Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat achizitie sistem audio pentr...

tavan fals rigips

Ce preferați: produse mai scumpe ...

Demagnetizare (minimala) ori ba?
 Cum pot sa vad pe un proiector pr...

Joc Drone

Dropshipping

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...
 MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...

Identificare font

problema ping in jocuri online
 Problema calculator

Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Rfg crescut
 

Holocaustul romilor din România: "Ne-au băgat în trenuri ca pe vite, ne-au dus să murim"

- - - - -
  • Please log in to reply
143 replies to this topic

#127
mihai1241

mihai1241

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,771
  • Înscris: 07.02.2013
Pai tocmai ca nu prea au impuscat civili neinarmati.Sau neimplicati in miscarea de partizani.Asta ca regula.Iar pt. infractiuni militare tot regula era ca faptasii sufera consecintele.

#128
kyrre

kyrre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,960
  • Înscris: 27.05.2010
Cele mai napastuite minoritati din Europa: evreii si tiganii.
Stiti vorba aia romaneasca, spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti.

Din nefericire unii evrei, sunt mai tigani decat tiganii. Unii sunt si aici pe forum. Minciuni, inselatorii, extorcat bani, doar sa le fie bine.

Si nu uitati, tiganii sunt descriminati in Romania. Acum si in imagini
Pacat ca doar astia

Edited by kyrre, 29 January 2014 - 20:14.


#129
florincroitoru

florincroitoru

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,809
  • Înscris: 05.02.2008

 mihai1241, on 29 ianuarie 2014 - 19:39, said:

Pai tocmai ca nu prea au impuscat civili neinarmati.Sau neimplicati in miscarea de partizani.Asta ca regula.Iar pt. infractiuni militare tot regula era ca faptasii sufera consecintele.
Ba, da. Au împușcat civili neînarmați.În regiunile unde au avut loc atacuri ale partizanilor toate armatele au împușcat ca represalii civili, de regulă pt un soldat omorît de partizani 100 de civili împușcați.Tu desigur afli acum prima dată despre chestia asta.

 kyrre, on 29 ianuarie 2014 - 20:10, said:

Si nu uitati, tiganii sunt descriminati in Romania. Acum si in imagini
Pacat ca doar astia
Ce vrei să spui? În acele filme nu se vede discriminare.Poliția intră așa și peste români sau peste unguri.

#130
underrated

underrated

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,202
  • Înscris: 03.08.2010

 kyrre, on 29 ianuarie 2014 - 20:10, said:

Cele mai napastuite minoritati din Europa: evreii si tiganii.
Stiti vorba aia romaneasca, spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti.

Din nefericire unii evrei, sunt mai tigani decat tiganii. Unii sunt si aici pe forum. Minciuni, inselatorii, extorcat bani, doar sa le fie bine.

Si nu uitati, tiganii sunt descriminati in Romania. Acum si in imagini
Pacat ca doar astia
unii=99%

#131
Pisa4you

Pisa4you

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,741
  • Înscris: 03.09.2011

 sushimic, on 29 ianuarie 2014 - 00:26, said:

Nu e vorba de meritat ci de "asteptat". Istoria speciei umane e plina de episoade tragice; asa reactioneaza societatile care se simt amenintate, invadate, speriate. Evident ca acele consecinte sunt neplacute dar hai sa intelegem mecanismele naturii umane si socialului printr-o analiza mai ampla.

Tiganii nu au invadat Europa. Nu au fost nici primii migratori din Asia. Spre deosebire de alte triburi care i-au precedat, erau oameni pasnici. Mestesugari si negustori, artisti, ghicitoare in palma. Nu am auzit inca de vreun trib razboinic de tigani, in Europa sau in alte parti.

Mecanismele de care vorbesti au actionat in ambele societati implicate. Tiganii au fost mult dezavantajati, pentru ca puterea - politica, militara, economica - a fost intotdeauna de partea dusmanilor. Rezultatele unor asemenea mecanisme depind, evident, si de nivelul de dezvoltare atins de respectivele societati in momentul declansarii mecanismului. Nivelul mult mai scazut de civilizatie al triburilor de tigani in acel moment a contribuit, fara indoiala, intr-o masura foarte mare la modelarea raporturilor dintre tigani si restul europenilor (da, dat fiind ca traiesc de un mileniu jumate in Europa, tiganii de acolo sint europeni).

 sushimic, on 29 ianuarie 2014 - 00:30, said:

Multe lucruri intamplate atunci ar fi judecate in alta lumina azi sau pe timp de pace. Hai sa terminam cu mizeria asta lacrimogena, OK?
Ma surprinzi, Pisa, aveam impresia ca ai o judecata echilibrata, la rece.

Tocmai pentru ca judec la rece, nu pot accepta punctul de vedere potrivit caruia o viata de tigan ar fi mai putin importanta decit altele. Nu cred in viata dupa moarte, asa ca viata asta este tot ce avem, atit civilizatii cit si primitivii, atit albii cit si negri, atit eu cit si dusmanii mei. Hai sa nu ne batem joc de ea.

 newbie13, on 29 ianuarie 2014 - 00:30, said:

cand ai fost ultima data intr-o zona locuita majoritar de tigani?

Nici in Arabia Saudita nu pot intra, asta inseamna ca trebuie musai deportati toti la Polul Nord, cu familii, capre si haremuri?

 tenzen, on 29 ianuarie 2014 - 01:03, said:

@Pisa4you
Cred ca traiesti intr-o lume de catifea, daca ai sta o perioada intre tigani sa vezi cum gandesc o parte dintre ei, toti incearca sa te "faca" mai rau ca evrei, cum se organizeaza ei sa trimita femei la produs sau sa dea in cap si sa fure de prin magazine in UK, inainte in Spania si Italia, in Germania le taie aia felia din start, in Franta abia de putin timp s-au prins care e "smecheria" ... sau sa vezi cativa tigani de 15-16 ani cum o batjocoreste pe o femeie in varsta, femeie care fusese jefuita le-a zis ca nu se duce la politie numai sa ii dea bani inapoi...iar aia in schimb o palmuiau si o scuipau mandrie in timp ce radeau ... frumos asa !!!

Vezi ca vorbesti de funie in casa spinzuratului...

Problema tiganilor romani este ca nu au fost obligati niciodata - ca societate - sa respecte o regula simpla: legile tarii in care traiesti primeaza in fata legilor comunitatii restrinse. Europa va suferi de pe urma tiganilor atita timp cit nu le va impune respectarea acestei reguli. Cum anume, nu este de competenta mea sa decid. Cred ca obligativitatea participarii reprezentantilor fiecarei comunitati restrinse la viata publica - intr-un fel sau altul - ar fi un prim pas spre atingerea acestui scop, prin legarea intereselor personale ale conducatorilor comunitatilor de interesele generale ale statului.


 GeorgeM, on 29 ianuarie 2014 - 01:44, said:

E adevarat si ce spui tu, e adevarat si ca multi tigani castiga mult mai bine decat romanii si tiganii muncitori din activitati ilegale de orice natura.

Cum ar veni nu e numai frustrarea, e si tentatia de a castiga mai bine decat unii care muncesc. La chestia asta nu stiu ce sa mai zic.


Mafia - a propos de tentatia cu pricina - s-a nascut in Italia, mult inainte de "invazia" rromilor.

Ce facem, deportam italienii in Transnistria?

 Fumatorul, on 29 ianuarie 2014 - 02:11, said:

Fii atentă, că te văd confuză. Sistem mai integrator decât comunismul în varianta sa stalinistă n-a existat.

Niet.

Scopul comunistilor era asimilarea totala, nu integrarea.

 pierre_de_timp, on 29 ianuarie 2014 - 08:32, said:

Topicul asta imi face impresia ca e deschis pe baza ideii rasuflate de "corectitudine politica" Hai sa ne aratam europeni, sa le dam (sansa ar fi cuvantul cand ei de fapt inteleg avantaje) ca sa se integreze. E ca si cum ai integra surubul in branza.

N-ai idee peste cite din propriile mele prejudecati trebuie sa trec cu buldozerul pentru a fi in stare sa privesc situatia in mod cit de cit obiectiv. Cel putin incerc.

Nu e vorba de dat sanse, ci de gasit un modus vivendi, pentru ca situatia actuala este catastrofala. Grav este ca tiganii nu inteleg ca propriul lor mod de viata contine germenele auto-distrugerii, dar si mai grav este ca guvernele Europei nu inteleg ca integrarea nu se obtine prin avantaje materiale, ci prin schimbarea mentalitatii, de ambele parti. Adoptarea unei atitudini mult mai dure fata de infractiuni, si recompensarea generoasa a comportamentului dorit, ar trebui sa ajute. Expulzarea cu sute de euro in buzunar este exact recompensarea infractiunii.

 florincroitoru, on 29 ianuarie 2014 - 10:36, said:

Pisa4you este o evreică născută și crescută în România și care trăiește de multă vreme în Israel, unde cred că nu are prieteni și nici nu prea are ce face, de aceea stă pe forumuri românești.

Florricel, si mie mi-a fost dor de tine [ http://www.sherv.net/cm/emo/hug/smiley-gets-a-big-hug.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

 lucifer76, on 29 ianuarie 2014 - 10:57, said:

Mda, 2000 stau linistiti, dar daca ar fi 2 milioane?

Uite ca doar pe astia nomazi i-a deportat Antonescu

Avem beduini. Nomazi.

Sa-i deportam?

 GeorgeM, on 29 ianuarie 2014 - 11:27, said:

O alta sursa sunt familiile de romani care au ajutat evreii in al II-lea raboi mondial, au pastrat relatii de respect si prietenie cu salvatorii. Ce rost ar avea niste romani sa minta? Eu cunosc familii de romani (acum saraci) in Galati, ce au avut o anumita situatie inainte de razboi, de la care stiu ca parintii lor au ascuns evreii intr-o perioada in care erau luati noaptea, dusi in padure si impuscati. Si acum tin legatura copiii din acele timpuri, oameni batrani la ora asta.

Si familia mamei a fost salvata in acest fel.

#132
mihai1241

mihai1241

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,771
  • Înscris: 07.02.2013

 florincroitoru, on 30 ianuarie 2014 - 08:38, said:

Ba, da. Au împuşcat civili neînarmaţi.În regiunile unde au avut loc atacuri ale partizanilor toate armatele au împuşcat ca represalii civili, de regulă pt un soldat omorît de partizani 100 de civili împuşcaţi.Tu desigur afli acum prima dată despre chestia asta.
Ce vrei să spui? În acele filme nu se vede discriminare.Poliţia intră aşa şi peste români sau peste unguri.

Iar tu  nu prea cunosti detaliile despre felul in care au fost impuscati.Impuscatii erau dintre cei retinuti pt. colaborare cu partizanii,sau chiar dintre partizani.Ca regula asta a cunoscut exceptii e alta discutie.Armata romana nu a facut Lidice sau Oradour sur Glane.Iar impuscatii apar in documentele oficiale.

#133
florincroitoru

florincroitoru

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,809
  • Înscris: 05.02.2008

 Pisa4you, on 30 ianuarie 2014 - 11:08, said:

Florricel, si mie mi-a fost dor de tine [ http://www.sherv.net/cm/emo/hug/smiley-gets-a-big-hug.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Îți arde de vreo iubire platonică cu un goim? Vîrsta amorului carnal am depășit-o. Pe 15 februarie fac 65 de ani.

 mihai1241, on 30 ianuarie 2014 - 12:01, said:

Iar tu  nu prea cunosti detaliile despre felul in care au fost impuscati.Impuscatii erau dintre cei retinuti pt. colaborare cu partizanii,sau chiar dintre partizani.Ca regula asta a cunoscut exceptii e alta discutie.Armata romana nu a facut Lidice sau Oradour sur Glane.Iar impuscatii apar in documentele oficiale.
Ți-am dat detalii în postarea precedentă dar tu ești prea ocupat cu propria-ți gîndire ca să bagi în seamă. Colaboratorii și presupușii colaboratori cu partizanii erau împușcați oricum chiar dacă nu se producea nici un atentat asupra militarilor. În caz  că partizanii din URSS omorau militari (români, italieni, germani, unguri) pt fiecare soldat omorît de partizani erau împușcați 100 de civili localnici; evident pt ofițeri erau mai mulți împușcați.
Astăzi acest lucru e considerat crimă de război. În WW2 însă astfel de acțiuni au practicat și alte state de ex SUA, FRANȚA, Anglia.

#134
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

 Pisa4you, on 30 ianuarie 2014 - 11:08, said:

Avem beduini. Nomazi.

Sa-i deportam?
Hmmm, dar zidurile ce fac?

#135
mihai1241

mihai1241

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,771
  • Înscris: 07.02.2013
Aia impuscati drept represalii erau deja arestati sau retinuti.Iar ordinul era sa fie 50 pt. un soldat si 100 pt. un ofiter.In practica nu s-a  impuscat conform proportiei.Ci mult mai putin.Ca s-au nimerit si unii care nu aveau treaba cu partizanii e foarte probabil,dar imposibil de spus exact.Insa in mod cert aia impuscati aveau legatura  cu puterea sovietica.

#136
florincroitoru

florincroitoru

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,809
  • Înscris: 05.02.2008
În concluzie, după atîtea divagaţii, ce fel de holocaust al ţiganilor a fost în România.?I-a omorît cineva în masă? Nu...Atunci e clar că nu a fost holocaust. E cineva de altă părere?

#137
LILDEBUL

LILDEBUL

    MEMBRU BAGABONT

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,511
  • Înscris: 31.01.2011

 chique, on 29 ianuarie 2014 - 03:28, said:



da mai, tiganii fac toate matrapazlacurile pe care le fac pentru ca sunt rai, ok? sunt o rasa rea si merita sa fie exterminata, antonescu a fost un erou. happy?

hai, somn usor!
S-a dat un reportaj pe Descoperi in care s-a aratat foarte clar ca germanii au incercat sa integreze tiganii in WW2 si nu au reusit. S-au facut studii atunci , de catre oameni de stiinta , nu mistocareala SS si aia au ajuns la concluzia ca pur si simplu nu merge cu integrarea. Urmarea se stie care a fost.
Oare Descoperi minte si manipuleaza ?

#138
florincroitoru

florincroitoru

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,809
  • Înscris: 05.02.2008
Care a fost urmarea? Eu nu ştiu.

Eu am întrebat ce holocaust al ţiganilor a fost în romania. Tu răspunzi , dar despre Germania.Cu cine vorbeşti?

#139
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006
eah, s-a încercat. Nu ţine
iacă la noi a ţinut. Aici e holocaustu' roumainilor, toţi sunt ţiganizaţi.Am intergrat rom'ania în rom. Bine, nu seamănă, de la o poştă îţi dai seama că rom e ţigan iar roman e ţigan mai romanizat...pe cînd romanu-i roman pursînge! indubitabil!...puneţi voi căciuliţe cui vreţi şi unde vreţi...că nu mai contează!
Iar pentru a nu crea confuzii rom'ania e de fapt roumania...cu totul altceva... nu? rom'ania e ţara romanilor iar roumania...? ghici!
ce holocaust? ăsta-i cataclism total...extincţie etnică şi de punctuaţie!

Edited by sarac.lipit, 30 January 2014 - 22:26.


#140
pierre_de_timp

pierre_de_timp

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,251
  • Înscris: 30.12.2007

 Pisa4you, on 30 ianuarie 2014 - 11:08, said:

Nici in Arabia Saudita nu pot intra, asta inseamna ca trebuie musai deportati toti la Polul Nord, cu familii, capre si haremuri?

hhmmmm....Posted Image . cat de mare e polul nord? :D



 Pisa4you, on 30 ianuarie 2014 - 11:08, said:

Mafia - a propos de tentatia cu pricina - s-a nascut in Italia, mult inainte de "invazia" rromilor.

Ce facem, deportam italienii in Transnistria?


Atitudinea italienilor fata de romanii care au "invadat" Italia e surprinzatoare in conditiile in care acum 70-80 de ani, problemele create de ei in State au fost cu muuuult mai mari. Si totusi nu au fost persecutati doar pentru ca sunt italieni.

 Pisa4you, on 30 ianuarie 2014 - 11:08, said:

Scopul comunistilor era asimilarea totala, nu integrarea.
Nu stiu la voi, dar in alte parti este evident ca integrarea si multiculturalismul au cam dat gres atat in ceea ce ii priveste pe tigani cat si pe musulmani.

 Pisa4you, on 30 ianuarie 2014 - 11:08, said:

Problema tiganilor romani este ca nu au fost obligati niciodata - ca societate - sa respecte o regula simpla: legile tarii in care traiesti primeaza in fata legilor comunitatii restrinse. Europa va suferi de pe urma tiganilor atita timp cit nu le va impune respectarea acestei reguli. Cum anume, nu este de competenta mea sa decid. Cred ca obligativitatea participarii reprezentantilor fiecarei comunitati restrinse la viata publica - intr-un fel sau altul - ar fi un prim pas spre atingerea acestui scop, prin legarea intereselor personale ale conducatorilor comunitatilor de interesele generale ale statului.

Nu e vorba de dat sanse, ci de gasit un modus vivendi, pentru ca situatia actuala este catastrofala. Grav este ca tiganii nu inteleg ca propriul lor mod de viata contine germenele auto-distrugerii, dar si mai grav este ca guvernele Europei nu inteleg ca integrarea nu se obtine prin avantaje materiale, ci prin schimbarea mentalitatii, de ambele parti. Adoptarea unei atitudini mult mai dure fata de infractiuni, si recompensarea generoasa a comportamentului dorit, ar trebui sa ajute. Expulzarea cu sute de euro in buzunar este exact recompensarea infractiunii.


Si eu sunt pentru tratarea nediferentiata a infractiunilor in functie de etnie la nivel individual dar ca stat sa nu remarci predispozitia anumitor etnii spre dezavuarea legilor societatii e un pas clar spre viitoare framantari sociale la care iti vei supune populatia in lipsa unor masuri coerente de ingradire a fenomenului si de impiedicare a proliferarii chiar daca se ridica voci care urla despre "corectitudinea politica". Cum spunea cineva, nu prea poti sa apuci un cacat de partea curata.

#141
since2004

since2004

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,553
  • Înscris: 13.01.2016

 RBoEMir, on 28 ianuarie 2014 - 21:39, said:

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, 25.000 de romi din România au fost deportați în Transnistria
Se mananca o paine frumoasa de pe urma a tot felul de cifre umflate, imposibil de verificat din sursa independenta; exista o gramada de institutii de stat si entitati private finantate de la bugetul de stat, din banii nostri, fara ca noi sa fim intrebati daca suntem de acord sa dam banii astia.  Personal nu cred ca agentia nationala pentru romi are vreo noima in a mai exista. Simpla ei existenta, bugetofaga, alaturi de unele afirmatii absolut revoltatoare ale actualei conduceri nu face decat sa aiba un efect contrar cu posibile repersiuni electorare. Sa vii in 2016 cu chestii din astea, cum vad acum la tv-online, acum, nu faci decat sa aduci deservicii. Esti cetatean roman, liber, cu aceleasi drepturi si obligatii, ce mai vrei nene in 2016?!?! Bani nemunciti probabil ca sa lucrezi la agentia nationala pentru romi nu e munca, asta este clar.  Cartea de istorie, pagina 50: "in timpul WWII din ordinul conducerii statului au fost deportati un numar necunoscut de persoane majoritatea romi nomazi, romi cu antecedente penale dar din pacate  si copii. Se presupune ca numarul tuturor deportatilor este de peste 10.000.  O parte dintre ei au reusit sa supravietuiasa conditiilor vitrege de trai si sa se intoarca. Se presupune ca in anul 2016 mai sunt in viata cel putin cateva zeci de suptavietuitori.  A fost un episod dureros al istoriei noastre ce trebuie privit in contextul de atunci".  Punct! Atat ar trebui sa scrie, e suficient. Sunt evenimente cu ocazia carora au murit zeci de mii de cetateni romani in doar cateva zile despre care nu scrie nici un rand in cartea de istorie!

Edited by since2004, 12 September 2016 - 23:37.


#142
bluebyte

bluebyte

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,538
  • Înscris: 30.05.2014
Si tu vii si deranjezi mormintul asta dupa 2 1/2 ani?
Nu ai gasit nimic mai interesant actual?

#143
aceldeceneu

aceldeceneu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 11.09.2016
intreb si yo ca prostu' ! ... tigan nu se scrie cu 2r? ... rrom, adica ?
chiar daca dezbateti trecutul, prezentul (politic si administrativ) UE al Romaniei va obliga
sa folositi termenul de rrom ! ... sau daca va referiti la trecut, tigani !
deoarece pe vremea aia nu existau rromi !
iertati intreruperea ! ...

Edited by aceldeceneu, 12 September 2016 - 23:39.


#144
neafloricadinobor

neafloricadinobor

    Senior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,194
  • Înscris: 12.03.2016

 Pisa4you, on 28 ianuarie 2014 - 23:38, said:

Dupa raspunsurile de pe topic, s-ar zice ca mai traieste.

Tin minte ca am citit marturia unui tigan (nu stiu daca era sinti sau roma) despre perioada in care a fost la Auschwitz-Birkenau. Il obligau nemtii sa cinte la vioara, ca sa nu intre la banuieli cei dusi la camerele de gazare.
Ai ajuns şi pe aici cu minciunile tale culese de la alţi mincinoşi. Aşa de tîmpiţi erau jidanii (evreii) că îi pcăleau ţiganii (romii) cu vioara?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate