Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Probleme cu un template wordpress

A inceput producția primei m...

Kumm - Sa nu spui nimanui
 Un string - doua invertere

She Said (2022)

Cum procedez cu un vecin care m-a...

Curațare PC-uri vechi multin...
 La multi ani @Robert201!

La multi ani Romania!

La multi ani @Forumului Softpedia...

Majoratu lu' Bebe de acum 23 ...
 Skoda Octavia 2, temperatura apa ...

Samsung A33 5G sau Motorola G42 4G

Christine McVie nu mai este... vie

Cocaine Bear (2023)
 

Un posibil Web Designer... Sau doar un visator?

- - - - -
  • Please log in to reply
98 replies to this topic

#37
GlontzZz

GlontzZz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,288
  • Înscris: 08.02.2014

View Postdani.user, on 14 februarie 2014 - 20:21, said:

Acolo ai celule ce ocupa mai mult spatiu, sunt ca 2,3... celule unite (pe verticala sau orizontala).

Mi-am dat seama ca asa ar trebui sa fie... Dar am incercat si nu mi-a iesit nimic:| Acel numar dupa rowspan sau colspan reprezinta numarul de celule unite?
<table border="1">
<tr><th>1</th><th>2</th><th>3</th><th>4</th><th>5</th></tr>
<tr><td rowspan="2">Unu</td><td>Doi</td><td>Trei</td><td>Patru</td> </tr>
<tr><td colspan="2">Cinci</td><td>Sase</td><td>Sapte</td><td>Noua</td><td>Zece</td></tr>
</table>
Cam asa am incercat... Unde e gresit?
Atasez o poza...
[ https://i.imgur.com/xVy7ZMM.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by GlontzZz, 15 February 2014 - 15:35.


#38
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,250
  • Înscris: 24.02.2007
colspan = unire pe orizontala
rowspan = unire pe verticala

Daca unesti 2 celule din 5, atunci in rest mai pui 3, nu 4.

#39
GlontzZz

GlontzZz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,288
  • Înscris: 08.02.2014

View Postdani.user, on 15 februarie 2014 - 16:38, said:

colspan = unire pe orizontala
rowspan = unire pe verticala

Daca unesti 2 celule din 5, atunci in rest mai pui 3, nu 4.

Multam... Raman dator.

View PostImpact-Vision, on 15 februarie 2014 - 16:42, said:

Hey... Ce parere aveti despre acest site? De unde pot lua poza pentru portofoliu http://www.impact-vi...re-site-online/

Scuze, dar ce legatura are asta cu ce am intrebat eu?

#40
GlontzZz

GlontzZz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,288
  • Înscris: 08.02.2014
Scuzati 2x post... Nu mergea edit la anteriorul.
Am citit undeva (nu mai tin minte unde) ca frame-urile nu se mai folosesc de cativa ani... Are rost sa le invat? :| Daca da, imi puteti explica va rog si ce sunt alea? Din tutorial n-am inteles mare lucru.
Multumesc anticipat!

#41
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
O pagina in urma ai citit http://forum.softped...8#entry14650425
frame = cadru.
In trecut pagina se impartea in zone, dar prin intermediul acestor cadre. astfel partea statica era pusa intr-un frame si continutul care se schimba la accesarea unui meniu se punea in celalalt cadru. S-a renuntat la ele din cauza ca nu ajutau la SEO si utilizatorul vedea o singura pagina, deci nu putea sa dea mai departe link-ul pentru vizualizare.

#42
GlontzZz

GlontzZz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,288
  • Înscris: 08.02.2014

View PostDarkAngelBv, on 17 februarie 2014 - 19:58, said:

O pagina in urma ai citit http://forum.softped...8#entry14650425
frame = cadru.
In trecut pagina se impartea in zone, dar prin intermediul acestor cadre. astfel partea statica era pusa intr-un frame si continutul care se schimba la accesarea unui meniu se punea in celalalt cadru. S-a renuntat la ele din cauza ca nu ajutau la SEO si utilizatorul vedea o singura pagina, deci nu putea sa dea mai departe link-ul pentru vizualizare.

Ok. Deci, din moment ce nu se mai folosesc, nu mai are rost sa le invat, nu? Sper ca da, ca din ce-am vazut acolo, nu-mi place:)).

#43
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
Citeste doar despre iframe. vei avea nevoie uneori de ele pentru widgets.

#44
GlontzZz

GlontzZz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,288
  • Înscris: 08.02.2014
Sa revin cu acele intrebari de care deja va plictisiti... Stiu ca sunt stresant, dar na... :D
<  table   cellspacing="1" cellpadding="0" border="0" bgcolor="black" id="shell" height="250" width="400"> <tr height="50"><td colspan="2" bgcolor="white"> <table title="Banner" id="banner" border="0"> <tr><td>Place a banner here</td></tr>
<  /t   able >
</td></tr> <tr height="200"><td bgcolor="white"> <table id="navigation" title="Navigation" border="0"> <tr><td>Links!</td></tr> <tr><td>Links!</td></tr> <tr><td>Links!</td></tr> < /table >
</td><td bgcolor="white"> <table title="Content" id="content" border="0"> <tr><td>Content goes here</td></tr>
< /t able>
</td></tr></table>

Acesta este exemplul de la lectia "Layout" unde incerc sa inteleg... Precizez, doar incerc... Pentru ca n-am inteles nimic. Sa pun si intrebarile, daca tot sunt aici:
1. De ce a fost folosit o data tag-ul <table> si de 3 ori tag-ul </table>? Daca deschide un tabel o data, nu trebuie inchis DOAR O DATA? :|
2. De ce la randul urmator: "<tr height="200"><td bgcolor="white"> <table id="navigation" title="Navigation" border="0"> <tr><td>Links</tr></td>" a fost deschis o data <tr> si <td>, iar dupa, au mai fost deschise inca o data?
Sau nu am inteles eu ce e scris acolo? Din exemplul asta inafara de <table> si </table> n-am inteles nimic :| .

#45
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,677
  • Înscris: 16.11.2012

View PostGlontzZz, on 21 februarie 2014 - 18:24, said:

Sa revin cu acele intrebari de care deja va plictisiti... Stiu ca sunt stresant, dar na... Posted Image

Acesta este exemplul de la lectia "Layout" unde incerc sa inteleg... Precizez, doar incerc... Pentru ca n-am inteles nimic. Sa pun si intrebarile, daca tot sunt aici:
1. De ce a fost folosit o data tag-ul <table> si de 3 ori tag-ul </table>? Daca deschide un tabel o data, nu trebuie inchis DOAR O DATA? Posted Image
2. De ce la randul urmator: "<tr height="200"><td bgcolor="white"> <table id="navigation" title="Navigation" border="0"> <tr><td>Links</tr></td>" a fost deschis o data <tr> si <td>, iar dupa, au mai fost deschise inca o data?
Sau nu am inteles eu ce e scris acolo? Din exemplul asta inafara de <table> si </table> n-am inteles nimic Posted Image .

-in prmul rand iti recomand sa folosesti Sublime Text cu pluginul emmet,este un editor foarte tare ,vezi codul bine si emmet te ajuta sa scrii cod foarte repede
-dupa aceea te sfatuiesc sa copiezi codul din carte in sublime text si sa incerci sa-l grupezi,cum am facut eu
-deci toate tagurile deschise sunt si inchise corespunzator,totul este ok
-tagul  table este deschis de 4 ori isi inchis tot de 4 ori,nu conteaza ca atunci cand e deschis de ex primul tag table mai contine si alte proprietati,atribute... in interior


[ http://s1.postimg.org/x216fiwnz/TABEL_prelucrat.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

http://s1.postimg.or...L_prelucrat.jpg

Edited by cristirg, 22 February 2014 - 01:46.


#46
GlontzZz

GlontzZz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,288
  • Înscris: 08.02.2014

View Postcristirg, on 22 februarie 2014 - 01:37, said:

-in prmul rand iti recomand sa folosesti Sublime Text cu pluginul emmet,este un editor foarte tare ,vezi codul bine si emmet te ajuta sa scrii cod foarte repede
-dupa aceea te sfatuiesc sa copiezi codul din carte in sublime text si sa incerci sa-l grupezi,cum am facut eu
-deci toate tagurile deschise sunt si inchise corespunzator,totul este ok
-tagul  table este deschis de 4 ori isi inchis tot de 4 ori,nu conteaza ca atunci cand e deschis de ex primul tag table mai contine si alte proprietati,atribute... in interior


[ http://s1.postimg.org/x216fiwnz/TABEL_prelucrat.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

http://s1.postimg.or...L_prelucrat.jpg

Mersi mult! Acum totul are sens... Erau puse la rand si nu intelegeam mai nimic... Multumesc!

#47
numbledore

numbledore

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 160
  • Înscris: 02.02.2014
Cu alte cuvinte mereu sa faci identare la cod. Ca folosesti SPACE sau TAB putin conteaza atat timp cat o faci bine. Practic ai de facut o ierarhie pentru a putea lucra eficient.

Exemplu:
<div id="pageWrapper">
		 <div id="pageHeader">
				 <div id="logo"> ......... </div>
				 <div id="menu">
<ul>
							 <li>Home</li>
							 <li>About</li>
							 <li>Etc...</li>
</ul>
			 </div>
		 </div>
</div>


LE:


Nu prea imi place cum afiseaza forumul asa ca..


http://s28.postimg.o...wtudul/exco.jpg

Edited by numbledore, 23 February 2014 - 12:44.


#48
GlontzZz

GlontzZz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,288
  • Înscris: 08.02.2014

View Postnumbledore, on 23 februarie 2014 - 12:33, said:

Cu alte cuvinte mereu sa faci identare la cod. Ca folosesti SPACE sau TAB putin conteaza atat timp cat o faci bine. Practic ai de facut o ierarhie pentru a putea lucra eficient.

Exemplu:
<div id="pageWrapper">
		 <div id="pageHeader">
				 <div id="logo"> ......... </div>
				 <div id="menu">
<ul>
							 <li>Home</li>
							 <li>About</li>
							 <li>Etc...</li>
</ul>
			 </div>
		 </div>
</div>


LE:


Nu prea imi place cum afiseaza forumul asa ca..


http://s28.postimg.o...wtudul/exco.jpg

Aoleoooo! Numble, avem o problema... Defapt mai multe X( .
1. Nu stiu ce-s alea div-uri. Sunt la lectia aia cu tabelul de vreo saptamana :| . Stau acolo... De ce? Pentru ca m-am impotmolit si mi-e lene sa stau sa ma chinui 5 ore sa inteleg un lucru... Chiar daca stiu ca intr-un final o sa stric tot.
2. <!---> Alea sunt comentarii, nu? N-am ajunsi inca la ele :| .

#49
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,677
  • Înscris: 16.11.2012

View PostGlontzZz, on 26 februarie 2014 - 19:23, said:

Aoleoooo! Numble, avem o problema... Defapt mai multe X( .
1. Nu stiu ce-s alea div-uri. Sunt la lectia aia cu tabelul de vreo saptamana Posted Image . Stau acolo... De ce? Pentru ca m-am impotmolit si mi-e lene sa stau sa ma chinui 5 ore sa inteleg un lucru... Chiar daca stiu ca intr-un final o sa stric tot.
2. <!---> Alea sunt comentarii, nu? N-am ajunsi inca la ele Posted Image .

-eu zic sa nu te mai chinui atat cu tabelele ca nu prea se folosesc asa de mult

-uite aici un curs html in romana,tutoriale video,daca inveti tot html-ul prezentat aici e suficient
-e bine sa folosesti Sublime Text si sa scrii cod si sa deschizi fisierul html in browser ca sa vezi ce faci,cum se vede..:

CURS HTML:

1-structura-unui-document-html.mp4 9.5 MB: https://mega.co.nz/#...9-QZdRYk4L7a4BA
2-head.mp4 63.2 MB : https://mega.co.nz/#...Wu58lnonqrfIbNU
3-body.mp4 103.7 MB: https://mega.co.nz/#...5QOg-NqJu_ltxDo
4-div-span.mp4 63.3 MB: https://mega.co.nz/#..._w1O4-aZG30kS6Q
5-sistemlul-de-culori-span.mp4 38.6 MB: https://mega.co.nz/#...AhRZtvu1N83gRQs
6-formatare-text.mp4 39.5 MB: https://mega.co.nz/#...3spTxCLY7cUKagE
7-liste.mp4 42.9 MB: https://mega.co.nz/#...TAbWkWdH_BsTYhc
8-tabele.mp4 41.4 MB: https://mega.co.nz/#...a7XxyQ3bADiFVG4
9-ancore.mp4 84.8 MB: https://mega.co.nz/#...fBQQitCpxDI5UQI
10-imagini.mp4 25.8 MB: https://mega.co.nz/#...4c3E8ciOQCagsLI
11-iframe.mp4 15.7 MB: https://mega.co.nz/#...kcBmuPKUZevj9r0
12-formulare.mp4 118.9 MB: https://mega.co.nz/#...5ACW7GFnRjPBsVk

Edited by cristirg, 27 February 2014 - 01:28.


#50
GlontzZz

GlontzZz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,288
  • Înscris: 08.02.2014

View Postcristirg, on 27 februarie 2014 - 01:28, said:

-eu zic sa nu te mai chinui atat cu tabelele ca nu prea se folosesc asa de mult

-uite aici un curs html in romana,tutoriale video,daca inveti tot html-ul prezentat aici e suficient
-e bine sa folosesti Sublime Text si sa scrii cod si sa deschizi fisierul html in browser ca sa vezi ce faci,cum se vede..:

CURS HTML:

1-structura-unui-document-html.mp4 9.5 MB: https://mega.co.nz/#...9-QZdRYk4L7a4BA
2-head.mp4 63.2 MB : https://mega.co.nz/#...Wu58lnonqrfIbNU
3-body.mp4 103.7 MB: https://mega.co.nz/#...5QOg-NqJu_ltxDo
4-div-span.mp4 63.3 MB: https://mega.co.nz/#..._w1O4-aZG30kS6Q
5-sistemlul-de-culori-span.mp4 38.6 MB: https://mega.co.nz/#...AhRZtvu1N83gRQs
6-formatare-text.mp4 39.5 MB: https://mega.co.nz/#...3spTxCLY7cUKagE
7-liste.mp4 42.9 MB: https://mega.co.nz/#...TAbWkWdH_BsTYhc
8-tabele.mp4 41.4 MB: https://mega.co.nz/#...a7XxyQ3bADiFVG4
9-ancore.mp4 84.8 MB: https://mega.co.nz/#...fBQQitCpxDI5UQI
10-imagini.mp4 25.8 MB: https://mega.co.nz/#...4c3E8ciOQCagsLI
11-iframe.mp4 15.7 MB: https://mega.co.nz/#...kcBmuPKUZevj9r0
12-formulare.mp4 118.9 MB: https://mega.co.nz/#...5ACW7GFnRjPBsVk
Si... am invatat ce mi-ai dat... Aceste video-uri. E suficient? Sau trebuie sa invat in continuare HTML? Daca da, ce si de unde?

#51
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,250
  • Înscris: 24.02.2007
In domeniu asta niciodata nu vei stii prea multe.
Cauta o idee si pune-o in practica.

#52
GlontzZz

GlontzZz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,288
  • Înscris: 08.02.2014

View Postdani.user, on 28 februarie 2014 - 19:02, said:

In domeniu asta niciodata nu vei stii prea multe.
Cauta o idee si pune-o in practica.

Sincer sa fiu, m-am gandit si la asta... Dar nu stiu CSS, si sa folosesc style pe HTML nu prea imi place, ca trebuie sa iau fiecare text in parte...

#53
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,250
  • Înscris: 24.02.2007
Inveti CSS pe parcurs.

#54
GlontzZz

GlontzZz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,288
  • Înscris: 08.02.2014

View Postdani.user, on 28 februarie 2014 - 19:25, said:

Inveti CSS pe parcurs.

Bun... Am gasit acum ceva si am o nelamurire... Cand fac layout-ul unui site... Unde sa vina baner, unde sa fie meniul, etc. trebuie sa fie facute sub forma unui <table>? Sau se aranjeaza in CSS?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate