Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Cuptor/Plita incorporabile

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
1364 replies to this topic

#1045
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,293
  • Înscris: 13.01.2011
Mai era vorba și de tehnologia folosită, nu mai rețin, care este mai bună și mai puțin energofaga, de electric zic.

#1046
Sara_28

Sara_28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 16.12.2016

 Mircel, on 05 februarie 2014 - 23:03, said:

Nici de cuptor nu sunt mulțumit: acel ventilator care merge întruna, scoate toți vaporii (și cei de ulei bineînțeles) în bucătărie; apoi se condensează peste tot. Dacă nu șterg faianța, mobila și tot ce este în bucătărie la 3-4 zile, totul se acoperă cu o...mâzgă lipicioasă.

Nu sfătuiesc pe nimeni să-și cumpere așa ceva.

Buna,
legat de cuptoare incorporabile, inteleg ca atat cel electric cat si cel pe gaz au ventilator la spate sau numai cel electric? @Mircel, la care tip constructiv te refereai cand spuneai ca nu recomanzi?

Pentru cei ce au deja cuptoare incorporate, cum se comporta in timp mobilierul in care vine montat, nu se deterioreaza de la caldura/aburii degajati? ma gandesc ca in cele mai multe cazuri, vorbim de PAL (n-am vazut mobilier din lemn masiv la noi), spatele corpurilor de regula nu are canturi, e cu rumegusu la vedere ... deaia zic.

Edited by Sara_28, 14 August 2017 - 22:37.


#1047
plimbaretul

plimbaretul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,853
  • Înscris: 12.05.2006
depinde de stiftul de cuptor care il iei. sau de mobila.  atata timp cat sunt produse de bun simt si nu ultimul ciuruc nici unul sau altul nu iti vor aduce surprize neplacute.


#1048
Sara_28

Sara_28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 16.12.2016
Cred ca e discutabil, principiul de functionare ar trebui sa fie acelasi indiferent de producator, nu a inventat vreunu din ei focu Posted Image
Daca as merge pe gaz si as alege Electrolux-ul EOG2102AOX, singurul din gama lor, in manual capitolul 12.5 se fac mentiuni cu trimitere la asigurarea unei prize de aer de 130 respectiv 65x2cm2 in zona de jos a corpului, cu evacuare fie pe la partea frontala a blatului (pe dedesupt) in cazul corpurilor normale, fie prin spate in cazul corpurilor inalte (avem cele doua imagini din stanga), ceea ce ma duce cu gandul ca acest cuptor incorporabil are(?) o evacuare prin spate.

Nu acelasi lucru il intalnim si in cazul celor exclusiv electrice spre exemplu ma uitam la modelul asta EOC5654AOX iar la cap. 12.1 in manual, nu ne mai spune de priza de aer proaspat ci raman de respectat lufturile de 3 si 5mm. Sa inteleg ca nu cominica direct cu exteriorul, avem doar caldura degajata de carcasa? Daca e asa, asta intr-adevar este un motiv in plus sa inclin spre electric, scapi de depunerile de grasime de pe pereti/mobilier asta pana sa ajunga vaporii in hota.

[ https://i.imgur.com/mNtll23.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Care e treaba pana la urma?

Edited by Sara_28, 15 August 2017 - 09:09.


#1049
Ana0181

Ana0181

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,110
  • Înscris: 10.03.2013
Sara, iti bati prea mult capul cu chestiuni cu care chiar nu e necesar... Asa cum zici tu mai sus, citez: "nu a inventat vreunu din ei focu", tot asa iti zic si eu acum: nu esti prima persoana ce va folosi un cuptor incorporabil (fie el electric ori pe gaz)! Atat timp cat respecti instructiunile de montaj, nu ai ce probleme sa-ti mai faci. Si, toti cei ce fac mobilier de bucatarie stiu dimensiunile standardizate ale cuptoarelor, astfel incat, oricum nu ai ce sa gresesti.
Nu, mobilierul nu are de suferit de la cuptor. Desigur, palul, etc, se mai incalzeste poate putin dar nu indestul incat sa pateasca ceva. Cuptoarele incorporabile au sisteme de racire exterioara, practic, ventilatoare; aceste ventilatoare ventileaza caldura carcasei in exces, tocmai d-aia este nevoie de niste spatii minimale pe-acolo. Oricum, un cuptor incorporabil nu e un cub perfect...are forme de asemenea natura (in partea incorporata) incat sa ramana spatii si pt ventilare. Majoritatea caldurii aceleia este eliminata printr-o fanta ce se regaseste exact deasupra usii cuptorului. Insa... orice profesionist ce iti executa mobilierul iti va lasa un spatiu arhisuficient in spate (corpurile de mobilier nu ating peretele, singurul care atinge e blatul), arhisuficient pentru ventilarea mai mult decat satisfacatoare.
Aburii / grasimile, etc, nu au ce cauta in partea posterioara a mobilierului, la niciun cuptor, asa ca nu-ti mai face probleme ca iti vor afecta eventual pal-ul din spate.
Motivele pt a "inclina" spre electric nicidecum nu ar trebui sa fie teama de nush' ce chestiuni provocate de temerile tale (nefondate insa). Motive de a alege un cuptor electric in detrimentul unuia pe gaz pot fi desigur indestule, niciunul insa nu ar trebui sa aiba vreo legatura cu chestiunile de mai sus...

#1050
Sara_28

Sara_28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 16.12.2016

 Ana0181, on 15 august 2017 - 13:13, said:

Cuptoarele incorporabile au sisteme de racire exterioara, practic, ventilatoare; aceste ventilatoare ventileaza caldura carcasei in exces,

Merci de lamuriri. Revenind, imi poti confirma cuptoarele electrice comunica cu exteriorul asa cum o face cuptorul cu gaz? pe mine asta ma intereseaza, de aici plec cu cautarile. Pentru ca din ce inteleg, sistemul de racire sus descris, vehiculeaza aerul din exteriorul cuptorului nu si cel din interior, corect?

ps: imi place sa-mi bat capu pentru ca n-am incredere in doreii care-ti calca pragu si fac lucruri romaneste ... Macar sa fiu eu pusa la punct cu toate detaliile sa pot cunoaste unde e lucru bine facut si unde nu e. Ma rog, fiecare cu ale lui.

Edited by Sara_28, 15 August 2017 - 13:28.


#1051
Ana0181

Ana0181

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,110
  • Înscris: 10.03.2013
Sara, nu prea pricep ce intelegi tu prin "cuptoarele electrice comunica cu exteriorul asa cum o face cuptorul cu gaz". Daca te referi la "comunicarea" cavitatii interioare a unui cuptor, atunci da, singura comunicare cu "deschidere" este facuta doar prin usa, nicidecum cuptoarele pe gaz nu au cum sa aiba vreo, stiu io?!... gaura in spate... :)
Nu am experienta in utilizarea cuptoarelor incorporabile pe gaz.
Sistemul de racire "sus descris", da, ventileaza caldura transmisa in exterior, emanata prin carcasa.

#1052
Sara_28

Sara_28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 16.12.2016
exact, cool, asta vroiam sa stiu Posted Image dat fiind faptul ca in schema de montaj se prevad guri de aerisire (figura din stanga sus), la asta ma duce cu gandul ca cele pe gaz, ar avea o priza de aer care comunica cu exteriorul(?) nici eu nu stiu exact din motivul asta am scris.

Edited by Sara_28, 15 August 2017 - 13:41.


#1053
Ana0181

Ana0181

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,110
  • Înscris: 10.03.2013

 Sara_28, on 15 august 2017 - 13:26, said:

imi place sa-mi bat capu pentru ca n-am incredere in doreii care-ti calca pragu si fac lucruri romaneste ... Macar sa fiu eu pusa la punct cu toate detaliile sa pot cunoaste unde e lucru bine facut si unde nu e. Ma rog, fiecare cu ale lui.
Ok, te inteleg... In caz de alegere a unui cuptor pe gaz (dat fiind ca in schitele alea iti cere o fanta suplimentara) ii dai "Dorelului" care iti face mobilierul schita de montaj, inainte de executia corpului, si discuti cu el obligativitatea respectarii indicatiilor acelora.
Sfatul meu pentru tine insa este ca daca nu ai probleme legate de instalatia electrica, chiar nu exista vreun motiv pentru care sa preferi un cuptor pe gaz. Poate esti obisnuita tu cu gazul si poate iti va fi un pic mai greu la inceput pana vei prinde un pic de experienta / te vei acomoda cu cele electrice (care, apropo, sunt mult mai usor de operat decat cele pe gaz la care experienta face de departe delimitarea intre reusita sau nereusita) dar apoi, dupa ce te vei fi obisnuit, iti vei fi multumit pentru alegere .Aaaa... si tot sfatul meu pt cuptoare electrice, ia un cuptor decent, nu vreo gioarsa ieftina... Si ai o gramada de alegeri, mai ales ca zilele astea emag si nu numai au o gramada de preturi reduse pt multe cuptoare bune.

Edited by Ana0181, 15 August 2017 - 13:52.


#1054
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,293
  • Înscris: 13.01.2011
Nu exista probleme cu aburul uleios, poate cînd deschizi ușa sa mai amesteci prin mîncare.
Dar nu este cazul să ai Peștera cu stalactite uleioase de la atîta lucru, să fim serioși.

Recomand electric.

#1055
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,953
  • Înscris: 03.12.2005
Nu are ce stii de la aragaz, respectiv hornul ala din spate. Cel putin, nu la cele electrice. Au, uzual,  canalul ala pasiv de ventilatie asa cum e dat in pozele de mai sus si un ventilator intre tavanul cuptorului si partea superioara ce evacueaza in fata printre usa si panoul de comanda.
Nu mi-am pus inca problema pe unde trage aerul, dar nu retin sa fi vazut prize de aer pe spate la vreun cuptor. Din cuptor e exclus sa provina. Incinta ventilatorului nu comunica cu interiorul cuptorului.

#1056
Sara_28

Sara_28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 16.12.2016
In cazul celor pe gaz, daca ma intorc la lectiile de stiinte ale naturii, fara aport de aer nu ar avea cum sa arda. La cele pe electric, se incinge rezistenta nu arde cu flacara; corelat cu instructiunile as tinde sa zic ca astea pe gaz au o priza de aer proaspat pe undeva prin spate. Merg pe electric Posted Image.

Edited by Sara_28, 16 August 2017 - 09:58.


#1057
ElsaAn

ElsaAn

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 698
  • Înscris: 07.06.2016
Sara, iti recomand tot cuptorul electric datorita faptului ca nu mai ai acele gaze toxice arse in mancare. Sunt mult mai sanatoase cele electrice si macar acest fapt sa iei in calcul in alegerea cuptorului.

#1058
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,953
  • Înscris: 03.12.2005
Tocmai, ca gazul curat are ca produs secundar din combustie doar vapori de apa si CO2. De-aia poti avea un aragaz in casa din cele mai vechi timpuri. Cuptoarele electrice au alte avantaje, cum ar fi ventilatorul ala de omogenizare dinauntru si controlul precis al temperaturii, programele cu caldura sus-jos etc.

#1059
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,293
  • Înscris: 13.01.2011
Astea doua sint aceeași tehnologie ?!
Nu găsesc explicații clare :|
Samsung se inroseste la fel ca Hansa ?

Attached Files


Edited by crisstonne, 17 August 2017 - 22:54.


#1060
plimbaretul

plimbaretul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,853
  • Înscris: 12.05.2006
eu zic ca da. dupa batul/dunga  prezenta si la samsung zic ambele sunt radiante -adica se înroșesc

#1061
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,953
  • Înscris: 03.12.2005
Daca nu-s inductie se inrosesc, dar nu te gandi ca e gen semafor. Mai degraba arata ca un fel de jar. Dar tot mai bine adaugi cateva sute de lei diferenta si iei o inductie entry level. Daca gatesti mult o amortizezi doar din consum in timp.

#1062
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,293
  • Înscris: 13.01.2011
Pai vreau cu inducție, dar totul este confuz, la unele spun vitroceramica, care poate sa fie cu/fara inducție, la altele specifică cu inducție.
Un exemplu în captura de ecran.
Ce înțeleg că este ?!

https://m.emag.ro/pl...n/pd/E2HNKBBBM/

Edited by crisstonne, 19 August 2017 - 03:28.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate