Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum accesez site-ul CNAS ?

Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024
 Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 

Sistem pausal cu repartitor?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
542 replies to this topic

#271
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013

View PostAstrul, on 08 februarie 2014 - 09:36, said:

Nu trebuie, e suficient sa nu te prezinti.

Spune-mi cu cine ai votat pana acum ca sa iti spun cat de tare rad.

#272
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,529
  • Înscris: 10.05.2007

View Postcap_tepos, on 08 februarie 2014 - 11:05, said:

Cand s-a facut revolutia in 1989 am crezut ca vom evolua catre libertate, ramanand obligatorii probabil doar legile firii. Atitudinea dumitale insa lasa foarte mult de dorit. In primul rand, intr-o tara libera trebuie sa ai mai ales libertatea de a renunta la ceva ce nu ti-l permiti. Este inadmisibil sa fortezi niste oameni ce "n-au" sa consume ceva ce nu-si pot permite. Tocmai de aceea stau si ma intreb cum poate fi moderator un om ca tine cu comportament dictatorial pe o arie ca aceasta. Probabil ca societatea in ansamblu evolueaza clar catre o dictatura de moment ce esti moderator aici. No ofence, nu doresc sa nu-ti exprimi parerile personale, insa cata vreme gandesti asa, eu cred ca o poti face si din afara posturii de moderator.

Revenind la discutie, ideea aceasta mi se pare periculoasa inclusiv din faptul ca creaza precedente periculoase. Pai unde o sa ajungem daca ti se impune sa consumi caldura fara sa-ti permiti, sa iei anumite tipuri de becuri fara ca acestea sa-ti placa sau sa platesti gazele in tara cea mai saraca din mUE la nivelul celei mai bogate? Ia sa ne imaginam (asa cum s-a mai scris dealtfel):

Sa fie obligatoriu ca:
-Sa consumam nuscate tuburi de pasta de dinti pe zi, luate de la nus-ce firma, c-un anume pret;
-Sa ne facem obligatoriu caldura in casa;
-Sa ne dam jos obligatoriu ferestrele de la balcon si sa ne facem gradini suspendate (proiect de directiva mUE);
-Sa tragem apa la veceu de minim 3 ori pe zi, chiar daca nu suntem acasa;
-Sa vorbim numai frumos;
-Sa consumam nuscata hartie igienica
etc.

Spre ce vrei sa ne indreptam? Spre asa ceva? Vrei sa devenim mai catolici ca-n Coreea de Nord?

Eu iti sugerez sa-ti izolezi apartamentul rapid si sa te linistesti ca nici un firicel de caldura nu-l vei mai pierde. Chiar daca te va durea ceva investitia, o vei compensa din plin cu satisfactia diabolica "ca nu te mai fura vecinul".

'89 nu inseamna "legea firii". Democratia nu inseamna "fac ce vor muschii mei". Legea firii e dictata de niste legi, pentru ca legea firii poate fi diferita de la individ la individ in functie de educatia fiecaruia. Cand am plecat 3 luni de-acasa nu am inchis caloriferele si-am deschis geamurile sa inghete toate tevile pentru a nenoroci vecinii de langa mine. Caci pentru mine, cei 7 ani de-acasa si cei 17 petrecuti prin scoli si facultati m-au invatat o lege a firii foarte simpla si banala, ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.
Nu inseamna dictatura sa respecti vecinul de langa tine. Legea firii nu inseamna sa tin apartamentul neincalzit pentru a ma scoate eu mai ieftin, in detrimentul vecinilor mei. Nu inseamna a ma pisa in lift, chit ca am si eu cota parte din el, deci e proprietatea mea. Nu inseamna a ma caca la usa ta, pe presul tau, pentru ca si holul in care intri tu e tot proprietatea mea. Nu inseamna a-ti arunca mancare si sticle pe masina, pentru locul unde tu parchezi este al blocului, implicit al meu. Nu inseamna a-mi demola peretii cu riscul de a pica blocul peste tine la primul seism. Nu asta inseamna legea firii. Vezi, tocmai din acest motiv, aceasta lege a firii, trebuie reglementata printr-o legislatie si respectata.
Nu stiu unde locuiti voi, ce vecini aveti si cine va suporta, eu stau intr-un bloc civilizat unde lumea cam respecta aceste reguli de bun simt intre locatari. Chiar daca costa.

Nu-ti spune nimeni cat si cum sa te speli pe dinti pentru ca daca-ti cad toate maselele din gura nu ma va afecta pe mine, ci doar pe tine. Insa orice actiune de-a ta care poate afecta in vreun fel sau altul viata celorlalti locatari cu care ai fost de acord sa imparti un spatiu comun, este nevoie a fi reglementata pentru a convietui in conditii decente.
Desigur, in orice bloc exista cretini care tin apartamentele sloi, exista idioti care-ti blocheaza masina desi tu platesti loc de parcare si ei nu, exista nesimtiti care-si arunca gunoiul pe geam, chit ca aterizeaza pe masini, pe copii care se joaca, pe lumea care iese din bloc, dar asta nu inseamna normalitate, legea firii sau democratie. Inseamna doar ca exista niste giboni care n-au inteles cum se convietuieste la comun cu alti oameni mult mai civilizati ca ei. Si acestia trebuie luati de mana si dati afara din bloc, sa traiasca in pesteri acolo unde le este locul.

Notiunea de proprietate este gresit inteleasa de multi romani, ai sa intelegi asta cand ai sa vezi si alte tari, ai sa intelegi ca peste tot unde exista civilizatie, lumea se respecta si ii respecta pe cei din jur din simplu motiv ca sunt educati si obligati in acelasi timp s-o faca de o anumita legislatie. Sa nu crezi ca civilizatia s-a nascut cu frumosul, ci cu pedepse grele, amenzi sau puscarie. Cand vom ajunge si noi sa stim de frica pedepselor, atunci va aparea si civilizatia mult dorita si asteptata.

Inca ceva. Decent este sa te si speli, chiar daca nu e dictat de vreo lege. Nimeni nu e obligat sa suporte dara de miros pe care o lasi de fiecare data cand iesi din apartament. Decent este sa-ti faci curatenie in apartament pentru a nu atrage sobolani si goange ce pot migra catre alte apartamente. Decent este sa fii decent, pentru ca si ceilalti de langa tine sunt. Sunt chestii de bun simt, cine nu are asa ceva, n-are cum sa inteleaga, dar nici dreptul de a convietui alaturi de cei care au.
Eu am incheiat subiectul, sper sa se gaseasca o portita prin care nimeni sa nu mai sufere din pricina celor care cred ca a detine un apartament ii face stapani peste vietile celorlalti colocatari.

Inca ceva si termin. Nu stiu cati sunt cei care nu-si permit sa se incalzeasca, probabil multi, dar cred ca se poate gasi o solutie pentru ei. Insa sunt foarte sigur ca marea majoritate sunt acei proprietari de 2-3-10 apartamente, mosteniri sau latifundiari care le tin goale si neincalzite. Apoi nu poti spune ca aia nu-si permit sa plateasca cateva zeci sau sute de lei sa tina macar apartamentul peste limita de inghet. Iar daca stai sa te gandesti, ala care traieste in apartament si n-are bani sa se incalzeasca, gaseste el o solutie, niste chibrite, un aragaz, o gaziera, face ceva cat de cat sa nu inghete in casa, deci nu cred ca in speta asta ei sunt cu adevarat problema si cei vizati, ci ceilalti.

#273
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd eºti condus de proºti, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006
cînd dai juma' dă salar dijeaba să nu stai şi un salar cînd stai... cam faci pă el bunsimţ...
hai, că era 10 procente înainte... treceai cu vederea...

da' cea mai tare tîmpeală-i aia cu consum mare la calorifere închise!
eu vă cred că suntem luaţi de proşti da' cretini încă n-am ajuns...
io urmăresc zilnic contoru' dă gaz... cum închid baia şi un dormitor(e nelocuit şi în baie se fumează) economia-i de 2mc  pe zi... ce dracu'????? Ar însemna să-mi mai pun 10 calorifere pe casa scării şi ....nu m-ar costa mai nimic... ha? ăsta-i raţionamentu'?

Edited by sarac.lipit, 08 February 2014 - 16:14.


#274
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,729
  • Înscris: 03.12.2005

View Postanto84, on 08 februarie 2014 - 12:05, said:

Pai vecinul care n-are bani sa se incalzeasca, de unde bani sa izoleze??

Scuza-ma, n-am bani de un ML, si mi se pare dreptul meu firesc sa am unul. Asa ca am sa acumulez datorii la intretinere ca sa mi-l cumpar. Ce ma intereseaza ca-ti taie tie apa, caldura etc? Eu vreau ML. Intelegi?

In scurt timp, o sa se ajunga la un concurs, cine poate suporta o mai mare batjocura ca sa plateasca mai putin. In alte parti veti vedea primele scari de bloc cumparate cu totul de vreun investitor, modernizate si date *in chirie*.
Si va veti inghesui sa dati mai mult decat v-ar fi costat in asociatie de proprietari pentru aceleasi conditii. Si nici nu veti face bot cand vi se vor impune exact conditiile de care vorbim aici, pentru ca alternativa ar fi fix cocina creata fix de voi, care credeti ca aveti drepturi. Dar numai asa se poate, pentru ca sunteti bizoni, majoritatea, si credeti ca ce vreti voi e ceea ce e drept.

#275
anto84

anto84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,435
  • Înscris: 08.09.2012

View Postsebulbus, on 08 februarie 2014 - 16:55, said:

Scuza-ma, n-am bani de un ML, si mi se pare dreptul meu firesc sa am unul. Asa ca am sa acumulez datorii la intretinere ca sa mi-l cumpar. Ce ma intereseaza ca-ti taie tie apa, caldura etc? Eu vreau ML. Intelegi?



Nu inteleg nimic, n-are nicio logica.
Ce treaba are taiatul caldurii in bloc de la rau-platnici cu topicul de fata??
Ba daca vrei, transferand si mai mult din costul caldurii catre cei care nu au cu ce sa plateasca, cum va face masura asta, nu faci decat sa grabesti taierea caldurii in bloc.

Edited by anto84, 08 February 2014 - 17:06.


#276
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,729
  • Înscris: 03.12.2005

View Postcap_tepos, on 08 februarie 2014 - 11:47, said:


Uite, ca-ti dau eu.

http://www.lawlib.st...R410.pdf#page=8 410.201 din statul comunist Massachusetts
http://toronto.ontar...s.ca/heat.phtml 497-2 In republica socialista Canadiana
http://www.nchh.org/...s_CA_9-9-07.pdf art 5, subpunctul 34 din provincia separatista California

Si o putem tine asa pana maine

#277
anto84

anto84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,435
  • Înscris: 08.09.2012

Quote

aia nu-si permit sa plateasca cateva zeci sau sute de lei sa tina macar apartamentul peste limita de inghet.

Despre ce vorbim noi aici? Nu e vorba de limita de inghet, e vorba sa tii temperatura de 20 grade cand pleci de acasa cu lunile, exact asa a declarat cap-patrat ala de la ANRC.
Cat despre inghet, hai sa fim seriosi, nu ajunge temperatura la inghet in apartament neincalzit, decat daca-i fara geamuri poate.
Poa' sa fie si -20 afara.
Eu in apartament  ce-i drept izolat, daca plec de acasa oricat si las neincalzit, sub 16 grade nu scade nicodata. La neizolat , popate si cu geamuri vechi, evident ajunge la mai putin da' nu cred ca ajunge chiar la zero.

#278
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,729
  • Înscris: 03.12.2005

View Postanto84, on 08 februarie 2014 - 16:58, said:

Nu inteleg nimic, n-are nicio logica.
Ce treaba are taiatul caldurii cu topicul de fata??

E exact aceeasi socoteala. Vreau ceva ce nu-mi pot permite. Si daca nu-mi pot permite singur, va arunc voua cheltuielile mele ca sa-mi permit.

View Postanto84, on 08 februarie 2014 - 17:05, said:

Despre ce vorbim noi aici? Nu e vorba de limita de inghet, e vorba sa tii temperatura de 20 grade cand pleci de acasa cu lunile, exact asa a declarat cap-patrat ala de la ANRC.
Cat despre inghet, hai sa fim seriosi, nu ajunge temperatura la inghet in apartament neincalzit, decat daca-i fara geamuri poate.
Poa' sa fie si -20 afara.
Eu in apartament  ce-i drept izolat, daca plec de acasa oricat si las neincalzit, sub 16 grade nu scade nicodata. La neizolat , popate si cu geamuri vechi, evident ajunge la mai putin da' nu cred ca ajunge chiar la zero.

Da, firesc, pentru ca iti furnizeaza vecinii gratis caldura prin peretii neizolati. Ai facut fizica la scoala? De ce crezi ca nu scade niciodata temperatura? Aveti vreun reactor nuclear in beci?
Ia faceti o chestie, opriti caldura in tot blocul nu o saptamana, ci 3 zile, sa vedeti cum scade de urgenta sub 16 grade si ajunge foarte aproape de aia exterioara.
De-aia pornim caldura cand incepe iarna, ca sa avem o temperatura interioara diferita de aia exterioara.
De-aia casa de vacanta neincalzita, oricat de bine ar fi izolata, dupa o vreme ajunge la temperatura exterioara.

Dupa mintea voastra consumati energie doar ca sa incalziti de la 16 grade la cat vreti prin casele alea.

#279
anto84

anto84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,435
  • Înscris: 08.09.2012

View Postsebulbus, on 08 februarie 2014 - 17:04, said:


Uite, ca-ti dau eu.

http://www.lawlib.st...R410.pdf#page=8 410.201 din statul comunist Massachusetts
http://toronto.ontar...s.ca/heat.phtml 497-2 In republica socialista Canadiana
http://www.nchh.org/...s_CA_9-9-07.pdf art 5, subpunctul 34 din provincia separatista California

Si o putem tine asa pana maine

Alea sunt niste standarde, unde scrie ca-s obligatorii??
Si sa ma scuze cu cele 17 grade noaptea, fara suparare, matale chiar dormi noaptea cu 17 grade??
Apropo, la mine in dormitor, situat pe sud, nu scade temperatura sub 17 grade noaptea, chiar cu centrala inchisa. :))

#280
Imperathor

Imperathor

    Dictator perpetuu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,047
  • Înscris: 03.07.2008

View Postsebulbus, on 08 februarie 2014 - 17:04, said:


Uite, ca-ti dau eu.

http://www.lawlib.st...R410.pdf#page=8 410.201 din statul comunist Massachusetts
http://toronto.ontar...s.ca/heat.phtml 497-2 In republica socialista Canadiana
http://www.nchh.org/...s_CA_9-9-07.pdf art 5, subpunctul 34 din provincia separatista California

...

Mai ales California este recunoscuta pentru gerurile napraznice si costurile mari de incalzire...

#281
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,729
  • Înscris: 03.12.2005

View Postanto84, on 08 februarie 2014 - 17:09, said:


Alea sunt niste standarde, unde scrie ca-s obligatorii??


Presupun ca fraza de inceput, "no owner shall occupy" si celelalte echivalente nu-ti zic nimic.

Revenind, inchideti caldura in tot blocul si pana maine pe vremea asta o sa aveti 10 grade peste temperatura exterioara. Cel mult.

View PostImperathor, on 08 februarie 2014 - 17:14, said:


Mai ales California este recunoscuta pentru gerurile napraznice si costurile mari de incalzire...

Presupun ca la fel zici si de Toronto si de NY. Nu conteaza, gasesti la fel si in Chicago, si in Detroit si peste tot.

#282
e_bulu

e_bulu

    parabulum

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,352
  • Înscris: 29.12.2009

View Postsebulbus, on 08 februarie 2014 - 17:15, said:


Presupun ca fraza de inceput, "no owner shall occupy" si celelalte echivalente nu-ti zic nimic.

Revenind, inchideti caldura in tot blocul si pana maine pe vremea asta o sa aveti 10 grade peste temperatura exterioara. Cel mult.
SI GAZUL!

#283
bulan60

bulan60

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,274
  • Înscris: 19.01.2009
Noi nu suntem in stare sa-i punem la plata pe restantieri si acum vrem sa duduie caloriferele ca sa nu mai poata plati in veci restantierii?

Edited by bulan60, 08 February 2014 - 17:20.


#284
Imperathor

Imperathor

    Dictator perpetuu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,047
  • Înscris: 03.07.2008

View Postsebulbus, on 08 februarie 2014 - 17:09, said:


... iti furnizeaza vecinii gratis caldura prin peretii neizolati...

Daca vecinul tau din dreapta se simte bine la 18 grade, iar cel din stanga la 25, tu la cat iti reglezi temperatura ca sa nu pierzi catre unul si sa nu furi de la altul?!?

#285
anto84

anto84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,435
  • Înscris: 08.09.2012

View Postsebulbus, on 08 februarie 2014 - 17:09, said:

E exact aceeasi socoteala. Vreau ceva ce nu-mi pot permite. Si daca nu-mi pot permite singur, va arunc voua cheltuielile mele ca sa-mi permit.



Da, firesc, pentru ca iti furnizeaza vecinii gratis caldura prin peretii neizolati. Ai facut fizica la scoala? De ce crezi ca nu scade niciodata temperatura? Aveti vreun reactor nuclear in beci?
Ia faceti o chestie, opriti caldura in tot blocul nu o saptamana, ci 3 zile, sa vedeti cum scade de urgenta sub 16 grade si ajunge foarte aproape de aia exterioara.
De-aia pornim caldura cand incepe iarna, ca sa avem o temperatura interioara diferita de aia exterioara.
De-aia casa de vacanta neincalzita, oricat de bine ar fi izolata, dupa o vreme ajunge la temperatura exterioara.

Dupa mintea voastra consumati energie doar ca sa incalziti de la 16 grade la cat vreti prin casele alea.

Imi da bunica caldura...Sub mine nu sta nimeni de ani de zile, pereti comuni am doar unul singur la bucatarie de vreo 4m, poate doar vecinul de deasupra sa-mi dea ceva caldura. Insa mai greu, de obicei transferul mai usor e de jos in sus, deoarece aerul cald se ridica deasupra camerei, podeaua mea e rece mereu, deci greu de crezut ca ii dau prea mare caldura aluia de dedesubt.
Si nu cred ca are cum sa ajunga temperatura interioara la fel ca cea exterioara niciodata, decat daca las geamurile deschise .

P.S. Vad ca apoi vorbesti de diferenta de 10 grade, pai asta e cu totul altceva.

Edited by anto84, 08 February 2014 - 17:19.


#286
LL13G

LL13G

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,520
  • Înscris: 08.08.2006
Bloc neizolat, apt pe colt, ultimul etaj: acu vreo cativa ani cand au fost -20 de grade desi era caloriferul la maxim temperatura era intre 15 si 17 grade. Pentru a ridica temperatura trebuia sa dau drumul la radiatorul electric.

#287
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,729
  • Înscris: 03.12.2005
Nu se incumeta nimeni inca sa explice cum de daca-si inchid caloriferele le scad tuturor temperaturile in casa doar pana la cel mult 16 grade, dar daca se opreste termoficarea doua nopti ca nu s-au platit facturile chitatie toti ca au bruma pe geamuri pe interior.

View PostImperathor, on 08 februarie 2014 - 17:17, said:


Daca vecinul tau din dreapta se simte bine la 18 grade, iar cel din stanga la 25, tu la cat iti reglezi temperatura ca sa nu pierzi catre unul si sa nu furi de la altul?!?

Nu e problema mea, pe asta o stabileste o lege. Si legea aia tine seama de temperatura minima de comfort a speciei umane, nu de a mea, a ta, sau a lui Dorel. De-aici incolo fiecare adaugam peste atat cat ne trebuie ca sa ne simtim comfortabil.

#288
anto84

anto84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,435
  • Înscris: 08.09.2012

View Postsebulbus, on 08 februarie 2014 - 17:15, said:


Presupun ca fraza de inceput, "no owner shall occupy" si celelalte echivalente nu-ti zic nimic.

Si ai si unde precizeaza ce se intampla daca unul nu respecta alea?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate