Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata
 

Black Sails (2014 - )

- - - - -
  • Please log in to reply
85 replies to this topic

#19
tiestodj20

tiestodj20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,700
  • Înscris: 04.06.2007
Cu siguranta nu e suedezul din Hell On Wheels.

Ar fi bine sa-l mai vedem pe "capitanul critic de arta ", e tare omulPosted Image .

Edited by tiestodj20, 11 February 2014 - 10:19.


#20
thebamboocea

thebamboocea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 10.02.2014
Ce parere aveti despre Miranda Barlow? Nu prea pare a fi iubita sau nevasta lui Flint.

#21
Genjurooo

Genjurooo

    Inchizitor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,030
  • Înscris: 24.11.2006
Au deconspirat-o in ultimu' episod.


Totusi ma asteptam la vreo cafteala ceva mai importanta episodul asta. Din pacate doar Vane s-a batut cateva secunde cu unii. :(

#22
heathledger

heathledger

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,488
  • Înscris: 01.01.2012
astept episodul in care vor ataca corabia spaniola. sunt tare curios ce se va intampla cu mimoza bruneta.

#23
badsica

badsica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,615
  • Înscris: 23.03.2010
Mimoza bruneta :lol: buna asta.

Mie nu-mi place serialul, ma asteptam la altceva..nu are nimic care sa te faca sa astepti cu nerabdare urmatorul episod, cum ar fi in cazul lui True detective Posted Image

#24
tiestodj20

tiestodj20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,700
  • Înscris: 04.06.2007
OOh, ai si gasit un serial super alert pentru a-l da ca exemplu, cade varul de pe pereti atunci cand urmaresti True Detective, de plictiseala.

#25
badsica

badsica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,615
  • Înscris: 23.03.2010
Cum sa compari un film cu Matthew McConaughey (a luat Oscaru azi-noapte), Woody Harrelson si Michelle Monaghan cu filmu asta cu pirati (cu ochelari de soare)?! Posted Image

#26
tiestodj20

tiestodj20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,700
  • Înscris: 04.06.2007
Pai tu le-ai comparat primul Posted Image

citez

"Mie nu-mi place serialul, ma asteptam la altceva..nu are nimic care sa te faca sa astepti cu nerabdare urmatorul episod, cum ar fi in cazul lui True detective Posted Image".

Eu nu am pus la indoiala actorii, am zis doar ca True Detective este incredibil de plictisitor ca si serial.

Edited by tiestodj20, 03 March 2014 - 16:37.


#27
badsica

badsica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,615
  • Înscris: 23.03.2010
Ideea de baza ar fi ca e o mizerie de film, nu ca True detective care e masterpiece:P
Nu stiu ce a fost in capumeu de am deschis topic despre balaria asta de film :)

#28
KoShiMin

KoShiMin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,813
  • Înscris: 06.09.2006

View Postbadsica, on 03 martie 2014 - 18:03, said:

Ideea de baza ar fi ca e o mizerie de film, nu ca True detective care e masterpiece:P
Nu stiu ce a fost in capumeu de am deschis topic despre balaria asta de film Posted Image

Cu tot respectul „ideea de bază” ar fi că e într-adevăr deplasat să compari „Black Sails” cu „True Detective”. E ca și cum ai compara „Spartacus” cu „Sherlock Holmes”.. Măcar să semene cât de cât prin subiect, nu doar prin faptul că amândouă sunt seriale și au actori - mai buni sau mai puțin buni - în ele. De pildă e firească o comparație între „Deadwood” și „Hell on Wheels”, dar nicidecum una ca aceea pe care ai făcut-o tu. Aproximativ, comparând cu ce e acum „pe piață”, Black Sails poate fi pus în balanță, de exemplu, cu „The Musketeers” (la fel de generos în a-și asuma „libertăți” față de povestea de la care pornește) - iar părerea, doar o părere, e aceea că serialul BBC e mult sub pirații americanilor de la Starz.

„Black Sails” e un serial cu ușoare tente parodice, care nu se ia prea în serios sub anumite aspecte ce țin de respectarea cadrului istoric în care se desfășoară acțiunea (așa cum nici block-busterele din franchiza „Pirates of the Caribbean” - al cărui public încearcă să-l atragă - nu o făceau). Îl urmărești relaxat, cu un suc sau o bere rece în mână, zâmbind la câte-o „perlă” scoasă de vreun personaj exotic, nu cu sufletul la gură, concentrat să afli cu o secundă mai devreme care va fi cursul acțiunii și - eventual - chiar criminalul, într-un policier de calitate.

E OK dacă nu te atrage, dacă-l consideri plictisitor, în definitiv gusturile nu se discută, serialul poate să nu fie „ceașca ta de ceai”, oricum nimeni nu are pretenția că ar fi cine știe ce capodoperă cinematografică, dar - încă o dată, dacă tot vrei să-l critici, măcar nu-l compara după modelul „ce vă place cel mai mult: sucul de portocale sau friptura de pui?”.

Edited by KoShiMin, 04 March 2014 - 09:51.


#29
Engineer_xxl

Engineer_xxl

    Fara glie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,306
  • Înscris: 14.04.2010

View PostKoShiMin, on 04 martie 2014 - 09:49, said:

Aproximativ, comparând cu ce e acum „pe piață”, Black Sails poate fi pus în balanță, de exemplu, cu „The Musketeers” (la fel de generos în a-și asuma „libertăți” față de povestea de la care pornește) - iar părerea, doar o părere, e aceea că serialul BBC e mult sub pirații americanilor de la Starz.

Da-mi voie sa nu fiu de acord cu tine: "The Musketeers" pastreaza un oarecare fir istoric si are o gramada de intrigi si ploturi direct legate cu lupta pt putere din acele timpuri (tradari, aliante, uneltiri etc.).
Black sails deja din primul episod incearca sa "fure" publicul prin scene de sex... pt niste pirati majoritatea sunt impecabil de curati sa nu mai zic ca piratii nu luptau ei pt putere sau chestii de genu... Singura chestie care imi place este limbajul direct si plin de injuraturi, chestie destul de apropiata de ideea unui film cu pirati ;)

#30
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Actiunea e jalnica, imi plac doar scenele cu corabii :). As fi preferat ceva de genul Master and commander, dar se pare ca nu exista ca serial.

#31
KoShiMin

KoShiMin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,813
  • Înscris: 06.09.2006

View Postlucifer76, on 04 martie 2014 - 11:15, said:

Actiunea e jalnica, imi plac doar scenele cu corabii Posted Image. As fi preferat ceva de genul Master and commander, dar se pare ca nu exista ca serial.

Eh, „Master and Commander” ca serial, unde avem noi norocul ăla. Posted Image Și eu tot pentru atracția aventurilor pe mare am făcut „abordaj” la serial. Asta e povestea însă, nu prea avem ce face.

Dacă nu ești prea deranjat de filmele care nu-s la zi în materie de efecte speciale și dacă nu ai văzut-o cumva deja, ți-aș recomanda miniseria (de fapt, setul de 8 filme) Hornblower. Mie mi-a plăcut, mi s-a părut OK, dar, repet, mie îmi plac oricum foarte mult filmele cu acțiune pe mare care se desfășoară într-un cadru istoric asemănător (mă uit o dată la 2-3 ani inclusiv la „Toate pânzele sus”, de pildă, fără să fiu deranjat de inevitabilul dezavantaj în care se află genul ăsta de filme „vechi” față de producțiile moderne).

View PostEngineer_xxl, on 04 martie 2014 - 11:10, said:

Da-mi voie sa nu fiu de acord cu tine: "The Musketeers" pastreaza un oarecare fir istoric si are o gramada de intrigi si ploturi direct legate cu lupta pt putere din acele timpuri (tradari, aliante, uneltiri etc.).
Black sails deja din primul episod incearca sa "fure" publicul prin scene de sex... pt niste pirati majoritatea sunt impecabil de curati sa nu mai zic ca piratii nu luptau ei pt putere sau chestii de genu... Singura chestie care imi place este limbajul direct si plin de injuraturi, chestie destul de apropiata de ideea unui film cu pirati Posted Image

Da, îți înțeleg punctul de vedere. Am și spus de altfel că e doar o părere, nu o sentință, gusturile diferă de la om la om. Eu pur și simplu nu am reușit să intru în atmosferă. Cu toții am citit cărțile lui Dumas și e destul de greu să accepți „licențe” la o poveste atât de cunoscută și îndrăgită de toată lumea (din aceleași motive nu pot savura versiuni cinematografice făcute după unele cărți ale lui Jules Verne, „Insula Misterioasă” de pildă, care se îndepărtează prea mult de povestea originală). Nici „The Musketeers” nu este perfect adaptat realităților istorice din perioada în care se desfășoară acțiunea, în plus au apărut inerentele imixtiuni pentru a aduce o notă de „corectitudine politică modernă” în serial.

Scenele de sex din „Black Sails” (care vin la pachet cu înjurăturile, acestea nefiind băgate în dialoguri neapărat pentru autenticitate, așa cum am fi tentați să credem) abundă într-adevăr, dar asta pentru un motiv extrem de simplu. Și de stupid în același timp: Pe cablu, posturile TV americane nu sunt obligate să repecte reglementările CNA-ului lor, acesta având autoritate doar asupra posturilor cu trasmisie clasică, prin antenă (la vremea când s-a dat la ei legea audiovizualului, nu exista cablu sau net, așa că acestea au „scăpat” de reglementări). Ergo: HBO, Starz. AMC etc. etc. pot băga filme cu „țâțe și înjurături” la greu (dacă ți se pare porcos limbajul din „Black Sails”, uită-te, dacă nu ai făcut-o deja, la „Deadwood” - e, de departe, serialul în care se înjură cel  mai „la greu din istoria televiziunii americane - și, din nou, înjurăturile sunt cât se poate de „moderne”, deoarece pe perioada în care se petrece acțiunea din Deadwood nu se înjura cu „fuck” sau „shit”, ci mai degrabă prin imprecații și blesteme (la fel ca în perioada din „Black Sails”, de altfel). Dar asta nu face serialul „Deadwood” mai puțin bun.

Închei: nu fac apologia acestui serial, nu e nici pe departe o „gemă”, dar insist că trebuie luat „cu un grăunte de sare”, judecat cu o doză de bunăvoință, cea pe care o datorăm unei producții destinate să te „destindă”, mai puțin să te informeze sau să te țină în suspans.

Edited by KoShiMin, 04 March 2014 - 12:14.


#32
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View PostKoShiMin, on 04 martie 2014 - 12:13, said:

Dacă nu ești prea deranjat de filmele care nu-s la zi în materie de efecte speciale și dacă nu ai văzut-o cumva deja, ți-aș recomanda miniseria (de fapt, setul de 8 filme) Hornblower.
Mersi, o sa il caut. Deranjat nu ar trebui sa fiu, dar nu caut un film cu corabii sa sa ma plang ca nu are efecte de star wars Posted Image.

#33
zedicus

zedicus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,234
  • Înscris: 25.12.2013
Si mie mi se pare stupid modul cum sunt introduse scenele de futai in serialele astea de pe cablu, doar din simplul motiv "pentru ca se poate". (de genu Game of Thrones, Borgias, Spartacus, etc) Sincer, un serial poate sa fie matur si pentru adulti si fara sa ti se arate tate si cur in fiecare episod.

Edited by zedicus, 04 March 2014 - 15:01.


#34
Wittmann2

Wittmann2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,359
  • Înscris: 25.08.2008
Nu stiu daca as zice ca scenele astea sunt introduse aiurea. La urma urmei este un serial cu pirati. Prin insasi natura lor, erau genul de oameni pentru care distractia inseamna mult rom, jocuri de noroc, batai şi curve. Daca ar fi fost un film despre inalta societate britanica din epoca victoriana, poate am fi avut parte de serate cu pian, ceai la ora 5 ori un joc de crocket.

#35
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View PostKoShiMin, on 04 martie 2014 - 12:13, said:

E chiar reusita seria, e aceeasi atmosfera ca in M&C. Mi se pare mai interesant ca Black Sails.

#36
KoShiMin

KoShiMin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,813
  • Înscris: 06.09.2006

View Postlucifer76, on 05 martie 2014 - 10:17, said:

E chiar reusita seria, e aceeasi atmosfera ca in M&C. Mi se pare mai interesant ca Black Sails.

O da, sigur, și eu consider că e mai bun decât Black Sails, e cu totul altă perspectivă, așa cum ai observat, seamănă mai mult cu Master & Commander. Mă bucur că îți place. Din păcate este cam prea... scurt pentru gustul meu (aș fi vrut ca povestea să continue), iar eu l-am consumat deja (a intrat, ce-i drept, în circuitul celor „de revăzut”, dar, deocamdată nu e cazul). :)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate