Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Cuptor/Plita incorporabile
Last Updated: Apr 04 2023 22:37, Started by
Cosmin1307
, Feb 05 2014 21:41
·
0
#1027
Posted 03 May 2017 - 22:53
Bună seara. Am primit cuptorul electric eoa5750aox și am o întrebare. Soția se pregătea să facă o varză cu ciolan afumat într-o oală de tuci mare pe care am poziționat-o pe cea mai de jos treaptă pe grătar și am folosit inițial programul de sus / jos 240 grade C iar ulterior doar ventilație 240 grade C. După vreo 50 de minute am observat că oala de tuci este pe jumătate udă iar jos pe podeaua cuptorului este apă ce curge de pe oală. Apa s-a scurs în gaura din podea unde s-a uscat în două minute. Treptat umezeala de pe oală s-a tot retras, apa a tot curs și s-a uscat. Este normal oare? Nu am avut parte de cuptor electric și în cel cu gaz tradițional nu puteam vedea acest fenomen.
Edited by craciuncostel, 03 May 2017 - 22:54. |
#1028
Posted 04 May 2017 - 00:22
Chiar de personal n-am facut niciodata varza cu ciolan la cuptor in oala de tuci, prima mea impresie referitor la ce zici ar fi doar ca imi pare enorma temperatura la care sotia ta a pus cuptorul... Si pe ochiul plitei de pui o oala cu varza si dai flacara la mare, iti "va da in foc"...
Cuptoarele cu gaz (cu care sotia ta era obisnuita) m-as mira sa atinga vreodata o asemenea temperatura...si ia intreab-o la cel cu gaz facea reteta asta cu flacara la maxim?! Eu n-am facut reteta asta vreodata dar, si daca as face-o, ma gandesc ca mai bine e la "foc" mai mic, adica probabil as da initial cuptorul la vreo 200-220 max, apoi, dupa atingerea acestei temperaturi, as da la vreo 180-190 max si as lasa asa pana se face. Zic si io... daca zic prost, nu lua in consideratie... poate-or fi si altii ce pot sa te sfatuiasca. In orice caz, sigur cuptorul nu e de vina Nici friptura nu fac la mai mult de 220 grade... Aaa... si daca ati vazut apa revarsandu-se din oala, ok, bun, n-ati micsorat temperatura ca nu v-ati "prins", de ce nu v-ati gandit macar sa puneti o tava dedesubt, sa nu mai curga apa aiurea prin cuptor? Macar a iesit varza aia buna? Edited by Ana0181, 04 May 2017 - 00:39. |
#1029
Posted 04 May 2017 - 05:48
@Ana ați înțeles greșit.
Ideea este că această rețetă de varză scăzută o făcea la cuptorul cu gaz cam așa : varză murată cu diverse ciolane de porc se lasă să scadă, la foc maxim, timp de multe ore iar când nu mai este apă se tot adaugă. La urmă iese o varză aproape uscată. Procesul durează câteva ore bune. La cuptorul cu gaz știu că temperatura maximă este cam la 240 grade. De asta am folosit și noi 240.În ceea ce privește apa ce era pe oala de tuci... nu era apă din oală. Oala era pe trei sferturi. Dacă ar fi curs din ea am fi luat măsuri normal. De fapt era ca un condens ce dispărea imediat dacă deschideam ușa cuptorului. În manual spune să nu se pună niciun recipient pe fundul cuptorului. Da, varza a ieșit minunată iar ca timp a ieșit la jumătate... din cât dura. |
#1030
Posted 04 May 2017 - 07:49
Sunt 2 stiluri de a face , temperatura mare initial la 200 si dupa care gatit indelungat la 110-120. Sau temperatura medie 150-160.
De Craciun sarmalele le fac in oala de ceramica sau tuci pana incep sa fiarba dau la 200 dupa care micsorez la 110 si mai las inca 7-8 ore. Mai completez apa in decursul gatirii. Te lingi pe bot. De ani de zile pregatesc asa de Craciun pentru saramalele le vreau fierbinti pe masa dimineata fara sa le reincalzesc. Merge la fel si la varza cu ciolan. |
#1031
Posted 04 May 2017 - 09:06
Varza sarmalele tocănițele se pun și la cuptor după ce sunt aproape fiarte pe aragaz pentru a se rumeni la suprafață ca să arate frumos.
Bineînțeles că acea crustă rumenită frumos dă și un gust mai bun mâncării. La cuptorul electric când se fac feluri de mâncare ce conțin multă apă obligatoriu se dă drumul și la ventilație pentru a scoate aburii afară din cuptor. Când e gata mancarea se poate lasa și un zece minute fără ventilatie că să facă crusta aceea frumoasă și gustoasă la suprafață. Tocmai de aceea nu se fac la cuptor ciorbe sau supe. craciuncostel, on 03 mai 2017 - 22:53, said:
am folosit inițial programul de sus / jos 240 grade C iar ulterior doar ventilație 240 grade C. Edited by owl1960, 04 May 2017 - 09:10. |
#1032
Posted 04 May 2017 - 12:34
Mai fratilor, cat naiba trebuie sa tin apasat butonul la o plita whirlpool,ca sa ramana focul aprins ? Am ajuns sa stau si 10 secunde si cand iau mana...s a stins.
Si daca nu avem curent electric nu mi da drumul la gaz ? E normal ? |
#1033
Posted 04 May 2017 - 14:23
Probabil ca electrodul de detectare flacara are o problema . De obicei e coborat sau deplasat - trage usor in sus de el.
Cand nu ai curent poti aprinde flacara cu chibritul . Edited by ggelu, 04 May 2017 - 14:24. |
#1034
Posted 04 May 2017 - 16:47
#1035
Posted 04 May 2017 - 17:25
craciuncostel, on 04 mai 2017 - 05:48, said:
La cuptorul cu gaz știu că temperatura maximă este cam la 240 grade. De asta am folosit și noi 240.În ceea ce privește apa ce era pe oala de tuci... nu era apă din oală. Oala era pe trei sferturi. Dacă ar fi curs din ea am fi luat măsuri normal. De fapt era ca un condens ce dispărea imediat dacă deschideam ușa cuptorului. În manual spune să nu se pună niciun recipient pe fundul cuptorului. Da, varza a ieșit minunată iar ca timp a ieșit la jumătate... din cât dura. Sa-ti mai spun ceva, chiar si inainte de a-mi raspunde la intrebarile precedente: Cuptoarele pe gaz au ca cel mai mare dezavantaj temperaturile distribuite neuniform in interiorul cuptorului iar erorile termostatului (la cele la care exista asa ceva) sunt uneori mari spre foarte mari. Cu cat temperaturile mai mari, cu atat si erorile sunt mai mari. Apoi mai sunt si problemele cu calitatea gazului... calitate a gazului ce difera de la utilizator la utilizator, de la regiune la regiune, de la tara la tara...indiferent de asta, de multe ori, chiar si o gospodina experimentata, trebuie sa verifice permanent, sa faca ajustari la flacara, etc, si cu siguranta mult mai atent atunci cand flacara nu e buna in anumite perioade. Apoi, in reteta voastra, varza se mai "umfla", apa aia, fie si pe trei sferturi, putea fi in "buza" capacului si sa se prelinga exact condensul de care zici...habar n-am, doar presupun. In mod cert, ce ati patit voi a fost de la temperatura setata. Parerea mea. Parere ce pare sa se "pupe" inclusiv cu comenturile celuilalt coleg forumist ce a explicat cum face el varza. Inclusiv faptul ca mancarea s-a facut muuuult mai repede, e tot de la temperatura mult mai mare (decat cea la care faceati voi de obicei) la care a fost gatita varza aia, precum si de la uniformitatea/distribuirea acesteia. Bine macar ca varza a iesit buna, asa cum asteptati sa iasa, chiar de poate ati grabit-o. Chiar cred ca poti face varza si in oala mai normala, chiar si ceramica ori sticla daca vreti, tot asa va iesi... tuciul era un mare plus tocmai la gatitul in cuptorul pe gaz, la unul electric face cuptorul treaba mai bine asa ca nu e neaparat nevoie cred. Cu tava, ti-a raspuns si colegul crisstone mai sus. |
#1036
Posted 04 May 2017 - 22:46
M-ați lămurit. Vă mulțumesc frumos pentru toate răspunsurile. Aveți dreptate și cu tava (îmi era frică să nu zgârii emailul cu tuciul pe ea și de asta am pus-o pe grătar) precum și cu temperatura.
|
|
#1037
Posted 21 June 2017 - 05:47
#1038
Posted 19 July 2017 - 09:09
A văzut cineva pe undeva plita vitro de altă culoare decit neagra ?!
ATENTIUNE, să fie cu doua ochiuri. Nu contează marca. Pun si poza ca exemplu, că sigur se trezește cineva să îmi arate cu patru ochiuri Attached Files |
#1039
Posted 20 July 2017 - 13:29
https ://m. emag. ro/ plita-incorporabila-domino-hansa-vitroceramica-2-zone-de-gatit-sticla-alba-bhkw31038/pd/ DMQ367BBM/ E pe gaz. P.S. vezi că sunt niște spații suplimentare în link. Că cică e nepermis. Edited by sfantu.dracu, 20 July 2017 - 13:32. |
#1040
Posted 20 July 2017 - 14:18
Electrica vreau 😒
Edited by crisstonne, 20 July 2017 - 14:19. |
#1041
Posted 20 July 2017 - 23:15
nu ai sanse. cel putin nu in Ro. si chair si afara m-am uitat pe google images - nu am vazut....
|
|
#1042
Posted 21 July 2017 - 09:14
Da așa este, am căutat si eu destul, am zis să întreb totuși aici, poate știa cineva un producător/ vînzător mai greu de găsit.
Ramiin pe negru. |
#1043
Posted 01 August 2017 - 10:24
Salut! As dori sa cumpar o plita si un cuptol incorporabil si as avea nevoie de niste sugestii/sfaturi. Buget 1000 lei.
Multumesc! |
#1044
Posted 01 August 2017 - 10:40
1. Buget mic.
2. E de dorit ca plita sa aiba gratarul de fonta. 3. Cuptorul sa fie cu ventilatie si electric. In rest, toate o apa si un pamant... https://www.ideall.r...43&sort=pretasc https://www.ideall.r...retasc&f1388=98 |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users