![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Generalități - Thassos
Last Updated: Nov 10 2023 15:21, Started by
18thStreet
, Jan 09 2014 15:38
·
12

Posted 05 September 2016 - 22:09

Vreau sa merg pe plaja de marmura si am auzit ca e mult praf si ca se face rau masina, ca nici nu e permis cu masinile inchiriate. Cum e? E rau de tot?
|
Posted 06 September 2016 - 08:12

Vreau sa merg pe plaja de marmura si am auzit ca e mult praf si ca se face rau masina, ca nici nu e permis cu masinile inchiriate. Cum e? E rau de tot? Este intradevar praf, dar drumul este OK. Asa ca nu iti rupi masina. Despre partea cu masinile inchiriate, nu ma bag, pt ca nu stiu. |
Posted 09 September 2016 - 11:00

Ptr masinile inchiriate - doar masini de teren 4x4.
Celellalte nu au asigurare ptr drumurile neasfaltate. Si da, se pune praf bine de tot pe masina. Poti sa te risti sa o speli inainte cu vreo 2 ore sa o dai inapoi, dar daca se uita la filtrul de aer ai pus-o. Si s-au cam prins si grecii cum sta treaba ![]() |
Posted 10 September 2016 - 14:45

Anul trecut a fost ok, drumul era proaspăt refăcut (până dincolo de Saliara, la Porto Vathi - Marble Beach). N-a fost nevoie să mai spăl maşina ca în 2014. Pur şi simplu nu mai era praful din anii trecuţi.
Anul acesta e posibil să se fi tot măcinat nisipul de anul trecut şi să apară din nou praful. Dar nu aş crede. Cel mai bine poate să spună cineva care a fost în 2016, evident. Sănătate şi toate cele bune ! |
Posted 11 September 2016 - 00:18

E careva dintre useri in Thasos? Ne poate spune care e situatia? Voiam sa plec pa 15 sept. dar m-au pus pe ganduri stirile despre incendii.
http://m.digi24.ro/m...i-romani-563663 |
Posted 11 September 2016 - 08:13

Eu sunt in Chrisia Amoudia si aici e totul in regula.Dar, ca si ieri, avioanele tip cisterna zboara incontinuu, deci mai sunt incendii in insula.Ieri a fost cam agitatie, au fost cozi la fery, multi au plecat.
|
Posted 11 September 2016 - 08:36

Eu abia m-am intors alaltaieri. Am auzit aseara ca au aparut incendii.
Ar putea fi o problema, ptr ca anul asta benzile de separare forestiera erau cam impadurite - nu le-au mai curatat de cativa ani. Desi cam odata la 2-3 ani tot sunt incendii. In general doar zona respectiva e afectata. Nu toata insula. Pe de alta parte vremea s-a racit considerabil si prognoza era de ploaie inainte sa plec. Din 7 zile n-am avut decat 3 numai cu soare. 2 au fost soare cu nori si ultimele 2 doar nori fara urma de soare. Nici nu vedeam varful muntilor. N-am mai prins asa ceva niciodata din 2008 de cand merg pe insula. In alta ordine de idei am avut cateva surprize ( valabil ptr Limenas, unde am stat ): - Supermarketurile Arvanitidis nu mai sunt - a furat banii patronul - cum zicea grecoaica la care am stat - Teapa ( a invatat cate ceva pe romaneste ![]() - S-a deschis un nou supermarket - mult mai mare - si plin, de data asta, pe drumul care duce de la ferry spre Potos- cam la 300 m pe dreapta dupa ferry. Masoutis parca. Asta e chiar mare - are si ceva parcare subterana, plus ca are si etaj. - S-a redeschis fostul hotel Amphipolis, acum ii zice "A for Art Design" Si e amenajat ca de fite. - Am impresia ca a revenit Delfinul - L-am vazut de 3 ori plecand din port catre Kavala - la 9 fara un sfert dimineata si 4 fara un sfert dupa masa. Am impresia, ptr ca desi l-am vazut, in port nu exista nicio informative afisata. - Mancarea nu mai are gustul pe care il cunosteam, e mult mai proasta. Obisnuiam sa beau un kefir marca Meglav - acu era apa chioara, la Panetteria - unde luam placinta de mere foarte buna acum baga marfa doar dimineata si atat - seara nu mai e nimic, sau e ce a ramas de dimineata - inainte luam seara si daca era uscata placinta o aruncau la cos si scoteau alta din cuptor. Nici Gyrosul de la Panos nu mai era la fel. - Au cam defrisat rugii de mure de pe ruine - acum la Agora se poate merge mai departe in partea stanga, pe sub un pod, unde sunt excavatii noi - o portiune e inchisa si acoperita cu cort - lucreaza. - Atata in Limenas cat si pe drum am vazut o groaza de acoperisuri sau frontoane noi la case - aproape au disparut barale de fier forjat din acoperisuri - mai se vad doar la unele cladiri cu firme, dar la locuinte nu prea mai sunt. Probabil s-a schimbat legea impozitelor si nu mai au motiv sa stea cu casele neterminate. |
Posted 11 September 2016 - 20:29

M-am intors ieri cand erau incendiile in toi. Am luat feribotul de 14. Pana la ora respectiva nu era nicio problema, doar ceva funingine prin aer si apa.
La feribot era liber, cam 50% incarcat. Nu parea vreo panica. Se vedeau insa incendii pe versanti. Deci nebunia a inceput dupa 10.09 ora 14:00 sau stirile din Ro sunt alarmiste si nejustificate. Niste prieteni au ramas pana azi 11.09 si spuneau ca intr-adevar seara au fost niste pene de curent. Azi cand am vorbit cu ei pe la pranz erau pe drumul de intoarcere, prin BG. IN concluzie, mie nu mi s-a parut mare chestie cu incendiile (repet, este doar o experianta personala, bazata pe ce am vazut pana sambata ora 14:00). Eu am impresia ca reprezentantii agentiile de turism au interesul sa arate ca e greu sa colatoresti pe cont propriu, ca doar prin agentie e sigur, ca vezi ce se intampla si nu te ajuta nimeni. Doar o parere personala. Legat de insula, am fost cam pe toate insulele din Europa si nu numai(mallorca, malta, madeira, tenerife etc) deci stiu ce spun. Impresia pe care mi-a lasat-o Thassos e una buna. Plaje frumoase, ape cristaline, munti, peisaje deosebite O sa ma mai intorc cu placere. Pt. Bucuresti raportat la distanta-timp-bani-efort este un best buy. Nu stiu cum era in anii trecuti, dar acum mancarea era super buna, portii mari, preturi normale (nu era gratuit daca asta se asteapta cineva, dar cu 8-10 Euro primeai o portie cam de 2 oameni. Un Gyros 2.5 Euro, bun si te saturai). Rar am mai mancat asa bine. Preturi la Supermarket decente, plaje frumoase. Berea ca e importanta era 2.5-3.5 Euro la terase cum scump) si 1.10Euro sticla 0.5l la Supermarket. Ce nu mi-a placut: - foarte aglomerat, extrem de multi romani (nu ca e rau, doar o constatare) si cam murdar pe jos (hartii aruncate pe marginea drumului, sticle etc). - am inteles ca preturile au crescut simtitor fata de anii trecuti. La inceput de septembrie o camera buna, intr-o zona buna, direct pe plaja (adica doar drumul intre vila si plaja) sub 50 Euro/noapte nu am gasit. Drumul la Marble Beach e profuit, dar decent. A doua plaja cum vii dispre Thassos este mai buna. Vacanta placuta! |
Posted 12 September 2016 - 09:44

Pai daca acum ti s-a parut buna, gandeste-te cum era acu cativa ani
![]() N-am zis ca nu e buna, ci nu mai e chiar asa buna ca inainte - au devenit mai comerciali, din pacate. |
|
Posted 12 September 2016 - 11:47

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe cetăţenii români care călătoresc în Grecia că, în urma incendiilor de vegetaţie produse în Insula Thassos, autorităţile au instituit stare de urgenţă, fiind evacuate mai multe localităţi şi mănăstiri din zona sudică a insulei.
Potrivit MAE, din cauza incendiilor puternice de vegetaţie au fost evacuate localităţile Aliki, Prinos Kazaviti, Rachoni, Agios Panteleimonas şi mănăstirile Arhanghelul Mihail şi Sfântul Pantelimon. De asemenea, se are în vedere evacuarea localităţii Theologos, vechea capitală a insulei. Focul a izbucnit sâmbătă, în zona a patru localităţi diferite – Rachoni, Limenaria, Prinos, Aliki – ca urmare a unor trăsnete, şi apoi s-a extins în zonele sudice ale insulei, din cauza vântului care bate cu intensitate, în direcţia nord-sud.Autorităţile locale au anunţat că circulaţia rutieră pe ruta de centură a insulei Thassos se desfăşoară în condiţii normale. De asemenea, nu sunt dificultăţi în ceea ce priveşte transportul cu feribotul între Limenas-Thasos (nordul insulei) şi portul Keramoti, aflat pe partea continentală a Greciei. Nu există pericol imediat, însă situaţia se poate schimba de la un moment la altul, focul nefiind încă sub control, din cauza vântului puternic. |
Posted 12 September 2016 - 16:40

Arvanitidis ... cel mare de pe drumul spre Makriamos s-a transformat in Carrefour, dar e pe inchidere - abia daca avea ceva marfa Era Carrefour - Marinopoulos şi în 2014, am postat la vremea respectivă. Însă se pare că o să pice destul de curînd şi acest lanţ, a mai postat cineva la topicul "Halkidiki". În schimb, Masoutis e ok, şi nu doar în Thassos, ai observat perfect. Şi noi am avut acum 2 săptămâni o experienţă foarte plăcută la Masoutis în Nikiti.
... Probabil s-a schimbat legea impozitelor si nu mai au motiv sa stea cu casele neterminate. Legat de acest aspect, am vorbit special cu Christos, patronul de la Panorama (din Ammoudia). Nu e nicio diferenţă la impozit dacă e terminată sau nu construcţia. E doar o legendă chestia asta. Fierul-beton lăsat în sus pentru construcţia unui eventual etaj suplimentar exact pt. acest motiv nu este retezat, nu că ar fi impozitul diferit. Şi un al doilea motiv este că grecul respectiv nu mai are suficienţi bani ca să termine noul etaj, caz în care preferă să nu mai facă acoperiş şi atunci improvizează o terasă. Asta-i tot. Ce spui tu (că s-au făcut acoperişuri noi) e o veste bună pentru Thassos. Dealtfel, din postarea ta reies şi destule aspecte pozitive, nu numai dezamăgiri. Se pare că dezvoltarea turistică este implacabilă pt. Tassos, cu tot ce decurge de aici (în special preţuri mai mari). Deja insula a devenit o destinaţie destul de scumpă, mai de fiţe, aşa. Sunt multe locuri în Grecia cu preţuri mai mici ca în Thasos, şi cred că motivul principal a fost expus de @atupi: este afluenţă mare de turişti din România, Bulgaria şi mai ales din fosta Jugoslavie. Sănătate şi toate cele bune ! Edited by OvidiuNS, 12 September 2016 - 17:00. |
Posted 12 September 2016 - 17:13

Era Carrefour - Marinopoulos şi în 2014, am postat la vremea respectivă. Însă se pare că o să pice destul de curînd şi acest lanţ, a mai postat cineva la topicul "Halkidiki". ... Legat de acest aspect, am vorbit special cu Christos, patronul de la Panorama (din Ammoudia). Nu e nicio diferenţă la impozit dacă e terminată sau nu construcţia. E doar o legendă chestia asta. Eu n-am mai fost din 2013. Iar Arvanitidis-ul din centru parea inchis recent - mai avea marfa pe rafturi... Posibil sa fie un fel de legenda ( culmea tot de la greci am auzit-o ), dar prea si-au facut toti acoperisuri in 3 ani - si nu doar Thassos - ci si localitatile prin care am trecut pana acolo erau la fel. Acum cat am stat in Thassos, chiar langa hotel era o casa la care se lucra la acoperis - il mansardau. Daca nu e legat de impozit inseaman ca au dat grecii de bani si de chef de munca ![]() |
Posted 12 September 2016 - 17:22

mai terminati cu fulgerele. nu este prima data in ultimii 10 ani cand pe thassos au fost fulgere si nu s-a intamplat nimic. aici cred ca este vorba de altceva, lipsa turistilor, taxe ceva mai mari care oricum trebuiesc platite fie ca sunt sau nu turisti, etc. austeritatea se simpte in thassos din plin. Solutia nu era cresterea exagerata a preturilor, gonesti turistii, nu-I atragi. Thassos-ul nu este o destinatie de fite, nu are cu ce, cu o plaja (La Scala) nu poti avea pretentii. Pana si rusii/moldovenii de peste Prut au renuntat la Thassos (multi intalniti in Igoumenitsa, multi venind de pe A1). Probabil ca la anul, thassos-ul va fi scutit de taxe, intrand in zona defavorizata. Stiu teoria conspiratiei, dar totusi 4 focare distincte...cam greu de crezut.
|
Posted 12 September 2016 - 17:38

A fost cam seceta inainte de ploi - cand am ajuns pe-acolo paraul din Limenasera secat complet - de obicei mai erau urme de apa si avea si ceva vegetatie.
Palmierii nu aveau fructe iar aia care aveau erau ca mazarea, verzi, in timp ce in alte dati erau cat o aluna si erau copate. Am vazut smochine si rodii "explodate" in pom - ceea ce se intanmpla doar al seceta. Iar Thassos-ul cel putin in Limenas mi-a lasat impresia ca isi revine - locatii inchise - vezi hotelul Amphipolis, s-au redeschis, Am intalnit dupa multi ani turisti germani si francezi. De zona defavorizata a fost mereu - nu exista scutiri de taxe dar au taxe reduse - gen TVA de 6%. Cad despre plaja aia de care pomenesti " La Scala" aia nu e plaja. Pana anul asta nici nu auzisem de ea - e amenajata recent intr-o zona nu prea favorabila. Sunt vreo 10 plaje Bue Flag - cea mai mare si cunoscuta e Golden Beach - are vreo 2km si ceva. Si pe toata insula sunt peste 100 de plaje - unele amenajate ( din pacate din ce in ce mai multe ), altele nu. Da, multora nu le place - in special cei care vor petreceri, discoteci si baruri. Astia nu se mai intorc in Thassos. |
|
Posted 12 September 2016 - 17:50

nu ai inteles, La Scala este singura plaja de fite de pe insula. Nu faceam referire la blue flag.
cat despre restul raman la parerea mea, din mai multe motive, din 2008 frec insula si am stat minim 10 zile (exceptie 2011 cand s-a nascut copilul si anul asta) si au fost ani mult mai secetosi, fara pic de ploaie, alteori doar cu descarcari electrice (se regasesc poze pe SP(sau poate pe FT) cu fulgerele), alteori potop (limenaria 2014), alteori ploi nonstop (2009) . Pana si unii localnici isi pun semne de intrebare pe FB despre aceste focare. Edited by AlinE, 12 September 2016 - 18:17. |
Posted 12 September 2016 - 19:15

... Daca nu e legat de impozit inseamna ca au dat grecii de bani si de chef de munca ![]() Eu cred că îşi pun la punct proprietăţile ca să poată creşte şi respectivii preţurile la cazare, cum au crescut peste tot pe insulă în ultimii 3 ani, din cauza afluxului crescînd de turişti (mai ales din fosta Jugoslavie). La Scala sunt sigur că a fost amenajată înainte de 2014, ţin şi acum minte cum în august 2014, mergînd la Saliara beach (începînd din primăvara aia tot timpul în paragină), era acolo un afiş mare (tot părăginit) pe care se făcea publicitate plajei La Scala, una din plajele "de fiţe". Şi dacă vom căuta pe vechiul megatopic, vom găsi postarea unui coleg despre La Scala beach (ţin minte că a pus şi nişte poze şi a spus că setul de şezlonguri era 10 euro). Iar mie anul trecut, vizitînd într-o seară (pt. poze) La Scala, nu mi s-au părut preţuri foarte piperate - am şi postat după ce am venit la Bucureşti (cu poze). Şi da, fără amenajări ar fi o plajă normală, chiar cu nisipul extrafin de pe ea. Şi mai sunt câteva plaje "de fiţe" (Alin, La Scala nu este singura, fii liniştit), din 2015 au intrat mai multe în această "categorie", unele chiar noi (de exemplu Porto Vathi - Marble beach). În ce priveşte ideea cu "zona defavorizată", ştiu că s-a vehiculat destul de mult pe vechiul megatopic, dar eu unul cred că e tot o legendă. Am bonurile de anul trecut, aş putea să fac un efort şi să clarific problema asta, însă se pare că preţurile au crescut nejustificat de mult acum, în 2016. E ridicol să mănânci o salată horiatiki cu 7 - 8 euro, cum am auzit. Am şti cu şi mai mare certitudine dacă voi, cei ce tocmai v-aţi întors, aţi păstrat ceva bonuri. Vă puteţi uita pe ele şi să spuneţi cât e TVA-ul în prezent. LE: am verificat acum, nu am pus poze de la plaja La Scala, cred că am vrut să pun, însă am amânat, mai ales că era seară când am fost şi lumina prea slabă nu a avantajat deloc plaja (dpdv al pozelor). Sănătate şi tcb ! Edited by OvidiuNS, 12 September 2016 - 19:41. |
Posted 13 September 2016 - 06:45

La Scala Beach - Thassos - 2014
Attached FilesEdited by judas, 13 September 2016 - 06:56. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users