Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

Poze și impresii de călătorie - Thassos

- - - - -
  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#1
demential

demential

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,415
  • Înscris: 15.02.2008
asa, am reusit sa imi dau seama cum este cu pozele.
1) karnagio
2) vedere in fata vilei (piscina, supermarket, munte)
3) gyros thassian
4) cel mai ieftin supermarket (spre makry si in centru orasului spre portul vechi in dreapta)
5) makry 1
6) makry 2
7) pe orice ambarcatiune te aflai erai invadat de pescarusi
8) ferry + insula + marmura
9) kavala
10) mall in kavala la ora 14:30
11) cred ca skala marries
12...
13...
14) Tripiti , una dintre cele mai frumoase plaje.
15) tunelul din dreapta plajei Tripiti
16) plaja intre Tripiti si Limenaria, vazuta de la Iris Gold
17) zodiacul din marmura spre metalia
18) metalia - aproape parasita
19) plaja vazuta din fata manastirii Arhangel Mihail (sau cum se cheama) ... am uitat numele.
20) Aliki ... se afla cu siguranta in top 5 :D
21) privire de pe dealul de la Aliki ... cine a mai fost stie, cine nu, explic in urmatoarele posturi
22) Aliki de sus

Attached Files


Edited by demential, 26 May 2010 - 08:51.


#2
demential

demential

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,415
  • Înscris: 15.02.2008
scuze, revin cu detalii despre poze :
23) Limenas/Thassos Town vazut de pe vaporas
24) ...
25) grup de tineri polonezi inotand intr-o apa foarte adanca si curata pe un frigulet cu vant :D
26) skala si no skala
27) no comment
28) amfiteatrul din Limenas, pe care l-am vazut doar asa, fiind "inchis pentru restaurare"
29) Limenas vazut de la ruine/acropole.
30) pietrele de la golden beach cred
31) plaja din golful de la goldenbeach/chrisi akti sau ceva de genu.
32) skala potamia cred
33) the springs of panagia
34) paradise beach
35) Pefkari si frumoasele pietre
36) golfuletul de deasupra tunelului din partea dreapta a plajei Tripiti
37) la fel

Plajele :
Golden Beach / Chrisi Akti sunt practic in acelasi golf. ok.
Paradise Beach ok. te simti chiar ca intr-un paradis, cu muntele care te apasa in spate si cu insulita in fata ta
Aliki : foarte ok ca peisaj. in apa parca erau pietre. nisipul bun dar nu foarte lata. probabil in sezon este aglomerata.
Potos : ok
Metallia : sub asteptari ...
Pefkari : ok !
Tripiti : ok !
Pachis : ok !

am atasat si eu ghiduletul pus de cineva anterior(caruia ii multumesc foarte mult) dar mi-am permis sa adaug/modific anumite informatii. daca e cu suparare il sterg.

Attached Files


Edited by demential, 26 May 2010 - 09:42.


#3
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010
Salutare !

Vineri, 13.08.2010, ora 2.00am am ajuns acasă, după minunata excursie în Thassos. Am fost 4, cu o singură mașină (am descris deja drumul la topicul respectiv).

Am avut cazare printr-o agenție la hotel Vournelis, în Limenas. Hotelul este excelent, piscină, camere mari, cu AC (plătit separat), frigider, uscător de păr, tel., TV, baie cu duș, balcon și mic dejun inclus. Am plătit AC și astfel am avut răcoare în cameră și n-am avut țânțari deloc. Prietenii noștri nu suportă aerul condiționat, așa că au dormit cu ușa de la balcon deschisă și i-au ucis țânțarii. Știam că micul dejun e execrabil, așa că am fost plăcut surprinși să constatăm că e acceptabil, ba chiar a și variat un pic în câteva zile.

Joi, 05.08 După cazare ne-am gospodărit un pic, am lenevit la piscină (apa avea 30 de grade), am intrat și-n mare (hotelul e pe malul mării) dar plaja e improprie (de 3m, de nisip, cu ceva pietricele; apa e cu bolovani și arici; sunt câteva umbrele cam la 100m în stânga hotelului), iar seara am ieșit la o plimbare mai lungă, până în capătul celălalt al orașului, în dreptul plajei. Am mâncat la taverna Venieris - proastă alegere, de evitat, nu comentez (în port, un băiat ne dăduse prospectul). Am văzut și taverna Mithos (unde aveam reducere 10% că stăteam la Vournelis), dar n-am mâncat niciodată acolo (se pare că bine am făcut - după spusele altor români din hotel). Am plătit chiar în portul vechi câte 30eur excursia de duminică - turul insulei - cu vasul Eros 2.

Vineri, 06.08 Dimineața am fost la Golden Beach. După câteva băi, am lăsat fetele pe plajă și noi ne-am dus la muzeul Vagis, în Potamia (e pt. iubitorii de artă modernă). Apoi, la întoarcere ne-am oprit la Panagia pt. o cafea, la terasa Retro. Eu am cerut și apă plată și chelnerița ne-a arătat fântâna de alături, cu apă pură de izvor, unde un grec umplea un bidon. Am băut și noi și, de a 2-a zi n-am mai cumpărat apă, ne-am aprovizionat de aici (am adus și la București).
Am recuperat fetele și am pornit spre Teologos. Am oprit de câteva ori pe drum, pt. poze. La Teologos am mâncat excelent (miel) la Augustos - tot de pe forum știam - multe mulțumiri.
Ne-am întors la Limenas după ce am stat un pic pe plajă la Potos (plaja extrem de aglomerată, orășelul cam înghesuit), mergând spre nord pe coasta de vest, închizând astfel circuitul.

Sâmbătă, 07.08 Am fost dimineață la Makryammos (3eur intrarea/persoană, mașina gratis, apoi umbrela și 2 șezlonguri făceau încă 7eur). Da, împreună cu Paradisos e pe locul 1.
Prânzul l-am luat la Panagia, la Drosia o Platanos (știam din ghidul LP), unde ne-am delectat cu Kokoretsi, Imam și miel (poze la topicul "Mâncarea în Grecia"). Apoi ne-am dus să vizităm Moni Arhangelou (întâi i-am făcut poze dinspre vest, să fie în plin soare) și am încheiat ziua pe plaja Alyki (cu vizita sitului arheologic și malului de sud al peninsulei (din păcate, AlinE, cele 2 "jacuzzi-uri" nu pot fi folosite nici de un copil mic).

Poze:
1-2. H.Vournelis
3. O străduță laterală în Limenas
4. Golden Beach
5-7. Muzeul Vagis
8. Fântâna din Panagia
9. După Skala Potamia, mergând spre Kinira
10. Plaja Agios Ioannis
11. Plaja Potos
12. În drum spre Skala Maries
13-15. Plaja Makryammos
16. Taverna O Platanos, Panagia
17-19. Moni Arhangelou
20-24. Alyki

Attached Files


Edited by OvidiuNS, 18 August 2010 - 10:53.


#4
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010
Salutare, vin cu partea a 2-a:

Duminică, 08.08 Ne-am prezentat la 9.30 în portul vechi pt. îmbarcare pe vasul Eros II. Am spus că plătisem croaziera de joi seara. Chiar la mijlocul portului vechi e o umbrelă albă sub care stau 2 englezi (o doamnă - Carol și un domn cu tatuaje pe ambele brațe) și-ți prezintă cele 2 oferte (una de plimbare până la Paradissos Beach și înapoi, cu popasuri mai lungi și chiar pe plaje, cu barbecue - 25eur, și a 2-a turul insulei cu barbeque și 3 opriri ca să sări în apă de pe vas - 30eur); stau acolo permanent, până la ora 22.30 și te notează în registru, îți încasează banii, îți dau chitanță și te întreabă de care carne vrei (porc sau pui). Noi luasem turul insulei, iar carnea o comandasem echilibrat (2 fripturi de pui și 2 de porc).
Vasul nu e mare, are 16m lungime, 2 punți și am înțeles că poate plimba 50 de oameni. Noi am fost 30-40, n-am numărat, români - noi 4, alți 4 și un cuplu cu fetița, restul nemți, un cuplu francez cu 2 copii, englezi, sârbi și evident, greci.
Am făcut cunoștință cu ghidul (un englez, Terry) și el ne-a făcut "instructajul". Ne-a spus că vom ocoli insula spre vest, iar eu l-am întrebat de ce nu invers (mă gândeam că era mai bine ca dimineața să fim în estul insulei și după-masa în vest, să iasă pozele mai frumoase). Mi-a spus că o să-l întrebe pe căpitan (un grec, deși își zicea "captain John"). Mai târziu a venit la mine și mi-a zis că nu există un motiv anume pt. care mergem spre vest și nu spre est (eu mă gândisem că marea, că anumiți curenți, aiurea, așa o luase căpitanu'). Nici o problemă, tot am făcut destule poze, mai ales cu falezele înalte din sud (deși o părere de rău tot persistă - de ex. la plaja de marmură n-au ieșit pozele pe gustul meu).
Ni s-a spus că vom opri la Skala Maries (unde va avea loc și barbeque-ul) la Astris sau la Giola și la Vafty Beach. N-a fost așa (nu cunosc cauzele).
Am plecat la 9.45 și ne-am întors la 18.30, iar croaziera a fost de vis.
Am mers continuu până la o plajă de pietre la vest de Tripiti; aici vasul a oprit, a ancorat și grătarul și-a făcut datoria. Având 2 poții de porc și două de pui, le-am împărțit și-am mâncat toți 4 la fel. Garnitura a fost o bucată groasă de brânză feta (telemeaua lor celebră) și salată de roșii, ceapă, castraveți și ardei. Între timp noi ne-am bălăcit într-o apă cristalină și caldă.
Apoi, următoarea oprire a fost la Giola, dar era deja destulă lume, așa că a pornit motorul și-am plecat mai departe, oprindu-ne la Alyki în larg, unde apa era excelentă, nu murdăria de la mal. După alte 30min, vasul a ridicat ancora din nou și Terry ne-a anunțat o oprire bonus de 20min la plaja Paradissos, ceea ce s-a și întâmplat.
În fine, a patra baie s-a produs la Vafty beach, la sud de plaja de marmură, unde e clădirea aceea ce s-a vrut a fi hotel dar proprietara (o nemțoaică) a murit și moștenitorii se judecă cu statul grec. Aici, dacă dorești, căpitanul te duce cu barca cu motor la țărm. Nimeni n-a vrut, cu excepția francezilor. Noi am ajuns la țărm înot. Mi-a plăcut nisipul fin de marmură - cel mai fin de pe insulă (nu știu cum e la plaja de marmură).
La 18.30 eram deja debarcați în port și foarte încântați de ziua ce se încheia, mai ales că și soarele a ținut cu noi.

Poze:
1. vasul Eros II
2. Pachis beach
3. Skala Rachoni
4-5. Skala Maries
6-8. la vest de Tripiti
9-12. Barbeque
13. primul loc de baie
14. spre Giola
15. Giola
16-17 la Moni Archangelou
18. spre Alyki
19. sub postul de pompieri
20. Alyki - al 2-lea loc de baie
21. Paradissos Beach - al 3-lea loc de baie
22. Vafty Beach - al 4-lea loc de baie
23-24. Limenas

Sănătate și tcb !

Attached Files


Edited by OvidiuNS, 18 August 2010 - 20:09.


#5
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010
Salutare, iată și partea a treia.

Luni, 09.08 Dimineață am fost la plaja Paradissos, unde am închiriat un set de șezlonguri cu umbrelă (7eur). De fiecare dată a fost deajuns, deși eram 4 (mai mereu eram 2-3 în apă, iar restul sub umbrelă, nu voiam soare). Plaja Paradissos, cum spuneam, ocupă locurile 1-2, la egalitate cu Makryammos (același nisip fin, câte o insuliță de decor, excelent). Binevenită și terasa bine utilată, ai la dispoziție de mâncat și de băut.
După ce ne-am săturat de bălăceală, înainte să mâncăm, am vrut să vedem lacul și cascada din amonte de Maries. N-am îndrăznit să urcăm pe jos 1,5km prin arșiță, așa că tot la răcoare în mașină am rămas până am dat de semnul "Waterfall". Acolo am parcat, chiar lângă 2 tarabe unde 2 dudui vindeau miere în amestec cu dulceață de diverse sortimente (mierea simplă li se terminase). După ce am văzut cascada și lacul, am gustat și am cumpărat miere cu dulceață de portocale.
Pentru prânz am mers la Kazaviti (Megalo Prinos). Am lăsat mașina la umbră lângă taverna O Vasilis (și ea recomandată de ghidul LP) și am urcat scările până la taverna O Andreas (prima recomandare a ghidului). Acolo am văzut că puteam urca cu mașina, dar pt. 100m de trepte nu mai conta. La terasa O Andreas voiam să mâncăm Kleftiko de porc, dar n-aveau. În schimb aveau Kotsi (vezi detalierea la topicul "Mâncarea în Grecia"). Recomand cu căldură taverna O Andreas, ocupă întreaga piață umbrită de platani de deasupra parcării. Noi am mâncat cel mai bine din Thassos, și la preț excelent.
Cu burțile pline, restul zilei am lenevit (dormit, piscină etc.).

Marți, 10.08 Am făcut de unul singur o excursie de 260km pe continent (n-a fost chip să cooptez pe cineva, au stat și s-au odihnit la piscină). Am traversat cu ferry la Keramoti și la sfârșit tot pe la Keramoti m-am întors, celălalt ferry nefiind convenabil (iar The Dolphin, deși circulă, la 14.00 trebuie să închei ziua).
Am văzut muzeul arheologic din Kavala (muzeul municipal e închis cel puțin 1 an), Amfipoli (muzeul și un pic din sit), peștera Alistrati și Philipi integral (s-a deschis și muzeul). Dar nu detaliez, e off-topic.
Seara am ieșit și am mâncat în sfârșit la cea mai bună tavernă din Limenas: Simi. Cu toate recomandările de pe forum, tot ghidul LP are dreptate. Noroc că mâncasem luni la Kazaviti excelent (tot la recomandarea ghidului LP - ghidul M, deși mai celebru, nu-i cine știe ce) și-am "recategorisit" tavernele. La Simi apucasem să comandăm, când ... am văzut ceva spectaculos (și bun, am mâncat seara următoare). Nu spun ce, vedeți la topicul celălalt.

Miercuri, 11.08 Zi de plajă la Limenas, cu care ocazie am descoperit cea mai convenabilă plajă de pe insulă. Am stat în dreptul tavernei Sirtaki, sub 2 duzi și 1 platan, pe păturile noastre de plajă, cu tavernele, supermarketurile și tot confortul (duș, cabină) la nas. Și nici apa nu e rea, și e și nisip acceptabil.
Eu am ținut neapărat să văd muzeul, piața antică și teatrul (era prea cald ca să mai ajung și la Acropole).
La prânz am mâncat din nou la O Platanos în Panagia (trebuia să ne aprovizionăm cu apă), iar seara ne-am făcut ultimele cumpărături.

Joi, 12.08 Am eliberat camerele și noroc că am ajuns mai devreme la feribot, că a plecat cu 20min. mai devreme (atenție, nu se prea respectă orele).
Ne-am dus la Kavala toti 4, am hoinărit prin cartierul vechi, am mâncat cel mai bine din toată excursia, am fost la Zara (cică erau reduceri, dar fetele n-au găsit nimic interesant) și la Carrefour, apoi am plecat spre România.

O să revin cu un alt post pt. concluzii și impresii.

Poze:
  1-2. Paradissos Beach
  3-4. cascada de la Maries
  5-6. lacul de la Maries
  7-11. muzeul arheologic din Limenas
12-13. agora
14. sanctuarul lui Dionysos
15-16. teatrul antic

Sănătate și tcb !

Attached Files


Edited by OvidiuNS, 19 August 2010 - 00:51.


#6
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010
Salutare !

Revin cu câteva impresii și concluzii.

Așadar, insula este superbă, are multe locuri minunate de descoperit (pe ferry, la plecare, am aflat că e de văzut și Mânăstirea Panteleimonas - cică e asfalt proaspăt până acolo prin peisaj montan - rămâne pt. o dată viitoare), e bine să ai mijloc de locomoție, să ajungi la plaje sau aiurea, noi am făcut 400km pe insulă.
Conexiunea cu continentul e ok în ce privește orașul Limenas (legat prin 12 curse zilnice de car-ferry de Keramoti - am întrebat și de Dolphin și mi s-a spus că ultima cursă e la 14.00 de la Kavala - eu n-am văzut nici un hydrofoil). La Skala Prinos se poate ajunge prin 3 curse zilnice de la Kavala. Eu mi-am luat un flyer gratuit cu programul ferry-urilor pe august 2010 (atunci când am trecut prima dată) - sunt prevăzător și-mi place să fiu informat.
Insula mi s-a părut un loc unde se mănâncă și se bea excelent, prețurile sunt mai mici decât oriunde în Grecia (de ex. soția a găsit bere Mithos la 0,33 cu 30 de cenți la un supermarket lângă podul de lângă mare, la mijlocul Limenasului).
Am avut vreme bună tot timpul (doar în primele 2 dimineți au fost ceva nori și în a 4-a noapte a plouat - dar dimineață era soare iar), iar apa mării a fost ceai (sau ciorbă, cum vreți s-o luați).
Multă lume se plânge de țânțari, albine și viespi. Acuma, ce să zic, țânțari sunt peste tot, ții ușa închisă la balcon sau te lași pradă lor. Albinele, uitați de ele, sunt la fel de multe ca și în RO. Viespile da, parcă sunt mai multe, dar dacă te faci că le ignori (totuși nu lași garda jos) te lasă în pace. Când mănânci și vin viespi să te lase nemâncat le poți goni și găsesc ele altceva să mănânce, sau poți să ai momeală (un sâmbure sau cotor care ți-au rămas de la vreun fruct ce l-ai mâncat, sau chiar și un os rămas de la friptură). Pe noi nu ne-au deranjat viespile în mod deosebit, dar atenție dacă ai copil mic.

Nu-mi mai vine nimic în cap acuma, vă doresc să aveți vacanțe în Thassos cel puțin la fel de frumoase ca a noastră.

Sănătate și tcb !

Edited by OvidiuNS, 19 August 2010 - 23:34.


#7
mardraaxi

mardraaxi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,898
  • Înscris: 22.11.2009
Ce este ala ghid LP,am cautat dar nu gasesc,ghidul M am inteles este renumitul Michelin dar LP asta nu stiu ce e.

#8
mirea22

mirea22

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 27.01.2009
Ce este ala ghid LP,am cautat dar nu gasesc,ghidul M am inteles este renumitul Michelin dar LP asta nu stiu ce e.

LP este ghidul Lonely Planet

#9
valyionsc

valyionsc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 04.01.2005
Salutare tuturor iubitorilor insulei Thassos și Greciei în general!
Anul acesta am fost în insula Thassos în perioada 15 – 22 mai. A fost a doua vizita a noastră în această insulă, prima fiind în septembrie 2012.
De regulă nu aleg luna mai pentru vacanță, pentru că din punctul meu de vedere este o lună cu o vreme capricioasă, iar anul acesta a atins chiar apogeul, cel puțin în România. Ce m-a determinat să fac o excepție de la regulă a fost faptul că am câștigat un sejur în Thassos de la o agenție de turism participând la o promoție a acesteia intitulată “Familia Suricescu în vacanță” sau ceva de genul ăsta. Cum niciodată în viața mea nu am câștigat nimic fără să muncesc, am zis că ar fi păcat să nu profit de o asemenea ocazie.
Premiul a constat în 7 nopți de cazare cu demipensiune la Hotel Aeria*** și transport cu autocarul.
Autocarul (marca Setra) a fost unul destul de nou (cu plafonul din sticlă pe mijloc), curat și confortabil în sensul că aveai destul loc la picioare, fiind suficientă distanță între scaune, nu ca în alte autocare cu care am mers în anii precedenți.
Attached File  DSC_0033__.jpg   106.72K   88 downloadsAttached File  IMG_0870.jpg   272.49K   92 downloads
Traseul a fost cel clasic, Giurgiu - Ruse - Plevna - Sofia – Kulata – Serres – Keramoti, drumul durând aproximativ 14 ore, plecând din București pe data de 14 mai, în jurul orei 22:30 și ajungând pe data de 15 mai, în jurul orei 14:00 la hotel (în Keramoti fiind în jur de 12:30, iar în Limenas în jur de 13:00). Pe drum s-au făcut 4 opriri, la interval cam de 3 ore, 3 pe teritoriul Bulgariei  (la popasul Baykal, “la steaguri” și la magazinul International Market, pe lângă fostul ”la bomboane”, în apropiere de punctul vamal de la Kulata) și 1 pe teritoriul Greciei (la o benzinărie în apropiere de Serres). Pe traseu am avut neșansa să întâlnim un blocaj mare în trafic fiind un accident în Romania aproape de intrarea pe podul de la Giurgiu, unde am zăbovit aproape 1 oră. Am mai pierdut încă 30 de minute în vama de la Promachonas, întrucât grecii au vrut să verifice la sânge toate actele de identitate. Unii ziceau că e ceva legat de vizita americanului Joe Biden la București, însă nu pot spune cu certitudine că ăsta a fost motivul. La bulgari am trecut destul de repede, ei neverificând nimic.
În timpul călătoriei cu feribotul nu am ratat hrănirea mulților și gălăgioșilor pescăruși care zburau în jurul vasului și veneau și îți furau hrana din mână, acest lucru devenind deja o tradiție.
Attached File  IMG_0906.jpg   208.52K   91 downloadsAttached File  IMG_0903.jpg   200.16K   58 downloads
Când am ajuns la destinație Hotelul Aeria*** era în curs de renovare, așa că ne-au cazat la Hotelul Aeolis****, aflat în aceeași curte și aparținând aceluiași proprietar.
Attached File  IMG_2218.jpg   296.3K   60 downloads
Din prima zi ne-am împrietenit cu o altă pereche de români din Galați, Ștefana și Aurel, care veniseră cu același autocar ca și noi, care au stat într-o cameră vecină cu camera noastră și cu care am petrecut toate zilele cât am stat pe insulă, ei fiind oameni foarte de treabă și dornici de drumeții. Ei nu mai fuseseră niciodată în Thassos și s-au bucurat să mă aibă drept ghid, eu cunoscând deja destul de bine insula.
Și acum să trec pe scurt în revistă ce am făcut în perioada petrecută pe insulă.
Ziua 1 (15 mai) După ce ne-am cazat, am făcut duș, apoi am mâncat în cameră ceva de prânz și am dormit vreo 2 – 3 ore, fiind rupți de oboseală de pe drum.
Când ne-am trezit, nu am apucat decât desfacem bagajele și s-a și făcut ora 19:00, oră la care începea să se servească cina, așa că ne-am dus la masă.
După masă, ne-am întâlnit la ora 20:00 cu ghidul local care, după ce ne-a dat o serie de informații utile legate de insulă, ne-a oferit 3 excursii opționale, toate în jur de 30 de euro/persoană: turul insulei cu autocarul, excursie la Kavala și la situl arheologic de la Filippi (Philippoi) și croazieră cu vaporașul pe mare. Inițial m-a tentat să iau excursia la Kavala, însă după ce ne-am făcut niște calcule, ne-am data seama că vom ieși mult mai ieftin dacă vom merge pe cont propriu, așa că am renunțat.
După întâlnirea cu ghidul, ne-am plimbat prin curtea hotelului, a cărui gradină era plină de flori, am admirat peisajul de vis cu marea și am pus la cale împreună cu Ștefana și Aurel planul de bătaie pentru a doua zi.
Ziua 2 (16 mai) După ce am luat micul dejun, am pornit la o plimbare pe jos către Potos, de unde speram să închiriem o mașină. Deși inițial vorbisem să luăm autobuzul, când ne-am interesat la recepție despre orarul autobuzelor, am aflat că era unul foarte devreme (în jur de ora 7 dimineața), iar următorul era după prânz, așa că am hotărât să mergem pe jos ca să nu mai pierdem vremea.
A fost o plimbare minunată, în sensul că am putut admira unele din cele mai frumoase peisaje, pe care din mașină nu apuci să le vezi. Am descoperit o insulă Thassos plină de viață, cu multe flori și verdeață, cu ape limpezi și albastre și plaje aproape pustii.
Attached File  IMG_1018.jpg   448.19K   58 downloadsAttached File  IMG_0331.jpg   425.92K   45 downloadsAttached File  IMG_1036.jpg   432.63K   60 downloads
Am coborât pe fiecare plajă întâlnită în drum și am făcut foarte multe poze. Aceste plaje au fost: Astris, Psili Ammos, Notos, Rosogkremos și San Antonio (Agiou Antoniou). Nu am reușit să coborâm pe plaja Avlaki, întrucât accesul se făcea pe un drum nepavat cu o poartă care era închisă.
Attached File  IMG_1050.jpg   332.12K   56 downloadsAttached File  IMG_1028.jpg   305.05K   55 downloadsAttached File  IMG_1081.jpg   336.24K   56 downloadsAttached File  IMG_1100.jpg   287.72K   52 downloadsAttached File  IMG_1154.jpg   301.14K   48 downloads
Pentru că ni se făcuse foame, ne-am luat câte un pita gyros și ne-am dus să-l mâncăm pe digul din stațiune de unde puteam admira și plaja locală cu tavernele de pe margine. După ce am mâncat, ne-am plimbat prin Potos, apoi am decis sa mergem mai departe către Limenaria.
Attached File  IMG_1165.jpg   310.16K   48 downloadsAttached File  IMG_1168.jpg   236.36K   49 downloads
În drumul către Limenaria, ne-am oprit puțin la Hotelul Alexandra Beach****, aflat la ieșirea din Potos, unde am putut admira o gradină foarte frumoasă, terasa aflată pe malul mării și plaja.
Attached File  IMG_1179.jpg   255.2K   44 downloadsAttached File  IMG_1192.jpg   389.5K   42 downloadsAttached File  IMG_1195.jpg   406.71K   45 downloadsAttached File  IMG_0510.jpg   334.27K   46 downloadsAttached File  IMG_1182.jpg   358.31K   51 downloads
Până în Limenaria nu am mai coborât la nici o plajă (nici măcar la Metalleia), picioarele noastre începând să resimtă deja efortul, așa că ne-am mulțumit a le admira de pe sosea.
Attached File  IMG_1210.jpg   323.02K   53 downloads
În Limenaria am ajuns în jur de ora 16:00 și cum încă nu deschiseseră centrele de închirieri auto am hotărât să dăm un tur al stațiunii, după care ne-am așezat la o terasă unde am servit câte o prăjitură și o cafea frappe.
Attached File  IMG_1228.jpg   258.93K   53 downloadsAttached File  IMG_1263.jpg   292.35K   48 downloadsAttached File  IMG_1267.jpg   260.69K   42 downloadsAttached File  IMG_1266.jpg   268.24K   45 downloads
Limenaria mi s-a părut destul de pustie, deși erau numeroase terase deschise.
Attached File  IMG_1243.jpg   282.56K   51 downloadsAttached File  IMG_1310.jpg   265.46K   52 downloads
În schimb, se lucra la un dig mai mic aflat aproape de centrul stațiunii.
Attached File  IMG_1233.jpg   260.51K   53 downloads
În jur de ora 18:00 am ajuns la centrul de închirieri auto al firmei Speedy, de unde am închiriat pentru 3 zile un Citroen C1 (preț 59 de euro), urmând să revenim ulterior după un Suzuki Jimny 4×4 (preț 39 de euro) cu care să mergem prin munți.
După ce am luat mașina, am pornit către hotelul nostru, iar în drum ne-am oprit pentru câteva poze la plaja Pefkari și pentru cumpărături în Potos.
Attached File  IMG_1314.jpg   278.52K   48 downloads
Am ajuns în jurul orei 20:30 la hotel și, fiind rupți de oboseală (mersesem aproximativ 20 de km pe jos), ne-am dus direct masă. Apoi am discutat ce vom face ziua următoare și am hotărât să facem turul insulei.
Ziua 3 (17 mai) A făcut turul insulei, plecând în jur de ora 9:00 și ajungând în jur de 20:30, când am mers direct la masă și apoi am hotărât să mergem ziua următoare în Kavala. În turul insulei ne-am oprit la: punctul panoramic de unde se vede Mănăstirea Archangelos, plajele Arsanas (sau Agia Vassiliki cum am mai găsit referiri) și Livadi, Mănăstirea Archangelos, plaja Thymonia, Alyki, plaja Agios Ioannis (pe care am pozat-o doar de pe șosea), plaja Paradise de lângă Kinira, punctul panoramic de lângă Kinira de unde peisajul seamănă cu cel din serialul Lost, punctele panoramice de unde se vede Golden Beach, plaja Makryammos, plajele de la Glikadi, plaja Pachis, Skala Prinos, Skala Sotiras, Skala Kallirachis, zona Klisma și plaja Akti Klisma, Skala Marion (sau Maries cum apare pe unele hărți), cu cele 3 plaje, inclusiv frumoasa plajă Atspas și punctul panoramic dinspre Limenaria de unde se vede superb Skala Marion.
Attached File  IMG_1329.jpg   304.43K   48 downloadsAttached File  IMG_1390.jpg   347.83K   40 downloadsAttached File  IMG_1405.jpg   312.13K   43 downloadsAttached File  IMG_1458.jpg   328.58K   42 downloadsAttached File  IMG_1495.jpg   279.65K   40 downloadsAttached File  IMG_1551.jpg   336.33K   38 downloadsAttached File  IMG_1584.jpg   393.49K   38 downloadsAttached File  IMG_1666.jpg   377.16K   39 downloadsAttached File  IMG_1710.jpg   374.93K   37 downloadsAttached File  IMG_1725.jpg   358.78K   34 downloadsAttached File  IMG_1777.jpg   392.11K   37 downloadsAttached File  IMG_1791.jpg   292.17K   34 downloadsAttached File  IMG_1809.jpg   305.86K   32 downloadsAttached File  IMG_1810.jpg   309.03K   30 downloadsAttached File  IMG_1835.jpg   356.24K   28 downloadsAttached File  IMG_1837.jpg   357.02K   27 downloadsAttached File  IMG_1845.jpg   259.08K   37 downloadsAttached File  IMG_1859.jpg   248.08K   36 downloadsAttached File  IMG_1920.jpg   278.86K   37 downloadsAttached File  IMG_6684.jpg   293.18K   30 downloadsAttached File  IMG_1951.jpg   347.96K   32 downloadsAttached File  IMG_1958.jpg   283.82K   30 downloadsAttached File  IMG_2087.jpg   255.9K   27 downloadsAttached File  IMG_1974.jpg   362.75K   25 downloadsAttached File  IMG_1978.jpg   277.79K   24 downloadsAttached File  IMG_1989.jpg   330.91K   24 downloadsAttached File  IMG_1992.jpg   311.96K   25 downloadsAttached File  IMG_2002.jpg   355.09K   24 downloadsAttached File  IMG_2015.jpg   289.05K   24 downloadsAttached File  IMG_2042.jpg   329.09K   29 downloadsAttached File  IMG_2048.jpg   365.85K   25 downloadsAttached File  IMG_2062.jpg   281.86K   36 downloads
Ziua 4 (18 mai) Ne-am trezit foarte devreme (ora 6:00), deoarece aveam feribot din Skala Prinos care pleca la 7:15 dimineața, iar următorul era abia pe la prânz.
Biletul de feribot a costat 4,7 euro/persoană/sens.
Mașina am lăsat-o în port, pentru că nu am vrut să mai plătim o taxă în plus pe feribot (în jur de 50 de euro dus-întors) și, în plus, nu aveam asigurare la ea decât pe insulă.
Micul dejun l-am luat pe feribot, deoarece vorbisem cu cei de la hotel cu o seară înainte să ni-l pună la pachet.
Traversarea cu feribotul a durat 1 oră și 30 de minute, astfel că la 8:45 eram deja în portul din Kavala.
După ce am debarcat, ne-am plimbat puțin pe faleză, apoi am luat un autobuz (1,9 euro/persoană/sens preț bilet) către situl arheologic de la Filippi (Philippoi), unde am stat cam 3 ore, timp în care am vizitat teatrul antic, muzeul arheologic și ruinele vechiului oraș desfășurate pe o suprafață impresionantă. Aici am avut noroc, fiind un fel de zi a porților deschise și neplătind bilet de intrare, care era 4 euro/persoană.
Attached File  IMG_2189.jpg   344.42K   32 downloadsAttached File  IMG_2588.jpg   327.82K   43 downloads
Reîntorși în Kavala în jurul orei 14:00 am vizitat centrul orașului unde se află câteva clădiri vechi, de importanță istorică (Primăria cu parcul din fața ei, Marele Club Comunitar Grecesc, Casa Tokou, Casa Wix, Mănăstirea Lazarists și Depozitul Municipal de Tutun), unele dintre ele profanate, din păcate, de pasionații de graffitti, apoi ne-am îndreptat către orașul vechi, unde am putut admira, pe lângă foarte multe case vechi, apeductul Kamares (foarte bine conservat), Castelul bizantin, dar și alte obiective turistice, precum Hotelul Imaret, un vechi seminar musulman transformat în hotel, Moscheea lui Halil Bey, Statuia și Casa lui Muhammad Ali, Biserica Adormirea Maicii Domnului și Biserica Sfântul Nicolae.
Attached File  IMG_2594.jpg   346.81K   41 downloadsAttached File  IMG_2595.jpg   299.12K   33 downloadsAttached File  IMG_1397.jpg   304.27K   27 downloadsAttached File  IMG_2602.jpg   369.2K   27 downloadsAttached File  IMG_2605.jpg   287.23K   29 downloadsAttached File  IMG_2608.jpg   329.66K   32 downloadsAttached File  IMG_2618.jpg   281.54K   28 downloadsAttached File  IMG_2804.jpg   319.81K   27 downloadsAttached File  IMG_2790.jpg   345.77K   23 downloadsAttached File  IMG_2669.jpg   255.6K   23 downloadsAttached File  IMG_2654.jpg   257.41K   27 downloadsAttached File  IMG_2657.jpg   305.06K   26 downloadsAttached File  IMG_2659.jpg   262.57K   26 downloadsAttached File  IMG_2774.jpg   252.98K   30 downloads
După câteva mici cumpărături (niște suveniruri și câte un pita gyros, pentru că eram deja lihniți de foame și pe care l-am mâncat pe feribot, fiindcă nu mai era timp), la ora 17:00 ne-am îmbarcat pe feribotul către Skala Prinos.
Ajunși în jurul orei 18:30 în Skala Prinos, am luat mașina care ne aștepta în port și ne-am îndreptat către hotel.
Pe drumul către hotel ne-am oprit pentru câteva poze la plajele Trypiti și Salonikios.
Attached File  IMG_2846.jpg   326.17K   33 downloadsAttached File  IMG_2852.jpg   328.62K   40 downloadsAttached File  IMG_2890.jpg   353.62K   39 downloadsAttached File  IMG_2909.jpg   320.79K   60 downloads
La hotel am ajuns tot în jur de 20:30 și, după ce am luat cina, am hotărât ca ziua următoare să mergem la Saliara (sau Plaja de marmură) și, eventual, la plaja Vathi dacă ne permite drumul, urmând ca ulterior să rămânem pe una dintre ele pentru baie și plajă.
Ziua 5 (19 mai) Am plecat în jur de ora 10:00 către Saliara, unde am ajuns abia în jurul orei 12:00, mergând destul de încet datorită stării foarte proaste a drumului forestier, acesta fiind plin de hârtoape, care trebuiau ocolite, iar mașina pe care o închiriasem fiind destul de joasă. Pe drum ne-am oprint doar câteva minute pentru poze în punctul de belvedere de unde se vedea frumos situl arheologic de la Alyki.
Attached File  IMG_2958.jpg   335.52K   72 downloads
Pentru că am rămas puțin dezamăgiți de priveliștea de la Saliara, unde se pare că o viitură spălase o bună parte din nisipul de pe plajă și crease un crater destul de mare, am hotărât să mergem spre Vathi, în drum trecând pe lângă plaja Marmaradika din dreptul carierei de marmură.
Attached File  IMG_2985.jpg   322.24K   71 downloadsAttached File  IMG_3027.jpg   297.24K   58 downloadsAttached File  IMG_3071.jpg   353.43K   58 downloadsAttached File  IMG_3076.jpg   289.39K   56 downloads
La plaja Vathi am ajuns în jur de 12:50, după un drum de coastă prin pădure, dar de nepracticat cu o mașină joasă. Fiind singuri pe plajă, am admirat peisajul de paradis, ne-am bucurat de soare, de nisipul fin și am făcut câteva băi excelente în apa cristalină, deși ea era un pic cam rece pentru fete. Tot aici am servit și prânzul format din câteva conserve pe care le aveam cu noi.
Attached File  IMG_3133.jpg   350.28K   56 downloadsAttached File  IMG_3175.jpg   320.03K   50 downloads
La ora 17:15 am părăsit plaja Vathi îndreptându-ne către Panagia, unde am ajuns în jurul orei 18:45. Aici am hoinărit pe străduțele înguste ale satului de munte, admirând casele tradiționale și făcând multe poze, inclusiv în Piața Îndrăgostiților (unde se află acei copaci cu scorburile în formă de inimi) și la Biserica Adormirea Maicii Domnului. Totodată, Panagia ne-a oferit o superbă panoramă asupra golfului Golden Beach.
Attached File  IMG_3226.jpg   349.03K   48 downloadsAttached File  IMG_3222.jpg   361.69K   37 downloadsAttached File  IMG_3214.jpg   263.78K   34 downloads
Plecând din Panagia în jur de 19:30, oprindu-ne doar o singură dată pe drum pentru mici cumpărături, am ajuns la hotel tot în jur de 20:30 și, după ce am luat cina, eu și cu Aurel, având chef mare de un vin retsina, am dat o fugă până în Potos de unde am cumpărat 2-3 sticle de vin și câteva de apă minerală.
La hotel am stat la palavre și la șpriț până în jur de 12 noaptea, apoi ne-am culcat pentru că ziua următoare am planificat un drum off road prin munți.
Ziua 6 (20 mai) Am plecat de la hotel în jurul orei 9 dimineața, imediat după ce am luat micul dejun, cu destinația Limenaria, unde trebuia să schimbăm mașina, iar pe drum ne-am oprit la Plaja Metalleia și la horoscopul aflat pe colina de lângă plajă, unde am stat cam 30 de minute admirând peisajul și făcând poze, deși era prima zi mai noroasă.
Attached File  IMG_3293.jpg   302.06K   30 downloadsAttached File  IMG_3406.jpg   298.95K   31 downloads
La centrul de închirieri din Limenaria am ajuns în jur de 10:30 și, după ce am luat Suzuki-ul Jimny și am alimentat la o benzinărie din Potos, am început traseul montan care a cuprins satele Theologos, Kastro, vârful Ipsarion, unde am stat cam 30 de minute la fiecare oprire, și lacul Maries, unde am făcut câteva poze din mașină pentru că începuse să plouă. Lacul și cascada de lângă satul Maries le mai văzusem în 2012.
Attached File  IMG_3517.jpg   313.82K   27 downloadsAttached File  IMG_3571.jpg   337.85K   25 downloadsAttached File  IMG_3750.jpg   308.47K   27 downloadsAttached File  IMG_3757.jpg   251.54K   31 downloadsAttached File  IMG_3799.jpg   293.24K   62 downloads
În Limenaria am predat mașina în jur de 19:45 și, după câteva mici și rapide cumpărături, băiatul de la închirieri ne-a dus cu o altă mașină la hotel (așa ne înțelesesem), unde am ajuns pe la 20:30, mergând direct la masă.
Ziua următoare, fiind fără mașină, am hotărât să mergem la Giola, fiind destul de aproape, și apoi la plaja de lângă hotel.
Ziua 7 (21 mai) După micul dejun, ne-am îndreptat către Giola sau Piscina Sirenelor, o grotă cu apă din mare, căreia i s-a prăbușit tavanul, fiind astfel o veritabilă piscină naturală.
Drumul a durat aproximativ 40 de minute, ajungând acolo în jur de ora 11:00 și plecând în jurul orei 14:00.
Attached File  IMG_4025.jpg   334.32K   62 downloads
După ce am mâncat de prânz și ne-am odihnit puțin, am coborât în jur de ora 17:00 la plaja Kalami, cea de lângă hotel, unde am stat până la 19:30, făcând baie, bronzându-ne sau făcând poze, deci relaxându-ne.
Attached File  IMG_4101.jpg   350.81K   67 downloads
După ce am luat cina în jur de ora 20:00, am hotărât să dăm o fugă până în Potos ca să mai luăm niște suveniruri, așa că am comandat un taxi.
În Potos am ajuns în jur de ora 21:00. După ce ne-am făcut cumpărăturile, ne-am plimbat puțin pe faleză și pe dig și am admirat viața de noapte de la barurile de lângă plajă. Pe la 23:00 am luat un taxi înapoi către hotel.
Ziua 8 (22 mai) Dimineața am servit micul dejun și apoi ne-am făcut bagajele.
Am predat camera în jur de 12:30, iar autocarul a venit să ne ia în jur de 13:00, așa că pe la 14:45 eram deja în Limenas.
Pentru că feribotul era abia la 16:15 și șoferii și ghidul vroiau să mănânce ceva la o tavernă, am avut 1 oră și jumătate timp liber să facem fiecare ce vrem, de ajuns pentru noi să urcăm până la teatrul antic (care, din păcate, se afla în reparații), să vedem o parte din ruinele orașului, să facem o plimbare prin portul vechi, apoi la plaja Palio Limani și să parcurgem strada comercială de unde am mai cumpărat niște suveniruri. În final, pentru că ni se făcuse foame, am luat câte un pita gyros, pe care l-am mâncat pe feribot.
Attached File  IMG_4281.jpg   299.75K   43 downloadsAttached File  IMG_4312.jpg   360.69K   35 downloadsAttached File  IMG_4250.jpg   238.36K   33 downloadsAttached File  IMG_4301.jpg   289.18K   41 downloadsAttached File  IMG_4319.jpg   280.26K   39 downloads
În jur de ora 17:00 am plecat din Keramoti cu destinația România, ajungând în București în Piața Constituției pe data de 23 mai, la ora 5:30.

#10
arschery

arschery

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 29.11.2010
Salutari din Thassos, am ajuns astazi aproape de pranz si sunt dezamagit total de ce am gasit aici, contrar tuturor opiniilor care elogiaza insula asta eu am gasit un loc aglomerat, prost amenajat cu buruieni si balarii ne taiate, drumuri prafoase de o calitate slaba si o apa care nu este nici pe departe turcoaz sau mai stiu eu ce pacat de culore ci verde ca marea Neagra.
Nisip ioc bolovani cat cuprinde si asphalt, deci pe aici ai un drum pietruit, mai faci doi pasi prin pietris si apa, cam asta este plaja.
Eu regret ca am ajuns aici, am mai platit si ga prostul 11 zile, nu am sa revin in Grecia.
Pe unde naiba gasesc baietii astia plajele alea din poza nu stiu, eu am gasit in Skala Potamia un carfour express si atat, nu tu o carciuma cu muzica live, un club nimic. Vad mai sus ca baietii cunosc plajele dupa nume, probabil stiu limba ca eu nu inteleg nimic, iar grecii nu scriu nimic si in engleza. A si GPS-ul este mort pe insula, am orbecait doua ore dupa hotel cu masina, JALNIC.
Un fel de Bulgaria mai maturata....

Edited by arschery, 09 August 2014 - 21:30.


#11
grecul68

grecul68

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 989
  • Înscris: 13.08.2007
Da, nasol. Nu te mai duce. E nasoala insula si Grecia....Posted Image

PS Pozele cu apa turcoaz sunt in Fotoshop !

#12
arschery

arschery

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 29.11.2010
O sa pun poze maine, nu vreau sa intram in polemici eu vreau sa-mi exprim punctual de vedere, oricum dupa semnatura cred ca esti ceva etnic grec asa ca esti partinitor.
Am niste prieteni, sunt plecati in Paralia, cica pe acolo este mai ok nu este sanatoriu de pensionari ca in Thassos. Oricum intrebarea ramane, cum dracu gasiti plajele alea frate? ca GPS ul este mort pe insula asta???

Edited by arschery, 09 August 2014 - 22:06.


#13
grecul68

grecul68

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 989
  • Înscris: 13.08.2007
Pai de ce sa intram in polemici?? eu zic sa pui poze dupa cateva zile, dupa ce o sa colinzi insula mai bine.

...daca nu ai GPS nu le gasesti, asa ca ...

Edited by grecul68, 09 August 2014 - 22:05.


#14
arschery

arschery

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 29.11.2010
Da, poate locul este frumos dar nu-l inteleg eu, nu vreau sa intru in detalii insa am mai fost la mare si in alte tari, am gasit si hotelul ca punct de interes pe iGO, de acasda pana in parcare te duce aparatul fara batai de cap, am crezut ca asta este si gradul de civilizatie din Grecia dar se pare ca nu. Din pacate, de colindat... inseamna ca am ales eu prost zona unde sa stau, sunt in Skala Potamia chiar treuie sa colind?? nu merge sa iei tablele si berea de de la hotel sa mergi pe plaja? trebuie sa umblii de nebun pe coclauri sa gasesti un petec de nisip? macar indicatoare in engleza daca aveati tot mai era ceva dar asa numai heroglife.

Edited by arschery, 09 August 2014 - 22:16.


#15
grecul68

grecul68

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 989
  • Înscris: 13.08.2007
Pai stai asa, de ca trebuie sa colinzi?? zici ca nu poti sa-ti iei tablele si berea de la hotel. Cine nu te lasa? Ca sa inteleg, tu voiai sa mergi doar la plaja , sa bei o bere si sa joci table, asa-i?

#16
arschery

arschery

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 29.11.2010
Problema este ca in peisaj nu este plaja. Este o ingramadeala de bolovani cu alge uscate lata de 10 m dupa care este asfalt adica drum pe care circula masinile, cu viteza chiar de nu ai curaj sa lasi copilul din mana.

#17
TIC

TIC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,699
  • Înscris: 05.03.2003
@arschery, nu e de tine Thasos! imi pare rau ca ti-ai cheltuit banii aiurea, nefiind pe placul tau! La dracu, nu ai citit pe forum, nu ai vazut poze?

Acum 20 minute, trecea pe aici, un club mobil, de rumani, intr-o caruta de TM,  cu muzica tare si geamurile lasate!

Edited by TIC, 09 August 2014 - 22:56.


#18
valyionsc

valyionsc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 04.01.2005

 arschery, on 09 august 2014 - 22:15, said:

Da, poate locul este frumos dar nu-l inteleg eu, nu vreau sa intru in detalii insa am mai fost la mare si in alte tari, am gasit si hotelul ca punct de interes pe iGO, de acasda pana in parcare te duce aparatul fara batai de cap, am crezut ca asta este si gradul de civilizatie din Grecia dar se pare ca nu. Din pacate, de colindat... inseamna ca am ales eu prost zona unde sa stau, sunt in Skala Potamia chiar treuie sa colind?? nu merge sa iei tablele si berea de de la hotel sa mergi pe plaja? trebuie sa umblii de nebun pe coclauri sa gasesti un petec de nisip? macar indicatoare in engleza daca aveati tot mai era ceva dar asa numai heroglife.
Skala Potamia si Skala Panagia (sau Chryssi Ammoudia) sunt pe malul aceluaisi golf, Golden Beach, care are plaje din nisip la fiecare din cele doua capete. Tu poate nu ai incercat decat plaja din mijlocul golfului care este, intr-adevar, din pietre. De asemenea, nu pot spune ca m-a impresionat in mod deosebit culoarea apei in Golden Beach, aici poate ai dreptate. Insa pentru a vedea/face baie/bronza pe cele mai frumoase plaje, normal ca trebuie sa te deplasezi cu masina, ca doar nu sunt 50 de plaje intr-una singura ca la magazinul Victoria... La unele plaje sunt indicatoare, la altele nu. Oricum pe GPS nu iti apar doar daca le-ai marcat dinainte. Asta e dezavantajul soferilor din ziua de azi, se bazeaza numai pe GPS. Iti recomand sa-ti cumperi o harta clasica, unde ai toate sansele sa fie marcate aproape toate plajele. Daca nu le gasesti, cumpara-mi mie un bilet dus-intors si vin eu sa ti le arat.:)
Cat despre cluburi, poate era bine sa te documentezi inainte sa alegi insula Thassos ca destinatie de vacanta, pentru ca ai fi observat ca nu prea sunt cluburi pe insula asa cum poate te-ai obisnuit sa fie la noi la Mamaia. Sunt cateva baruri pe plaja cu muzica pana noaptea tarziu in statiunea Potos, aflata in sudul insulei, daca te intereseaza asa ceva.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate