Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Roboti EVE - compania 1X

Pierdere apa masina de spalat

Nuanta culoare

autonivelanta peste autonivelanta
 Plata produs

Klaus Iohannis, propus oficial de...

Fotbal juvenil

Contributie pentru crestere si ed...
 Țiuit laptop

Firewall UFW si Iptables - Doua I...

DVR Hikvision 7208HUHI M1/S/A se ...

Cum sa procedez
 Incalzire pardoseala sistem Upono...

Cat costa o cutie de viteze manua...

Recomandare media player subs Net...

Hyundai i20 din 2018, tremurat la...
 

Toshiba Encore WT8-A-102

- - - - -
  • Please log in to reply
801 replies to this topic

#55
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Felicitari!
Poate ii faci si un scurt review la topicul Tablete Windows 8.x de 8'' sau la un topic nou dedicat acestui model.

#56
cl65ene

cl65ene

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 15.08.2010
Am achizitionat si eu aceasta tableta acum 2 zile. Pana acum sunt foarte incantat de ea, doar ca am o problema. Am cumparat un cablu OTG adaptor micro USB (tata) la USB (mama) (http://www.altex.ro/...sb-b-hama-78426), insa nu pot conecta nimic la tableta (stick USB, modem 3G de la Vodafone). Trebuie alt cablu, sau are tableta ceva? Rog pe cei care au reusit sa conecteze diferite device-uri la USB sa imi spuna si mie cum au facut-o. MULTUMESC ANTICIPAT!

#57
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Ar trebui sa iti "vada" in mod automat cel putin memoriile flash (stick, card reader etc.) conectate prin cablul OTG.
Eu aveam un cablu OTG Samsung scump prin care puteam citi/ scrie un card de memorie sau stick, puteam conecta un mouse si tastatura USB prin intermediul unui hub USB conectat la cablul OTG, in schimb, nu puteam accesa un HDD extern cu alimentare din USB sau modem USB. Credeam ca tableta nu ofera curent suficient.
Ulterior am cumparat alt cablu OTG ieftin, no name si, culmea!, acum modemul functioneaza, HDD-ul extern mi-l vede.
Daca tu nu poti conecta nimic prin acel cablu, atunci aproape sigur este cablul defect. Mergi la magazin sa il testeze si sa ti-l inlocuiasca daca este defect! Daca l-ai cumparat online, atunci testeaza-l la un smartphone sau la alta tableta.

#58
cl65ene

cl65ene

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 15.08.2010
Multumesc de raspuns. Eu am un cablu OTG HAMA cumparat de la ALTEX. La tableta nu pot conecta nimic cu el. Am incercat si pe telefon (SAMSUNG GALAXY S4), si am observat ca atunci cand conectez cablul (FARA NIMIC CONECTAT LA EL) imi apare in bara de notificare a telefonului mesajul: "Dispozitiv de mare putere conectat. Imposibil de accesat acest dispozitiv"  Apoi, daca conectez un stick USB la cablu nu se intampla nimic! Nu stiu ce sa fac! Maine am sa cumpar alt cablu sa vad ce se intampla!

#59
cl65ene

cl65ene

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 15.08.2010
Astazi mi-am cumparat un al cablu OTG. Exact acelasi tip de cablu (HAMA), dar cu acesta totul este OK! Concluzia: primul cablu a fost defect din fabricatie! Mi-am cumparat si un card de memorie de 64 Gb. Este SAMSUNG, clasa 10 si l-am luat de pe okazii.ro cu 100 lei cu transport cu tot. Cardul l-am formatat NTFS si este vazut de tableta ca un local disk. Am citit mai sus ca microfoanele nu sunt sensibile, le-am testat pe skype si pe yahoo messenger si functioneaza perfect, in configuratie default, fara boost !! Am incercat si o conexiune HDMI la televizor (Samsung UE37D600) si totul a fost OK! Cablul HDMI il am cam scurt (1,5m), dar am sa imi cumpar altul mai lung. Ieri am butonat toata ziua tableta (setari, browsing pe net, teste de vizionare filme HD pe televizor, ceva youtube, cu wi-fi activat in permanenta, si aseara bateria mai avea 21%. In concluzie pot spune ca sunt foarte incantat de tableta. Am avut iPad 3, apoi o Samsung Galaxy Tab de 10", dar acelea erau niste jucarii pe langa aceasta. Acum judecand logic nu poti compara iPad sau Galaxy Tab care au un sistem de operare conceput pentru telefoane cu aceasta tableta care are Windows 8.1!

#60
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Nu au vrut sa iti inlocuiasca cablul defect?

Din ce spui deduc ca microfonul meu s-ar putea sa fie cu probleme. As dori sa cunosc si opinia altora in aceasta privinta, daca se poate.
Practic microfonul meu nu este defect. Are doar o sensibilitate scazuta. La voi ceilalti care ati cumparat aceasta tableta cum se comporta microfonul?

In rest ma bucur ca esti incantat de tableta. In afara problemei cu microfonul nici eu nu am de ce sa ma plang. Probabil ca este cea mai buna tableta de 8 inch cu Windows.

#61
cl65ene

cl65ene

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 15.08.2010
Am o noua problema! Tableta are cip GPS, lucru vizibil si in Device Manager, unde se vede ca exista asa ceva. Am instalat pe tableta Microsoft Autoroute 2013, programul ruleaza fara probleme numai ca nu detecteaza cipul GPS al tabletei. Din pacate nu am gasit nici o setare in program prin care sa pot cauta cipul GPS. S-a mai lovit cineva de o asemenea problema? A reusit cineva sa foloseasca un program pentru GPS si implicit sa foloseasca tableta asemenea unui sistem GPS? Daca da ce program ati folosit? ATENTIE, ma intereseaza programe care sa functioneze fara conexiune la internet. Astept parerile voastre! Multumesc!

#62
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Functioneaza fara conexiune la Internet sau acces la reteaua unui operator de telefonie mobila pentru ca nu este A-GPS (Assisted GPS).

Probema este ca aplicatiile mai vechi cauta GPS-ul pe un port de comunicatii COM:

"Microsoft AutoRoute 2013 cannot use GNSS receivers built-in to Windows 8 tablets. The application is still coded to expect to find GPS data coming in via virtual COM ports."
http://answers.micro...83-c19fbd03c6be

In cazul acesta fie astepti sa apara aplicatii compatibile care nu se poate sa isi intarzie prea mult aparitia, fie utilizezi o aplicatie gen Centrafuse Localizercare are urmatoarele caracteristici:
- Works directly with the GPS/GNSS sensor driver, bypassing the Windows Location platform entirely on Windows 8 standard (non WinRT) and Windows 7 operating systems.
- Provides NMEA 0183 standard output directly from the chipset.
- Provides the NMEA data to applications via a user-selectable virtual com port. It shows up in device manager and applications see it as a normal serial com port.

#63
lache1

lache1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,429
  • Înscris: 09.05.2006
Exista o versiune igo pc. Din pacate nu am tableta ca sa o testez. Pe windows 8.1 porneste.
Cum stati cu blocarile?

Edited by lache1, 08 March 2014 - 20:32.


#64
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postlache1, on 08 martie 2014 - 20:31, said:

Cum stati cu blocarile?

Dar tu ce tableta ai de ti se blocheaza? Ori ti-ai luat tableta Serioux cu Windows 8?

Ca de alte tablete, laptopuri sau PC-uri cu Windows 8.x si un hardware compatibil Windows 8.x + drivere la zi nu am auzit sa se blocheze.

Nu am mai auzit de computere Windows blocate inca de pe vremea lui Windows 7.
Fenomenul asta se intalneste doar pe tablete cu Android.

#65
lache1

lache1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,429
  • Înscris: 09.05.2006
http://www.7tutorial...blet-windows-81

"While I was charging the Toshiba Encore, I noticed a bug that quickly became annoying: I was leaving the tablet to charge overnight, while I was sleeping, without turning it off. Therefore, the tablet went into sleep mode while it was charging. Every morning, when I unplugged it and started using it, the touch screen was unresponsive. I had to force a shut down and restart the tablet in order for the touchscreen to work. The only solution for this problem was to shut it down completely before leaving it to charge overnight. Also, I have made several tests and I noticed that, if you leave the tablet to charge until the battery is 100% full and you unplug it soon after that moment, the screen continues to work well. This unresponsiveness issue appears only when leaving it plugged in a long time after it is fully charged.
Another small issue is the fact that there are moments when the Toshiba Encore hangs/freezes while using it, especially if you multitask between many apps. It's like it doesn't have enough resources to deal with all the apps and it makes you wait a while until loading yet another app or switching to another window. If you work with 2 to 4 apps at a time, its performance and responsiveness will remain normal tough."

Am mai vazut pe youtube un unboxing in care se plangea unu ca antivirusul livrat cu tableta i-a blocat-o si a trebuit sa reseteze tot si sa-l dezinstaleze, daca mai cauti mai gasesti, deci... ori sunteti norocosi, ori ceva miroase de sub covor. Cum e?

BTW un ram defect mi-a blocat Windows 8.1 pe pc, asa ca nu e chiar cum zici.
Am avut E-boda E1, am scapat de ea la 6 luni dupa achizitie, astfel ca mi-am recuperat o parte buna din bani si acum astept noua generatie de Nexus pe 7" sau 8".
Nu ma grabesc, ca nu e bine.

#66
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Am uitat si eu tableta la reincarcat aproape 24 de ore cat timp era in connected standby. Cum se face ca la mine nu s-a blocat?
Fenomenul descris nu are legatura cu lasarea la reincarcat. Uneori, daca tu insisti sa o scoti din sleep intr-un anumit moment nepotrivit, atunci nu te va lasa, dar asta nu inseamna ca trebuie sa repornesti fortat tableta.
Eu mi-am instalat Dropbox pe tableta si m-am logat cu acelasi cont pe care il utilizez pe PC. In felul acesta pot vedea oridecateori tableta intra si iese din connected standby. Daca urmaresc momentul exact cand se deconecteaza de la Dropbox (ceea ce inseamna ca intra in connected standby) iar eu incerc sa o scot din standby, atunci nu ma lasa. A insista si a apasa pe buton intr-o disperare este o prostie. Daca in aceasta situatie se blocheaza, atunci este vina utilizatorului. Tot ceea ce trebuie facut este sa astepti pana cand consideri ca tableta a intrat in stare de standby si abia dupa aceea apesi pe buton ca sa o trezesti.

Legat de blocarea tabletei dupa deschiderea multor aplicatii nici asta nu mi s-a intamplat. Oare de ce? Cine observa ca tableta incepe sa rectioneze mai lent, inseamna ca este o aplicatie care consuma multe resurse la un moment dat. Asa am patit eu cu Mozilla Firefox care atunci cand incarca anumite pagini devine neresponziv. Daca nu il las sa isi revina singur, atunci nu fac altceva decat sa intarzii si mai mult revenirea la normal (desigur ca pot sa inchid Firefox-ul din Task Manager, insa n-am avut niciodata nevoie). Si aici care este vina sistemului de operare?

Antivirusul care era instalat pe tableta a fost prima aplicatie pe care am dat-o jos. Am lasat doar antivirusul default de la Microsoft (Windows Defender). Asa ca eu n-am probleme din cauza asta.

RAM-ul defect care iti bloca tie computerul ce legatura are cu sistemul de operare? Poti sa bootezi de pe un stick cu Android x86 sau cu Linux in mod LiveCD si la fel se va bloca. Asta nu are nicio legatura cu Windows.

Unii utilizatori au probleme deoarece au inchis fortat tableta/ computerul dupa ce au pornit un joc vechi sau aplicatie veche necompatibila ori dupa ce s-a luat curentul s.a.m.d. In aceasta situatie Windows 8 se autorepara, insa uneori are nevoie si de ajutor. Pentru asta exista comanda "sfc /scannow" si aplicatii de genul apps.diagcab, AppsDiagnostic.diagcab etc.

Pe utilizatorii suficient de informati problemele ii evita. Nu li se blocheaza computerele din senin, iar daca aceasta se intampla, atunci stiu ca nu este din cauza sistemului de operare ci a unei componente hardware incompatibile, a unui driver incompatibil (Ce vina are sistemul de operare daca un producator nu a scris un driver compatibil?) s.a.m.d.

Eu nu sustin ca Windows 8 este sistemul de operare perfect, insa a pune in aceeasi oala un sistem de operare bine facut cum este Windows cu Android care este unul dintre cele mai proaste, avide de resurse si instabile sisteme de operare scrise vreodata este absurd.

#67
EXIT

EXIT

    Immortal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,094
  • Înscris: 17.01.2006
Uneori se intampla sa apara un deget fantoma pe ecran si tableta devine aproape inutilizabila. Posted Image Isi revine dupa restart.
N-as mai lua o tableta cu Atom si doar 2GB RAM. Este foarte enervant ca in IE modern comanda backward afiseaza un screenshot JPG al paginii anterioare si pana o reincarca nu pot interactiona cu ea.

Edited by EXIT, 09 March 2014 - 23:04.


#68
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Mi se pare ciudat ce spui. Noi ceilalti avem aceeasi configuratie si nu ne confruntam cu astfel de probleme. Poate ca ai instalat tu o aplicatie care iti consuma multe resurse. Sau, cine stie?, poate ca tocmai isi instala OS-ul niste update-uri... Totusi in afara de usor lag, foarte rar, cand am mai mult aplicatii deschise sau prea multe tab-uri in browser, nu am avut alte probleme.

#69
mugu

mugu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 124
  • Înscris: 05.04.2005
Salut.Am si eu o problema cu tableta proprie.Am descoperit ca nu mai merge orientarea ecranului.Daca verific senzorul cu in soft dedicat pare ca merge dar in skype,de exemplu,orientarea ecranului nu merge.Credeti ca poate fi software?Ca daca e hardware procedura e mancatoare de timp si nu stiu cand as putea-o realiza.Multumesc.

#70
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Eu Skype am utilizat numai in mod portret. De fapt, asa ar si trebui datorita orientarii camerei. Chiar nu imi amintesc sa fi incercat sa rotesc imaginea. O sa verific dupa ce ajung acasa.

#71
mugu

mugu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 124
  • Înscris: 05.04.2005
Colegu',ma bucur ca esti trup si suflet in domeniu,stiam de topicurile tale si de aceea am postat aici.Chestia e ca orientarea a functionat normal,apoi mai greoi in sensul ca reactiona cu intarziere la modificarea orientarii tabletei,iar acum nu mai merge de loc.Inclin sa cred ca senzorul are ceva.Straniu e ca testat cu un soft dedicat pare ca merge,dar in realitate nu.Astept cu interes o solutie posibila.

#72
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Cand esti in interfata Metro sau in interfata Desktop (fara aplicatii deschise) cum iti functioneaza? Dar in alte aplicatii?

Poate ca ai instalat o aplicatie care isi pastreaza anumite procese active si care produce acest 'comportament'. Incearca sa inchizi toate aplicatiile/ procesele 'suspecte' si verifica din nou!

Oricum, iti recomand sa instalezi Sensor Monitor by Jalex sau Tablet Tester by Benny Wong, apoi sa verifici functionalitatea senzorilor ca sa te lamuresti daca nu cumva este o problema hardware, caz in care ar trebui sa trimiti tableta in garantie sau sa o returnezi la magazin...

Poate te ajuta si ce scrie aici: http://tshb.lithium....ate/td-p/523789

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate