Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Windows 10, Proble instalare Wind...

Campina PH singurul oras din jude...

Gareth Emery - Welcome To Your Life
 Vanzare teren extravilan-se const...

Imparatul Sponsian (de pe moneda ...

Cum e relatia voastra cu batranii?

Ieri s-au implinit 30 de ani de l...
 Papuc electric sau prindere direc...

La mare, pe vremuri

Broadcast Romania

Internet 5G in avioane! (in c...
 Samsung S22 Ultra, problema cu &#...

Unii nu au ce face....

Masina ~9000

Recomandare avocat Bucuresti
 

Solaris 10

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
4 replies to this topic

#1
sarateanu2004a

sarateanu2004a

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 265
  • Înscris: 09.09.2004
Buna ziua, Am incercat zilele acestea sa instalez pe un hardisk Solaris 10, problema apare in faptul ca in BIOS HDD-urile sunt in mod AHCI-RAID, cea ce se pare ca da o bataie de cap SO-ului care nu vrea sa se instaleze operatia esuand cu un frumos mesaj "DISK NOT FOUND".
Am putut rezolva aceasta situatie schimband configuratia HDD-urilor AHCI-RAID --> IDE (HDD-urile fiind toate SATA2), dar a fost o incercare de genul "Da doamne sa mearga!" fiindca uitasem ca pe matricea raid0 aveam windows7 cu nintele date.
Banuiesc ca nu ar fi o soluti sa tot basculez intre RAID / IDE.
Cum am trecut HDD-urile in mod RAID , adios butare in Solaris, se reseteaza calculatorul cand incerc sa bootez de pe HDD-ul ce contine SO-ul mentionat.
Daca ma puteti ajuta cu vreo idee, multumesc anticipat

PS sunt incepator, deci luati-ma cu a I-a.

#2
jadnycky

jadnycky

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,458
  • Înscris: 27.11.2010

View Postsarateanu2004a, on 06 februarie 2014 - 18:57, said:

Buna ziua, Am incercat zilele acestea sa instalez pe un hardisk Solaris 10, problema apare in faptul ca in BIOS HDD-urile sunt in mod AHCI-RAID, cea ce se pare ca da o bataie de cap SO-ului care nu vrea sa se instaleze operatia esuand cu un frumos mesaj "DISK NOT FOUND".
Am putut rezolva aceasta situatie schimband configuratia HDD-urilor AHCI-RAID --> IDE (HDD-urile fiind toate SATA2), dar a fost o incercare de genul "Da doamne sa mearga!" fiindca uitasem ca pe matricea raid0 aveam windows7 cu nintele date.
Banuiesc ca nu ar fi o soluti sa tot basculez intre RAID / IDE.
Cum am trecut HDD-urile in mod RAID , adios butare in Solaris, se reseteaza calculatorul cand incerc sa bootez de pe HDD-ul ce contine SO-ul mentionat.
Daca ma puteti ajuta cu vreo idee, multumesc anticipat

PS sunt incepator, deci luati-ma cu a I-a.

Si dupa tine un hard disk SATA e tot un disc IDE? Tu le ai SATA si le setezi ca IDE?  SATA are alt tip de conector necesita alt driver. Stiu asta de la un alt OS (Plan9). Conectorii SATA difera mult de aia ide sunt ma mici.

#3
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,840
  • Înscris: 30.07.2003
Solaris, din punctul meu de vedere, e pentru SPARC. Chiar daca ruleaza pe x86 nu-i vad logica pe aceasta arhitectura.

#4
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View Postjadnycky, on 06 februarie 2014 - 19:16, said:

Si dupa tine un hard disk SATA e tot un disc IDE? Tu le ai SATA si le setezi ca IDE?  SATA are alt tip de conector necesita alt driver. Stiu asta de la un alt OS (Plan9). Conectorii SATA difera mult de aia ide sunt ma mici.

Tocmai de aia ai setarea aia ca sa NU iti trebuiasca sa schimbi driverele si sa poti instala si un OS mai vechi care n-a auzit de SATA si iti vede hdd-uri ca IDE. E o chestie clasica si daca nu te-ai lovit de ea inseamna ca nu ai prea avut de-a face cu (re)instalari de OS-uri.

In alta ordine de idei ce cauta asta la stiri?

Ce vrei sa faci exact cu solaris 10 ?! Daca e pentru ca sa inveti ceva pune-l in vmware/virtualbox sau similar. Altfel o sa ai tot felul de probleme cu compatibilitatea hardware la ce nu te astepti. Asta daca nu ti-ai facut calculatorul din piese explicit suportate (si se pare ca nu e cazul...).

#5
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

View Postsarateanu2004a, on 06 februarie 2014 - 18:57, said:

Buna ziua, Am incercat zilele acestea sa instalez pe un hardisk Solaris 10, problema apare in faptul ca in BIOS HDD-urile sunt in mod AHCI-RAID, cea ce se pare ca da o bataie de cap SO-ului care nu vrea sa se instaleze operatia esuand cu un frumos mesaj "DISK NOT FOUND".
Am putut rezolva aceasta situatie schimband configuratia HDD-urilor AHCI-RAID --> IDE (HDD-urile fiind toate SATA2), dar a fost o incercare de genul "Da doamne sa mearga!" fiindca uitasem ca pe matricea raid0 aveam windows7 cu nintele date.
Banuiesc ca nu ar fi o soluti sa tot basculez intre RAID / IDE.
Cum am trecut HDD-urile in mod RAID , adios butare in Solaris, se reseteaza calculatorul cand incerc sa bootez de pe HDD-ul ce contine SO-ul mentionat.
Daca ma puteti ajuta cu vreo idee, multumesc anticipat

PS sunt incepator, deci luati-ma cu a I-a.
Nu vad stirea.

Inchis.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate