![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Ungaria

Posted 13 January 2006 - 18:51

revin. cei la care merg mi-au spus sa iau de la aeroport un "airport minibus", banuiesc ca e vb. de un microbuz, pina pe Kerepesi ut. Exista astfel de microbuze? Se pare ca sunt destul de scumpe (11 usd calatoria). era intr-un topic pe aici: http://www.bpexpress.hu/index_en.php Tip: in fata Pietei Centrale, chestiunea aceea acoperita unde 1 capatana de usturoi e 3 EUR ![]() Later: pe peretii barului fiecare client si-a lasat cate o fotografie sau bani sau ceva reprezentativ pt. el. daca ajungi pe acolo, cauta-ma! Edited by TIC, 13 January 2006 - 19:06. |
Posted 13 January 2006 - 20:49

multam pt. link. daca e cazul am sa intreb la aeroport la helpdesk.
in legatura cu cojile de alune pe jos, e un obicei american. in Midwest am fost in mai multe baruri ce aveau acest obicei. |
Posted 13 January 2006 - 21:14

Imi spune si mie careva cum sta treaba cu HUF , pls ? Adica...au trecut si ei printr-o reforma monetara,cumva?
Am gasit pe acasa ceva forinti,dar is un pic contrariat : am bancnote de 10.000 ,1.000 si 100 si monezi de la 100 pana la 1 forint. (n-am mai fost la unguri de ani buni si banii astia i-am gasit intamplator pe acasa,si n-am mai apucat sa mai ajung pe la banca,asa ca ...intreb pe aici ![]() Edited by Netshadow, 13 January 2006 - 21:30. |
Posted 14 January 2006 - 22:47

N-au trecut
![]() ![]() Ai hartie de 100?? ![]() ![]() TIC, daca trec p-acolo si intreb 'Hol a TIC?', esti sigur(a) ca nu mi se va raspunde cu ceva care incepe cu 'menj az anyad...'? ![]() Interesant, s-a retinut baru...se fac rezervari dupa 18:00? ![]() |
Posted 15 January 2006 - 01:35

N-au trecut ![]() ![]() Ai hartie de 100?? ![]() ![]() TIC, daca trec p-acolo si intreb 'Hol a TIC?', esti sigur(a) ca nu mi se va raspunde cu ceva care incepe cu 'menj az anyad...'? ![]() Interesant, s-a retinut baru...se fac rezervari dupa 18:00? ![]() Iarta-mi nestiinta, dar nem ertem! rezervari... hmm... habar n-am. eu am fost dupa 18 si am gasit o masa! |
Posted 15 January 2006 - 02:03

N-au trecut ![]() ![]() Ai hartie de 100?? ![]() ![]() Mersi ![]() ![]() |
Posted 15 January 2006 - 21:38

![]() ![]() Hol a Tic = Unde e Tic - mi-a trebuit multa vreme pana sa inteleg ca la ei verbul poate sa lipseasca Menj az anyad = ![]() ![]() ![]() ![]() Edited by Dana_H, 15 January 2006 - 21:49. |
Posted 30 January 2006 - 18:56

am ajuns de citeva zile la budapesta. intr-adevar se confirma cele spuse mai sus. orasul e frumos, curat, civilizat, ai ce vedea. trebuie sa recunosc ca este peste bucuresti (nu vreau sa creez vreo disputa pt. ca nu are sens; bucurestii nu au dealuri, nu au cetate, nu au dunarea, nu au atitea cladiri vechi, pt. ca le-a darimat ceausescu etc.). transp. in comun e f. bun, totul e la timp, insa e putin inconfortabil (bate un vint in metrou sau in ikarusurile lor de te ia bitzu). desi cineva spunea mai sus ca nema tigani sau cersetori, aici trebuie sa contrazic, in 3 zile, am vazut in doua rinduri tigani (dar f. cuminti, unul era chiar de pe la noi), dar si de vreo 3 ori cersetori maghiari, nu f. insistenti insa. in rest, lumea e f. pasnica, chiar sunt destul de multi care stiu engleza. preturile sunt la mincare cam ca la noi, la haine si altele putin mai mari (desi acum vad ca sunt solduri). transp. in comun e putin mai scump, o calatorie fiind 185 HUF, un funicular 600 HUF, un abonament pt. o sapt. 3400 HUF, iar un minibus de la aeroport in oras 2300 HUF.
in concluzie, e o calatorie cu folos, ce merita facuta. Edited by mihail75, 30 January 2006 - 18:58. |
Posted 30 January 2006 - 20:42

Mihail, cred ca eu-s singura bucuresteanca de pe aici si ar trebui sa fiu total lipsita de bun-simt ca sa nu le recunosc superioritatea
![]() ![]() ![]() Enjoy your stay ![]() |
Posted 30 January 2006 - 20:55

am ajuns de citeva zile la budapesta. intr-adevar se confirma cele spuse mai sus. orasul e frumos, curat, civilizat, ai ce vedea. trebuie sa recunosc ca este peste bucuresti (nu vreau sa creez vreo disputa pt. ca nu are sens; bucurestii nu au dealuri, nu au cetate, nu au dunarea, nu au atitea cladiri vechi, pt. ca le-a darimat ceausescu etc.). transp. in comun e f. bun, totul e la timp, insa e putin inconfortabil (bate un vint in metrou sau in ikarusurile lor de te ia bitzu). desi cineva spunea mai sus ca nema tigani sau cersetori, aici trebuie sa contrazic, in 3 zile, am vazut in doua rinduri tigani (dar f. cuminti, unul era chiar de pe la noi), dar si de vreo 3 ori cersetori maghiari, nu f. insistenti insa. in rest, lumea e f. pasnica, chiar sunt destul de multi care stiu engleza. preturile sunt la mincare cam ca la noi, la haine si altele putin mai mari (desi acum vad ca sunt solduri). transp. in comun e putin mai scump, o calatorie fiind 185 HUF, un funicular 600 HUF, un abonament pt. o sapt. 3400 HUF, iar un minibus de la aeroport in oras 2300 HUF. in concluzie, e o calatorie cu folos, ce merita facuta. bine ai venit la noi, Mihai ![]() |
|
Posted 30 January 2006 - 21:05

bine ai venit la noi, Mihai ![]() Milan, vad ca esti din Budapesta. Daca nu cer prea mult, poti sa-mi dai niste detalii referitoare la unele locuri de cazare? In martie am o deplasare la Budapesta si m-am gandit la City Hotel Matyas. Se merita, la acest hotel, o camera dubla la 216EUR/ 3 nopti cazare? Tu ce variante ai propune pt. un week end la Budapesta (3-4 stele, ma gandesc la un hotel in centrul orasului, pt. a nu pierde mult timp pe drum pt. vizitarea unor obiective). 10x Edited by TIC, 30 January 2006 - 21:39. |
Posted 30 January 2006 - 21:42

Milan, vad ca esti din Budapesta. Daca nu cer prea mult, poti sa-mi dai niste detalii referitoare la unele locuri de cazare? In martie am o deplasare la Budapesta si m-am gandit la City Hotel Matyas. Se merita o camera dubla la 225 EUR/ 3 nopti cazare? Tu ce variante ai propune pt. un week end la Budapesta (3-4 stele, ma gandesc la un hotel in centrul orasului, pt. a nu pierde mult timp pe drum pt. vizitarea unor obiective). 10x Vad ca acesti romani sunt asa bogati ![]() ![]() --- Cred ca 75 euro / noapte e prea bun! City Hotel Mátyás e in centrul orasului, langa de podul Erzsébet, in fata lui Gellért-hegy(munte) si lui Budai Vár(castel). Locul, panorama sunt superi si mergand pe jos tot va fi foarte aproape! Edited by Milan, 30 January 2006 - 21:43. |
Posted 30 January 2006 - 21:58

Vad ca acesti romani sunt asa bogati ![]() ![]() --- Cred ca 75 euro / noapte e prea bun! City Hotel Mátyás e in centrul orasului, langa de podul Erzsébet, in fata lui Gellért-hegy(munte) si lui Budai Vár(castel). Locul, panorama sunt superi si mergand pe jos tot va fi foarte aproape! Am avut o bursa si am stat la Griff Junior. Nu mi-a placut zona, iar in apropiere era un super(!!!!)market infect si puturos, de altfel singurul in zona! Nu imi mai trebuie! Vreau ceva decent! Nu e vorba de bani. Ca doar muncesc pe bani. ![]() Alte sfaturi pt. cazare mai ai? 10x Edited by TIC, 30 January 2006 - 21:59. |
Posted 01 February 2006 - 18:41

Mihail, cred ca eu-s singura bucuresteanca de pe aici si ar trebui sa fiu total lipsita de bun-simt ca sa nu le recunosc superioritatea ![]() ![]() ![]() Enjoy your stay ![]() Si eu sunt din Bucuresti Dana ! Si sunt de acord ca Budapesta e peste Bucuresti. Doar ca ma enerveaza teribil sa aud vreun foreigner spunand "capitala Romaniei e Budapesta" !!! ![]() |
Posted 01 February 2006 - 19:58

Sorry, nu scria din ce oras esti....
![]() Pe mine deja nu ma mai enerveaza confuzia asta,ma amuza...eo masura ignorantei oamenilor ![]() La cum arata Bucurestiul, ar trebui sa ma enervez dac-as fi maghiar si capitala mea ar fi confundata cu Bucurestiul... ![]() |
|
Posted 01 February 2006 - 20:10

Frumos spus Dana.
Cred ca este si o masura a incompetentei romanesti. Nu stim sa ne prezentam, nu stim sa spunem cine suntem si unde suntem. Oricum, s-a mai rezolvat putin din situatie. S-a aflat mai mult acum ca Bucurestiul este capitala Romaniei, locul unde directorul unei fabrici este omorit de un ciine pe strada, la 30 m de casa lui. |
Posted 02 February 2006 - 12:00

Posted 05 February 2006 - 13:22

dupa doua sapt. de stat in budapesta, concluzia e una singura> mergeti si vizitati, aveti ce.
eu cred ca mai revin in iunie, cind totul o sa fie verde. in afara de geografie, monumente etc. pot spune ca f. mult conteaza si oamenii. nu am avut nici un fel de probleme, oamenii s-au comportat totdeauna firesc, natural, indiferent ca au aflat ca sunt roman sau nu (ce e drept am discutat mai mult cu universitari sau studenti). nu am auzit pe strada voci ridicate, zbierete (cum deja am fost violentat de cum m-am reintors in tara), fete incruntate sau increzute. se cunoaste ca au atins un firesc nivel de normalitate spre care noi inca tinjim. cu bine, mihail |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users