Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Solutii alternative incalzire cen...

La multi ani @Serafim606!

Eternul neg de pe deget
 Colectionari de telefoane

Automatizare Fotovoltaice cu Home...

Tavan plin de apa in baie, de la ...

Aplicație funcționala pentru flip...
 Taiat gheare pisica - Cu ce, ce r...

Retragere email trimis

German maister

Sfat Sistem hi-fi
 Cați kilowati am consumat?

Alegere antigel - G11/G12 etc

Problema centrala

Caut o culegere de probleme de fi...
 

Linux Manjaro - topic general

- - - - -
  • Please log in to reply
701 replies to this topic

#55
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Scriptul grafic de instalare NU functioneaza la mine. Ramane blocat la urma, la creating fstab. Cel text e ok, cu el a functionat.

#56
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013
Poti raporta si tu eroarea.
Inca nu e final, dar ar fi bine sa existe cat mai multe raportari ale bug-urilor.

#57
opo

opo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,591
  • Înscris: 24.08.2006
L-am pus si eu ( vin de pe Xubuntu ) si pana acum sunt multumit. Daca la functionare IDLE in xubuntu cpu sta la 52C in Manjaro imi sta undeva la 42C care pe mine ma incanta.
O alta chestie interesanta este partea de repositories. Daca la Ubuntu se cacaie sa imi aduca pachetele desi are tone de miror-uri iar in zona in care sunt sunt nu unu ci vo 3 sau 4, ma asteptam ca sa mi se lungeasca urechile asteptand pachetele de la Manjaro. Ei io-te ca nu, viteza de download este superioara si am vazut ca a luat la rand miro-urile si le-a testat. Pana acum vad ca e facut cu cap.

#58
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View Postovilix, on 23 februarie 2014 - 09:59, said:

Poti raporta si tu eroarea.
Eroarea, dar care? Ca nu apare nici un log, sau nu imi dau eu seama unde este.

#59
opo

opo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,591
  • Înscris: 24.08.2006
nu merge instalat Chromium si nici google-chrome. Ambele crapa cu messajul Aborted(core dumped).
Chromium l-am instalat folosind interfata grafica (add/remove software) iar google-chrome din surse tar.gz http://lindroidsoup....o-linux-0-8-x/.
Cum pot sa-mi dau seama care e problema, cred ca folosesc ceva comun care are probleme.

#60
flegma

flegma

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,224
  • Înscris: 09.08.2009
Cauta in journalctl. Shift+g pentru a trece la ultimele linii. Eventual, pune aici liniile care ti se par suspecte.

#61
mcdsev3r

mcdsev3r

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 23.06.2013
Nu mai instala din surse de aiurea daca nu stii ce faci.
Chromium e in depozitele oficiale si se instaleaza cu pacman
$ sudo pacman -S chromiun
si iti va spune exact ce eroare da si unde se opreste
interfata grafica e facuta pentru puturosi

google-chrome e in AUR si se instaleaza cu yaourt
$yaourt -S google-chrome
in timpul instalarii urmaresti erorile ce ti le returneaza yaourt.

Edited by mcdsev3r, 23 February 2014 - 15:16.


#62
bronx_nyc

bronx_nyc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 249
  • Înscris: 09.11.2007
L-am rulat de pe live CD, totul a mers ok, am zis, hai sa-l instalez.
Instalarea a decurs fara probleme, dar dupa ce i-am dat reboot, imi apare sus in stanga o linie alba, palpaie, si nu se intampla nimic.
Se poate face ceva ?

#63
mcdsev3r

mcdsev3r

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 23.06.2013
posibil driverul grafic nu s-a instalat cum trebuie
pune o poza sa vedem despre ce e vorba

#64
bronx_nyc

bronx_nyc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 249
  • Înscris: 09.11.2007
Nu, mersi.
O sa incerc OpenSuSE 13.1
Din cate am citit, Manjaro e inca in BETA

#65
opo

opo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,591
  • Înscris: 24.08.2006
My bad, sharuiam /home/user/.config/chrome  ( si chromium ) cu Xubuntu  ca sa-mi pastrezi history si bookmarks, si nu aveam drept de citire decat din Xubuntu, ca urmare blocarea.
Intrebare: cum sa fac sa sharuiesc .mozilla, .purple etc... intre cele doua OS-uri si sa nu trebuiasca sa setez ownerul la fiecare switch?

#66
flegma

flegma

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,224
  • Înscris: 09.08.2009
Ai putea chmod 777, dar ca sa nu fie o gaura de securitate atat de mare, ai putea incerca ACL.

#67
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013

View Postbronx_nyc, on 23 februarie 2014 - 15:39, said:

Nu, mersi.
O sa incerc OpenSuSE 13.1
Din cate am citit, Manjaro e inca in BETA

Cine te-a mintit?
Manjaro e in RC cu versiunea, nu in BETA.
Utilitarele din Manjaro da, sunt prin BETA, dar nu si distributia.
E o diferenta totusi.

Edited by ovilix, 23 February 2014 - 19:32.


#68
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
Copie fișierele de configurare dintr-o distribuție în alta, dă permisiuni userului tău (chown și chmod, dar nu 777!!!, 644) și gata... Opțional salvezi directoarele/ fișierele pe Dropbox/ Ubuntu One/ etc și le copii de acolo.

Edited by shogun1, 23 February 2014 - 20:24.


#69
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View Postovilix, on 23 februarie 2014 - 19:32, said:

Utilitarele din Manjaro da, sunt prin BETA
Pai eu nu vad decat 2: installerul (cel grafic care face probleme multora din ce am mai citit), si updaterul Pamac.

#70
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013

View Postlucifer76, on 24 februarie 2014 - 05:43, said:

Pai eu nu vad decat 2: installerul (cel grafic care face probleme multora din ce am mai citit), si updaterul Pamac.

Ar mai fi Turbulence, Manjaro Settings Manager si mhwd.
Nu sunt fan Manjaro, nu fac uz de el.

Edited by ovilix, 24 February 2014 - 06:58.


#71
opo

opo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,591
  • Înscris: 24.08.2006
@Shogunu
Am in /home un folder comun si de acolo le ln -s catre userii celor doua distributii. Ocupa ceva spatiu  ca urmare nu le-as (2/3) replica, unde mai pui ca pot aparea probleme de versiune ( caz in care mai bine ar merge cu un git ;) care tine si versiunea recenta si tot history).

Edited by opo, 24 February 2014 - 07:28.


#72
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Primele pareri dupa o zi de utilizare:
- desi instaleaza suport pentru touchpad, nu apare nicaieri prin Sistem Settings. A trebuit sa editez un fisier ca sa imi mearga scrooling vertical. Asta a fost simpli,scrie pe Manjaro wiki.
- o mica problema cu automountul deviceurilor externe.
- nu reuseste si pace sa se conecteze la retele cu SSID ascuns. Solutia recomandata pe forumuri e sa nu mai folosesc retele ascunse.
- nu are by default ceva gen Disks.

Totusi, e la fel de simplu de utilizat ca Ubuntu.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate