Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE
 

Dropbox

- - - - -
  • Please log in to reply
88 replies to this topic

#1
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Dropbox Tips and Tricks.

Astazi mi s-a intamplat pentru prima data sa creez un fisier sub Linux, sa il pun intr-unul din folderele de sincronizare pentru Dropbox si sa constat ca fisierul respectiv nu ajunge in urma sincronizarii si pe computerul cu Windows. Am repornit computerul cu Windows, am accesat Dropbox din interfata Web si am mutat fisierul respectiv intr-un alt folder, am cautat cu Google solutii la aceasta problema dar, nu gaseam nicio solutie... In cele din urma m-am gandit sa redenumesc fisierul chiar in interfata web a lui Dropbox. Abia in momentul in care voiam sa redenumesc fisierul am constatat ca exista caracterul ":" in numele de fisier (acest caracter este permis sub Linux, insa nu este permis si in Windows pentru fisiere si directoare/ foldere). Cum am inlocuit caracterul ":" prin "_" (underscore), cum s-a efectuat sincronizarea. Deoarece m-am gandit ca si voi ati putea intampina o problema similara, m-am gandit sa va comunic si voua ce am patit si care este solutia. Din pacate, Dropbox nu genereaza niciun mesaj de eroare (avertisment) la sincronizarea cu computere Windows atunci cand nu poate sincroniza un astfel de fisier, asa ca trebuie sa fim noi atenti...

Cu aceasta ocazie, iata ca am creat un topic general de tips an' tricks pentru Dropbox!
L-am deschis in aria Windows deoarece Windows este cel mai popular sistem de operare si exista totodata subaria "Tips & Tricks", insa as dori ca acest topic sa fie valabil si pentru Linux, Android etc. In aria "Soft Related / OS" nu am gasit o sectiune mai adecvata pentru aceasta (ar fi fost bine sa existe).

Iata si alte cateva "tips & tricks":

- Spre diferenta de alte servicii echivalente care ofera destul de putin spatiu gratuit, Dropbox va poate oferi gratuit si pe termen nelimitat pana la 19.88 GB spatiu de stocare in Cloud (salvare in nor) la primul upload de fotografii realizate, la integrarea cu Facebook si Twitter, follow si postare pe Twitter, explicand de ce va place Dropbox si, mai ales, invitarea altor prieteni (aici ar fi mai mult de discutat...).

- Puteti utiliza Dropbox mai departe chiar daca dezinstalati aplicatia de pe PC, smartphone etc. Interfata Web va permite sa uploadati, downloadati, copiati, mutati, stergeti, sharati foldere si fisiere cu alti utilizatori cunoscuti sau oferi link-uri publice catre fisiere urcate de voi pe www.dropbox.com.

- Pentru a efectua o sincronizare bilaterala cu un dispozitiv care ruleaza Android, atunci aveti nevoie sa instalati in paralel pe smartphone sau tableta aplicatia Dropsync.

- Daca stergeti din greseala un director sau fisiere din Dropbox este suficient sa faceti vizibile in interfata Web elementele sterse si sa le recuperati printr-un singur click. In acelasi mod se procedeaza pentru stergerea definitiva a unui fisier.

- Daca modificati un fisier (chiar de mai multe ori), Dropbox va pastra toate versiunile fisierului si o veti putea recupera pe care dintre ele o doriti cu click dreapta pe numele fisierului in interfata Web. Astfel veti putea recupera chiar fisiere distruse in urma unei defectiuni a dispozitivului de stocare, a stricarii sistemului de fisiere s.a.m.d. Dropbox pastreaza pentru suficient timp elementele sterse si un numar suficient de versiuni pentru fisierele modificate.

- Dropbox va poate fi util, de asemenea, in asociere cu anumite aplicatii: clienti de e-mail, programe de mesagerie instantanee etc. pentru salvarea mesajelor, a istoricului mesajelor s.a.m.d. si a le face astfel accesibile pe mai multe computere/ tablete etc.

- Dropbox va poate descarca automat pe PC fotografiile si filmele realizate cu smartphone-ul asa ca scapati de grija transferarii manuale a fotografiilor si filmelor. Daca, dupa descarcarea lor, veti muta/ sterge fotografiile si filmele din folderul Dropbox de pe PC, acestea nu se vor sterge si pe smartphone; de asemenea, daca le stergeti de pe smartphone sau vi se strica cardul de memorie pe care le tineati, ele nu vor fi eliminate si de pe PC.

Alte informatii utile, sfaturi si trucuri puteti gasi si la Dropbox Wiki (versiune neoficiala) precum si pe alte site-uri.
Intre timp, sa invatam unii de la altii si la acest topic! Orice idee care sa poata folosi si altora va fi binevenita.

#2
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,906
  • Înscris: 01.01.2010
Eu am 2,5 Gb, dar am impresia ca cei 2 Gb i-am primit ca bonus si vor expira in 2 ani. Oricum, aplicatia si tot ce implica aceasta, imi plac de minune, deoarece folosind Android, multe aplicatii pot folosi Dropbox, cum ar fi Moonreader, pentru sincronizare.

#3
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Asa cum am scris in mesajul introductiv, se pot obtine gratuit pana la 19.88 GB + inca 2GB, de fapt, care nu expira niciodata. Cine isi cumpara un smartphone Samsung mai beneficiaza in anumite conditii si de un spatiu bonus care expira dupa 2 ani. Eu am mai primit de la Samsung inca 48GB valabili timp de 2 ani, asa ca in acest moment beneficiez de 69.88 GB in total.
Cel mai mult spatiu gratuit se poate obtine invitand un anumit numar de prieteni. Se acorda cate 500GB pentru fiecare prieten care isi face cont la Dropbox si instaleaza Dropbox (trebuie ca acest lucru sa se realizeze de pe computere diferite). Desigur ca se poate si trisa... Pot fi utilizate adrese de e-mail fictive la inscrierea pe Dropbox (deoarece nu este necesara o confirmare a adresei de e-mail). Mai este nevoie de un computer si de Linux care sa ruleze intr-o masina virtuala. Se salveaza un snaphot inainte de instalarea lui DropBox si apoi se reutilizeaza snapshot-ul...

#4
namespace

namespace

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,213
  • Înscris: 14.12.2013
Dacă tot discutăm de stocare în cloud, propun să vizitați și http://mega.co.nz - 50GB moca.

Într-adevăr, e doar stocare brută, deci nu se pot urca acolo direct poze de pe smartphone și nu e chiar așa de prietenos ca Dropbox, dar, totuși, pentru back-up e foarte util.

[ http://img822.imageshack.us/img822/6966/wroj.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by namespace, 30 December 2013 - 21:38.


#5
Nenea Zap

Nenea Zap

    Zuperman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,032
  • Înscris: 10.04.2006
Asa si pe Box era intr-un timp 50GB free.
Insa dintre toate solutiile, Dropbox castiga detasat.

#6
connectorxp

connectorxp

    Avid mountaineer.

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,898
  • Înscris: 14.11.2004
500MB poate, 25GB de la HTC am, care sunt valabili tot doi ani + alt spatiu pe Google Drive si Microsoft SkyDrive.

#7
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,906
  • Înscris: 01.01.2010
Conectorxp, 25 Gb aveam, care acum sunt 26,25. Numai 500 au valabilitate mare, restul sunt de la HTC, valabili pentru doi ani.
Multam de info namespace. M-am inscris si eu. Sa vezi ce viteza au la conturile cu bani..mama-mama.

#8
mandrku

mandrku

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,989
  • Înscris: 31.12.2007

View Post_-_, on 30 decembrie 2013 - 21:24, said:

Cel mai mult spatiu gratuit se poate obtine invitand un anumit numar de prieteni. Se acorda cate 500GB pentru fiecare prieten care isi face cont la Dropbox si instaleaza Dropbox

Sunt 500MB nu de GB

Basic
Your current plan
Starting at 2 GB
Up to 16 GB (500 MB per referral)


Edited by mandrku, 30 December 2013 - 22:32.


#9
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postmandrku, on 30 decembrie 2013 - 22:30, said:

Sunt 500MB nu de GB

Basic
Your current plan
Starting at 2 GB
Up to 16 GB (500 MB per referral)


Corect. Nu am fost eu atent cand am scris.
21.88 GB in total este tot ceea ce se poate obtine cu DropBox gratuit si pe termen nelimitat.

Pentru stocare bruta mai este si Bitcasa care ofera 20GB free stocare bruta, dar si sincronizare pe maxim 3 computere. Problema este ca sincronizarea nu functioneaza corect intotdeauna. De exemplu, eu am modificat un fisier text pe un computer si nu se sincroniza cu versiunea veche a fisierului de pe alt computer. Mi s-a mai intamplat ca un director cu tot cu continut sa dispara complet si definitiv desi personal nu l-am sters de acolo. Am renuntat la el...

Exista multe servicii de acest gen si le-am incercat cam pe toate. Eu mai utilizez BitTorrent Sync doar pentru sincronizare intre computere sau pentru a face schimb de fisiere cu prietenii. De aceasta data fiecare computer este server. Cine isi permite sa tina un computer in permanenta deschis, cu BTSync ruleaza propriul server de Cloud fara limita de spatiu (limita de spatiu o reprezinta spatiul liber de pe partitia unde afla folderele pentru sincronizare).

Dintre toate serviciile Dropbox ofera serviciile cele mai avansate, iar sincronizarea se realizeaza intr-un mod inteligent care utilizeaza algoritmi avansati (nu este necesara intotdeauna descarcarea/ incarcarea unui fisier intreg ci numai a portiunii modificate din fisier). Dropbox functioneaza in toate OS-urile principale, asigura copii de siguranta pentru date (realizand backup-uri frecvente), garanteaza protectia datelor personale (cel putin pana acum nu exista niciun raport privind lipsa de securitate). Interfata Web a lui Dropbox este cea mai elaborata. Am scris in mesajul introductiv la ce mai poate folosi Dropbox. Nu doar marimea spatiului oferit gratis este cea care conteaza...

Edited by _-_, 31 December 2013 - 10:16.


#10
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Am uitat sa mentionez ca Bitcasa permite accesarea spatiului din cloud ca pe o partitie suplimentara sau disc extern. Se poate configura din setarile aplicatiei (clientului) cat sa utilizeze ca si cache pe discul local.
Ramane insa problema bug-urilor grave pe care le are acest serviciu...
SkyDrive si Google Drive consuma multe resurse, dar dupa Dropbox probabil ca ofera tot servicii de calitate. Eu nu prea le utilizez.
Interesant este ca am citit undeva despre un "truc" care poate fi utilizat pentru o mai mare siguranta a datelor: folderele de sincronizare pentru Google Drive si SkyDrive se pot plasa chiar in folderul de sincronizare pentru Dropbox, beneficiind astfel de o sincronizare multipla (evident, mai putin 'economicoasa') :D

#11
andreida

andreida

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 873
  • Înscris: 29.01.2012

View PostYOUR_GOD, on 30 decembrie 2013 - 21:10, said:

Eu am 2,5 Gb, dar am impresia ca cei 2 Gb i-am primit ca bonus si vor expira in 2 ani. Oricum, aplicatia si tot ce implica aceasta, imi plac de minune, deoarece folosind Android, multe aplicatii pot folosi Dropbox, cum ar fi Moonreader, pentru sincronizare.

Cum sa ai 2.5 GB? Bonus pt Sense  (HTC) a expirat deja? Cautati un telefon Samsung si va logati si de pe el :) Eu am momentan 77.1 GB, tot free.

#12
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
bitcasa ofera 10 gb free, si cel putin la mine, a mers ok
problema mea majora cu bitcasa este faptul ca sesiunile de login pe computere expira si trebuie reintrodusa parola periodic
nu exista posibilitatea de dezactivare (sau nu am gasit-o eu..)
din acest motiv, pentru mine acest serviciu devine inutil, nu ma pot deplasa la toate computerele unde trebuie sa trmit ceva periodic sa introduc parola si nici nu pot lasa parola pe mana a mai multi oameni...

dropbox nu are aceasta problema, totusi sunt doar 2 gb free
de unde 77 gb FREE ?

Edited by aeon, 31 December 2013 - 11:38.


#13
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Mie Bitcasa mi-a oferit 20GB free cand am creat contul (mai demult).

Am scris mai sus cum se pot obtine la Dropbox pe langa cei 2 GB initiali inca 19.88 GB (maxim), adica in total 21.88 GB gratis si pe o perioada nelimitata.
Daca te descurci in limba engleza, atunci gasesti instructiuni si cu Google. Sunt chiar si persoane care iti obtin ei spatiul respectiv contra unei sume simbolice (de exemplu $5).
Puteti utiliza si un forum (cum ar fi acesta) pentru a va invita reciproc pe alte conturi daca nu va descurcati cu Linux, o masina virtuala si link-ul pentru referral...

Iata si un video tutorial:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/SEBcXHIkqaQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Abia acum am observat ca videoclipul de mai sus este mai vechi (de pe vremea cand se acordau numai 250 MB pentru fiecare referral). De asemenea, in acel tutorial, din cate mi-am dat seama se reinstaleaza linux inainte de a utiliza un nou referral. Nu este nevoie de aceasta: se poate salva un snapshot imediat dupa instalare.

#14
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,906
  • Înscris: 01.01.2010

View Postandreida, on 31 decembrie 2013 - 11:34, said:

Cum sa ai 2.5 GB? Bonus pt Sense  (HTC) a expirat deja? Cautati un telefon Samsung si va logati si de pe el Posted Image Eu am momentan 77.1 GB, tot free.
Nu, am gresit. Este editat mai sus. Tu ai 77 Gb free?! Omg... Merge cu orice Samsung?
[ http://s27.postimg.org/r1ayqsjeb/Untitled.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by YOUR_GOD, 31 December 2013 - 12:49.


#15
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Cateva capturi si de la mine...

Attached Files



#16
andreida

andreida

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 873
  • Înscris: 29.01.2012

View PostYOUR_GOD, on 31 decembrie 2013 - 12:45, said:

Nu, am gresit. Este editat mai sus. Tu ai 77 Gb free?! Omg... Merge cu orice Samsung?


Eu am incercat cu un SII+, dar cred ca orice mai nou merge :D doar ca trebuie sa fi primul care se logheaza pe el :D

Fac si ceva upload, cam 30-40 de poze/saptamana si primesc ocazional 500 mb pt asta. Am primit 2.5 GB si pt upload.

#17
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,906
  • Înscris: 01.01.2010
Deocamdata, imi ajunge Dropbox. Am telefonul sotiei, un Samsung, luat din magazin, deci as fi primul care se logheaza cu el. Cine stie, poate o sa incerc. :)

#18
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postandreida, on 31 decembrie 2013 - 13:22, said:

Fac si ceva upload, cam 30-40 de poze/saptamana si primesc ocazional 500 mb pt asta. Am primit 2.5 GB si pt upload.

DropBox ofera pana la 3GB (cum se poate observa si intr-una din capturile de ecran puse de mine in mesajul anterior) pentru upload de poze.

In capturile de ecran de mai sus am surprins toate tipurile de bonus care sunt oferite de Dropbox.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate