Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare stabilizator tensiune

laptop gaming buget maxim 10000 lei

Roboti EVE - compania 1X

Pierdere apa masina de spalat
 Nuanta culoare

autonivelanta peste autonivelanta

Plata produs

Klaus Iohannis, propus oficial de...
 Fotbal juvenil

Pensie de intreținere minor

Țiuit laptop

Firewall UFW si Iptables - Doua I...
 DVR Hikvision 7208HUHI M1/S/A se ...

Cum sa procedez

Incalzire pardoseala sistem Upono...

Cat costa o cutie de viteze manua...
 

Vreau sa fac un forum fara baza de date Mysql.

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
alex05ok

alex05ok

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 376
  • Înscris: 08.11.2007
Buna ziua!

Se poate face un forum fara baza de date Mysql? Adica postarile sa fie salvate intru-un fisier text.

Este mult mai usor de salvat, backup in PC.

Multumesc!

#2
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,543
  • Înscris: 30.07.2003

 alex05ok, on 03 ianuarie 2014 - 11:13, said:

Se poate face un forum fara baza de date Mysql?
Da.

 alex05ok, on 03 ianuarie 2014 - 11:13, said:

Adica postarile sa fie salvate intru-un fisier text.
Este mult mai usor de salvat, backup in PC.
E multa munca sa gestionezi tu intr-un fisier toata povestea. Poti alege un alt server SQL, e mult mai practic si rapid.

Edited by neagu_laurentiu, 03 January 2014 - 11:25.


#3
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,627
  • Înscris: 10.12.2006
Si la mysql poti face backup in pc.

#4
alex05ok

alex05ok

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 376
  • Înscris: 08.11.2007
Care este cea mai simpla metoda sa fac un forum?

#5
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,543
  • Înscris: 30.07.2003
Sa iei o platforma deja dezvoltata.

#6
whitewizard

whitewizard

    Softpedist pana la moarte!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,070
  • Înscris: 07.05.2006

 neagu_laurentiu, on 03 ianuarie 2014 - 12:02, said:

Sa iei o platforma deja dezvoltata.
https://www.google.r...ee forum phpbb3

#7
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,289
  • Înscris: 10.08.2005

 alex05ok, on 03 ianuarie 2014 - 11:55, said:

Care este cea mai simpla metoda sa fac un forum?

De la zero?
Cumperi o unitate de procesare, o numersti host;
Instalezi LINUX;
Inveti programare si retelistica.
Dezvolti software care sa faca ce vrei tu, il numesti server.

Edited by MarianG, 03 January 2014 - 12:22.


#8
TurboHamster

TurboHamster

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 02.10.2013

 alex05ok, on 03 ianuarie 2014 - 11:13, said:

Adica postarile sa fie salvate intru-un fisier text.

Este mult mai usor de salvat, backup in PC.

Foloseste sqlite.

#9
Andrey77

Andrey77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 688
  • Înscris: 22.12.2009
[ http://s15.postimg.org/bgkawpffv/Capture2.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#10
sh4dy

sh4dy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 26.06.2010

 MarianG, on 03 ianuarie 2014 - 12:22, said:

De la zero?
Cumperi o unitate de procesare, o numersti host;
Instalezi LINUX;
Inveti programare si retelistica.
Dezvolti software care sa faca ce vrei tu, il numesti server.

Nu crezi ca ai speriat omu?
"Instalezi LINUX;" ?
crezi ca-si ia direct un server fara management?
nu poate incepe si pe un host cu 5-10 euro? sau nu poate lucra pe localhost?

"Inveti programare si retelistica."
retelistica de ce? ce treaba are retelistica, cu  un script php de exemplu?

"Dezvolti software care sa faca ce vrei tu, il numesti server."
Pe asta n-am inteles-o, nu seamana cu punctul 1?

Cu tot respectul insa omul nostru atata timp cat intreaba cum face un forum e clar ca-i incepator, iar o solutie pt el ar fi:
1. Instalezi un programel ce poate rula pe pc-ul tau PHP si MySQL! (wamp, xamp si or mai fi ...)
2. Documentatie PHP pt incepatori

Sa postez si ceva la subiect,
Oare de ce sa pui problema "creari unui forum cu baza de date - fisier text" ??
In primul rand pentru asta ar trebui sa stii ca PHP-ul manipuleaza foarte textul!

Edited by sh4dy, 04 January 2014 - 09:52.


#11
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,289
  • Înscris: 10.08.2005
Pentru ca a inceput cu

 alex05ok, on 03 ianuarie 2014 - 11:13, said:

Buna ziua!
Se poate face un forum fara baza de date Mysql? Adica postarile sa fie salvate intru-un fisier text.
Este mult mai usor de salvat, backup in PC.
Multumesc!
Da, se poate.
Dar nu inseamna ca este mai usor de facut backup.

Ia fost recomandata o alteranativa SQL.

acum vine cu alta problema

 alex05ok, on 03 ianuarie 2014 - 11:55, said:

Care este cea mai simpla metoda sa fac un forum?

Quote

"Inveti programare si retelistica."
retelistica de ce? ce treaba are retelistica, cu  un script php de exemplu?
De layer 3.

Quote

"Dezvolti software care sa faca ce vrei tu, il numesti server."
Pe asta n-am inteles-o, nu seamana cu punctul 1?
pai seamana dar nu este identic

Baza de date este tot text, doar ca iti permine INTEROGARE.
Zi-mi tu ca poti iti este convenabil sa sai search pe fiecare linie a unui fiser.txt pentru a gasi o anumita informatie.

#12
yonut_a

yonut_a

    Trala la la la

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,944
  • Înscris: 03.08.2008
Fara un sistem de fisiere foarte bine pus la punct nu ai sa ajungi niciodata la performantele mysql sau macar la usurinta utilizarii lui.

plus sa stii ca e mult mai simplu sa faci un backup la mysql.
mysqldump --opt -u [uname] -p[pass] [dbname] > [backupfile.sql]


#13
inginerule

inginerule

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,353
  • Înscris: 19.09.2013
E mult mai indicat sa folosesti o baza de date. e mai dinamica, se foloseste usor. Cu fisierele mai complicat. nu mai dau explicatii ca sunt prea multe.
Un lucru e sigur: foloseste baza de date (ca d-aia s-a inventat, sa scuteasca chinul folosirii fisierelor).

#14
laurentiu33

laurentiu33

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 308
  • Înscris: 27.11.2012
Buna , am o baza de date sql in care tot bag date , in jur de 1800 randuri deodata , sa nu stau sa sterg ce am deja , le bag peste celelalte , astfel apar intrari de cate 5 ori .

Intrebare : Cum pot sa scap de acele dubluri intr-un mod elegant si usor


Quote

Ca forum recomand phpBB-3.0.12 e usor de instalat si configurat

Edited by laurentiu33, 05 January 2014 - 20:12.


#15
yonut_a

yonut_a

    Trala la la la

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,944
  • Înscris: 03.08.2008
faci o cheie unica si inserezi cu insert ignore. cele pe care le ai deja e mai complicat sa le dedublezi. Ori o faci programatic, scoti tot din baza de date, deduplici si inserezi la loc, sau faci o tabela nou, cu cheie unica si le muti cu insert ignore din tabela veche

#16
laurentiu33

laurentiu33

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 308
  • Înscris: 27.11.2012

 alex05ok, on 03 ianuarie 2014 - 11:55, said:

Care este cea mai simpla metoda sa fac un forum?
recomand phpBB-3.0.12 e usor de instalat si configurat

 yonut_a, on 05 ianuarie 2014 - 20:28, said:

faci o cheie unica si inserezi cu insert ignore. cele pe care le ai deja e mai complicat sa le dedublezi. Ori o faci programatic, scoti tot din baza de date, deduplici si inserezi la loc, sau faci o tabela nou, cu cheie unica si le muti cu insert ignore din tabela veche

scuze dar n-am prea inteles , export totul in csv sau sql , fac cheie unica o coloana , apoi le introduc dinou , dar tot duplicate le ia

dupa select from , .... order by ... ( aici sa fie ceva sa afseze numai 1 din 5  )

Edited by laurentiu33, 05 January 2014 - 20:58.


#17
yonut_a

yonut_a

    Trala la la la

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,944
  • Înscris: 03.08.2008
poti sa faci o chestie de genul

INSERT IGNORE INTO tabela_cu_cheie_unica SELECT * FROM tabela_cu_duplicate


ai grija ca cheia unica nu e recomandabil sa fie pusa pe campuri de tip text

#18
laurentiu33

laurentiu33

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 308
  • Înscris: 27.11.2012

 yonut_a, on 05 ianuarie 2014 - 20:58, said:

poti sa faci o chestie de genul

INSERT IGNORE INTO tabela_cu_cheie_unica SELECT * FROM tabela_cu_duplicate


ai grija ca cheia unica nu e recomandabil sa fie pusa pe campuri de tip text
transform din asta

Quote

INSERT INTO `tabela`(`id`, `address`, `comment`, `client`, `mail-address`, `locatie`) VALUES
([value-1],[value-2],[value-3],[value-4],[value-5],[value-6])
in asta

Quote

INSERT IGNORE INTO `tabela2`(`id`, `address`, `comment`, `client`, `mail-address`, `locatie`) VALUES
([value-1],[value-2],[value-3],[value-4],[value-5],[value-6])

problema rezolvata , ca-n explicatie de mai sus , ms mult yonut_a (am  extras totul in sql , am facut unique index , apoi am bagat totul inapoi cu ingore si e OK , nu mai am dubluri )

Edited by laurentiu33, 05 January 2014 - 21:30.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate