Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
HEV D Segment - intrebari/pareri ...

Hyperos consum excesiv baterie?

Contractul pentru Salubrizare est...

Elicopterul care-l transporta pe ...
 Sfaturi achizitionare apartament ...

Permis de conducere nou

Packet Loss la Digi

Masurare parametri CATV prin Conn...
 Youtube a inceput sa aiba lag!?

Internet Archive - adauga item la...

Electrica Furnizare + Poșta ...

Probleme cu scurgerea de ulei pe ...
 Blocuri cu apartamente de 5+ camere

Casa noua finisata, teava incalzi...

Ce marca si model de DVD-RW sa cu...

Achizitie camera video auto (II)
 

FTTH la RCS-RDS

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
4436 replies to this topic

#19
Bukovina

Bukovina

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,139
  • Înscris: 24.09.2009

View PostTurboHamster, on 25 ianuarie 2014 - 16:32, said:

Mare tampenie a fost cu EoC la oras. Nici nu cred ca au facut vreo economie. Daca instalau direct FTTH, manopera era aceeasi, iar coaxial+modem nu cred ca e cu mult mai ieftin decat fibra+ONT.

EoC trebuia pastrat doar pentru mediul rural, unde lumea n-are bani si prefera abonamente de genul "Popular" la 15 Lei.
cu ce te incalzeste ca e fibra in loc de coaxial? stabilitatea si viteza e foarte buna si pe coaxial, cu putin efort suporta viteze de peste 100 Mbps. Mie imi convine pe eoc, pret mic, viteza decenta.

Edited by Bukovina, 25 January 2014 - 19:24.


#20
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002

View Postjoystick, on 25 ianuarie 2014 - 13:00, said:

Nu te supara dar sa iti dea si telefonul fix....
Eu am intrebat daca s emai dau si mi-au spus ca a fost o promotie. In prezent nu se dau. E drept ca se asteapta dupa echipamente insa sa nu uitam ca cele dupa care asteptam multi (stick-uri de exemplu) sunt oferite in mare parte gratuit.
Nici eu nu mi-am primit routerul pentru care semnasem un fel de antecontract de custodie...mi-am luat altul...dar discutia este despre altceva....

De ce oare ar face asa ceva? Avem retea gigabit...nu vad de ce s-ar justifica o capacitate mai mare de transport intre cutia lor si apartamentele noastre.
Acest lucru inseamna costuri imense pentru ei: media-convertoare, fibra, angajati. Poate ca vine cineva cu o explicatie rezonabila. Oare cat costa un mediaconvertor?

Probabil vor scapa de toate echipamentele de pe scara...insa nu inteleg ratiunile economice. Poate ca s-ar justifica marirea capacitatii de transfer intre orase dar asa....?

Ma mira ca nu stie nimieni mai mult. Oare angajatii nu stiu de ce se trag aceste cabluri???
Oare cata fibra se va putea trage in casa?

Si mie mi-au spus cand mi-au bagat pe gat telefonul fix ca o sa imi dea telefon, dar nu am stat prea mult sa-i astept, dupa o luna mi-am luat eu singur, oricum dau 5 lei degeaba, cred ca in 12 luni am vorbit fix 3 minute, si alea de test.
Echipamentele nu le iau scump, o sa bage ce este mai ieftin si la fabrica care o sa le dea discount mare , iti dai seama ca fiind mari si monopolisti isi permit sa discute direct cu fabricile, si nu o sa cumpere ei echipamentele cele mai bune, important e sa iasa banul, au prea multe imprumuturi si incearca marea cu degetul, adica cu bursa sa mai scoata niste bani de investitii.

P.S Acum stau si astept un cam, de aproape o luna, ala chiar ca nu am de unde sa il iau, si mi se pare ciudat cum procedeaza ei acum, in loc sa investeasca bani in ceea ce este concret ei baga bani in extindere, in ipoteze.

Edited by Platon, 25 January 2014 - 19:29.


#21
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,554
  • Înscris: 08.10.2015
In Bucuresti nu stiu daca au in vedere prea curand trecerea la FTTH, pentru gigabit abia au instalat switchuri noi si reteaua functioneaza excelent. Oricum FTTH nu strica, dar cel putin in cazul meu serviciile vor ramane aceleasi, netul e constant la 940 Mb/s.

View Postgrinci, on 25 ianuarie 2014 - 09:22, said:

Iasi? Au aparut deja primele "cazuri"? Posted Image

Curand, spun unii:

View Postvaly277, on 22 ianuarie 2014 - 05:12, said:

mi-a zis ca o sa inceapa cu ftth in iasi cam in 6 luni!

Edited by MembruAnonim, 25 January 2014 - 19:35.


#22
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005

View PostBukovina, on 25 ianuarie 2014 - 19:23, said:

cu ce te incalzeste ca e fibra in loc de coaxial? stabilitatea si viteza e foarte buna si pe coaxial, cu putin efort suporta viteze de peste 100 Mbps. Mie imi convine pe eoc, pret mic, viteza decenta.

Nu stiu, la noi in bloc e o scara care imparte toata 50 mbit, nu mi se apare asa decent.

#23
joystick

joystick

    Eu...si cu mine!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,946
  • Înscris: 10.06.2008
Și în Brașov viteza e decenta. Nu înțeleg deloc aceasta mișcare. De parca ar fi gatuita rețeaua intre ont-ul de pe scara și abonat. Cum sa fie gatuita pentru ca merge excelent.

#24
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
La noi e EoC-20.

#25
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,075
  • Înscris: 14.10.2008
Si la abonamentele business se implementeaza FTTH la bloc, asa mi-au zis ca se va veni cu fibra nu peste mult timp. Eu nu as vrea, telefonia fixa de pe scara e un indicator daca problema e de la mine sau nu cand pica curentul (sau netul), plus ca e bataie de cap cu unde pun ONT-ul, pe unde trag fibra, ca sa nu deranjez firele alea multe, ar trebui sa-l pun pe raftul de marfa din magazie in priza cu o cafetiera. Posted Image

Dar clar, e bataie de joc FTTH pentru business Access 15, o viteza mai mica decat un Wi-Fi B/G.

#26
wolfynwo

wolfynwo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,666
  • Înscris: 31.10.2013

View PostIon_de_la_Raion, on 25 ianuarie 2014 - 13:41, said:

La mine e EoC, cabluri spanzura peste tot pe scara blocului, nu or sa vina in veci sa puna ont la fiecare. E unul pe scara si atat. 50 mbit pentru toata scara. Nu au de ce sa vina sa upgradeze.
O sa ai surpriza de a fi sunat curand pentru FTTH daca chiar esti din Timisoara. Deja s-a trecut la "re"modernizarea retelei. La mine in bloc or bagat fibra in vara lui 2010 si de pe 7 februarie o sa am FTTH ( in spate la ING-il "mare"- generala 16).

#27
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
Daca se intampla asta, iti dau 100 lei.

Tu nu cunosti situatia mea. Sintem 4 blocuri prapadite in mijlocul unui cartier de case, care toate au fibra optica si ONT in casa. De ce ar veni ? Astia de aici, in afara de mine, habar n-au ce-i aia EoC, FTTH, etc. Nici macar viteza, ping, etc. nu stiu ce e. Ei stiu de internet si atat. Pentru ce s-ar deranja rds ? Nu stiu de ce au pus EoC in prima faza totusi. Avem ONT pe scara. Pentru 2 switch-uri si niste cabluri UTP care costa foarte putin ?

Edited by Ion_de_la_Raion, 26 January 2014 - 02:38.


#28
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,075
  • Înscris: 14.10.2008
Daca e bloc de "grasoniere-garsonerii" sau sunt putine apartamente pe scara, nu cred. EoC ramane, iar tu fara gigabit.

#29
wolfynwo

wolfynwo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,666
  • Înscris: 31.10.2013
@ion. In ce zona stai?

#30
joystick

joystick

    Eu...si cu mine!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,946
  • Înscris: 10.06.2008
Nu înțeleg care e treaba cu garsonierele. De regula unde sunt garsoniere sunt mai multe locuințe pe nivel și deci mai mulți potențiali clienți în bloc.

#31
TurboHamster

TurboHamster

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 02.10.2013

View PostBukovina, on 25 ianuarie 2014 - 19:23, said:

cu ce te incalzeste ca e fibra in loc de coaxial? stabilitatea si viteza e foarte buna si pe coaxial, cu putin efort suporta viteze de peste 100 Mbps. Mie imi convine pe eoc, pret mic, viteza decenta.

Anunta-ma cand vor putea oferi gigabit pe coaxial. Iar daca infrastructura are aproape acelasi pret, de ce sa nu puna optiunea mai buna? Odata instalata, nu mai ai cheltuieli ani buni. Nu stiu ce ti se pare surprinzator la faptul ca nu toata lumea vrea pret mic si viteza decenta. Sunt oameni care vor pret mare si viteza si mai mare, fara interferente radio. Posted Image

Acum, la mine-n bloc au FIberLink, insa nu stiu cati clienti pot instala pe 500 sau 1000 mbps. Cred ca au un singur port gigabit diponibil. Cu timpul vitezele vor creste oricum, deci tot trebuie sa investeasca in echipamente noi. In plus, Romtelecom tocmai ce si-au montat noua infrastructura si devine o optiune de luat in considerare (astept si eu oferta lor in posta).

#32
paul_bh

paul_bh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 733
  • Înscris: 05.03.2006

View Postjoystick, on 26 ianuarie 2014 - 10:03, said:

Nu înțeleg care e treaba cu garsonierele. De regula unde sunt garsoniere sunt mai multe locuințe pe nivel și deci mai mulți potențiali clienți în bloc.

Inca nu-l cunosti? Voia sa-si etaleze orgoliul oltenesc ca el are case si nu sta la garsoniere.

Edited by paul_bh, 26 January 2014 - 11:21.


#33
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005

View Postjoystick, on 26 ianuarie 2014 - 10:03, said:

Nu înțeleg care e treaba cu garsonierele. De regula unde sunt garsoniere sunt mai multe locuințe pe nivel și deci mai mulți potențiali clienți în bloc.

Sintem 12 pe scara, am mai spus. Sint apartamente cu 2 camere. Sint blocuri mai vechi.

#34
joystick

joystick

    Eu...si cu mine!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,946
  • Înscris: 10.06.2008
In zona in care stau sunt multe blocuri cu 4 etaje si multe case. Ne-au cablat acum multi ani la 2 saptamani dupa ce au cablat la vreo cateva strazi numai blocuri cu 7-8 etaje..... nu stiu daca au prioritizat blocurile inalte in Brasov....

#35
joystick

joystick

    Eu...si cu mine!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,946
  • Înscris: 10.06.2008
Si  pentru ca nimeni nu a pus niste poze...ma ofer eu.

Pozele nu sunt facute la mine in bloc, ci la parintii mei. La mine in bloc probabil ca e la fel. nu am urcat pana la etajul 2.

De remarcat este faptul ca la etajul 2, acolo unde este ONT-ul, sunt 2 capede de fibra. Nu stiu de ce. La restul etajelor este doar un capat.
Ma gandesc ca se va trage o alta fibra de la alt nod....zic si eu.
Trebuie sa ma uit la mine in scara pentru ca firele sunt trase tipic RDS (asa cum au putut) si nu le-au mai mascat.

Attached Files



#36
ZooMl3sS

ZooMl3sS

    Apple User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,266
  • Înscris: 16.07.2011

View Postjoystick, on 26 ianuarie 2014 - 17:13, said:

Si  pentru ca nimeni nu a pus niste poze...ma ofer eu.

Pozele nu sunt facute la mine in bloc, ci la parintii mei. La mine in bloc probabil ca e la fel. nu am urcat pana la etajul 2.

De remarcat este faptul ca la etajul 2, acolo unde este ONT-ul, sunt 2 capede de fibra. Nu stiu de ce. La restul etajelor este doar un capat.
Ma gandesc ca se va trage o alta fibra de la alt nod....zic si eu.
Trebuie sa ma uit la mine in scara pentru ca firele sunt trase tipic RDS (asa cum au putut) si nu le-au mai mascat.

Omg, in pozele 3 si 4 ce au inghesuit in cutia aceea de se inchide asa greu usa?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate