Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Revenirea la retelele de mezeluri din timpul comunismului
#37
Posted 16 January 2014 - 21:08
Pai pune mana si inregistreaza "parizerul ceausescu". Si "salamul de vara ceausescu". Pana atunci, vorbesti vorbe.
P.S Sincer sa fiu, am dubii ca si pe atunci era reteta asa stricta. |
#38
Posted 17 January 2014 - 00:15
KR_MAN, on 16 ianuarie 2014 - 17:39, said:
Cred ca nu va mai amintiți ce scarbosenii se consumau pe timpul lui ceausescu! Oricum, am o nelămurire: de unde vine șunca de praga? In praga n-am vazut asa ceva... Tu sti cum se preparau atunci mezelurile? Sti care era procentajul de carne? |
#40
Posted 17 January 2014 - 03:15
KR_MAN, on 16 ianuarie 2014 - 17:39, said:
Oricum, am o nelămurire: de unde vine șunca de praga? In praga n-am vazut asa ceva... Republica Ceha a cerut autoritatilor europene transformarea denumirii de "Sunca de Praga" intr-o denumire de origine controlata. Mai multe tari - Germania, Austria, Italia si Slovacia - se opun acestei masuri, considerand ca acest termen este unul generic, folosit in multe tari UE pentru produse fabricate pe baza unor retete diferite. http://www.agrobroke...a-de-praga-3174 Edited by catalina1, 17 January 2014 - 03:16. |
#41
Posted 17 January 2014 - 07:37
ANTYR, on 17 ianuarie 2014 - 00:15, said:
Si ce scarbosenii se consumau in materie de mezeluri atunci? Tu sti cum se preparau atunci mezelurile? Sti care era procentajul de carne? salam plin de grasime. asa a si aparut reteta salamului prajit! mai intai scoteam cu un cutit "bulgarii" de slanina din feliile de salam si apoi puteam manca. ramanea cam 1/3 "carne" (daca o putem numi asa!). in celebrul victoria erau niste mici "insule" (cam cat unghia) care aveau gust de carne. cremwursti: aia mai grosi erau infecti! sa mai amintim de "polonezi"? parizer: bun, ca intotdeauna! sangeretele: poate ne spui tu reteta! |
#42
Posted 17 January 2014 - 13:24
KR_MAN, on 17 ianuarie 2014 - 07:37, said:
salam plin de grasime. asa a si aparut reteta salamului prajit! mai intai scoteam cu un cutit "bulgarii" de slanina din feliile de salam si apoi puteam manca. ramanea cam 1/3 "carne" (daca o putem numi asa!). in celebrul victoria erau niste mici "insule" (cam cat unghia) care aveau gust de carne. cremwursti: aia mai grosi erau infecti! sa mai amintim de "polonezi"? parizer: bun, ca intotdeauna! sangeretele: poate ne spui tu reteta! Ce dracu era asa prost Ceausescu , nu putea sa bage si el zeci de mii de aditivi sa hraneasca prostimea , ca doar nevasta-sa era mare chimista? Stiu despre mezeluri pentru ca am o ruda care a fost director intr-o fabrica de mezeluri. Am fost de multe ori la el in fabrica si am vazut. Ce pleca la export era complet diferit si ca spect si ca , calitate. La noi ramanea mai mult resturile care nu se bagau pentru export. |
#43
Posted 17 January 2014 - 14:21
ANTYR, on 17 ianuarie 2014 - 13:24, said:
Da ca aspect aratau oribil ANTYR, on 17 ianuarie 2014 - 13:24, said:
ca ingrediente se folosea numai carne de soia ,slanina scarboasa si faina de soia ANTYR, on 17 ianuarie 2014 - 13:24, said:
Ce dracu era ANTYR, on 17 ianuarie 2014 - 13:24, said:
nu putea sa bage si el zeci de mii de aditivi ANTYR, on 17 ianuarie 2014 - 13:24, said:
nevasta-sa era mare chimista? Stia macar sa citeasca formula apei ? Ca umbla vorba prin targ ca marea ei contributie la operele pe care le-a scris a fost sa le semneze. Ceea ce-a durat vreo juma' de zi, c-avea nume lung si-al dreacu' de complicat... ANTYR, on 17 ianuarie 2014 - 13:24, said:
Ce pleca la export era complet diferit si ca spect si ca , calitate. La noi ramanea mai mult resturile care nu se bagau pentru export. Ce rost avea sa mai dea banii pe aditivi, cum ziceai mai sus, cand avea resturi gratis ? |
#44
Posted 17 January 2014 - 14:22
Nu au cum sa standardizeze retetele. Nu ar mai exista concurenta.
SI ca veni vorba despre Aditivi sau E-uri .... Toti se agita cand aud de ele fara sa aiva habar care ce e sau ce face. |
#45
Posted 17 January 2014 - 16:39
Barboso, on 17 ianuarie 2014 - 14:21, said:
PLM, trebuia sa mananci cu ochii inchisi... Am completat eu. DA ! Aia costa. Stia macar sa citeasca formula apei ? Ca umbla vorba prin targ ca marea ei contributie la operele pe care le-a scris a fost sa le semneze. Ceea ce-a durat vreo juma' de zi, c-avea nume lung si-al dreacu' de complicat... Exact cum isi hranesc taranii porcii si cainii. Ce rost avea sa mai dea banii pe aditivi, cum ziceai mai sus, cand avea resturi gratis ? |
#46
Posted 17 January 2014 - 19:37
Unii dintre voi stimabililor habar nu au câtă hârtie igienică mănâncă când își cumpără cremwurști sau parizer produse de firme consacrate.
|
|
#47
Posted 17 January 2014 - 19:41
Neaceasca85, on 16 ianuarie 2014 - 13:09, said:
N-ar fi rau, mai ales ca eu mezelesc mult, dar s-ar putea sa nu-mi mai placa. Tu habar nu ai cum mirosea parizerul adevarat, si sunt sigur ca s-ar putea sa iti placa, eu mi-as dori sa se respectele retetele originale, fara aditivi, fara chimicale, personal nu am mai mancat parizer de vreo 5-6 ani, salam foarte rar, si cand am pofta ma duc La Baciu, ustura rau buzunarul, dar imi fac pofta de parizer adevarat, si mezeluri de casa |
#48
Posted 30 January 2014 - 19:45
Soia a fost introdusa spre sfarsitul anilor 80 iar ponderea ei era mult mica decat se credea, parca sub 5%. Salamul Victoria era mult mai bun decat cel de astazi. Gaseai bucati mai mari de slanina dar asta doar pentru ca materia prima nu era asa de procesata ca acum (lucru bun de altfel) in nici un caz 2/3 din produs. Spunea cineva de salamul prajit. Incearca sa prajesti acum o felie de salam si o sa vezi ca ramai cu mai putin de jumatate, restul se topeste. La fel cu carnatii, ii pui in tigaie si dispar vazand cu ochii. Imi aduc aminte de carnatii de bere, veneau la calup, fara membrana si erau patrati in sectiune. Erau deliciosi, reteta lor s-a pierdut cred dar ar fi batut lejer orice carnat de bere de astazi. Una peste alta, mezelurile erau mai gustoase si mai sanatoase decat acum (nu vb de specialitati pe care nu le gaseai)
|
#49
Posted 12 February 2014 - 20:50
KR_MAN, on 17 ianuarie 2014 - 07:37, said:
cremwursti: aia mai grosi erau infecti! sa mai amintim de "polonezi"? Prin anii 80-85, in Timisoara existau vreo doua locatii in care se servea asa numitul 'crenvursti in corn'. De fapt era un polonez gros ( pleonasm ), introdus intr-un corn gaurit pe mijloc si pe care se turna din belsug mustar picant. Costa vreo 5 lei, parca. Era grozav. Simplu, fara ketchup si altele, insa excelent. Carnos, textura tare, nu fainos si flescait ca in zilele noastre, condimente potrivite, fiert exact cat trebuie. Cand mergeam in Piata Libertatii si luam unul, eram cel mai fericit. Il savuram cu nesat si ma saturam cu cinci lei. Al naibii daca mai gasesti azi asa minunatie. Va jur ca in zilele noastre am incercat tot soiul de hot dogi de la diversi furnizori, tot felul de combinatii, pentru a reinvia acel gust inconfundabil. Nu mai e sa fie... Nu stiu ce continea si nici nu vreau sa stiu. Stiu ca erau alte gusturi, stiu ca eram copil si n-aveam alternativele culinare de azi, stiu ca atunci poate mi se parea asa bun intrucat nu aveam altceva, nu sunt nostalgic ( cine ma stie de pe forum stie ca doar de nostalgie comunista nu pot fi banuit ), stiu ca era doar un junk food mizerabil cu un continut infect si indoielnic, insa ....damn' ! Nu mai regasesc gustul acela niciodata. Si era asa misto !... Nu degeaba se spune ca senzatiile copilariei nu se mai intorc niciodata. Prima ciocolata, prima inghetata, prima bere, primul sarut, prima dragoste... Damn' ! I need a drink ! Edited by sylvius, 12 February 2014 - 20:52. |
#50
Posted 12 February 2014 - 21:59
Și eu eram înnebunit după clisa lu' bunicu și.. guess what? Am luat rețeta și am făcut-o acasă, afumată la un vecin.
|
#51
Posted 12 February 2014 - 22:15
Ca se tot vorbeste de mezelurile de-atunci... am si io o dilema din care atlasul zoologic n-a reusit sa ma scoata: soia e mamifer, sau pasare ?
|
|
#52
Posted 12 February 2014 - 22:25
#53
Posted 14 February 2014 - 19:45
KR_MAN, on 17 ianuarie 2014 - 07:37, said:
salam plin de grasime. asa a si aparut reteta salamului prajit! mai intai scoteam cu un cutit "bulgarii" de slanina din feliile de salam si apoi puteam manca. ramanea cam 1/3 "carne" (daca o putem numi asa!). in celebrul victoria erau niste mici "insule" (cam cat unghia) care aveau gust de carne. cremwursti: aia mai grosi erau infecti! sa mai amintim de "polonezi"? parizer: bun, ca intotdeauna! sangeretele: poate ne spui tu reteta! chiar si asa cu grasimi si soia tot avea gust mai bun si se puteau praji.acum nu se mai poate praji aproape nimic.oricum salamul sibiu avea un gust pe care astazi cu greu il mai poti regasi.sa nu mai vorbim de mici ca pe vremea aia aveau un gust divin.azi sunt niste carne tocata in amestec cu soia si grasime plus niscai condimente.reteta gustoasa se facea cu zeama de oase si sifon,dar erau alte vremuri... |
#54
Posted 17 February 2014 - 18:23
Barboso, on 16 ianuarie 2014 - 16:11, said: Cate sortimente de mezeluri erau atunci ? 3, 5, 7 ? Cu celelalte ce facem, le interzicem ? E vorba de faptul ca dacă un producator vrea sa-și denumească produsul la fel cu una din denumirile istorice... sa zicem salam de Sibiu, atunci va fi obligat sa folosească rețeta aceea veche. Poate vinde orice alta varianta, dar sub o alta denumire. Astfel lumea va ști ce cumpăra. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users