Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Huawei health

Recomandare Aparat de incalzit ae...

Ford a inceput construirea celui ...
 Unde sunt descarcarile de pe yout...

Camera supraveghere solara

Somaj Germania

Trepidatii Fiat Ducato 2.3 JTD 120
 Cum aflu numar de dosar de la jud...

Recomandare vin alb, Cramele Reca...

Lag/fps drop live twitch

Cum a fost omorat Tudor Vladimire...
 AV surround receiver. Noutați

Pornire/Oprire Centrala Manual

Este Devodep magazin serios? Ati ...

Telefonul este 3G sau 4G?
 

Cinematograful de acasa: video,audio, playere, solutii tehnice

* * * * - 8 votes
  • Please log in to reply
4465 replies to this topic

#37
d-rive

d-rive

    zic tir

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,673
  • Înscris: 21.02.2009
Cand dupa 20 de minute de vizionare a filmului ramai cu sunetul pe mute, o sa afli despre Cinavia.
Cinavia permite totusi vizionarea filmului dar doar pe doua canale cu sunetul, adica stereo.
Asta pe scurt.

Din pacate, in prezent, nu mai fabrica nimeni fara Cinavia. Referindu-ma la producatorii seriosi, chinezisme sunt garla...

BDP450-ul iti reda filme din retea BD-ISO? Banui ca nu :(
In rest, cu MKV-urile, nu ar trebui sa aiba treaba, sa le redea fara probleme.
E unul dintre playerele care le-am avut in vedere.
Am un LG acum, al unui prieten care pur si simplu l-a lasat la mine ca nu il foloseste. Are recenzii foarte bune si e ok si nu are Cinavia. E ultima serie fara Cinavia.
Eu astept sa iasa un bluray player care sa aiba si 4k si sa se descurce cu mai toate formatele. Deocamdata nu mi-a atras nimic atentia.

#38
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,812
  • Înscris: 06.03.2005
Nu exista player BD 4K, nu exista nici un standard pentru asta, sunt doar playere cu upscaling chestie absolut inutila deoarece orice tv 4k face nativ treaba asta.
Repet nu am patit ca vreun film pe suport optic BD-R sau redat dupa USB HDD ripuit cu Any DVD HD sa prezinte vreo anomalie pe sunet, posibil ca softul sa inlature protectia la copierea pe HDD.
Playerul 450 nu reda nici un fel de ISO indiferent de pe ce, exista firmware tert care poate face disponibila si facilitate asta pe langa multe altele dar nu risc sa pun asa ceva.

#39
d-rive

d-rive

    zic tir

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,673
  • Înscris: 21.02.2009
Am inteles. Multumesc de raspuns.

Mistocut 450-ul asta de la Pioneer.
Imi pare rau ca nu au si cei de la Yamaha ceva similar ca pret si performante sa-l imperechez cu receiverul meu Yamaha din seria Aventage.
Nu-mi plac telecomenzile nici la Yamaha nici la Pioneer si la multi altii. La Panasonic am vazut ceva interesant care are si o zona cu touchpad.

#40
dydysoft

dydysoft

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 759
  • Înscris: 13.11.2006
D-rive, daca ai timp si chef, testeaza la tine urmatorul fenomen:
Micsorand diagonala proiectiei, se modifica si calitatea materialului proiectat sau doar diagonala?
La mine, daca micsorez de la 150" la 50",  se modifica si calitatea imaginii, contrast si detalii mult mai puternice.
Ma asteptam sa compenseze automat cumva proiectorul chestia asta.

#41
d-rive

d-rive

    zic tir

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,673
  • Înscris: 21.02.2009
Nu are cum sa compenseze. Al meu e considerat ok pana la o diagonala de vreo 7m parca.
Cantitatea de lumina e aceeasi.
Micosrezi imaginea,  creste cantitatea de lumina pe cm2. Maresti, scade. E firesc sa fie asa.

Asta este si o motivatie pentru care la noi acasa, imaginea e mai buna decat la cinematograf. Cel putin la cinematografele din Romania in care am fost eu, poate sunt si exceptii.
La cinematograf, imaginea fiind foarte mare, iti trebuie o lampa extraordinar de puternica sa poti obtine aceeasi cantitate de lumina pe cm2 cum obtinem noi acasa.

Eu zic totusi sa nu-ti faci griji. E chestie de obisnuinta, lumina ambientala, etc.

#42
dydysoft

dydysoft

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 759
  • Înscris: 13.11.2006
M-am obisnuit cu imaginea asa, dar acum dupa ce am vizionat un film pe diagonala minima proiectata, hm... deja caut o panza dedicata pe alibaba.com/

Oricum lampa era pe ECO, am setat pe maxim si am lasat o proiectie medie (270x150), cu riscul de a schimba lampa mai repede decat era prevazut, dar merita efortul, calitatea imaginii deja este alta.

Sa merg pe panza din china ?

http://www.alibaba.c...1620343843.html

#43
d-rive

d-rive

    zic tir

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,673
  • Înscris: 21.02.2009
Nu stiu ce sa-ti spun cu panza din China...

Eu merg cu lampa tot la maxim. Mi se rupe ca o sa tina mai putin. Da-o naibii, iau alta. M-am saturat sa protejez telefonul sa nu se zgarie, sa nu fac nu stiu ce la laptop ca se strica bateria, proiectorul sa-l tin pe eco din cauza lampii.... mai da-le incolo ca noi le facem pe ele, nu ele pe noi :D

Vezi care-i diferenta de pret dintre o panza cu nume si una din China. Daca e mare... China. Daca e mica, atunci mergi pe ceva bun ca e pacat.

#44
dydysoft

dydysoft

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 759
  • Înscris: 13.11.2006
Pai in china am primit pret de 120 euro, nemotorizata, transport gratis pentru 3.00x1.50m, iar una mai cunoscuta este pe emag undeva la 2000 ron.
Problema se pune la calitate, va fi mai buna panza din china decat vopseaua speciala ?
Cat despre panzele ce se vand pe net, provenienta este tot din china, mai mult sau mai putin.

La faza cu ECO versus restul, cam ai dreptate, ajungem sa schimbam proiectoarele pana se consuma lampile, am deja 2 ani cu ultima lampa si ma gandesc sa iau un 4k din china decat sa schimb lampa iarasi :D

#45
d-rive

d-rive

    zic tir

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,673
  • Înscris: 21.02.2009
Sincer, la configuratia pe care o ai, ramai la vopsea ;)
Daca pe viitor, sunt alte resurse, schimbi proiectorul, etc, atunci merita ceva de firma. Macar stii pe ce dai banii :D

#46
gabiy74

gabiy74

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 180
  • Înscris: 24.03.2011
Salutare! Mai e cineva pe aici? Am vazut ca sunteti priceputi la treaba asta cu proiectoarele. As vrea sa va intreb si eu ceva in legatura cu asta: am un living de 35 mp si distanta de la care as putea sa privesc este cam de 6-7 m. Eu as vrea sa pun un proiector la care sa ma uit tot timpul in loc de tv. Voi sunteti cu filmele,eu pe langa filme, ma uit la mult sport si as vrea sa fac treaba asta. La diagonala nu stiu ce sa zic,am doua variante: 2,5x2,5 sau 5x2,5, o da vad cum aranjez camera. Puteti sa-mi recomandati o combinatie de proiector cu panza, cu boxe,cu tot ce-mi trebuie, dar nu chiar atat de profi,asa,ceva de calitate medie,sa fie ok. Va multumesc si astept cateva variante, eventual si cu locuri de unde sa le cumpar. Seara buna!

#47
Mr. Incredible

Mr. Incredible

    It's showtime!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,930
  • Înscris: 07.10.2005

View Postlupull, on 21 februarie 2014 - 18:13, said:

O sufragerie de dimensiuni comune are cca 17-20mp - Eu vad ca sunteti niste userii cu ceva cunostinte destul de avansate tehnice , insa va intreb care este rostul unei sufrageri ?
Ce fac eu cu mobilierul in cauza , daca vreau sa transform sufrageria intr-un cinema home-made , musafirii unde ii mai....... ?
Deci din acei 17-20mp sigur utilizabili vor ramane 10-14mp din cauza mobilierului aferent unei sufrageri ( ca doar nu o sa tin un scaun si o masa intr-o sufragerie ), iar la o astfel de suprafata un device de 60" cel mult 65'' e arhi-suficient , plus restul ''sculelor''
A , daca aveam vreo camera de peste 25mp , atunci poate-poate sa fii facut vreun mini-cinema de apartament , asa insa.........
Am ajuns sa detin de 3 saptamani un videoproiector care impreuna cu un ecran motorizat de 84" imi transforma sufrageria intr-un "cinema la mine acasa". In camera de 20mp am un corp de biblioteca, 2 canapele, un fotoliu, chiar si un birou si tot ma pot bucura in conditii foarte bune de vizionarea de filme/documentare/seriale la videoproiector. Este o senzatie fantastica si nu poate fi egalata de un televizor.

Echipamentul meu:

Videoproiector Full HD 3D Benq W1070
Ecran de proiectie electric Benq 84"
Televizor plasma Panasonic TX-P50ST50
Blu-ray player Sony BDP-S790
Mediaplayer R6s

Sony Playstation 3
Receiver multicanal Onkyo TX-626

Boxe 5.1 Magnat Supreme

Ecranul meu este aproape identic doar ca mai mic.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/PfTNgfOyxOg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#48
Mr. Incredible

Mr. Incredible

    It's showtime!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,930
  • Înscris: 07.10.2005
Sunt incantat la maxim de senzatia oferita de proiector, filmele, documentarele, concertele, serialele au devenit mult mai interesante. Am achizitionat si cateva perechi de ochelari 3D pentru proiector.

Imi doresc pentru viitor sa completez senzatia de cinema cu niste canapele/fotolii cu sistem recliner, sunt extrem de confortabile.

Attached Files



#49
NIZ

NIZ

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 114
  • Înscris: 14.05.2002
Va rog sa ma ajutati sa lamuresc cateva probleme legate de sunet, codecuri, 5.1 si altele, domeniu in care sunt cam novice.
Pentru inceput o sa enumar echipamentul:

Receiver Denon AVR-X1100W
Incinte 5.1 Monitor Audio: front BX2, back BX1, centre BX, subwoofer MRW10
TV: Panasonic 42", nu mai stiu modelul
HTPC: AMD Phenom II 550 black edition, mb Asrock M3A785GXH/128M, video onboard ATI HD4200 HDMI, sunet onboard Realtek ALC888 S/PDIF, carcasa Zalman HD501, SSD, HDD, etc

Pe intregul sistem rulez mkv-uri 1080p, dts, 5.1

Cea mai mare nelamurire a mea este legata de semnalul audio si video. Repet, sunt novice, deci aveti rabdare cu mine :)
Am inteles ca cel mai bine este ca semnalul audio/video sa fie transmis nedecodat catre receiver si acesta sa faca decodarea, nu HTPC-ul. Cum ma pot asigura ca se intampla asta, ce setari trebuie facute?
Mentionez ca placa mea video nu stie sunet 5.1 prin HDMI, iar placa audio o pot conecta la receiver doar prin cablu optic - S/PDIF, care am inteles ca stie by default doar 2.0 si face ea "traducerea" la 5.1, de aici pierzandu-se calitate. Va rog sa ma lamuriti cu aceste aspecte. Pe mine ma intereseaza sa scot cea mai buna calitate audio/video si de aceea va cer ajutorul.

M-am gandit sa schimb procesorul + placa de baza cu unele de generatie mai noua, cu consum si zgomot reduse, dar raman in stand by pana ma lamuresc care e varianta optima de a transmite semnal audio/video din HTPC catr receiver.

Multumesc anticipat pt bunavointa!

#50
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,165
  • Înscris: 04.10.2014
Conform manualului, receiverul tau nu stie sa redea decat fisiere audio (care este regula pentru AV receiver-e, nu te lasa inselat de V-ul din denumire; pentru ce zici tu iti trebuie un media player sau blu ray player cu capabilitati media avansate). Prin urmare nu poti sa faci decodarea decat cel mult in televizor, daca o sti DLNA si MKV, ceea trebuie sa te documentezi singur (sau citeste eticheta de pe TV si zi-ne modelul).
Atat optic, cat si coaxial (electric) se pot transmite 5.1 canale, dar nu formatele TrueHD sau Master Audio. Cu ce soft redai filmele sa verificam cum scoti 5.1 canale pe S/PDIF?

Edited by Jean-Luc_Picard, 06 December 2014 - 14:04.


#51
liviu_s

liviu_s

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 289
  • Înscris: 22.01.2004
Problema poate fi mai simpla decit pare.

Conexiuni - PC->hdmi->Denon->hdmi->TV

Adaugi drivere pentru AMD hdmi. google pentru: ATI Radeon HD 4200 HDMI Audio Driver

Testeaza cu xbmc/kodi, are toate codecurile incluse, te joci la setari sa faci passthru la sunet sa-l decodeze Denonul.

In mod normal ar trebui sa mearga. Oricum nu este necesar sa schimbi tot, o PV low cost GT210, GT610, HD5450, HD6450 rezolva problema.
Si ai si HD audio (DTS HD).

#52
NIZ

NIZ

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 114
  • Înscris: 14.05.2002
Am rezolvat cu XBMC si iesire prin hdmi. Am instalat ultimele drivere pt ATI HD4200, dar in Windows tot 2 canale (stereo) imi arata. In urma sfaturilor voastre si cu ajutorul lui google am reusit sa scot sunet 5.1 din htpc. Acum ma bate gandul sa schimb CPU si placa de baza, configuratia actuala fiind destul de fierbinte si cu un consum ridicat de curent. Sper sa nu uo iau de la capat cu problemele :)

#53
liviu_s

liviu_s

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 289
  • Înscris: 22.01.2004
Nu vad de ce sa schimbi ceva, daca merge. In cel mai bun caz imbunatatesti racirea (mergi pe un cooler mai bun in loc de stock, fan-uri de carcasa) si adaugi o PV GT610/HD6450 fanless.
Am studiat placa de baza si ai un conector IR cu care poti sa faci si o telecomanda ca aici:
http://blog.tynemout...emystified.html

#54
NIZ

NIZ

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 114
  • Înscris: 14.05.2002
Cu racirea nu am ce sa fac mai mult decat am pe configuratia actuala: cooler Arctic Cooling Freezer 64 PRO PWM + 2 fanuri de 80mm si 2 fanuri de 120mm. Din pacate, pozitionarea HTPC-ului nu permite o circulare a aerului prea buna, dar nu am alta varianta.
Ca telecomanda folosesc telefonul cu Unified Remote, care tine loc si de telecomanda, tastatura si mouse

Attached Files



Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate