Poze și impresii de călătorie - Thassos
Last Updated: Dec 11 2018 13:37, Started by
demential
, May 26 2010 08:23
·
0

Posted 31 July 2015 - 12:07

Sorry, nu sunt în măsură să fac recomandări de ulei de măsline grecesc, întrucât eu am în magazinul meu un alt ulei de măsline de top (din Italia), şi nu mă interesează niciodată să cumpăr din Grecia.
În schimb, din Thassos am cumpărat măsline Troumpa şi miere de pin, de la supermarketul Latsouris, de lângă Skala Prinos. Şi mai este pe drumul către Makriammos supermarketul Carrefour - Marinopoulos (fostul Arvanitidis). Se vorbeşte de o fabrică de ulei din Panagia, care se şi vizitează şi de unde poţi chiar cumpăra ulei de măsline, printre altele. Am văzut la televizor reportajul despre Thassos pe care-l tot redau periodic pe postul Tr-vel M-x, în acel reportaj arată imagini de la fabrica-muzeu din Panagia. Dar ulei de măsline extra-virgin presat la rece găseşti la supermarket. Ideea e să fie ambalat în cutii metalice, acela e protejat perfect de lumină. Sănătate şi tcb ! Edited by OvidiuNS, 31 July 2015 - 12:11. |
Posted 13 August 2016 - 02:17

Uite cam cum a fost:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/BmhcWGcGC_A?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by madfalcon81, 13 August 2016 - 02:19. |
Posted 13 August 2016 - 14:44

Thassos-Iulie 2016 :
Cazarea am avut-o la Summer Dreams Studio - Skala Potamia(9 nopți),a fost o cazare de nota 10 - gazde foarte amabile și atente,camere mari,curățenie se făcea zilnic,prosoapele și lenjeria se schimbau 1 zi cu 1 zi,wi-fi excelent,parcare în curte 2-3 mașini(dar si lângă pensiune),loc de joacă pentru copii,facilități pentru grătar,etc... Plajele care le-am vizitat au fost : Golden Beach - frumoasă,mai ales zona dinspre port în Skala Potamia. Paradise - nu am fost prea încântați de ea(cam scumpă și destul de aglomerată), Salonikios - excelentă pentru noi,este plaja care ne-a plăcut cel mai mult din această vacanță. Porto Vathy - frumoasă,destul de multe albine/viespi și se aglomerează foarte mult după ora 11.30.(am oprit prima oară la Marble,dar am plecat mai departe....din mai multe motive). Psili Ammos - ne-am simțit bine și pe acestă plajă(destul de aglomerată și ea). Metalia - foarte frumoasă,pe locul secund în preferințele noastre. La Scala - foarte frumos și aici,ne-am simțit extraordinar. Potos - aglomerată și cam scumpă(am fost dezamăgiți de Potos). Am mai fost și la Giola,în satele Panagia și Theologos(cu un plus pentru Panagia,în comparație cu Theologos). Mai erau multe de vizitat și de văzut,este o insulă frumoasă(ca 99% din insulele Greciei ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Posted 13 August 2016 - 15:05

Interesant, observ că la Porto Vathi au pus umbrele şi în apropierea apei. Anul trecut nu erau decât în spate.
Sănătate şi felicitări ! |
Posted 13 August 2016 - 15:23

Interesant, observ că la Porto Vathi au pus umbrele și în apropierea apei. Anul trecut nu erau decât în spate. Sănătate și felicitări ! Mulțumesc Ovidiu... da,au pus până aproape de apă.....noi când am ajuns(era dimineață,în jur de 09.30-10.00)era foarte liber și frumos,DAR a început să vină multă lume,așa că au adus sezlonguri și umbrele să le monteze ![]() ![]() cam așa era dimineață când am ajuns(nu am poză decât cu telefonul) ![]() Edited by chelie_d, 13 August 2016 - 15:29. |
Posted 03 August 2017 - 20:04

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/HYXBHNJU0PU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
|
Posted 22 September 2018 - 22:54

Salutare !
Între 13 şi 18 septembrie am mai luat o mică "porţie" de Grecia - a 3-a pe anul acesta. Am fost cazaţi la Theodora Studios în Skala Potamia (2 studiouri duble - 4 adulţi, o maşină). Am ajuns la cazare pe la ora 10 şi ceva, pe 13 septembrie, iar cele 2 studiouri erau gata, aşa că se poate spune că acea primă zi am prins-o integral pe insulă (avînd în vedere că în restul zilelor tot pe la 11 - 12 am reuşit să ne urnim la plajă). Ne-am gospodărit puţin, am făcut baie în mare în faţa vilei, iar seara am luat cina la taverna Captain, la recomandarea de pe Forum. A doua zi (vineri) am mers la Tripity Beach, unde am stat sub 2 umbrele pe şezlonguri în dreptul resortului Blue Dream Palace (5 euro setul). Între 17 şi 18 şi ceva am mâncat la taverna Pyrofani, tot la recomandările de pe aici. Seara - câte o ciocolată caldă la Mouraggio în Limenaria, urmată de shopping (maşina fiind parcată pe faleză chiar lângă Mouraggio). A 3-a zi (sâmbătă) am mers la Porto Vathy Marble Beach, unde am stat şi am făcut plajă/baie după ce iniţial am mers puţin şi la Saliara ca să ne convingem că a fost reamenajată. La Porto Vathy umbrelele şi şezlongurile au fost gratis (contra consumaţie). Apoi, între 17 şi 18 şi ceva am mâncat în Panagia la taverna O Platanos, ne-am reaprovizionat cu apă de la celebra fântână, şi în final ne-am dus la shopping în Limenas. A 4-a zi (duminică) am stat comod la noi la vilă şi am făcut mai multe băi, că tot eram practic pe malul mării (vila e situată în dreptul falezei betonate dintre cafeneaua En Plo şi hotelul Maria, şi există două scări de beton pentru accesul la apa mării). Masa tot pe la ora 17 am servit-o, la taverna Theagenis, apoi am făcut ceva shopping în acea zonă din Skala Potamia şi în final ne-am relaxat în balcoanele noastre de la parter cu vedere la mare şi la palmierul imens vizibil din satelit). A 5-a zi (luni) am făcut plajă/baie la Psili Ammos, unde umbrelele şi şezlongurile au fost gratis (contra consumaţie). Masa pe la 16.30 la Stelakis, apoi shopping în Limenaria. A 6-a zi am plecat direct la Kavala, (pt. o vizită la Lidl, un gyros şi poze), şi de acolo direct spre România. Despre drumuri am postat la topicele dedicate. Am avut vreme excelentă (25 - 30 de grade ziua, 17 - 20 de grade noaptea, apa mării pe la 23 - 24 - 25 de grade), nu a plouat deloc, ziua a fost tot timpul soare, doar vântul a bătut puţin în prima zi şi în zilele 5 şi 6. Ce m-a surprins pe mine a fost numărul mare de turişti, aproape la fel ca la început de august (totuşi, am găsit mai uşor loc de parcare, masă liberă la taverne şi umbrele şi şezlonguri libere pe plaje). Singurul dezavantaj a fost ziua ceva mai scurtă, dar n-a fost bai. Iar turiştii majoritari au fost românii, urmaţi de bulgari şi sârbi la mare distanţă (dar iarăşi n-a fost bai). Detalii şi poze despre plaje, taverne şi cazare - la topicele dedicate. Sănătate şi toate cele bine ! Edited by OvidiuNS, 22 September 2018 - 23:11. |
Posted 09 December 2018 - 14:52

Noi am fost in 2017, pe 16 octombrie.
Mergem in extrasezon pentru ca mai pustiu si, asa ne place. Am stat la Alaxandra, 4 nopti si am profitat de extrasezon facand cateva ture pe insula. Am facut si baie insa apa a fost destul de rece. Mai mult a fost provocare decat placere. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/YyAVQTnT1wo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Am coborat la Giola si a fost foarte cald. Nici nu vreau sa-mi inchipui ce-ar insemna sa urci si sa cobori acolo pe +35 de grade. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/gJnmpt7K4xI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Am uitat sa urcam pe munte dar ramane pe data viitoare. Poate chiar de 1Mai anul viitor. Am mancat pe la tavernele ramase deschise, in Potos si Limenaria si la o terasa de langa Golden Beach. Vroiam sa vizitam si Marble Beach dar nu era nici o sansa sa ma pot baga cu motocicleta pana acolo. Poate cu alta clasa de motocicleta insa, cu a mea... nici o sansa. La intoarcere de la masa (Golden Beach), in ultima zi, ne-a prins noaptea la 40 de km distanta de hotel. Grecul vroia sa-mi dea haina lui si sa i-o aduc dimineata. Ce oameni... [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/MlRccllygug?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by webSorin, 09 December 2018 - 14:54. |
Posted 09 December 2018 - 15:18

webSorin, on 09 decembrie 2018 - 14:52, said:
Vroiam sa vizitam si Marble Beach dar nu era nici o sansa sa ma pot baga cu motocicleta pana acolo. Poate cu alta clasa de motocicleta insa, cu a mea... nici o sansa. ![]() Ca nu e chiar drumul care sa-i placa ei, e adevarat. Puteai inchiria (sau o poti face data viitoare) cu vreo 20 € o Yamaha XT 660, si ajungeai (ajungi) oriunde. ![]() |
|
Posted 11 December 2018 - 01:25

Probabil că au văzut indicatorul de pe şoseaua principală (către Marble Beach), au intrat puţin pe drum şi când s-a căscat în jos hăul nu s-au mai încumetat. Noi pe acel drum doar am coborât, iar de urcat înapoi am făcut-o pe drumul clasic (pe la Makriammos). Într-adevăr panta e foarte accentuată pe acel drum, şi e normal, fiindcă se coboară exact din punctul cel mai înalt al şoselei dintre Limenas şi Panagia. Acolo e indicatorul. Habar n-am la ce altitudine este, estimativ or fi fiind 400 de metri. Coborârea de acolo până la plajă pe drum de pământ am făcut-o în viteza întâi, şi extrem de rar în a doua. La întoarcere eu m-aş fi încumetat să urcăm rampa înapoi (motorul maşinii e benzinar de 1,6 litri - deci suficient ca să urcăm toţi 4), dar nevastă-mea şi celălalt cuplu au fost categoric împotrivă. Pe drumul clasic e parfum, se poate urca şi cu bicicleta (călare pe ea, nu împinsă), dar probabil nu au ştiut de el.
Sănătate şi tcb ! |
Posted 11 December 2018 - 02:48

Nu cred ca-i incepator, cu motorul ala nu panta / rampa l-a speriat (vorbim de peste 130 Nm la roata... stiu un Golf modificat, cu asemenea motor, pt curse
![]() ![]() |
Posted 11 December 2018 - 13:37

Ba, eu cred că hotărâtoare a fost înclinaţia drumului (rampa la întoarcere), fiindcă drumul e impecabil, nu e nicio groapă, chiar dacă nu e asfaltat. De fapt drumul e nou amenajat, în 2015 nu exista. Sunt serpentine mai lungi sau mai scurte, iar praful de marmură nu este extrem de fin, adică dacă mergi încet nu se ridică, mai ales că e şi ud pe alocuri, de la diversele izvoare.
Şi s-ar putea să-l fi îngrijorat şi şanţul pronunţat de pe marginea drumului. Dacă nu eşti atent şi aluneci în şanţ, atunci e nasol, cu motoreta aia nu ştiu cum mai ieşi de acolo. Ce-mi pare mie rău e că n-am făcut nicio poză. Era edificatoare o poză făcută de sus, când privirea cuprinde toată valea. Însă eu eram prea atent la drum, iar pasagerii păstrau o linişte mormântală, probabil de frică. Sănătate şi tcb ! |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users