Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum se completeaza o declaratie d...

TVA de recuperat - Germania

beau mult? voi ce credeti?

La Multi Ani de Sfantul Andrei!
 Proces verbal acasa

Ted (2024 _ ...)

Care e cea mai sigura si buna mas...

Poze "corupte" pe un memo...
 Spațiu intre acoperiș &...

Recomandari casti in-ear - sony?

Aveti buricul bagat sau iesit in ...

Eroare EGR
 Lasagna gata facuta de la Penny

Deblocare (parola) BIOS. Recomand...

Cum obtinem despagubiri de la fur...

Memory (2023)
 

Impozit venituri AdSense

- - - - -
 • Please log in to reply
210 replies to this topic

#19
andr3y_69

andr3y_69

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 155
 • Înscris: 11.06.2006

View Postankabc, on 19 aprilie 2014 - 08:56, said:

E total GRESIT ceea ce spui. Tu nu "vinzi" nimic.
OK eu nu vand nimic. Inchiriez spatiu publicitar la mine pe site.

View Postankabc, on 19 aprilie 2014 - 08:56, said:

Pentru a putea vinde trebuie sa emiti facturi, chitante, etc.
Asta ar inseamna ca trebuie sa ma fac cel putin PFA daca vreau sa inchiriez o garsoniera.

View Postankabc, on 19 aprilie 2014 - 14:39, said:

Cei de la Google mi-au confirmat acest lucru in urma unui apel telefonic cu un consultant de-al lor.
Scrie si in Termeni si Conditii ale lor:
"6. Taxe
Intre dvs. si Google, Google este responsabil pentru toate taxele (daca exista) asociate tranzactiilor dintre Google si agentii de publicitate in legatura cu Anunturile afisate pe Proprietati. Sunteti responsabil pentru toate taxele (daca exista) asociate Serviciilor, altele decat cele bazate pe venitul net al companiei Google. Toate platile de la Google catre dvs. in legatura cu Serviciile vor fi tratate ca incluzand taxe (daca este cazul) si nu vor fi ajustate."
Iar pentru UE au spus ca taxele intra sub incidenta dublei impozitari. Google nu poate plati o persoana din alta tara fara ca acei bani pe care-i scoate din firma sa fie impozitati. Nu se risca cu astfel de lucruri. Ei ii impoziteaza la sursa si-ti trimit tie mai putin. Nu cred ca Google s-ar risca sa devina "tatal" evazionistilor din toata lumea...

Ce intelegi tu din:

View Postankabc, on 19 aprilie 2014 - 14:39, said:

Sunteti responsabil pentru toate taxele (daca exista) asociate Serviciilor, altele decat cele bazate pe venitul net al companiei Google.
Eu unu inteleg ca tu iti platesti singur taxele pentru banii pe care ii primesti si google isi plateste singur taxele pentru banii care le ramna lor.

#20
ankabc

ankabc

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 80
 • Înscris: 18.11.2008

View Postandr3y_69, on 19 aprilie 2014 - 19:37, said:

OK eu nu vand nimic. Inchiriez spatiu publicitar la mine pe site.


Asta ar inseamna ca trebuie sa ma fac cel putin PFA daca vreau sa inchiriez o garsoniera.Ce intelegi tu din:

Eu unu inteleg ca tu iti platesti singur taxele pentru banii pe care ii primesti si google isi plateste singur taxele pentru banii care le ramna lor.

Ca sa inchiriezi o garsoniera trebuie sa ai un contract de inchiriere si ala e un venit dobandit pe teritoriul Romaniei, deci n-are legatura cu Adsense.
Iar venitul net inseamna un brut minus cheltuieli si taxe. Iar mai departe scrie ca Toate platile de la Google catre dvs. in legatura cu Serviciile vor fi tratate ca incluzand taxe.
Nu vreau sa continui aceasta contradictie cu nimeni...decat daca vor veni cu "dovezi" clare, legislative, prin care un colaborator Adsense din Romania este obligat sa fie supus la o dubla impozitare a unui venit obtinut de la o firma straina, de pe urma unui site cu server in strainatate si a carui domeniu de activitate n-are treaba cu Romania...In cel mai rau caz, fiind cetatean european ar trebui sa ma anunte cei din Irlanda ca am de platit vreo taxa...numai ca cei din Irlanda deja au impozitat la sursa.

Sarbatori Fericite!

Edited by ankabc, 19 April 2014 - 22:36.


#21
softpediaciscolinux

softpediaciscolinux

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 25
 • Înscris: 17.08.2007
Am depus si eu formularul 201 la ANAF saptamana trecuta.

@andr3y_69 si ceilalti care au depus acelasi formular: la voi a venit decizia de impunere de la ANAF? Sunt curios in cat timp ajunge si ce scrie in ea eventual.

Multumesc!

#22
softpediaciscolinux

softpediaciscolinux

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 25
 • Înscris: 17.08.2007
@andr3y_69 si ceilalti - sunt foarte curios daca a ajuns la cineva decizia de impunere de la ANAF. Eu am depus-o in Mai 2014 si inca nu a venit acasa de la ANAF. A primit cineva ceva? Si daca da, ce procent scrie pe decizie 16%? 50%? Tot citesc pe net ca esti obligat sa platesti cei 16%, altii ca nu, trebuie sa platesti 50% deoarece tre platita si pensia si asigurarea de sanatate etc. Multumesc!

#23
andr3y_69

andr3y_69

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 155
 • Înscris: 11.06.2006
Nu mi-a venit nici mie deocamdata impunere de la ANAF.

#24
softpediaciscolinux

softpediaciscolinux

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 25
 • Înscris: 17.08.2007
Multumesc tare mult pentru raspuns! O sa postez aici daca vine ceva, am crezut ca sunt probleme ceva. Stiu ca am citit pe undeva ca dureaza pana la 60 de zile sa trimita decizia si luna asta spre final se implinesc 60. Multumesc inca odata!

#25
r3ticul

r3ticul

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 336
 • Înscris: 28.02.2006
Eu am depus la mijlocul lui Ianuarie 2014 declaratia si pana in Mai 2014 nu-mi venise decizia de impunere. Vroiam sa rezolv repede asa ca am mers, din nou, la acelasi ghiseu unde am depus declaratia si am cerut decizia de impunere + foi varsamant (parca asa se numesc). Am platit 16+5.5% pe intreaga suma declarata.

Am avut, insa, o problema: la CNAS trebuie sa mergi sa duci chitanta cum ca ai platit 5.5%. Cand am mers acolo, functionarele nu stiau ce ar trebui sa faca. (mentionez ca eu nu am venituri din alte surse, cu exceptia adsense) Acei 5.5% sunt platiti pentru anul 2013 (an in care eu oricum am platit asigurarea de sanatate cu banii parintilor, drept persoana fara venituri) ... cu alte cuvinte, pe 2014 sunt neasigurat. Posted Image) In plus, cele de la CNAS m-au indrumat sa merg la ANAF si sa cer o "Reglementare" in ideea sa imi fie restituiti vreo 400 lei din acei 5.5% deja incasati pentru ca ... si aici n-am mai inteles nimic.

Asadar, sunt curios cum decurge la voi treaba cu 5.5%.

In privinta declararii/nedeclararii: din informatiile obtinute de mine, intre google si webmasteri exista un parteneriat. Din acest parteneriat, webmasterii obtin un venit neimpozitat in Irlanda. Inteleg asta si din:
"As between you and Google, Google is responsible for all taxes (if any) associated with the transactions between Google and advertisers in connection with Ads displayed on the Properties.  You are responsible for all taxes (if any) associated with the Services, other than taxes based on Google’s net income.  All payments to you from Google in relation to the Services will be treated as inclusive of tax (if applicable) and will not be adjusted."

Cu alte cuvinte, google se angajeaza sa plateasca toate taxele/comisioanele pentru tranzactiile google <-> advertiseri , insa tu (publisher) esti responsabil pentru taxele aferente serviciilor oferite de tine catre google.

Ar fi mult mai facil daca am primi un comunicat oficial de la Google Romania cu privire la aceasta situatie si, daca e cazul, de un fel de dovada ca google plateste in Irlanda taxe pentru veniturile publisherilor si, cu aceasta dovada, putem merge la ANAF si sa cerem sa nu fim dublu impozitati. Fara aceasta dovada, ma indoiesc ca un eventual control al fiscului ar putea sa inghita o scuza de genul "google plateste deja impozitele pentru mine, in Irlanda, insa nu am nici o dovada (foaie, declaratie oficiala etc.)".

L.E. Un coleg de forum afirma, mai sus, cum ca a vorbit telefonic cu un reprezentant google Romania. Nu o poate face din nou si sa ceara un comunicat oficial, publicat pe undeva, pentru lamurirea atator publisheri ametiti?:)

Edited by r3ticul, 04 July 2014 - 13:29.


#26
softpediaciscolinux

softpediaciscolinux

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 25
 • Înscris: 17.08.2007
Am fost astazi la ANAF si mi s-a spus ca inca lucreaza la declaratiile 200 si nu au ajuns la formularele 201. Asadar, mai dureaza probabil pana primim acasa deciziile de impunere.

@r3ticul - Sunt curios ce anume ai bifat tu pe formularul 201 la categoria "DATE PRIVIND VENITURILE REALIZATE, PE SURSE SI CATEGORII DE VENIT".

Intreb asta deoarece fiecare categorie de venit se impoziteaza diferit. Eu de exemplu am bifat "alte venituri" - si nu comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuala dupa cum am vazut in numeroase exemple pe net. Spun asta pentru ca nu am semnat nici un fel de contract cu vreo companie anume asadar tot ce am dorit a fost sa declar intreaga suma si sa fiu impozitat. Dupa cum spunea cineva, sunt atatea legi incat nici nu stim daca trebuie sa platim taxe/impozite insa sincer, cei de la ANAF, contabili, juristi...fiecare da cate un raspuns diferit, nimeni nu stie exact si precis ce si cum sta treaba si cand incepi sa intrebi in stanga si in dreapta, toti incep sa zica "lasa-ma sa ma interesez, sa intreb pe altcineva si iti spun".

Va sfatuiesc sa va uitati inca odata pe copia declaratiei 201 (sigur v-a dat o copie). Daca observati ca ati facut o eroare, inca aveti timp sa mergeti si sa depuneti din nou formular 201. Se depune acelasi formular (in dublu exemplar), de data asta cu datele corecte, singura diferenta e ca trebuie sa bifati (faceti un X) chiar sub sigla ANAF textul "Declaratie rectificativa".

Ai intrebat de cei 5.5% - nu stiu ce raspuns sa iti dau pana nu ajunge decizia de impunere. Cum aflu, o sa postez pe forum si te anunt cat anume am platit.

P.S. Poate ca altii au primit deja decizia de impunere (o diferii de la un sediu ANAF la altul - poate depinde de volumul de munca) asa ca ii rog sa posteze aici si sa ne zica si noua - sa stim la ce sa ne asteptam. Multumesc!

#27
r3ticul

r3ticul

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 336
 • Înscris: 28.02.2006
Salut,

Eu am folosit tutorialul asta http://www.milionaru...google-adsense/ ( nu stiu daca o sa se vada link-ul - de citit si comentariile Posted Image ) unde se precizeaza ca trebuie bifata casuta pentru venituri comerciale (cel putin asa o facut respectivul; deci, si eu Posted Image) . Vad ca si pe decizia de impunere a mea este precizata categoria de venituri - comerciale .

Ar fi nostim sa nu se plateasca 5.5% doar prin bifarea altei casute. Cel putin invat pentru la anul, cand ma asteapta un impozit mult mai mare decat cel de anul asta.

L.E. Legat de contract, mie mi-au cerut sa aduc listat acel "termeni si conditii" de la google adsense pentru ca am fost intrebat de functionara daca n-am semnat vre-un contract. Eu i-am raspuns ca n-am semnat efectiv, ci am "dat click cum ca sunt de acord cu un FEL de contract in format electronic". Dupa ce i-am adus foile cu "termeni si conditii", nu stiu ce a mai facut cu ele. Oricum, a parut surprinsa de ce scria pe ele, semn clar ca cei de la ANAF Iasi sunt nefamiliarizati cu aceste castiguri din adsense si declararea lor Posted Image)

Edited by r3ticul, 10 July 2014 - 21:55.


#28
softpediaciscolinux

softpediaciscolinux

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 25
 • Înscris: 17.08.2007
Salut,

Acelasi tutorial l-am citit si eu, insa dupa ce ai sa citesti mai bine toate comentariile o sa observi ca tipul asta la un moment dat spune ca nu a castigat nici un ban din Google Adsense. Veniturile lui au fost incasate din tot felul de contracte de afiliere. Acum, fiecare situatie este diferita insa la afiliere se fac vanzari de bunuri/produse fie ele si virtuale si cu siguranta semnezi un contract prin care ti se explica mai multe chestii (TVA, procent vanzari etc.). Ma rog este o alta discutie, diferita de Adsense insa ceea ce vreau sa subliniez este ca in astfel de cazuri de afiliere exista si un contract, asadar - bifarea casutei "comerciale" este corecta in cazul celui care a scris tutorialul acela :)

Parerea mea e ca titlul e scris prost si trebuia sa fie unul de genul: "Cum declari banii castigati din afiliere folosind formularul 201" - asta era mult mai corect.

Daca ai sa cauti pe net, o sa gasesti mai multe link-uri prin care sunt foarte multi care isi declara veniturile din Google Adsense prin formularul 201 de ani de zile si in nici un caz nu e vorba de venituri comerciale. Pai ca sa il poti numi comercial, nu trebuie ca eu sa detin cunostinte de genul: cat la suta se opreste din fiecare tranzactie/click, cat se plateste pe TVA, unde si de catre cine se declara TVA-ul si alte impozite plus multe alte informatii - si inca odata spun - ar trebuii sa am aceste informatii in baza unui contract pe care sa il si semnez.

Deasemenea, daca citim sectiunea 3.3 de pe formularul 201: "3.3 Veniturile din activități dependente desfăşurate în străinătate  şi plătite de un  angajator nerezident nu sunt impozabile în România, potrivit prevederilor Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, nu se declară şi nu fac obiectul  creditului fiscal extern."

Eu personal inteleg ca legal ar fi ok sa nu declar nimic insa cum spunea cineva, o sa ne trezim peste 5 ani ca datoram statului roman cine stie ce sume + penalizari deoarece au dat ei o lege peste noapte, orice se poate intampla asa ca si eu ca si tine, am fost si am depus formularul 201. Ce sa zic, cred ca avem gene de germani autentici (glumesc!) astia care depunem formularul 201 :P

In legatura cu procentul de 5.5% la CAS, stiu ca sunt multi care o sa imi sara in cap. Fratilor, sunt de acord sa platesc impozitul de 16%, dar sa vad dau si 5.5% pentru CAS? OK, va dau, dar primul lucru pe care o sa il fac dupa ce platesc este sa ma duc sa imi angajez un avocat si sa dau statul in judecata. Am incredere 100% ca o sa castig si va arat si de ce, cineva a facut-o deja: http://www.curieruln...de Inalta Curte

#29
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 40,401
 • Înscris: 30.07.2003

View Postsoftpediaciscolinux, on 11 iulie 2014 - 10:11, said:

ma duc sa imi angajez un avocat si sa dau statul in judecata. Am incredere 100% ca o sa castig
Una-i una si alta-i alta. Legea in materie de fiscalitate nu o poti jongla cum vrei. Nici macar Constitutia nu da voie la acel minim de oameni stransi sa modifice o lege privitoare la fiscalitate.

Constitutia Romaniei said:

ARTICOLUL 74 - Initiativa legislativa
(1) Initiativa legislativa apartine, dupa caz, Guvernului, deputatilor, senatorilor sau unui numar de cel putin 100.000 de cetateni cu drept de vot. Cetatenii care isi manifesta dreptul la initiativa legislativa trebuie sa provina din cel putin un sfert din judetele tarii, iar in fiecare din aceste judete, respectiv in municipiul Bucuresti, trebuie sa fie inregistrate cel putin 5.000 de semnaturi in sprijinul acestei initiative.
(2) Nu pot face obiectul initiativei legislative a cetatenilor problemele fiscale, cele cu caracter international, amnistia si gratierea.
Pana politicienii nu scot din codul fiscal si legea sanatatii procentul in cauza nu ai ce face (ma rog, inca o revolutie).

Edited by neagu_laurentiu, 11 July 2014 - 10:31.


#30
r3ticul

r3ticul

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 336
 • Înscris: 28.02.2006
Mi-am facut 5 minute libere si am facut un calcul pentru prima jumatate a anului 2014 referitor la ce venituri estimate au fost in google si cat anume mi-a fost platit. Concluzia:

In fiecare luna, primesc cu 15-16% mai putin decat ce-mi este estimat, fara exceptie. De asemenea, daca fac un total al veniturilor estimate si un total al platilor efective, am asa:

total venituri estimate 1Ian-30 Iunie = 16,269 Euro
total venituri platite ( 1 ian - 31 Mai) sau in curs de plata (pentru luna iunie adica) = 13,730 Euro

16,269 - 16/100*16,269 = 13,666 Euro care este ~ egal cu 13,730 Euro (cat am fost platit efectiv + plata de urmeaza a fi facuta pentru castigurile din iunie).

E putin dubios sa existe o asemenea corelatie, nu? Stiu ca exista rectificari in privinta click-urilor invalide, stiu ca mai exista ajustari pe te miri ce motive, insa luna de luna, calculat exact, diferenta intre ce e raportat si ce e platit e de 15-16%.

Acusi fac niste calcule si pe 2013 si revin.

L.E.

Pe 2013, noiembrie, decembrie pastreaza acelasi raport, insa restul lunilor au o diferenta mai mica (~10-12%) de 16% intre ce este estimat si ce a fost platit efectiv. Pentru cateva minute am avut speranta ca google plateste, pe bune, acei 16% pentru care ne batem noi :( , insa calculele pe 2013, luna de luna, nu arata asa ceva.

Edited by r3ticul, 11 July 2014 - 12:12.


#31
softpediaciscolinux

softpediaciscolinux

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 25
 • Înscris: 17.08.2007
Salut,

Nu inteleg despre ce venituri estimate vorbesti tu. Eu am declarat intreaga suma pentru 2013 - 1 Ianuarie 2013 - 31 Decembrie 2013. Mentionez ca nu am PFA sau firma, din ce am citit la tine, se pare ca ai PFA sau SRL. Banuiesc ca taxele si impozitele la stat difera in functie de asta si cred ca in cazul tau - comerciale este casuta care trebuia bifata (daca ai PFA sau SRL).

S-ar putea sa vorbesc prostii, nici eu nu stiu exact cum sta treaba.

#32
r3ticul

r3ticul

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 336
 • Înscris: 28.02.2006
Salut,

venituri estimate = veniturile din rapoarte (la mine, fiind interfata in engleza, am asa "Performance reports"/ "Entire account by month" ). Tu, cand declari, declari suma primita de tine prin WU...suma care-i mai mica decat ce-ti afiseaza google in rapoartele acelea (diferenta apare din invalid clicks si ajustari).

Toate veniturile mele sunt pe PF (nu PFA sau SRL).

Edited by r3ticul, 11 July 2014 - 12:27.


#33
softpediaciscolinux

softpediaciscolinux

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 25
 • Înscris: 17.08.2007
Salut,

Nu stiu de ce te complici tu asa. Eu am facut asa (in engleza am si eu interfata) am selectat "Date Range - 1st January 2013 - 31 December 2013" si imi arata suma totala. Ca sa ma asigur ca declar suma exacta pe care eu am primit-o, am facut la fel cu fiecare luna in parte: Ianuarie, Februarie, Martie....Decembrie 2013. Am adunat sumele PRIMITE pe fiecare luna si am verificat sa corespunda cu intreaga suma. In declaratia 201 tu treci suma finala pe care ai primit-o pe toate lunile si faci conversia la cursul oficial BNR din anul respectiv.

Da, si mie imi apar invalid clicks si ajustari numai ca Google cand trimite banii, ti le scade in fiecare luna si iti trimite suma exacta.

#34
r3ticul

r3ticul

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 336
 • Înscris: 28.02.2006
Salut,

Pe mai 2014 am venituri estimate de 4010 euro ( http://tinypic.com/r/2vb4xa8/8 ) si prin WU am primit aproape 3400 euro pentru luna mai ( http://tinypic.com/r/2r4ipmx/8 ). Eu, la anul, declar acei 3400 euro (pentru ca asta am primit de la oficiul Western Union), nu 4010 euro

daca scazi din 4010 euro 16%, rezulta 3380 - de diferenta asta ma legam acum 2 posturi, insa e irelevant.

Edited by r3ticul, 11 July 2014 - 13:03.


#35
softpediaciscolinux

softpediaciscolinux

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 25
 • Înscris: 17.08.2007
Salut,

Pai asta spuneam si eu! Tu declari 3400 Euro - exact cat ai primit, ce treaba are 4010, pentru ca la "ajustare" tu ai ramas cu 3400. Si nu, vei scadea 16% din 3400 Euro - adica exact suma pe care ai primit-o.

P.S. Complet off-topic: vezi ca diferenta intre 4010 si 3400 mi se pare foarte mare, adica si eu am ajustari de la o luna la alta pentru invalid clicks de 10-15 Euro, am avut si 70 de Euro (o singura data intr-o singura luna) insa la tine mi se pare exagerata. Ai grija sa nu iti blocheze contul, mai verifica odata TOS pt. pozitionarea reclamei si eventual, muta reclama intr-o zona mai sigura. Ce vreau sa spun e ca mai bine primesti 3400 pe luna si iti anuleaza 10-20 de Euro decat sa primesti 4000 si sa anuleze 600. Parerea mea.

#36
r3ticul

r3ticul

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 336
 • Înscris: 28.02.2006
Mai devreme spuneam ca e dubios ca exista acea diferenta mare intre veniturile estimate si ce anume primesc prin WU. Daca scazi din 4010 euro 16%, iti da o suma foarte aproapiata de ceea ce am primit efectiv prin WU.

Anyway, ajustari de asemenea anvergura am de cel putin 2 ani. Am precizat mai sus ca si anul trecut am luni in care exista ajustari de 10-12-14%.

Asteptam sa vedem ce decizii de impunere primesc si altii. Intre timp, nimeni nu are idee cum putem contacta un reprezentant google romania?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate