Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

motocultor progarden 853/854

Am SRL in Romania dar vreau sa ma...

Ma dispera Lightroom
 Salariu prea mare - ordin de mini...

Servodirectie Massey Ferguson 35x...

Izolare pod casa

Masina buget 5000 euro
 Reparare lustra led

Essilor vs. Hoya

Acces blocat / Website T5

Medieval (2022)
 Secolul XXI suna (1964)

Software pentru calculat suprafet...

Program copiere date Samsung J5 l...

Contestatie amenda anulata in ins...
 

Linux Manjaro - topic general

- - - - -
  • Please log in to reply
701 replies to this topic

#19
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013
Pachetele se instaleaza din deposit sau AUR.
Nu e nevoie sa iei nimic de pe net.

Edited by ovilix, 20 February 2014 - 20:06.


#20
Ahasverus

Ahasverus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,123
  • Înscris: 22.10.2006
Mda, incerc sa pun google-chrome

Dimineata, procesul a mers perfect in masina virtuala.

Acum, pe computer imi da eroare
Building google-chrome...
==> Making package: google-chrome 33.0.1750.115-1 (Thu 20 Feb 20:27:30 EET 2014)
==> Checking runtime dependencies...
==> Checking buildtime dependencies...
==> Retrieving sources...
-> Downloading google-chrome-stable_33.0.1750.115_i386.deb...
% Total % Received % Xferd Average Speed Time Time	 Time Current
								 Dload Upload Total Spent Left Speed
-> Downloading eula_text.html...
% Total % Received % Xferd Average Speed Time Time	 Time Current
								 Dload Upload Total Spent Left Speed
0	 0 0	 0 0	 0	 0	 0 --:--:-- --:--:-- --:--:--	 0
100 52500 0 52500 0	 0 146k	 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 146k
==> Validating source files with md5sums...
Build process failed.


Cam aceeasi eroare si in yaourt

Pana la urma am pus chromium, dar as dori google chrome!

Edited by Ahasverus, 20 February 2014 - 20:34.


#21
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013
Are alt md5sums probabil.
Nu e ca cel din build.
Merge modificat scriptul din AUR cu md5sum-ul corect apoi instalat folosind acel script.

#22
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009

View Postbibic, on 20 februarie 2014 - 15:12, said:

Ziceam ceva de tearing ceva mai devreme?Am glumit! In cazul de fata fiind vorba de "minunatia" de XFCE putem discuta in termeni foarte seriosi despre full-tearing.

Facusem si o captura de pe un film dar nu s-a salvat cum trebuie. Acolo se vedea cu adevarat ce sursa de dureri de cap e vizionarea unui fisier video in XFCE.
Si vorbesc de Manjaro rulat pe o configuratie hardware banala Intel (Mobile Intel® 965 Express Chipset Family)

M-ai obosit de tot cu tearingul tău într-un DE pe care nu-l folosești... Te întrebasem cândva dacă vrei să rezolvi sau doar vrei să te lamentezi, îți priește ție la glande să fii indignat... Și off topic, evident.
1- Xfwm folosește Xrender nu de OpenGL, asta e cauza tearingului...
2- Se poate rezolva cu diverse metode, poți folosi ca WM compiz, compton (compton --vsync opengl) sau alt compozitor mai capabil.
3- O cam dai în bălării oricum cu tearingul în Kde, n-am întâlnit pe nici un distro!

LE: uitasem și că poți schimba metoda de accelerare grafică pe plăci Intel: SNA (SandyBridge’s New Acceleration) în loc de vechiul UXA (Unified Acceleration Architecture)... Și poate mai sunt și alte metode, asta dacă vrei să rezolvi!

Edited by shogun1, 20 February 2014 - 21:01.


#23
Ahasverus

Ahasverus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,123
  • Înscris: 22.10.2006

View Postovilix, on 20 februarie 2014 - 20:41, said:

Are alt md5sums probabil.
Nu e ca cel din build.
Merge modificat scriptul din AUR cu md5sum-ul corect apoi instalat folosind acel script.

Asta banuiam si eu, dar de unde iau acel MD5 ?

#24
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013

Quote

3- O cam dai în bălării oricum cu tearingul în Kde, n-am întâlnit pe nici un distro!
Nici eu.
Dar nu imi place sa ma mai iau la contraziceri ca nu se ajunge nici unde cu discutia.

View PostAhasverus, on 20 februarie 2014 - 21:00, said:

Asta banuiam si eu, dar de unde iau acel MD5 ?

Il calculezi tu?
Folosesti md5sum.

Ex: Descarci local acel fisier deb , google-chrome.
Apoi dai comanda catre el
md5sum numefisier.deb

Ti se va returna o linie cu caractere: cifre si litere.
Acea suma o iei si o inlocuiesti in fisierul descarcat din AUR.
Apoi cu mkpkg nume script creeezi fisierul.
Daca am omis ceva sa ma corecteze cei care folosesc Arch.

Edited by ovilix, 20 February 2014 - 21:04.


#25
Puluxus

Puluxus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 01.01.2014
@shogun1
Presupun ca glumesti atunci cand recomanzi folosirea altui compozitor grafic in locul Xrender pt a rezolva tearingul in XFCE. De ce? Simplu, XFCE e dedicat configuratiilor hardware slabe si are ca scop in principal consumarea a cat mai putine resurse. In momentul in care ai apelat la metoda propusa de tine acest scop este incalcat si nu mai e valabil!!!
In alta ordine de idei, nu e neaparat treaba userului sa rezolve ceea ce dezvoltatorii unui DE nu sunt in stare. (asta fiind valabil si pentru LXDE,Gnome classic,Mate,E-17)
PS:  De vreun an incoace, KDE face tearing indiferent de compozitorul folosit. Ca sunt unii care adopta tactica strutului si se fac ca nu observa e strict problema lor. Ce motiv as avea sa fac o asemenea afirmatie cand KDE e singurul DE care mi-a placut multi, multi ani?
LE: unde este offtopic-ul atunci cand cineva afirma despre distributia discutata, ca face tearing?

Edited by Puluxus, 20 February 2014 - 21:25.


#26
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013
Intr-o poza am efecte active, in alta nu.
Eu nu observ tearing.
Amandoua sunt in miscare foarte rapida.
A treia imagine e cu efecte, dar fara Wobbly Windows activ.

Attached Files


Edited by ovilix, 20 February 2014 - 21:28.


#27
Puluxus

Puluxus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 01.01.2014
Tinand cont ca acolo vad Dolphin. presupun ca vorbesti de KDE. Problema e ca la KDE nu prea vrea tearingul sa se vada in captura desi el exista. Am incercat si eu sa fac acest lucru (captura in care sa se vada tearing, si nu prea mi-a iesit) O sa mai incerc zilele astea, acum n-am nimic KDE prin calculatoare

#28
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013
Cum exista, daca nu se vede?
Eu vorbesc despre KDE, ai spus ca si in asta e tearing.
Ceea ce e fals si se observa clar din ceea ce am postat eu.
KSnapshot a fost setat sa faca screenshot la interval de 4 sec.
In cele 4 sec miscam mouse-ul cat puteam de rapid pe o suprafata mica.
Daca ar fi fost tearing s-ar fi vazut.
Am rotit fereastra si pe rotund nu numai pe orizontala, acelasi efect fara tearing.

Edited by ovilix, 20 February 2014 - 21:37.


#29
Puluxus

Puluxus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 01.01.2014
Iar stai prost cu perceptia? Am spus ca (din motive care deocamdata imi scapa) nu vrea sa iasa in capturi, nu ca nu se vede.
Faptul ca nu se manifesta la tine, sau altul, nu se constituie intr-o regula generala, atat timp cat la mine e mai mult decat vizibil.
Ce placa video ai?

Edited by Puluxus, 20 February 2014 - 21:44.


#30
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013
Nvidia 8600 GS.
Eu nu le-am vazut cu ochiul liber nici pe filme, nici in joace.
Nu stiu cum ai masurat tu tearingul, in XFCE am observat cum.
La ala iese in screenshot, la KDE nu.
De ce, sa imi raspunzi tu.
Daca ma deranja tearingul cautam solutii, sunt destul de pretentios cu OS-ul folosit.
Nu ca o lauda ci ca o realitate, pana acum nu m-a dezamagit deloc.

Edited by ovilix, 20 February 2014 - 21:46.


#31
Puluxus

Puluxus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 01.01.2014
Ciudat, mie mi-a facut pe Nvidia 9800GT cu orice versiune de driver incercata,si orice compozitor. O sa mai verific zilele astea.

Edited by Puluxus, 20 February 2014 - 21:46.


#32
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013
Crede-ma am o scarba de placa video.
Nu cred ca o mai tin mult.

#33
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
Eu am pe laptop Intel HD 3000 și pe desktop o vechitură Nvidia 6600 GT, ambele mașini cu Arch/ KDE x86_64, am mai testat și alte distribuții, n-am obsrvat tearing, cu sau fără efecte activate! Până și video 1080p (full HD- laptop) și 720p (HD- desktop) sunt redate exemplar.
Poate fi vorba și de driverul video, de versiunea de Kde, de distribuție (mai precis integrarea Kde). Ok, am observat în screenshoturile tale ”fracturile” ferestrei, nu mai rețin DE-ul, nu prea contează dacă-i singura manifestare, cine dracu' învârte de nebun fereastra aia pe desktop??? Posted Image

Înlocuirea Xfwm cu compton nu mărește ”pretențiile”, compton este economic, parcă există și xfwm-vsync, o variantă de xfwm împotriva tearingului. Iar folosirea SNA în loc de UXA pentru Intel e similară.

#34
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
Pe Kde sau chiar alte DE-uri ar mai fi varianta folosirii altei versiuni de OpenGL, mie-mi apar versiunile 1.2, 2.0. 3.0 sau cam asa ceva...
Asta ca fapt divers, ca dac-ai gasit un alt De pe placul tau nu vad motivul testelor...

#35
LensFlare

LensFlare

    Tin Foil Mask Society

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,405
  • Înscris: 09.05.2005
Sa fim seriosi, daca ai o vechitura de PC ce a fost reanimat cu XFCE, tearing-ul este printre ultimele probleme. Posted Image

Edited by LensFlare, 21 February 2014 - 09:45.


#36
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009

View PostLensFlare, on 21 februarie 2014 - 09:43, said:

Sa fim seriosi, daca ai o vechitura de PC ce a fost reanimat cu XFCE, tearing-ul este printre ultimele probleme. Posted Image

Cea mai cool "rezolvare" ar fi declararea ca feature, nu bug. Efect 3D, nu? Posted Image

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate