Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Organizatie Non Profit - Prestari...

Relatie cu cineva mai in varsta

TV LG 43UM7100PLB - face figuri l...

De la 12 stau si beau
 De ce te simti rau cand tii "...

Tencuiala+tinci+glett sau DOAR te...

Nu merge Command prompt

Decizia dintre 2.. mousi (gaming)
 Statii filtrtare apa cu osmoza in...

Upgrade stopuri frana de la halog...

Anastasia - Nu ma lasa sa dorm

Partitii Windows 10
 Recomandare achizite bicicleta

Nintendo Switch Oled

Problema calculator

unde pot testa tastaturile mecani...

Ungaria

- - - - -
  • Please log in to reply
1409 replies to this topic

adi76

adi76

Junior Member

• Grup: Members
peste o luna plec la budapesta pentru o perioada de 2 luni.
As dori sa stiu care sunt preturile practicate acolo, in general, orice informatie mi-ar fi folositoare, eventual niste recomandari, magazine etc.
Daca ma poate ajuta cineva va rog sa postati  :D

Dana_H

Dana_H

Senior Member

• Grup: Senior Members
Vezi c-am mai dat detalii

aici

Mancarea: in general ca la noi, uneori mai ieftina, dar varietate mai mica, sau cel putin asa mi s-a parut mie. Supermarketurile din mall-uri sunt mai OK dpdv al produselor (cauta Match din Mammuth sau Westend, (acuma depinde si in ce zona a Budapestei vei sta). Daca vrei mai ieftin, cauta chestii mai mici, de gen CBA, dar astea se inchid mai devreme si uneori am avut surpriza sa nu fie mai ieftine, cel putin la anumkte produse.

Preturi la transportul in comun :

aici

Daca poti, ia-ti un abonament lunar (vezi ca tre sa ai poza pentru asta), chiar daca sa dai aproape un milion ROL pe el iti ridica parul maciuca  :D Abonamentul e valabil pt tot, inclusiv metrou, iar la ei la metrou, daca schimbi linia, trebe sa platesti alt bilet. In afara de asta, cu controlorii de la ei nu e de glumit, mai ales ca nici nu-i depistezi ca la noi, au doar o brasarda pe maneca si si-o pun dupa ce urca in autobuz / tramvai si ala pleaca, deci too late ca sa mai poti face ceva  ;)

Taxiurile sunt in general cam scumpe, mai scumpe ca la noi, dar daca ai nevoie, cauta City Taxi, dispecerii si soferii vorbesc engleza.

preturi City Taxi

Dupa cum vezi, daca suni sa chemi taxiul (telefonos) e mai ieftin decat daca-l iei din strada (utcai).

In rest, pentru haine, baga-te unde vezi scris AKCIO (reduceri) :D  sau du-te prin afara Budapestei, pe la outlet-uri :) Eu am fost la asta si e super, e in stitlul american (adica mare si pierzi o sambata prin el)  :D

Premier Outlets

In general, oamenii stiu ce e aia reducere. Exemplu: rucsac Samsonite cumparat de la mall cu echivalentul a 450.000 ROL, in mall-ul din Vitan costa 1.400.000 ROL... :angry:

Daca mai vrei detalii, just shoot si o sa incerc sa te ajut :)

adi76

adi76

Junior Member

multumesc frumos :D

Milan

Milan

Member

e scumpe berea :( la restaurantele costa 350-550 Ft (cca 1.5-2 euro)

Edited by Milan, 23 February 2006 - 09:38.

tonio

tonio

Member

TIC daca nu ti-ai facut inca rezervarea pentru martie uite 2 idei bune ca pret si interesante atat ca locatie cat si din punct de vedere al calitatii : hotel Manzard ( http://www.ohb.hu/ma...d/index.en.html ) intre 46 si 56 euro /noapte ori hotel Fiesta (4 stele) care daca comanzi online costa 39 euro : http://www.hotel4you...=130&language=0
pe acelasi site gasesti si alte oferte online foarte faine....
drum bun si sa ne-aduci o poza cu alunele din sale pub!!! :P

TIC

TIC

Senior Member

View Posttonio, on Feb 23 2006, 13:25, said:

TIC daca nu ti-ai facut inca rezervarea pentru martie uite 2 idei bune ca pret si interesante atat ca locatie cat si din punct de vedere al calitatii : hotel Manzard ( http://www.ohb.hu/ma...d/index.en.html ) intre 46 si 56 euro /noapte ori hotel Fiesta (4 stele) care daca comanzi online costa 39 euro : http://www.hotel4you...=130&language=0
pe acelasi site gasesti si alte oferte online foarte faine....
drum bun si sa ne-aduci o poza cu alunele din sale pub!!! :P

multumesc frumos pt. sugestii!
mi-am rezervat  aici

Edited by TIC, 23 February 2006 - 13:31.

Dana_H

Dana_H

Senior Member

Eeee, Milan, de-aia nu ne indesam noi la EU... :D

sofian george

sofian george

Member

Oras frumos,pacat xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx....

Reason for edit: total offtopic si cu tenta rasista

Edited by Masterboy, 10 April 2006 - 19:34.

BOGDAN DSN

BOGDAN DSN

Member

Nu stiu daca are rost sa mai stai o noapte in Romania. Pana la Budapesta (din Bucuresti - nu stiu locatia ta ) sunt circa 850 de km - cam 12 ore de mers.
Pentru hoteluri gasesti pe net tot ce ai nevoie sau poti intreba la una din agentiile de turism serioase si faci rezervare. Eu am stat la Ibis (3 stele) curat ,mic dejun suficient si am platit 64 euro/camera cu mic dejun inclus.
De vazut centrul pietonal,Parlamentul,Bastionul pescarilor,podurile de peste Dunare(seara) si insula Margareta.(asta am vazut eu intr-o zi). Or mai fi si altele dar nu mai stiu.

TIC

TIC

Senior Member

da un search pe forum. s-a mai discutat. eu tocmai m-am intors de acolo.
http://www.budapestinfo.hu/en
http://www.budapesti.../bpguide_ro.pdf

cornete

cornete

Member

Hotel Etap
Address :
Tö Utca 1 PF.40
2045 TOROKBALINT
HUNGARY
Tel : (+36) 23 33 77 36
Fax : (+36) 23 33 77 37

Price 33,-€ Room for single , twin or triple occupancy .

http://www.etaphotel...che_hotel.shtml

Budapest Info :
http://www.budapesti...u/en/index.html

Altfel ungurii pe care i-am íntílnit au fost oameni de treabá si cred cá nu e bine
sá pleci la drum lung cu prejudecáti.
Oricum drum bun !

Dana_H

Dana_H

Senior Member

Crirem, lasa-i pe astia de aici, acolo e alta lume. Daca intalnesti p-acolo unul din Transilvania, s-ar putea sa fii surprins(a) ce romana perfecta vorbeste  :D

Daca stati la Etap, e ieftin dar cam dificil pt ca e in afara Budapestei. In Budapesta folositi cu incredere transportul in comun,  daca intrati cu masina va prindeti urechilesi parcarea nu e chiar ieftina, mai ales prin centru. :huh: Tinand cont ca acum e extrasezon (plus o portie zdravana de Dunare umflata), mai cauta hoteluri mai mititele de prin oras (sau pensiuni  - panzio) s-ar putea sa gasiti tarife mai bune.

Au mai fost topicuri despre Budapesta:

Preturi in Budapesta

Sfaturi despre o excursie la Budapesta

Drum bun si enjoy, orasul merita pe putin o saptamana, mai ales vara... :)

Nu s-a mentionat labirintul de sub Palatul Regal. Imbracati-va gros ca e ca-n cripta (eu am fost vara si am trecut brusc de la 40C la 15C !!) si verificati daca mai functioneaza fantana aia cu vin rosu :D

Edited by Dana_H, 10 April 2006 - 20:49.

mihail75

mihail75

Member

confirm cele spuse de Dana. citeste si celelalte topicuri si te vei lamuri. orasul merita, oamenii sunt f. civilizati.

mihail75

mihail75

Member

inca un lucru. cu parcarea tre sa fii atent, se verifica des daca e platit. in centru era parca 220 HUF, deci cca. 3RON ora (tre sa ai marunti ca sa iei tichetul de parcare de la automate din coltul strazii).

Edited by mihail75, 10 April 2006 - 21:46.

metalactual

metalactual

Senior Member

budapesta,

acu' de bagat la cap si bune si rele - experienta proprie:

1 - super orasul.
2 - super oamenii, cei cu am interactionat fireste, desi mai au de lucrat...comparativ cu greii europei...dar daca ne uitam la noi...
3 - din bucuresti faci 12 ore, nu merita cazarea noapte la oradea, arad, decat daca e moca !
4 - baga benzina/motorina cand iesi de la noi - la granita rompetrol parca...
5 - dupa granita la benzinarii baietii stiu romaneste, rovigneta, ceva 4 eur pt. min. 4 zile, te prinde pe autostrada si e de rau, lipeste pe parbriz
6 - regimul de viteza, sa nu depasesti limitele, amenzi naspa, mai baga si radar pe autostrada si M0 ( centura budapesta 80 km/h ).
7 - din dec. 2005 este autostrada direct szeged-budapesta, eu nu am prins-o in toamna si se simte un pic, pana la autostrada mai ai aprox. 60 km de la granita noastra.
8 - am stat 3 nopti anul trecut, hotel holliday inn 4* - super, la 40 eur/ noapte/camera !!!!  mic dejun bufet demential, branza frantuzeasca, etc. bagi 5.000 calorii, mai te apuca foamea pe la 15:00 dupa ce te cocosezi de mers....
link agentie de unde am rezervat hotelul:
http://www.gtsturism...act.php?lang=ro
suna si intreaba ca nu apare in site hotelul, poate ai noroc, este la periferie, pe autostrada, faci 15 - 20 min. cu masina pana in centru, ai si 2-3 hypermarket-uri la 5 min. mers pe jos ( tesco, etc. ). nu cunosc conexiunile spre centru oras cu transport in comun.
9 - atentie !!!! cu parcarea masinii prin centru: ca orice roman adevarat am gasit o straduta pitita vederii, pe langa buda - cetatea veche si am lasat-o acolo prima zi - 2 amenzi am bagat ( aprox. 21 eur ) / jumatate, ca am platit repede la posta ( supercivilizat cu bon de ordine, au luat banii cat ai clipii ). bine de parcat la gara centrala, ceva mai ieftin decat in supercentru ( la jumate, adika 0,5 eur / ora ), de verificat cate ore ai voie maxim, sa ai marunt ( monezi ), altfel vin baietii fac poze, amenda fara discutie si daca nu o platesti cica ti-o trage la vama sau trimite in romania - habar nu am, asa am auzit, daca m-am pacalit asta e, nu m-am riscat.
10 - atentie - am lasat seara masina langa piata centrala a orasului, in capat la vaci uta - lipscani-ul lor ( de 10x mai civilizat ) si mi-au spart masina si au furat ce am lasat ca berbecul la vedere. bonus: au fortat geamul spate, finut, l-au tras in jos, nu au spart nimik, a mers dupa aceea fara probleme - civilizat....
11 - de vazut, iti trebuie min. 3 zile full - noi am stat 2 full si o seara si nu ne-a ajuns, cu toate ca am bagat non-stop si avem experinta cu orase mult mai mari -  planificare de acasa min. 2 saptamani pe site-uri externe, forumuri, etc.
12 - de vizitat - cardul budapesta !!!!, aprox. 20 eur / 48 ore sau aprox 27 eur / 72 ore ( include transport nelimitat la metrou si transport suprafata si intrari free la multe muzee + discount-uri la altele, desi nu iti ajunge 48 ore la cele free ) - tot ce trebuie sa stii se afla in ghidul destul de stufos care ti-l dau o data cu cardul ( engl., fra., ger. ). Cea mai buna varianta este pt. 72 ore - recomandat, dupa ce noi am luat 48 ore. de citit bine ce este moca si ce este cu reduceri - expozitiile permanente sunt moca cu cardul, cele temporare sunt cu plata+ceva reduceri.
tot ce trebuie vizitat este in zona centrala ( buda - vechea cetate, palatul regal, muzeul national de arta - f. bune exponate - pierzi ore bune daca iti pui mintea, biserica mathias, alte palate, bastionul pescarului, funicularul, citadela + monumentul comunist, panorama de vis din toata zona buda spre pesta, dunarea intre ele - deosebit de cascat gura )
in pesta: palatul parlamentului - de prins seara schimbare garda, vaci utca, muzeul etnologic langa parlament, biserica sf. stefan ( neaparat de urcat cu lifturile pe cupola - vedere oras superba aprox. 2 eur / pers. ), monumentul eroilor ( ziua si seara ), gradina zoo, muzeul agriculturii ( fost palat - ucigator de misto pe afara ) si parcul aferent, opera de stat - vizitat interiorul, baile termale, gara centrala, piata centrala - pitoreasca rau si desigur....podurile peste dunare ( ziua si noaptea de luat la pas podul cu lanturi impreuna cu prietena/nevasta - romantic rau ), a nu se uita plimbare pe dunare cu vaporasul ( noi cu legenda ne-am dat, 11 eur / pers cu doua bauturi incluse + oprire 1 ora pe insula margareta - excelent ! ) si bonus....noul teatru national ( situat mai in afara orasului, se merge o statie sau doua cu un tren - inclus in card-ul budapesta ) - ucigator ! noptea de vazut neaparat - ne-a dat pe spate + un mic bonus acolo....de mers la picior prin centru, promenada pe malul dunarii ( dinspre pesta ).

in fine, sunt multe, vom revizita cu mare placere...speram noi sa pupam wizzair, cat mai curand ( si atunci la revedere masina si drumuri basite in romania ). cu 50 eur/pers dus-intors, bilete luate din timp...inca vise
despre carciumi, baruri, disco, viatadenoapte - nu am apucat - program incarcat rau, noaptea cazuti lati...las pe altii sa spuna...oricum pentru asa ceva recomand ( doar subsemnatul ) sa se mearga doar baietii - e de belea...erau englezoii si alti vestici cu ochii ca de melc...si singuri cuc...ziua

concluzia noastra:
recomandam cu mare caldura - mai ales ca este aproape si se pot face cumparaturi la preturi misto, fata de noi.

enjoy !

View Postmetalactual, on Apr 17 2006, 21:03, said:

budapesta,

acu' de bagat la cap si bune si rele - experienta proprie:

1 - super orasul.
2 - super oamenii, cei cu am interactionat fireste, desi mai au de lucrat...comparativ cu greii europei...dar daca ne uitam la noi...
3 - din bucuresti faci 12 ore, nu merita cazarea noapte la oradea, arad, decat daca e moca !
4 - baga benzina/motorina cand iesi de la noi - la granita rompetrol parca...
5 - dupa granita la benzinarii baietii stiu romaneste, rovigneta, ceva 4 eur pt. min. 4 zile, te prinde pe autostrada si e de rau, lipeste pe parbriz
6 - regimul de viteza, sa nu depasesti limitele, amenzi naspa, mai baga si radar pe autostrada si M0 ( centura budapesta 80 km/h ).
7 - din dec. 2005 este autostrada direct szeged-budapesta, eu nu am prins-o in toamna si se simte un pic, pana la autostrada mai ai aprox. 60 km de la granita noastra.
8 - am stat 3 nopti anul trecut, hotel holliday inn 4* - super, la 40 eur/ noapte/camera !!!!  mic dejun bufet demential, branza frantuzeasca, etc. bagi 5.000 calorii, mai te apuca foamea pe la 15:00 dupa ce te cocosezi de mers....
link agentie de unde am rezervat hotelul:
http://www.gtsturism...act.php?lang=ro
suna si intreaba ca nu apare in site hotelul, poate ai noroc, este la periferie, pe autostrada, faci 15 - 20 min. cu masina pana in centru, ai si 2-3 hypermarket-uri la 5 min. mers pe jos ( tesco, etc. ). nu cunosc conexiunile spre centru oras cu transport in comun.
9 - atentie !!!! cu parcarea masinii prin centru: ca orice roman adevarat am gasit o straduta pitita vederii, pe langa buda - cetatea veche si am lasat-o acolo prima zi - 2 amenzi am bagat ( aprox. 21 eur ) / jumatate, ca am platit repede la posta ( supercivilizat cu bon de ordine, au luat banii cat ai clipii ). bine de parcat la gara centrala, ceva mai ieftin decat in supercentru ( la jumate, adika 0,5 eur / ora ), de verificat cate ore ai voie maxim, sa ai marunt ( monezi ), altfel vin baietii fac poze, amenda fara discutie si daca nu o platesti cica ti-o trage la vama sau trimite in romania - habar nu am, asa am auzit, daca m-am pacalit asta e, nu m-am riscat.
10 - atentie - am lasat seara masina langa piata centrala a orasului, in capat la vaci uta - lipscani-ul lor ( de 10x mai civilizat ) si mi-au spart masina si au furat ce am lasat ca berbecul la vedere. bonus: au fortat geamul spate, finut, l-au tras in jos, nu au spart nimik, a mers dupa aceea fara probleme - civilizat....
11 - de vazut, iti trebuie min. 3 zile full - noi am stat 2 full si o seara si nu ne-a ajuns, cu toate ca am bagat non-stop si avem experinta cu orase mult mai mari -  planificare de acasa min. 2 saptamani pe site-uri externe, forumuri, etc.
12 - de vizitat - cardul budapesta !!!!, aprox. 20 eur / 48 ore sau aprox 27 eur / 72 ore ( include transport nelimitat la metrou si transport suprafata si intrari free la multe muzee + discount-uri la altele, desi nu iti ajunge 48 ore la cele free ) - tot ce trebuie sa stii se afla in ghidul destul de stufos care ti-l dau o data cu cardul ( engl., fra., ger. ). Cea mai buna varianta este pt. 72 ore - recomandat, dupa ce noi am luat 48 ore. de citit bine ce este moca si ce este cu reduceri - expozitiile permanente sunt moca cu cardul, cele temporare sunt cu plata+ceva reduceri.
tot ce trebuie vizitat este in zona centrala ( buda - vechea cetate, palatul regal, muzeul national de arta - f. bune exponate - pierzi ore bune daca iti pui mintea, biserica mathias, alte palate, bastionul pescarului, funicularul, citadela + monumentul comunist, panorama de vis din toata zona buda spre pesta, dunarea intre ele - deosebit de cascat gura )
in pesta: palatul parlamentului - de prins seara schimbare garda, vaci utca, muzeul etnologic langa parlament, biserica sf. stefan ( neaparat de urcat cu lifturile pe cupola - vedere oras superba aprox. 2 eur / pers. ), monumentul eroilor ( ziua si seara ), gradina zoo, muzeul agriculturii ( fost palat - ucigator de misto pe afara ) si parcul aferent, opera de stat - vizitat interiorul, baile termale, gara centrala, piata centrala - pitoreasca rau si desigur....podurile peste dunare ( ziua si noaptea de luat la pas podul cu lanturi impreuna cu prietena/nevasta - romantic rau ), a nu se uita plimbare pe dunare cu vaporasul ( noi cu legenda ne-am dat, 11 eur / pers cu doua bauturi incluse + oprire 1 ora pe insula margareta - excelent ! ) si bonus....noul teatru national ( situat mai in afara orasului, se merge o statie sau doua cu un tren - inclus in card-ul budapesta ) - ucigator ! noptea de vazut neaparat - ne-a dat pe spate + un mic bonus acolo....de mers la picior prin centru, promenada pe malul dunarii ( dinspre pesta ).

in fine, sunt multe, vom revizita cu mare placere...speram noi sa pupam wizzair, cat mai curand ( si atunci la revedere masina si drumuri basite in romania ). cu 50 eur/pers dus-intors, bilete luate din timp...inca vise
despre carciumi, baruri, disco, viatadenoapte - nu am apucat - program incarcat rau, noaptea cazuti lati...las pe altii sa spuna...oricum pentru asa ceva recomand ( doar subsemnatul ) sa se mearga doar baietii - e de belea...erau englezoii si alti vestici cu ochii ca de melc...si singuri cuc...ziua

concluzia noastra:
recomandam cu mare caldura - mai ales ca este aproape si se pot face cumparaturi la preturi misto, fata de noi.

enjoy !

adresa  - una din ele, cu detalii despre cardul budapesta

http://www.budapesti...n/budapest_card

Dana_H

Dana_H

Senior Member

sa se mearga doar baietii - e de belea...erau englezoii si alti vestici cu ochii ca de melc...si singuri cuc...ziua

:lol: Daca le-ati vazut pe Vaci, alea-s "konzumlanyok" - profi. Daca aveti chef sa platiti 800-1000 EUR pe niste prapadite de bauturi, be my guest...tipele au intrat deja in istoria Budapestei si la capitolul "scams" , dar nu-s cum  se face, ca tot mai pica amarati in plasa... :D

Sfaturi utile

Astor

Astor

Senior Member

View PostDana_H, on Apr 17 2006, 21:30, said:

:lol: Daca le-ati vazut pe Vaci, alea-s "konzumlanyok" - profi. Daca aveti chef sa platiti 800-1000 EUR pe niste prapadite de bauturi, be my guest...tipele au intrat deja in istoria Budapestei si la capitolul "scams" , dar nu-s cum  se face, ca tot mai pica amarati in plasa... :D

800-1000 EUR?  :huh:

Deci pentru grupuri de baieti Vaci e sigura distractie?  :notangel:

Dana_H

Dana_H

Senior Member

Nuu, astea-s pentru vestici, esticii stiu si se feresc. :D Candva, exista warn si pe site-ul ambasadei americane, da' tot si-o furau baietii, ca vorba aia, cand vine una si zice "vai ce dragut, ma puteti ajuta si pe mine cu X" si din vorba-n vorba, te invita intr-un bar (consumatie platita de tine, evident  :D ), cum sa rezisti ?! La sfarsit, se rupe filmu' cand vezi nota de plata, patronu barului e mana-n mana cu individa, politia ridica din umeri, etc :drac:

Da, exista si d-alelalte...ca si la noi, pe centura  :D  Pana si tinuta e la fel, how boring... :rolleyes: Plus erotic bars...

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate