Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare bascula (si altele) For...

Problema anxioasa, e normal cum g...

Vitrina sucuri

F.Charm - La inalțime
 Marker de scris pe bidoane

Lecțiile trase de comandanti...

Recomandare telefon pt poze si ba...

Casa de paie
 Verificare baza de date a politiei

Xiaomi sub 1200 lei

programul Marțea Mastercard

Adaptare aspirator pe baterii, la...
 Resetare baterie Acer Aspire E5-575

AMD Ryzen 7800X3D - stuttering

Recomandare router 4G/5G

Ucigand cu cruzime in numele lui ...
 

conectare smart tv

- - - - -
  • Please log in to reply
61 replies to this topic

#1
tedyca

tedyca

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 26.01.2014
Posted Image Buna ziua.
Acum mi-am facut si eu cont pe aici si sunt novice. Mai mult, sunt habarnista in domeniu dar...sper sa vorbeasca cineva si cu mine si sa ma ajute. Mi-am cumparat recent un smart tv LG32LA620s, istet, inteligent, 3d, dar...degeaba e el istet daca eu nu sunt. Folosesc pentru laptop internet de la Orange, pe stick si...cum ma pot conecta pe net cu el la tv? Pot introduce direct stickul in USB-ul tv-ului, sau in laptop si apoi prin cablu usb, prin wifi direct sau prin widi? Am incercat de una singura toate metodele dar...nimic. Scuzati "inocenta" in domeniu (am 60 de ani) si va rog "help". Consideratie si multumiri anticipate pentru toate eventualele raspunsuri.

#2
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 121,868
  • Înscris: 07.02.2003
O sa fie complicat cu stick si probabil nu va merge suficient de rapid. Un smart tv se leaga la un cablu lan cu net calumea (100mbit). Unele tv-uri au stick de wifi sau 3g dar e unu dedicat al lor care merge si e vazut de driverele tv-ului.

#3
tedyca

tedyca

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 26.01.2014
Multumesc de raspuns. Intradevar initial am avut conexiune cu cablu lan de la romtelecom dar era un chin navigarea pe net, jumatate din timp nu aveam semnal si pica , deci a trebuit sa renunt. Cu stickul Orange merge destul de bine, nu ma pot plange dar ...asta este, nu stiu ce sa fac ?!? Poate cu INTEL, Miracast, WIDI sa-mi citeasca ecranul laptopului? In ce priveste stickul wifi sau 3g dedicat, al meu nu are. Il pot achizitiona cumva eu sau doar unele tv au si asta e? V-am zis, nu ma pricep...

Edited by tedyca, 26 January 2014 - 16:20.


#4
STARTREK1

STARTREK1

    căutător pe gugăl

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,097
  • Înscris: 27.06.2007
trebuie sa transformati laptopul intr-un router wireless
daca aveti win 7 - uitati un tutorial http://cristianflore...outer-wireless/

Edited by STARTREK1, 26 January 2014 - 16:20.


#5
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007
Stimata doamna , va admir pentru faptul ca doriti sa va puneti la curent cu tot ceea ce este nou. Din pacate ar fi mai eficient pentru dumneavoastra sa apelati la cineva in domeniu care sa puna la punct toate cele necesare conexiunilor dvs. Sa spun asa, nici eu care sunt mai tanar si sa zicem mai aproape de tehnica asta nu mi-ar fi usor sa ma descurc.

Edited by keta, 26 January 2014 - 16:43.


#6
tedyca

tedyca

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 26.01.2014
Multumesc amândurora. Da, stimate domn Startrek1, am win 7, am sa vad ce pot face cu tutorialul trimis de dvs si pentru care va multumesc dar, in ultima instanta si eu ma gândeam tot la sugestia dlui Keta, caruia de asemenea ii multumesc pentru sugestie si pentru aprecieri. Si, pe langa varsta, mai sunt, d-le Keta, si de la tara (din Ardealul dvs si al meu - jud HD). Stima pentru bunavointa ambilor.

#7
Wittmann2

Wittmann2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,359
  • Înscris: 25.08.2008
Transformarea laptopului in router e viabila, insa doar teoretic. Pentru ca oricat de bun ar fi semnalul de la Orange, nu cred ca poate ”duce” un Tv cu diagonala de 81. Cea mai buna solutie ar fi cea a unei conexiuni de banda larga (adica pe fir), la capatul careia sa fie un router de sine statator.

#8
Orange_helper

Orange_helper

    Senior Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 7,604
  • Înscris: 19.12.2011

 tedyca, on 26 ianuarie 2014 - 15:32, said:

Posted Image Buna ziua.
Acum mi-am facut si eu cont pe aici si sunt novice. Mai mult, sunt habarnista in domeniu dar...sper sa vorbeasca cineva si cu mine si sa ma ajute. Mi-am cumparat recent un smart tv LG32LA620s, istet, inteligent, 3d, dar...degeaba e el istet daca eu nu sunt. Folosesc pentru laptop internet de la Orange, pe stick si...cum ma pot conecta pe net cu el la tv? Pot introduce direct stickul in USB-ul tv-ului, sau in laptop si apoi prin cablu usb, prin wifi direct sau prin widi? Am incercat de una singura toate metodele dar...nimic. Scuzati "inocenta" in domeniu (am 60 de ani) si va rog "help". Consideratie si multumiri anticipate pentru toate eventualele raspunsuri.

Salut,

In cazul in care doresti sa te conectezi la internet prin Wi Fi de pe Smart Tv, iti recomand achizitia unui modem Wi Fi de aici .

Cu prietenie,
Orange Helper

#9
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007
Deja detine un modem de orange. Ce alta oferta "avantajoasa" poate avea renuntand la modemul existent si sa-i functioneze cu cel nou si Smart TV si computerul.

#10
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,709
  • Înscris: 01.01.2008
Salut,in primul rand,este foarte important sa stim ce laptop ai pentru a ne da seama daca acesta este compatibil cu WiDi/Miracast,cele 2 tehnologii necesita hardware special precum si suport din partea tv-ului(din ce am citit,e capabil de WiDi).Daca aceste tehnologii nu sunt disponibile,atunci este necesar sa ne conectam in modul traditional la laptop,si anume prin "conversia" laptopului in hotspot.Pentru a evita studierea si accesarea a n+1 setari sub windows va recomand sa descarcati si sa instalati Virtual Router.Softul are o interfata simpla(1 buton si merge) si face toate setarile de sharing in fundal.Este de mentionat ca acesta porneste odata cu windows,insa trebuie ca dvs sa selectati reteaua orange(apare in meniul de sus) si apoi sa apasati pe "start virtual router" pentru a crea o retea(setarile se salveaza).Puteti configura cum doriti numele si parola pentru retea.Din meniul tv-ului,trebuie doar sa cautati reteaua si sa va conectati la ea.Daca apar probleme de conectare(tv-ul se deconecteaza,reteaua dispare),reveniti pe forum,este necesara ajustarea politicii de alimentare pentru a preveni intrarea in stand-by.Va recomand totusi sa va reabonati la Romtelecom,in rural acestia ofera (parca) 6 Mbps download si 1 Up,nu este o viteaza mare dar este mult mai buna(daca functioneaza in parametrii) decat conexiunea de la Orange.Acestia pot oferi in cel mai mic abonament 3 gb nelimitat o viteza teoretica de 21 mbps via 3g,insa pentru traficul efectuat de un smart tv+laptop este foarte putin,tinand cont ca un videoclip de pe youtube Full HD trece de 100 mb,in 2-3 zile se termina traficul,dupa care apare limitarea de 128kbps teoretici ,care sunt un chin si pentru un telefon mobil,daramite pentru un Tv+laptop.

#11
tedyca

tedyca

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 26.01.2014
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si pentru explicatiile detaliate si competente, dar mai ales pentru rabdare si ingaduinta. Am un laptop HP 650, nu stiu daca e compatibil WIDI, Miracast, nu stiam ca necesita hardware special insa tv, da, suporta cele 2 tehnologii. O sa urmez indicatii dvs, dnul Xeleron, sper sa ma descurc, sa vad daca tine. In ce priveste Romtelecom versus Orange aveti dreptate si probabil asa o sa fac, necazul e doar ca am mai avut abonament de la ei si nu prea aveam semnal, poate ca intre timp s-o fi imbunatatit semnalul. Multumesc din nou si...trec la treaba.

#12
danyconnect

danyconnect

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 14.10.2011
eu iti recomand totusi sa iei un router( un ex asta dedicat modemurilor sau asta cu firmware third-party) ce stie 3g/4g, prin usb, la care atasezi modemul la el si ai net atat pe tv(via Utp sau stick wireless) cat si pe laptop (oricum o dai tot iti trebuie un router sa poti face sharing via dlna cu tv-ul pentru filme, poze sau alte minuni sa nu pui toata ziua pe card/stick sau hard si apoi la tv)... eventual mai maresti abonamentul la orange insa daca il vei utiliza cu youtube sau alte materiale video imediat se va duce traficul ... cel mai bun ar fi un internet fix

Edited by danyconnect, 27 January 2014 - 16:54.


#13
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
Nu stiu la ce abonament esti la portocala ( orange ) sau cat iti vine factura pt. traficul 3G , insa te asigur ca internetul mobil/3G in general este mai scump decat cel clasic si sfant cu cablu
Ca o propunere ti-as recomanda renuntarea la abonamentul de net pe mobil/3G in favoarea unui abonament la internet prin cablu normal
La inceput ideea cu internet mobil/3G te incanta , insa când vei dori sa redai ceva de pe laptop ( filme/materiale multimedia hd cu bitrate mare ) atunci sa vezi surprize neplacute
In general din experienta propie internetul mobil/3G este doar pt. navigare/chat si vizionari de video clipuri cu rezolutie standard ( SD ) , nu zic ca nu ai putea viziona si videoclipuri in hd ( rezolutie inalta ) insa pana la un anumit bitrate
Daca tot vei ajunge sa iti cumperi un router cu/fara wifi dupa doleante , dupa mine e pacat sa il ''obosesti'' cu conexiuni 3G , routerul in cauza mai mult ca sigur ca este ''capabil'' de mai mult
Pt. a testa conexiunea ta 3G , descarca de aici - http://jell.yfish.us/ - fisierele pana la 50Mbps ( pt. inceput ) pe laptop si apoi redale prin 3G pe LG , asta ca sa numai scriu ca nu stiu ce sanse ai sa redai filme 3D prin conexiunea 3G , pe cablu e altceva 99%

Edited by lupull, 28 January 2014 - 15:54.


#14
tedyca

tedyca

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 26.01.2014
Multumesc, astept sa imi vina cineva in domeniu insa probabil nu va veni mai degraba de peste vreo saptamana si... pe mine ma mananca degetele sa mai butonez. Router wifi am de pe vremea când aveam conexiunea pe cablu de la Romtelecom insa abandonând conexiunea fixa...Ma tem ca abandonez abonamentul orange si-mi iau iar romtelecom (ca alte optiuni nu am) si iar nu imi merge, cum pateam pe vremuri. Prea multe "minuni" nu am eu de gand cu internetul pe Lg, mai mult navigare, ceva programe si declaratii pentru contabilitate, mai cate un film 3d, socializare, youtube mai putin . Dar e frustrant sa fie tv smart si sa te uiti doar la canalele tv, sa nu profiti de aceasta optiune. Acum oricum o sa astept specialistul sa vada el despre ce e vorba si daca poate sa ma ajute dar pana atunci normal ca eu butonez in continuare. Am facut retea ad hoc. am instalat router virtual, un mypublicwifi, un hotspot, dar nimic nu merge pana la final, probabil nu am ceva setari in regula. De ex televizorul imi vede acest MyPublicWiFi , laptopul de asemenea imi vede LG-ul si totusi...

#15
bonygy

bonygy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,790
  • Înscris: 08.02.2007
Se mai poate incerca un router WiFi cu 3G, in care va baga stick-ul de Orange si va crea o retea.

LE: Scuze, am vazut ca a spus altcineva mai sus despre asta. M-am bagat si eu ca musca...

Edited by bonygy, 28 January 2014 - 20:58.


#16
tedyca

tedyca

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 26.01.2014
Multumesc inca odata tuturor, unde ma gândeam ca nu o sa ma bage nimeni in seama cu ignoranta mea...Am rezolvat-o urgent cu...internet de la Romtelecom. Merge brici. Sa fiti iubiti !

#17
fl0orin

fl0orin

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 12.02.2007
Buna Ma interseaza si pe mine daca laptopul meu Acer E1-570G win 8.1 suporta WiDi/Miracast

#18
alina_cristiana

alina_cristiana

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 30.01.2014
buna,am un smart tv de la samsung si vreau sa-l conectez la net. televizorul are wi-fi inclus. cum pot face aceasta conectare,fara cablu? multumesc

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate