Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Lanterna in 3 trepte

Husa saltea temperatura spalare

Viteza scazuta extern digi Fiberl...
 Recomandare placa de baza, proces...

Unde pot gasi informații despre u...

Mac Shortcuts

Dureri de cap dupa ceas
 Transport alternativ - de ce doar...

Izolatie fonica dormitor apartament

Stalp de lemn inclinat la terasa.

Greseala? Nivel zgomot unitate in...
 Inlocuire sim Telekom cu sim Oran...

Intrebare dauna RCA

Cea mai avantajoasa banca/servici...

Povestea unui implant dentar
 

Cinematograful de acasa: video,audio, playere, solutii tehnice

* * * * - 8 votes
  • Please log in to reply
4429 replies to this topic

#3493
apocalipsul

apocalipsul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,469
  • Înscris: 26.01.2014
personal am ajuns la concluzia ca pentru un proiector creditat cu 3000lumeni nu e necesar ALR
materialul ALR care se gaseste pe piata are avantaje si dezavantaje
il poti lua si din china linistit, doar sa te asiguri ca e intradevar ALR si asta se vede in primul rand la pret
eu, la experienta pe care o am acum cu ALR, n-as mai merge pe aceasta solutie.
as recomanda ALR doar pentru vizionare pe timp de zi, cu lumina ambientala puternica (inlocuitor Tv gen)
dar si in aceasta situatie, unghiul estrem de mic e un dezavantaj serios.

Edited by apocalipsul, 15 February 2021 - 08:20.


#3494
razor01

razor01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,071
  • Înscris: 01.03.2016

View Postpernutealex, on 15 februarie 2021 - 07:57, said:

proiectorul pe care il voi achizitiona are 3000 de lumeni (Epson TW7000)

Sfatul meu este sa iei altceva. Acel TW7000 nu-i foarte grozav.

In masuratori reale are cam 1500 lumeni dupa calibrare si un contrast nativ foarte slab. https://www.passionh...vis-de-gregory/

Mai bine iei un DLP care, chiar daca nu va avea contrastul si luminozitatea mai bune, va compensa prin sharpness si procesare a miscarii net superioare.

Edited by razor01, 15 February 2021 - 08:33.


#3495
apocalipsul

apocalipsul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,469
  • Înscris: 26.01.2014
functie si de aplicatii, la ce-l folosesti...
eu am vazut o multime de DLPuri cu chipul dus (care n-au functionat nici macar o lampa)... sharp, sharp, dar deranjante punctele albe de pe ecran Posted Image

Edited by apocalipsul, 15 February 2021 - 08:46.


#3496
pernutealex

pernutealex

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 181
  • Înscris: 19.04.2007
Nu stiu ce sa zic...In afara de contrastul nativ slab, review-ul nu este negativ.
"I liked it:
– The discreet operation in « eco » and « medium » modes,
– Brightness,
– Input lag is reduced,
– Video processing,
– Support and 4K simulation,
– Dedicated HDR options,
– Out-of-box colorimetry,
– Correction of screen uniformity,
– The price,
I regret :
– A sharpness that must be compulsorily supported by the super-resolution mode,
– The operating noise in « high » mode,
– A combination with HDR metadata that needs to be manually adjusted.
– Weak native contrast."
Nu mi-ai oferit un alt produs care, in opinia ta, in plaja aceea de pret, ar merita inlocuirea alegerii. Mai am timp de studiat pana la achizitionare. Nimic nu este batut in cuie, deocamdata.
Referitor la materialul ALR, nu stiu daca pot posta link.urile. Unul este din Anglia, la pretul aproximativ de 100 lire si unul din Germania, la pretul aproximativ de 200 euro.
Multumesc pentru recomandarea site-ului. Nu il descoperisem.Posted Image

Edited by pernutealex, 15 February 2021 - 09:58.


#3497
razor01

razor01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,071
  • Înscris: 01.03.2016
Ba cred ca am oferit dar am impresia ca nu prea se mai gaseste.

Este vorba despre optoma HD 39 Darbee. Foarte bun in clasa lui de pret.

View Postpernutealex, on 15 februarie 2021 - 09:55, said:

Referitor la materialul ALR, nu stiu daca pot posta link.urile. Unul este din Anglia, la pretul aproximativ de 100 lire si unul din Germania, la pretul aproximativ de 200 euro.

Le da cineva pe gratis si platesti doar transportul?  Posted Image

Daca nu, sa stii ca ala nu e ALR, nu in sensul real al cuvantului.

Edited by razor01, 15 February 2021 - 10:09.


#3498
pernutealex

pernutealex

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 181
  • Înscris: 19.04.2007
Imi cer scuze, ai dreptate! Mi l-ai recomandat, dar nu se mai gaseste...
https://www.leinwand...creen-material/
https://www.projecto....co.uk/products

#3499
razor01

razor01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,071
  • Înscris: 01.03.2016
O sa caut si eu opinii despre firma aia. E ciudat de mic pretul.

#3500
apocalipsul

apocalipsul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,469
  • Înscris: 26.01.2014
https://www.wish.com...80d02?share=web
dar nu poti vedea decat daca ai cont
am pus poze aici

Edited by apocalipsul, 15 February 2021 - 14:54.


#3501
gigicoltz

gigicoltz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,049
  • Înscris: 25.06.2005
Intrebare: pot conecta cumva un Marantz SR6012 cu un Denon x2300W astfel incat muzica stereo (FR,FL and Sub) sa poata fi trecuta pe Denon, iar tot ce inseamna sunet multicanal (movies) sa ramana pe Marantz? Ce conexiuni si setari ar trebui facute? Multumesc.

#3502
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,162
  • Înscris: 04.10.2014
Doar invers se poate. Denon-ul nu are 7.1 CH IN precum Marantz-ul. Problema e că nu se poate transfera între unități semnalul de sub deja trecut prin bass management, altfel se putea folosi orice pereche de intrări RCA de pe Denon legată la ieșirile PRE OUT corespunzătoare de pe Marantz.

#3503
razor01

razor01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,071
  • Înscris: 01.03.2016
N-are sens ce vrei sa faci, amplificarea din acel marantz este, cel mai probabil, superioara amplificarii din X2300.

#3504
razor01

razor01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,071
  • Înscris: 01.03.2016
Eu cand am insatlat home cinema-ul cu 11 boxe am luat Marantz 6013. Intrucat avea doar 9 canale amplificate, am incercat sa folosesc vechiul Denon X1300 ca amplificator pentru doua canale, intrucat are in spate o intrare pentru stereo.

Rezultatul a fost un dezastru, se auzea extrem de incet, nu am reusit sub nicio forma sa-l fac sa se auda calumea pe post de amplificator de putere.

Acum folosesc acel Denon la PC, dar intru il il , tot pe acea intrare stereo, cu RCA dintr-un DAC extern cu preamp. Asa se aude in regula, dar folosit cu preout-ul din acel Marantz era de neutilizat. In plus nici nu puteam sa-i fac o calibrare pentru ca ,spre deosebire de un amplificator de putere, acea intrare stereo din Denon nu face bypass la preamp-ul intern. Cu alte cuvinte cand dai volumul sonor din Marantz mai sus sau mai jos nu se modifica proportional si cel din Denon.

In final am cumparat un amplificator de putere pe care il folosesc pentru canalele FR si FL. Merge perfect!

Edited by razor01, 23 February 2021 - 10:53.


#3505
gigicoltz

gigicoltz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,049
  • Înscris: 25.06.2005

View Postrazor01, on 23 februarie 2021 - 10:48, said:

Eu cand am insatlat home cinema-ul cu 11 boxe am luat Marantz 6013. Intrucat avea doar 9 canale amplificate, am incercat sa folosesc vechiul Denon X1300 ca amplificator pentru doua canale, intrucat are in spate o intrare pentru stereo.

Rezultatul a fost un dezastru, se auzea extrem de incet, nu am reusit sub nicio forma sa-l fac sa se auda calumea pe post de amplificator de putere.

Acum folosesc acel Denon la PC, dar intru il il , tot pe acea intrare stereo, cu RCA dintr-un DAC extern cu preamp. Asa se aude in regula, dar folosit cu preout-ul din acel Marantz era de neutilizat. In plus nici nu puteam sa-i fac o calibrare pentru ca ,spre deosebire de un amplificator de putere, acea intrare stereo din Denon nu face bypass la preamp-ul intern. Cu alte cuvinte cand dai volumul sonor din Marantz mai sus sau mai jos nu se modifica proportional si cel din Denon.

In final am cumparat un amplificator de putere pe care il folosesc pentru canalele FR si FL. Merge perfect!
Da, asta voiam si eu sa il folosesc pt partea de stereo only. Mersi de raspuns. Ce amplificator ai agsit cuvenit si montat cum in relatie cu Marantz?

View PostJean-Luc_Picard, on 23 februarie 2021 - 06:47, said:

Doar invers se poate. Denon-ul nu are 7.1 CH IN precum Marantz-ul. Problema e că nu se poate transfera între unități semnalul de sub deja trecut prin bass management, altfel se putea folosi orice pereche de intrări RCA de pe Denon legată la ieșirile PRE OUT corespunzătoare de pe Marantz.
Am inteles, multumesc pt raspuns.

Edited by gigicoltz, 24 February 2021 - 10:29.


#3506
razor01

razor01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,071
  • Înscris: 01.03.2016
Am luat un amp de putere sh Marantz.

Ieși din preout ul receiverului cu cablu RCA și intri in amplificatorul de putere. Intri in setările receiverului și selectezi opțiunea de utilizare a unui amp extern pentru anumite canale.

Din momentul acela nu trebuie sa mai faci nimic. Amplificatorul de putere nu are decât un singur buton, de oprire-pornire.

Edited by razor01, 24 February 2021 - 11:34.


#3507
cojocaru27

cojocaru27

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 17.10.2005
Guys, am si eu nevoie de putin ajutor.
Am un iMac pe care am facut Plex Media Server, un TV LG pe care am instalat PLEX si un router wireless TP-LINK Archer AX3000 AX50 cu port usb 3.0 si, sper, functie media server pentru portul respectiv.
Cum functioneaza acum sistemul :
Am server pe iMac si playez fara probleme pe TV insa trebuie sa am iMacul aprins pentru asta.
Cum as vrea sa il fac sa functioneze:
Sa connectez un hdd extern de 2T pe usb 3.0 la wireless router, sa-l shareuiesc intre iMac si TV si sa-i spun Media Server-ului ca acolo este footageul pentru streaming si apoi sa vad continutul pe TV fara sa mai fie nevoie ca iMacul sa stea deschis. Oare se poate asa ceva?
Ma puteti ajuta cu niste sfaturi?
Multumesc.

#3508
M15TER105

M15TER105

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 227
  • Înscris: 05.02.2016
Te inteleg ce vrei sa faci dar nu merge decat daca este aprins serverul Plex in cazul tau iMac-u. Explicatia : Cand aprinzi televizorul si vrei sa intrii pe Plex el cauta in primul rand adresa serverului de Plex in cazul tau iMac-ul, dupa ce gaseste serverul acesta ai spune unde sunt filmele si serialele. Rezolvarea :  Cauta un ruter care pe langa posibilitatea atasarii unu HDD extern sa iti suporte si instalarea de Plex server. Eu am facut cu un ruter Asus RT-AC86U  ,  firmware custom de la Merlin https://www.asuswrt-merlin.net/ .Uite aici procedura https://hqt.ro/plex-...-armhf-routers/

Edited by M15TER105, 01 March 2021 - 17:14.


#3509
M15TER105

M15TER105

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 227
  • Înscris: 05.02.2016
Rezolvarea 2 : Mult mai simplu fara sa mai folosesti Plex-ul cauta ruter cu USB unde conectezi HDD-ul cu continutul media  , din setarile ruterului activezi Media server sau pur si simplu il dai la sher  si daca tv-ul este smart(banuiesc ca este din motiv ce ai instalat Plex pe el) il vede in retea .

#3510
cojocaru27

cojocaru27

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 17.10.2005
Multumesc pentru raspunsuri. As fi vrut sa pastrez Plex ca si interfata, arata foarte Netflix like si are subtitrari si lucruri folositoare. daca leg doar hdd cred ca pierd experienta asta, dar e bine ca am si optiunea asta. O sa caut sa vad daca routerul pe care-l detin eu are posibilitatea instalarii PLEX-ului. Ar trebui sa poata, pe cutie scrie ca are nu stiu ce intel inside, deci poate sa duca ceva procesare. Stiu ca in menu are si ceva setari de media server pentru usb 3.0. Din pacate nu am vazut sa aiba si PLEX dedicat, deci nu stiu daca stie sa instaleze appul in sine. O sa caut pe linkurile de mi le-ai dat tu. Multumesc.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate