Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Va rog recomandati echipa serioa...
 Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?
 

Casete video, videocasetofoane (casetoscoape)

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
892 replies to this topic

#811
muraru_dan

muraru_dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 807
  • Înscris: 23.06.2007
Sa mai punem aparatele la treabă, duplicarea unui concert cu Peter Maffay. Apararul folosit ca player e un Toshiba Vhs, 6 capete, recorderul e Panasonic-ul HS1000.

Attached Files


Edited by muraru_dan, 13 June 2020 - 22:19.


#812
muraru_dan

muraru_dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 807
  • Înscris: 23.06.2007
Dezmortirea de sfârșit de săptămână.

Attached Files


Edited by muraru_dan, 18 July 2020 - 21:40.


#813
muraru_dan

muraru_dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 807
  • Înscris: 23.06.2007
Pt mine e o prezentare mai specială, nu pt ca e vre-un model deosebit, dar e un aparat special. Am găsit după lungi căutări un model similar cu primul videocasetofon detinut. Se facea să fi fost vara anului 1993, când mama mea mi-a cumparat un aparat nou nout din Germania, ce costase 419 DM. Era un GoldStar GSE-G10P, fabricat in Germania, doua capete, mono dar pt mine a avut un farmec aparte. In primul rând designul era unul f reușit, linii elegante, simple, apoi avea un OSD și afișaj destul de atragator pt ceea ce vazusem până atunci. Din păcate aparatul s-a pierdut cand s-au mutat ai mei dar mărturisesc ca prima dragoste nu se uită niciodată. Nici un aparat nu mi-a stârnit emoții precum acel GoldStar pt ca pur și simplu l-am îndrăgit. L-am găsit pe Olx și mi-a atras atenția in primul rând telecomanda, apoi și linia ușii și a display-ului. Nu am mai stat pe gânduri și l-am comandat. Este un model in proporție de 90 % identic, vândut intr-unul din magazinele Electronica din București - are etichetele in Romaneste precum să-l scoti din priza inainte de a deschide capacul și un nr serial. Modelul este R-A20W, fabricat in Korea în 1993.
Nu are semne mari de uzură, după o servisare completă a funcționat din prima, se vedea ca a stat mult, era cam prăfuit înăuntru.
Ca specificatii nu intru în detalii pt că precum am spus anterior e un aparat basic. Principalele diferențe comparativ cu modelul Gsp-G10P ce l-am deținut sunt: designul frontal, o sa pun o poza luata de pe net, nu e asa stilat ca precedentul, lipsa VISS, lipsa butonului de sharpness, lipsa meniului de limbă si schimbare e culorii background-ului, apoi in mod de standby afișează doar ceasul, cel precedent afisand si ziua săptămânii din 3 litere. Dar la interior, mecanic și electronic vorbind, nu sunt diferente constructive. Mecanica e ok, destul de rapidă, o singură curea, pare fabricată de GoldStar, dar cam zgomotoasa la comutarea intre funcții, așa era și precedentul.
In proporție covârșitoare, circuitele sunt de la Sanyo, procesorul de Syscon e Hitachi, Rohs cel de servo, iar partea de tuner e in jurul unui circuit de la Mitsubishi. Capul video nu am găsit nicăieri nici o firmă, pare făcut în Korea, cel precedent având un cap de la Sony. Pâsla pt curățarea capetelor video era chiar curată, dar am inlaturat-o.  Ce mi-a plăcut de la bun început a fost display-ul, nu doar pentru că scria funcția ce o făcea, precum Stop, Play, Eject smdp, ci cum erau desenate elementele fiecărui caracter. De departe e cel mai vibrant și lizibil display, se vede foarte bine de la distanță. Cu asta mi-am cam încheiat achizițiile de aparate, m-am apucat sa achizitionez perifericele pt Panasonic, pana acum avand consola de editare- ce e redudanta pt ca toate funcțiile sunt implementate in aparat, apoi o tastatură pt caractere și o consola de efecte și corecție de culoare. Vor mai urma și mixerele. Mai jos pozele cu aparatul GoldStar, ultima poză e cum arata modelul ce l-am avut inițial. Enjoy!

Attached Files


Edited by muraru_dan, 19 July 2020 - 15:01.


#814
djl

djl

    Smrt faąizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,486
  • Înscris: 13.06.2004
Bine că mă mai uit uneori la subiecte, că forumul ba afişează, ba nu afişiează notificările pe e-mail.
Mă bucur că ai găsit aparatul. Chiar e o.k. la design pentru un aparat de atunci, că în 1993 deja începuse să se urâţească designul aparatelor...  Sau poate e un design mai vechi. Dacă îmi arătai un aparat din ăsta, nu mă gândeam că e posibil să aibă O.S.D. Dar înregistrarea aia unde apare placa electronică şi cea cu munţii/canionul sunt preluate de pe vreo casetă originală?
Ce "Sony" Trinitron micuţ şi drăguţ ai!    Posted Image
Magazinele cred că erau "Ana Electronic", nu
Mişto "Panasonic"-urile. Sunt curios însă cât de rezistente sunt cablurile panglică de la panoul de comandă.
Eu nu-mi doresc unul aşa de sofisticat, dar îmi doresc unul stereo. Stereofonia face diferenţa  T.M. . Acum văd că unul dintre ale tale are desenat nu ştiu ce grafic pentru audio şi văd că ai şi sistem audio pentru chestii stereo     Posted Image
LaserDiscuri ai?    Posted Image
Tehnologia nouă o fi fiind avansată, dar tot aia veche face senzaţie.

Edited by djl, 19 July 2020 - 18:45.


#815
muraru_dan

muraru_dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 807
  • Înscris: 23.06.2007
GoldStar-ul face parte din catalogul 92-93. Strict pt partea de OSD si afișaj este făcut pt. Piata de home, iar comparativ cu aparatul Toshiba ce îl dețin, model tot 93, GoldStar-ul e superior la ce informatii afiseaza pe OSD si repet, design-ul displayului este foarte frumos facut, e luminos, caracterele mari si lizibile. La fel de adevărat este ca simultan prea multe info nu afișează, doar functia precum Play si ceasul sau cronometrul. Panasonic-ul, respectiv Toshiba afiseaza mult mai multe informații pe display-ul aparatului, dar osd-ul e mai saracacios, cel puțin la Panasonic OSD-ul nu e afișat by default deloc, trebuie activat din telecomanda. Asta pt ca destinația aparatelor e diferită, home vs prosummer.
Imaginile unde vezi osd-ul sunt de pe o caseta cu un concert din timpul redării.
Sony-ul e un PVM ce se folosesc in televiziune.
Ana Electronic știu ca vindeau Samsung, pe aparate o etichetă ce scrie Electronica, cert e ca este cumparat din Ro, nu e adus din afară.
Referitor la usa rabatabila de la Panasonic, crede-mă ca sistemul este f fiabil iar benzile sunt extrem de rezistente, nu le poti boți cu mâna spre exemplu, sunt laminate. Apoi, ele nu sunt continue, intră intr-un slot la intrarea in aparatul propriu zis, o sa caut o poză să-ți arăt dar fără discuție e un sistem făcut sa țină o veșnicie.
Iar graficul la ce te referi e vumetrul audio, orice aparat stereo mai răsărit trebuie sa aiba asa ceva. Ajută la inregistrare pt ca are potentiometre de unde poti mari sau scadea nivelul semnalului astfel sa fie la 0 db recomandat, dar îl poți duce și pana la maxim, nu am observat sa intre in clipping. Panasonic-ul il folosesc destul de des sa ascult concerte, fie originale, fie inregistrate de mine pe caseta, sunetul este foarte fain.
Laser disc nu am, dar cine știe, daca voi gasi un aparat ce să-mi placa la design si funcții poate o să-mi iau și asa ceva.
Uite si display-ul la Toshiba, se observa vumetrul insa altfel orientat.

Attached Files



#816
muraru_dan

muraru_dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 807
  • Înscris: 23.06.2007
Nu am mai putut edita textul precedent. Am mai pus o imagine, e un concert din 1986 cu Peter Maffay.

Totuși, potențiometre de volum nu au toate aparatele stereo, Toshiba spre exemplu are doar ALC- auto level control, ce isi face treaba insa uneori cand semnalul e mai slab ca intensitate, controlul manual e sfânt.
Comparativ display-urile la aparatele stereo, este si vhs-ul Orion prezentat tot aici. In ultima poza se poate vedea usa cand am demontat-o pt ai inlocui vaselina din jog/shuttle ce se cam întărise. Cursa ușii nu le afectează cu nimic, 90 de grade cat flexeaza e nimic la cat de solida e imbinarea si cat de calitativ sunt facute benzile.

#817
deckard22

deckard22

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 820
  • Înscris: 27.04.2009
Strânse de prin toate colțurile lumii.

Attached Files



#818
djl

djl

    Smrt faąizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,486
  • Înscris: 13.06.2004
@ deckard22 : frumos. Pe aia cu "Bravo Hits '96" aş vrea-o şi eu.
@ muraru_dan : din păcate pozele din ultimul tău post nu pot fi vizualizate. Îmi dă eroare    :(

Azi mi-a dat cineva cadou un videocasetofon plaxyer portabil "GoldStar" V.C.P.-4.100. Ce face prostul de mine: bagă o casetă bună şi ăsta la stop nu mi-a băgat toată banda înapoi. La reclama "Ofiţer şi genetelman" mi-a cam paradit-o când am scos caseta manual. Trebuia să fi înregistrat ceva pe "Panasonic" şi apoi să bag de probă caseta. În rest, aparatul îmi place: mâner, un frumos comutator pe spate. Dacă îl vrea cineva moca (aşa cum l-am luat şi eu) să-mi dea mesaj privat, că nu cred că stau să-l repar.

#819
deckard22

deckard22

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 820
  • Înscris: 27.04.2009
Mai adăugăm la colecția de desene animate. NTSC, sigilate proaspăt venite din state. Parca nici nu îmi vine sa le desigilez, dar îmi e dor de un episod.

Attached Files



#820
muraru_dan

muraru_dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 807
  • Înscris: 23.06.2007
Sa completam colecția Panasonic, un tv crt Panasonic TX-28XD60C din decembrie 1997. Tub Panasonic din păcate, as fi vrut sa fi fost cu tub Philips însă după 1996-97, Panasonic a reintrodus brandul Quintrix și a reinceput productia masiva de tuburi sub marca proprie. Tubul made in Germany, tv-ul made in UK. Se vede bine, nu ma pot plange insa din pctul meu de vedere, tuburile Philips ESF erau the best of the best, luandu-se la trântă de la egal la egal cu cele mai bune trinitroane dar cu mentiunea ca Philips-ul avea viața mult mai lungă. Echipau tv-urile digitale de la Panasonic din perioada 90-95. Am avut un Metz din 2000 cu un astfel de tub, imagine cum a avut tv-ul ala nu am mai vazut nicaieri. Rău mai imi pare după el, însă nu l-am putut aduce la timp din Germania când m-am mutat si dus a fost.
HS1000-ul e conectat pe AV3 prin cablu svideo și pe AV2 prin scartul 1 ce scoate tot svideo, astfel confirm cele spuse in niste posturi anterioare ca si scart scoate si svideo, nu doar composite. Selecția composite/svideo a scartului 1 se face din videocasetofon, se poate vedea switch-ul in poza, deci musai aparatul video trebuie să știe să scoata svideo prin scart, iar tv-ul sa aiba scartul cu selecție composite sau svideo. Desigur scartul stie si rgb, scart-ul 1 din video știe de asa ceva iar av 1 din tv stie si el de rgb. Legat de svideo prin scart, toate tv-urile Panasonic de la sfârșit de anii 80 si pana la sfârșit de 90 ar trebui să aibă intrare svideo, după 2000 reducerea costurilor și-a lăsat amprenta.
Sasiul este Euro 3H, procesarea digitala fiind cu cipul ITT 3000 pe partea de sunet si Siemens pe partea video. Nu are din pacate digital comb filter, locul cipului pe placa există, insa nu e montat. Dar pe tv-urile digitale deja nu mai era un must have iar cand intrii cu svideo nici nu mai e folosit combul, pt ca separatia y/c e deja făcută, deci cum il folosesc eu, nici nu mai contează ca nu-l are dar era frumos să-l fi avut de dragul artei.
Camera SVhs Panasonic este modelul NV-S85E.

Attached Files



#821
djl

djl

    Smrt faąizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,486
  • Înscris: 13.06.2004
Mă aşteptam să fie mai mari difuzoarele.
Dacă e loc, se poate adăuga ulterior chestia aia?
Camera e S.-V.H.S.-C., adică compactă.
Frumoasă colecţia. Dar trebuie să ai şi loc.
Cablul ăla S.C.A.R.T. de unde le-ai luat?

#822
muraru_dan

muraru_dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 807
  • Înscris: 23.06.2007
Tv-ul nu e cu sistem de sunet dome, tv-urile din seria euro1 si 2 aveau asa ceva (90-95) după, au inceput cu reduceri de costuri. Dar sunt 2x20w si se aud f bine fara discuție, incomparabil cu ce se gasesc pe lcd-uri. Nu par mari in poza pt ca tv-ul e gigant. Doar pasajele cu bass f jos ar mai avea loc de îmbunătățire insa nu vad nici un rost sa le schimb pt ca ar trebui sa modific si conurile ce vin in fata difuzoarelor si duc sunetul in fața, iar pt sunet de calitate tv-ul are audio out cu rca si il pot conecta la amplificator si am rezolvat pbma.
Da, camera e svhs-c, iar casetele le folosesc in video cu adaptor la vhs.
Cablurile le am mai demult luate fie din magazin fie din targ de la cei de aduc de prin Germania lucruri.
Iar de loc, eu mi-am facut casă express sa am loc pt toate acareturile si am doua camere ale mele deci nu mă plâng.

#823
muraru_dan

muraru_dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 807
  • Înscris: 23.06.2007
Le: djl, cred ca faceai referire la comb filter, am inteles eu greșit de difuzoare. In principiu se poate dar e mai complicat pt ca pe langa circuitul de comb mai sunt si ceva componente discrete, apoi trebuie si flash nou de pe model ce are comb dar practic ce face comb filterul, preia semnalul compozit cvbs provenit de la tuner si il transforma in semnal y/c, deci separat croma de luminanta pt ceva detalii mai fine si puritate mai mare pe culoare. Practic, iesirea e semnal svideo. Insa daca intrarea este deja de pe s-video, semnalul y/c este deja separat si nu mai trece prin comb ci se duce direct in modulul digital, deci pt ce imi trebuie mie nu are nici un sens sa fac modificarea. Daca sa zicem doresc sa vad ceva programe tv, pot folosi tunerul din aparatul video ce-mi iese svideo.
Insa etajul digital contine la randui ceva etaje de reducere a zgomotului si imbunatatire a culorii, de aceea nu e un capat de tara ca nu are comb filter, diferentele fiind probabil la nivel de dot si greu observabile, eu nu am sesizat nici o diferență intre imaginea de pe tunerul video si cel intern al tv-ului. Oricum imaginea e frumoasă fără discuție, iar din sursa svhs nu ai ce să-i reprosez, diferentele fata de tv-urile ce le aminteam cu tub Philips sau seriile trinitron de sfarsit de ani 80, inceput de ani 90 cu siguranță sunt in defavoarea Panasonicului, dar cu certitudine sunt sesizabile daca le compari unul langa altul. Comparat cu Sony Wega ce il am, deci Trinitron super flat, e mai faina imaginea la Panasonic, nu cu mult, tot unul lga altul poti face comparația insa este, insa Sony cu indulgență dupa sfarsit de 90 nu a mai produs aceeasi calitate la Trinitron, ca de altfel si restul producatorilor. La Wega e mare diferenta de focus intre centru si margini. Desi nu deranjează asa tare, daca il pun langa Panasonic deja iti sare in ochi.

#824
djl

djl

    Smrt faąizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,486
  • Înscris: 13.06.2004
Oh da, reducerea de costuri... Dar măcar ieşire de difuzoare are?
Mie 'Trinitron'-ul din 2000 îmi dă imagine bună. În 2004 însă deja cică erau naşpa. Tatălui meu i s-a ars după 2 ani şi ceva tubul. Şi el avea tv stereo, nu mono ca al meu.
Făcând teste V.H.S. versus Super-V.H.S. ai observat vreo diferenţă?

Edited by djl, 28 August 2020 - 14:15.


#825
muraru_dan

muraru_dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 807
  • Înscris: 23.06.2007
Reducerea de costuri a fost prezenta dupa 95 insa nu asa de grav, mai grav a fost dupa 2000.
Iesire de difuzoare are, se poate vedea in panoul din spate iesirile rca.
Apoi, pe panoul frontal are si iesire de casti cu volumul reglabil independent de volumul difuzoarelor.

Legat de svhs vs vhs, tv-ul are 500 daca nu chiar 600 de linii astfel incat se vede fara discutie diferenta dintre svhs (420 lunii) si vhs (240 linii).

Cele mai bune tv-uri ce sunt recomandate pt aparatele svhs sunt cele contemporane cu acestea, cele mai bune calitativ au fost produse in intervalul 88-95, cand mai toti producatorii au oferit maximul de calitate, apoi intre 95-2000 au fost bune calitativ, iar dupa 2000 cum ti-e norocul. Odata cu tuburile slim s-a dus totul pe apa sambetei la calitatea imaginii, geometria insa in special focalizarea in colturi avand de suferit.
Sunt si exceptii, Metz, Loewe si Grundig, din pctul meu de vedere cei mai buni calitativi producatori europeni de tv-uri au produs calitate maxima cam pana in 2003, insa si acolo sunt unele serii cu anunite modele de tuburi de la Philips ce sunt the best of the best.

Panasonic a avut seria GAOO, unde au dat tot ce au avut mai bun in materie de tv-uri, de cele mai multe ori folosind tuburi Philips ESF 45x si superioare. Panasonic numea aceasta serie "King of Picture", avand 700 sau 800 de linii rezolutie in fctie de diagonala.
Am avut ocazia tot acum sa iau un astfel de tv de 90cm cu tot cu stand insa era imens si f greu, tv-ul cantarind aproape 100 KG iar standul vreo 20. Imaginea din susrsa tv nu era sa zic f diferita de ce am luat acum, diferente subiective la culoare/contrast/luminozitate, mici la sharpnes si focalizare si doar daca le priveam unul langa celalalt. Insa daca il foloseai conectat la sursa component (rgb), testandu-l pe un dvd, GA00 impresiona fara discutie. Sunt scheme sa il conectezi vga prin mufa scart la pc, unde afiseaza pana in 800x600 ca un monitor. Acolo se vede tubul ce stie sa redea ce-i da electronica.

Vorbeam de partea digitala ce e motorizata de cipuri Siemens, insa schema este a celor de la ITT ( divizia Germana ) ce sunt inventatorii chipseturilor de procesare digitala a imaginii si sunetului in tv-urile crt. Au inceput munca prin '77 iar in '82 au scos prototipurile, astfel ca in '85 ITT sa lanseze primul tv digital din lume. Apoi au urmat si restul producatorilor, folosing tot cipurile lor, exceptand Sony desigur. Prima seria a fost Digivision Digit2000, ce oferea culoare pe 7 biti, urmand dupa '90 seria Digit3000 cu 8 biti pe culoare. ITT isi produceau singuri cipurile doar ca in '97 au scos divizia din Germania la vanzare, fiind cumparati de Micronas. Banuiesc ca in acel timp au obtinut si cei de la Siemens drepturile de a le produce si de aceea apare sigla lor pe cipuri.
Strict legat de cum proceseaza semnalul, se obtin artefacte greu vizibile, testat afisand un meniu osd al vhs-ului si artefactele ar trebui sa se vada in conturul textului pe fundalul de culoare albastra.
Trinitornul meu nu proceseaza semnalul la fel de bine, are artefacte mai pronuntate.
Insa in imagine, nu se observa nici un artefact la nici unul din tv-uri., la fel nici un artefact nu e vizibil daca osd-ul e peste imagine.

#826
muraru_dan

muraru_dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 807
  • Înscris: 23.06.2007
Am mai facut ceva upgrade, nu la VCR-uri ci la tv-uri, un Sony Trinitron KV-X2951D cu sasiu AE-1C, fabricat in 1992, diagonala 72 cm. Ce pot spune, trebuie sa-i dau cezarului ce-i al lui, TV-ul de departe e cel mai bun din ce am vazut in materie de CRT. Extrem de rece, abia abia daca e caldut deasupra unde e gatul tubului, tubul dupa artatia ani se prezinta incredibil de bine, fara nici un pic de urme la inchidere, sharpness imbatabil de orice alt tub crt conventional.
Fabricat in UK, tub fabricat in UK, 80% din circuite fabricate de Philips, restul de Siemens, doar un switch fabricat de Sony. Interesant cum Sony nu a fabricat insusi el circuitele pt tv-urile sale vandute pe batranul continent, dar banuiesc de ce, pentru ca in anii 70-80 si inceputul 90, erau taxe destul de mari pt electronicele importate din Japonia iar odata cu deschiderea de fabrici in Uk, Germania, Franta si Spania insa cu mentiunea ca marea majoritate a TV-urilor erau fabricate in Uk iar videourile in Germania, au colaborat cu producatori precum Philips tocmai pt a da bine pt a nu se mai plateasca taxe pt produsele japoneze. Acele taxe erau gandite sa protejeze producatorii europeni, insa cum istoria a aratat, nu au ajutat deloc, marketingul japonezilor a fost imbatabil.

Voi reveni si cu poze.

Sa ne reintoarcem la vhs-uri.
Desi fara discutie cel mai bun transport fabricart vreodata e cel de la Panasonic, nu pot spune neaparat ca au ales solutiile electronice cele mai potrivite pt aparatele sale, indeosebi sursele in comutatie ( perfromante insa mai problematice) si nenorocitele de condensatoare smd ce au fost pacatoase. Desigur, nu doar Panasonic a folosit condensatori smd, insa a fost cel care i-a folosit cel mai mult. Daca stiau probabil ca vor fi asa de pacatosi, probabil sa ca reorientau dar pbma condensatoarelor e veche si nicidecum nu e vina Panasonic sau a producatorilor de echipamente, nu in acei ani de sfarsit 80, inceput 90.

In cercetarile mele privind vhs-urile pt piata americana, vestitele AG-uri, precum AG-1970 ( echivalent in EU: NV_FS200) - mecanism G2, apoi AG-1980 (Echivalent oarecum in Europa NV-Hs1000) mecanism K, insa aici trebuie sa fac o paranteza si sa spun ca NV-Hs1000 desi are acelasi mecanism cu AG-1980, electronic e total diferit, nu au nici un lucru in comun pe partea de Y/C, AG-1980 abordand o procesare digitala vs HS1000 unde inca a mers pe schema clasica, insa finisand-o si facand-o foarte fiabila si cu mai multe feature-uri.
Analizand Ag-urile observ ca stau foarte prost la fiabilitate tocmai datorita multitudinii de condensatoare electrolitice smd prezente indeosebi pe modulele video.
AG-1980 e dezastru, zeci de astfel de condensatoare trebuind schimbate pe diverse placi indeosebi cea de y-c.
Ca si performanta, 1970-ul tinde sa faca imaginea mai sharp ( de regula Panasonic comparativ cu JVC si restul face o imagine mai sharp), insa unii s-au plans ca nu are culorile asa vii, asa de naturale.
AG-1980 a corectat asta, digitalizand partea de Y/C, imbunatating si TBC-ul, facandul full field ( half frame) insa practic inmagazinand in memorie tot frame-ul dar procesandu-l tot field by field.
Apoi, procesoarele de imagine au 3D comb si procesare pt culoare si luminanta de reducere a zgomotului. Asta il face sa nu aiba o imagine asa de sharp in SP, insa cert mai fara zgomot in modul lor EP/SLP ( 1/3 din viteza SP).
NV-Hs1000 e mai putin sharp decat FS200 (1970), astfel incat are si zgomot mai mic in imagine, iar culorile le reda mai natural, fix cum trebuie, ca sursa. TBC-ul sau e asemanator cu cel al 1970, field by field insa avand procesoare ceva mai bune.
Cert, din practica, TBC-ul m-a salvat de nenumarate ori unde am avut casete inregistrate fie pe banda sifonata unde pista de traking nu era scrisa cum trebuie, fie inregistrate pe aparate ce nu erau reglate bine, avand jitter f mare. Apoi, casetele cu banda sifonata unde imaginea tremura, fie unde culorile sunt fade si lipsesc pe alocuri, in mai toate aceste cazuri TBC-ul a reusit cu brio sa imbunatateasca semnificativ imaginea, reucand tremuratul si stabilizand Color Burst-ul si Sync Tip-ul astfel incat redand culoarea imaginilor acolo unde lipsea. Desigur, ce lua dintr-o parte punea in cealalta astfel incat la casetele cu pbme de culoare de regula luminozitatea era mai scazuta insa asta se putea corecta ulterior in post procesare. Dar aveam detalii la obiecte, care redate fara TBC lipseau cu desavarsire.

Am gasit un site al unei firme din America ce repara AG-urile insa doar pt clientii din Sua si Canada, dar pe site-ul lor se gasesc multe informatii tehnice si de mentenanta pt casetele si aparatele video.
Un lucru vreau sa spun, si ei recomanda a se folosi hartia pt stergerea capetelor video.

https://www.tgrantphoto.com/sales/

Va recomand sa lecturati Video Transfer Help Articles, sunt bine redactate si la obiect.

#827
djl

djl

    Smrt faąizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,486
  • Înscris: 13.06.2004
Întrebare: ţinând cont că în general calupurile de publicitate conţin un sunet specific, în funcţie de acel sunet, s-ar fi putut face un dispozitiv care să oprească, respectiv pornească înregistrarea când începe, respectiv se termină calupul publicitar?

#828
muraru_dan

muraru_dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 807
  • Înscris: 23.06.2007
A existat ceva de genul numit VPS (Video programming system ) si o versiune ulterioară numita PDC ( programme delivery control ). Ambele faceau același lucru doar in spate tehnologia era puțin diferită. In principiu ele erau o extensie a teletextului unde erau transmise cateva semnale de control si anume ready to record, pauza si end. Astfel apararul video stia cand sa inregistreze si cand nu. VPS si PDC se foloseau in functia de programare al aparatului si ele garantau sincronizarea cu inceputul si sfarsitul programului dorit a fi inregistrat chiar daca ora initiala din grila de programe era decalată din cauza unor stiri de exemplu. De regula televiziunile trimiteau semnale de pauza si atunci cand incepeau reclamele, astfel ele nu erau inregistrate de aparat, deci nu era meritul aparatului , ci bunăvoința televiziunilor de aveau implementat acel sistem. A fost raspandit in vest, la noi nici o televiziune nu a implementat nici unul din cele doua tipuri de semnale.

De lecturat: https://en.m.wikiped...elivery_Control

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate