Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

La multi ani @sfantu.dracu!

Indiana Jones and the Dial of Des...

Ariston Genus One 24kw - sa o aru...
 Robot smart cu comanda vocala goo...

Moduri de a evita anumite persoane

Panouri pe acoperis cu horn

Transformers: Rise of the Beasts ...
 Hatufim - Prizonieri de razboi

Receiver AV 8K

rog un pic de ajutor in legatura ...

Ce defect sa fie ( centrala nu at...
 Jocuri - Generals si Generals Zer...

Video Night mode

Mp5 player auto

Nu-mi vede pc-ul telefonul
 

Un posibil Web Designer... Sau doar un visator?

- - - - -
  • Please log in to reply
98 replies to this topic

#73
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,677
  • Înscris: 16.11.2012

View PostGlontzZz, on 05 martie 2014 - 16:03, said:

1. Le-am incercat si cu WMA si cu VLC si face la fel Posted Image .
2. Daca fac un layout in Photoshop, cum il importez in HTML? De exemplu, cand apas pe "contact" sa ma duca la pagina de contact.... Si dupa, cum le aranjez ca sa arate identic ca in layout-ul format .psd ?

-nu il importi ,sau importezi nicaieri ,trebuie sa scrii cod html si css

#74
GlontzZz

GlontzZz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,288
  • Înscris: 08.02.2014

View Postcristirg, on 05 martie 2014 - 18:27, said:


-nu il importi ,sau importezi nicaieri ,trebuie sa scrii cod html si css

Ma refer la faptul ca daca fac un layout in PS al unei pagini, cum pun href pe anumite butoane? Sa zicem ca am facut un layout si sus am butoanele Home, Contact si About. Cum fac ca in momentul apasarii pe home sa ma duca pe pagina principala? Dar cum pun ca restul layout-ului sa fie fundal? Iar acum, alta problema... Cum fac ca butoanele Home, Contact si About sa fie puse exact in locul in care apareau pe layout-ul original?
Stiu, am mutat cand colo, cand colo problema cu intrebarile astea dar na...  :(

#75
mishkulake

mishkulake

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 429
  • Înscris: 24.01.2014
De ce nu merge codul background-image:
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<style>
body
{
body {background-image:url("crin1.jpg");}
}
h1
{
background-color:blue;
}
p
{
background-color:green;
}
div
{
background-color:#CC99FF;
</style
</head>
<body>
<h1>CSS background-color example!</h1>
<div>
Acesta este un paragraf in interiorul unui element!
<p>Textul nu e semnificativ!</p>
.Unless you have been hiding in the caves for the past couple of months, by now you must have heard of the mobile platform from Google that everyone is talking about. Yes, that's right, I am talking about Android. Android is an open source mobile operating system that is based on the Linux kernel. Using Android, device manufacturers can customize the OS to suit their particular hardware design, thereby allowing them to innovate without limitations. For developers, Android programming uses the Java programming language, and familiarity with the language immediately opens the platform to every Java programmer in the world.
</div>
</body>
</html>

Edited by mishkulake, 07 March 2014 - 16:18.


#76
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
pentru ca probabil nu ai fisierul respectiv si ai mancat o acolada si un > de la </style>

#77
GlontzZz

GlontzZz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,288
  • Înscris: 08.02.2014
Am facut astazi un layout rapid sa testez ceva cu CSS-ul... Dar e mai greu decat credeam...
1. Cum e faza cu slice-urile?
2. Daca tai de exemplu "Home"-ul din poza si il pun la un href, cum pot pune butonul sa fie in pozitia initiala ca inainte?
3. Cum pot aranja casetele de text ca in imagine, dar in interiorul lor sa fie un paragraf scris in HTML? Sau trebuie editata din PS?
[ https://i.imgur.com/GiBKDMh.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by GlontzZz, 07 March 2014 - 18:20.


#78
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,677
  • Înscris: 16.11.2012

View PostGlontzZz, on 07 martie 2014 - 18:18, said:

Am facut astazi un layout rapid sa testez ceva cu CSS-ul... Dar e mai greu decat credeam...

-ca sa faci codarea la layout-ul tau trebuie sa folosesti si css3..tu nu stii inca
-nu e chiar usor,ti-am trimis niste linkuri ...te sfatuiesc sa folosesti Sublime Text si emmet,scrii cod foarte rapid

-de ex scrii: #container>.coding.css3>ul.codare>li*7>a  dai tab si iti apare:

<div id="container">
<div class="coding css3">
<ul class="codare">
  <li><a href=""></a></li>
<li><a href=""></a></li>
<li><a href=""></a></li>
<li><a href=""></a></li>
<li><a href=""></a></li>
<li><a href=""></a></li>
<li><a href=""></a></li>
</ul>
  </div>
</div>

Edited by cristirg, 07 March 2014 - 23:57.


#79
mishkulake

mishkulake

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 429
  • Înscris: 24.01.2014

View Postmishkulake, on 07 martie 2014 - 16:17, said:

De ce nu merge codul background-image:
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<style>
body
{
body {background-image:url("crin1.jpg");}
}
h1
{
background-color:blue;
}
p
{
background-color:green;
}
div
{
background-color:#CC99FF;
</style
</head>
<body>
<h1>CSS background-color example!</h1>
<div>
Acesta este un paragraf in interiorul unui element!
<p>Textul nu e semnificativ!</p>
.Unless you have been hiding in the caves for the past couple of months, by now you must have heard of the mobile platform from Google that everyone is talking about. Yes, that's right, I am talking about Android. Android is an open source mobile operating system that is based on the Linux kernel. Using Android, device manufacturers can customize the OS to suit their particular hardware design, thereby allowing them to innovate without limitations. For developers, Android programming uses the Java programming language, and familiarity with the language immediately opens the platform to every Java programmer in the world.
</div>
</body>
</html>
Am completat, am fotografia in acelasi folder, si totusi nu se seteaza backgound-image...Ceva imi scapa...

#80
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,677
  • Înscris: 16.11.2012

View Postmishkulake, on 10 martie 2014 - 08:58, said:

Am completat, am fotografia in acelasi folder, si totusi nu se seteaza backgound-image...Ceva imi scapa...

-iti scapa multe : ai pus eticheta body in head ,nu ai inchis acolade { sau le-ai pus in plus...

[ http://s3.postimg.org/slywu24xv/sublimetext.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
capture software

Attached Files


Edited by cristirg, 10 March 2014 - 09:47.


#81
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
Normal ca iti scapa. Iei copy/paste si modifici dupa ureche, cum mama masii sa functioneze ceva in felul asta?
Attached File  2014-03-10_0939.png   59.65K   14 downloads

#82
mishkulake

mishkulake

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 429
  • Înscris: 24.01.2014
Mulțumesc mult pentru observațiile tale pertinente! Ai dreptate în toate mai puțin treaba cu copy /paste. Numai textul l-m copiat. Scriu fiecare rand de cod manual. Chiar imi place, dar fiind la început e normal să-mi mai fuga ochii, să-mi mai scape. Cu siguranță at trebui sa verific mai atent. Incat de pe 3wschool. Ți-am trimis foto. Dacă nu primești editează tu codul și pune alta poza te rog. Numai sa vedem ca funcționează! Stima!

Mai sunt greșeli... Scriu cu swift autocomplete de pe telefon

#83
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
foloseste un editor gen notepad++ care iti face code highlight si vei vedea singur problemele aparute.

#84
mishkulake

mishkulake

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 429
  • Înscris: 24.01.2014

View PostDarkAngelBv, on 10 martie 2014 - 12:07, said:

foloseste un editor gen notepad++ care iti face code highlight si vei vedea singur problemele aparute.
Multumesc! L-ai facut totusi sa mearga?

View PostDarkAngelBv, on 10 martie 2014 - 12:07, said:

foloseste un editor gen notepad++ care iti face code highlight si vei vedea singur problemele aparute.
Tot eu am rezolvat. Am observat ca la poza in loc de:
('crin1.jpg') era scris cu ghilimele ("crin1.jpg").
Foarte interesant domeniu, si-ti cere multa precizie in detalii. Eu lucrez intr-un domeniu in care se cere atentie marita la detalii, dar ca in web desing, sau programare nu am mai vazut. Stima! Apropo, lucrez deja in notepad++, dar nu a sesizat eroarea...

Edited by mishkulake, 10 March 2014 - 13:18.


#85
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
nu are nici o legatura " si ' in problema ta.

#86
GlontzZz

GlontzZz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,288
  • Înscris: 08.02.2014
Chiar are rost ca in loc de un buton sa copiez doar 1 pixel latime + x pixeli inaltime (x reprezentand inaltimea butonului) si sa folosesc repeat-x? Se vede diferenta mare la refresh-ul paginii?

#87
mishkulake

mishkulake

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 429
  • Înscris: 24.01.2014

View PostDarkAngelBv, on 10 martie 2014 - 13:54, said:

nu are nici o legatura " si ' in problema ta.
Apropo,  de ce ești asa acid?

#88
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
Daca ai o singura culoare nu copiezi un pixel, pui culoare direct (background:#FF0000; pentru rosu spre exemplu).
Nu sunt deloc acid, doar ca in meseria asta trebuie sa-ti mai folosesti si capul tau, nu doar pe al altora.
In 2006 cand eram ca tine, adica la inceput, cautam si 3-4 zile informatia necesara inainte sa vin sa intreb pe forum, si de cele mai multe ori gaseam acea informatie fara sa mai fie nevoie sa apelez la forum pentru orice banalitate.

#89
mishkulake

mishkulake

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 429
  • Înscris: 24.01.2014
Ok! Mulțumesc mult! Nu mai intru pe acest forum, sa nu mai deranjez pe nimeni. Dar stau  și ma întreb pentru cine este acest forum? Pentru specialiști? Poate ne spune un moderator... Nu - mi mai răspunde, ca m-am dezabonat! Chiar îmi pare rău că sunt astfel de oameni care mai mult descurajează!

#90
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
Daca tu consideri ca mesajul meu te descurajeaza inseamna ca esti doar visator.
Daca aveai macar bunul simt, invatai singur care este structura unei pagini HTML, cum se creeaza un bloc CSS si cum se defineste o regula CSS. Ti s-au dat link-uri din care trebuia sa inveti macar bazele si tot tu esti ala suparat. Sa fii sanatos. Aici ajutam pe cine are nevoie de ajutor, in asa fel incat cel care cere ajutor sa si invete ceva.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate