai sa scape de undele radio. Or avea si ei dreptatea lor. Pana la urma s-a demonstrat ca un camp electro-magnetic, generat de liniile de inalta tensiune duce direct la cancer ,..., de creier .

SIP'urile nu au nevoie de structura. Ele in sine sunt structurale (structural insulated panels), profilele sunt doar de legatura. Suplimentar li se mai monteaza grinzi. Dar nici pe departe atat de dese ca la o constructie normala.
In rest cu asigurarea nu pot sa dau sfaturi ca habar n'am dar, o casa de caramida inundata e mai buna decat un SIP inundat sau orice alta cladire inundata ? O casa de caramida daca ia foc, e mai rezistenta decat un SIP cu MgO ? Mai da-i incolo si pe astia cu asigurarile lor ca bat campii.
Si daca structura e din metal ce treaba au firele? Alea nu's izolate ele odata si bagate in copex?

Toate astea mie mi se par relative ca nu degaba americanu care are si cutremur si inundatie si uragan foloseste metode alternative. Io zic ca asiguratorul ar trebui sa reduca polita la casele astea ca sunt si mai ieftine, si se construiesc si mai repede.
Pai daca mie-mi cade casa din caramida ca a fost cutremur si gica n-a legat bine  fieru pe la vre-o grinda,... Ia vezi cat costa sa demolezi/ degajezi/ reconstruiesti una clasica in conditiile in care molozul de beton devine considerat deseu radioactiv si nu te mai lasa Europa sa-l arunci iar normativul romanesc nu te lasa sa-l pui inapoi in betonul nou ?!!

Pe cand, o structura usoara, pac, ai luat-o si-ai reciclat-o in 2 zile, ai adus alta si-ai cazat omu in 30 de zile. Ca si costul cazarii temporare ar trebui platit de polita,  e treaba lor in definitiv nu ? Doar nu ma mut la mama ca la 15 ani !

Edited by Pans, 08 September 2014 - 16:37.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate