Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Motivare hotarare

Server local disponibil pe re5...

Vizualizare site-uri in cache

Toate site-urile PROTV down
 Obtinere gratuitati Legea 189/2000

La mulți ani @BlueKing-69!

suspectez un switch ca are probleme

Poate cineva sa imi indice de ce ...
 Votați-l pe Cap de Porc

Igienizare teren Bucuresti

Pompa submersibila-Pornire/Oprire

Streamer Logitech squeezebox duet
 Spatiile sanitare din Romania

Se poate seta mai jos de 1940 aici?

Canon EOS R1

Dimensionare corecta a tevilor/tr...
 

Toshiba Encore WT8-A-102

- - - - -
  • Please log in to reply
801 replies to this topic

#37
Claudyo79

Claudyo79

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 14.01.2014

View Post_-_, on 19 ianuarie 2014 - 12:06, said:


Ce intelegi prin faptul ca nu iti recunoaste calculatorul tableta? Windows 8 se auto-protejeaza.
Sau te referi la a da share in retea la intreaga partitie de system a lui Windows? Asta nici nu ar trebui sa fie permis.
Fa un folder, apoi da click dreapta, Properties, Sharing... Pui in folderul respectiv ce doresti prin retea si apoi muti unde vrei pe tableta. In niciun caz nu seta permisiuni pentru accesarea din exterior a intregii partitii...

Merci pentru informatie. Am fost plecat si acum am intrat pe net si am citit ce ai scris. Oricum primisem acelasi pont de la altcineva si am reusit.
E bine cand primesti informatii utile si nu aiureli de la orice utilizator si iti multumesc pt asta.

#38
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Ma bucur ca ai rezolvat.

Pentru putin.

#39
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Stiam ca o sa regret daca achizitionez acest model, insa nu ma asteptam sa se intample atat de repede.
A aparut dc-shop.ro modelul Asus VivoTab Note 8 cu SSD de 64 GB si stylus activ Wacom. Camera este de numai 5Mpixeli, dar asta mai putin conteaza: http://www.dc-shop.r...fice-student-l/

#40
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Asus VivoTab Note 8 mai are un minus de care uitasem: lipsa portului microHDMI.
Insa nici cel de pe Toshiba Encore nu se poate spune ca "straluceste" deoarece nu poti utiliza un display extern (monitor, TV sau proiector) decat prin extinderea display-ului. Desktop-ul afisat pe display-ul 2 este in mod peisaj, ceea ce este bine, in schimb, pe tableta (display-ul 1) trece automat in mod portret. Pentru a putea utiliza desktop-ul secundar este necesara fie conectarea unui mouse, fie utilizarea unui touchpad virtual.
Din acest punct de vedere nu imi mai pare rau, insa tare mi-as fi dorit ca tableta mea sa aiba un stylus activ.

#41
Claudyo79

Claudyo79

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 14.01.2014
Tehnologia e in continua imbunatatire si noi, cu achizitiile pe care le facem ramanem in urma.
Nu ne ramane decat sa ne upgradam atunci cand apare ceva ce ne atrage, dar la economia noastra si puterea de cumparare, trebuie sa mai renuntam la cateva variante.

#42
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Ma confrunt deseori cu imposibilitatea de a accesa anumite butoane ale aplicatiilor pentru Desktop in cazul tabletei din titlu.
Aplicatia TouchMousePointer in Full Screen nu cunosc din ce motive nu accepta long tap in loc de click dreapta. Pe tableta Asus VivoTab Smart nu am aceasta problema.
Ma intreb din ce cauza nu functioneaza la fel si daca s-ar putea gasi o solutie la aceatsa problema.

#43
Vladutz

Vladutz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 20.04.2002
Salut,

Intentionez sa achizitionez si eu aceasta tableta.
Am citit numai de bine de ea si cred ca facilitatile oferite sunt pe placul meu.
Singura problema pe care o vad este memoria integrata de 32GB (care de fapt ramane la 11GB reali). Inteleg ca are si slot de memorie insa am 2 nelamuriri:
1. datele de pe cardul SD sunt criptate? Adica daca cineva ia acel card din tableta are acces la date ?
2. se pot instala aplicatie pe card? stiu ca la telefon WP8 nu se poate acest lucru datorita limitarilor Microsoft

De fapt ma intereseaza care sunt limitarile utilizarii cardului de memorie ca drive separat. (exceptand pe cele de viteza bineinteles)

Merci

#44
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Este singura tableta de 8 inch cu port microHDMI. Calitatea tabletei respecta standardele Toshiba. Dar, daca nu te intereseaza acest aspect, atunci poti considera si ASUS VivoTab Note 8 (M80TA) care include tehnologia de Wacom cu stylus digitizor activ. Se pare ca exista unele probleme de sensibilitate (mai ales pe o banda de 1 inch de la margini), dar stylusul s-ar putea dovedi a fi un instrument foarte util. Acest model este cu 64GB in ofertele din Romania.

La mine cardul de memorie functioneaza ca un disk normal. Se conecteaza automat si devine accesibil imediat ce este reinitializat sistemul de operare. Nu este necesar sa fie deconectat inainte de shut down sau la intrarea in standby.
Datele nu sunt criptate, insa presupun ca se pot cripta daca doresti acest lucru. Pe mine nu m-a preocupat aceasta problema.
Nu orice aplicatii se pot instala pe card. Nici Dropbox nu permite mutarea folderului de sincronizare pe card.
Eu mi-am mutat pe card folderele Music, Pictures, Videos etc.

#45
e2k

e2k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,325
  • Înscris: 15.10.2004
Mi-am luat si eu azi una. Posted Image Nu am avut prea mult timp sa o testez ca am niste treaba. Am intrat putin cu ea pe net si Internet Explorer-ul din Metro merge foarte bine. Ma rog stiam asta deja ca l-am testat pe ultrabook-ul meu cu touch. Posted Image Mi-a placut foarte mult ca imi merge stickul 3g de la RDS, am reusit sa ma conectez fara probleme cu el si merge foarte repede, la fel cum merge cand il conectez si pe laptop. Dupa ce mai ma joc cu ea am sa scriu aici un mic review. Posted Image

#46
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Sa o stapanesti sanatos!

Legat de HDD-ul fara alimentare externa si stick-ul 3G: mie nu imi mergeau din cauza cablului OTG.
Datorita faptului ca pe acelasi adaptor am citit stick-uri, am conectat tastatura, mouse etc. am presupus ca nu cablul ar fi cu probleme, ci ca tableta nu ofera curent suficient.
Am cumparat un alt cablu (o chinezarie de 15 RON) si functioneaza cu el fara probleme :D

Cat ai dat pe ea?

Edited by _-_, 28 February 2014 - 17:34.


#47
e2k

e2k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,325
  • Înscris: 15.10.2004
Am dat 1279,90 de lei. Eu de mult cautam o tableta cu Windows dar nu am gasit una care sa imi placa. Nici asta nu mi-a placut in mod particular dar nu am mai rezistat sa astept asa ca am luat si eu una dintre cele mai ieftine posibile. Ma enerveaza ca nu am gasit cu 3g, era doar un model de la Asus dar cu procesor dual core. Bine macar insa ca pot folosi un modem normal 3g cu ea.

PS: Multumesc de urare. Posted Image

Edited by e2k, 28 February 2014 - 20:27.


#48
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Eu as fi optat probabil pentru Asus-ul cu stylus dar, in fine...
Oricum modelul de la Toshiba este superior ca si calitate tuturor celorlalte tablete de 8 inch cu Windows de la ceilalti producatori.

Stii de ce nu ma streseaza pe mine ca nu are modem incorporat? Pentru ca daca ar fi avut, atunci as fi fost tentat sa tin SIM-ul de date in tableta. Pe cand daca il tin in modem, atunci il poti utiliza si alte dispozitive. Cel mai bun ar fi un router/ access point WiFi 3G/4G portabil cu modem incorporat si acumulator puternic care sa permita conectarea simultana a mai multor dispozitive prin WiFi. Eu deocamdata utilizez un smartphone mai vechi cu Android ca HotSpot. Am si un mini router 3G Asus, dar nu se alimenteaza din acumulatorul extern pe care l-am cumparat, asa ca rareori il utilizez. In viitor voi achizitiona un astfel de minirouter si atunci chiar nu ar mai fi avut rost sa aiba si tableta un modem incorporat.

Nu uita sa cresti DPI scalingul la display! Si nu uita sa urci un pic boosterul la microfon (dar in niciun caz pana la capat)!
De asemenea, ar fi util sa instalezi pentru desktop TouchMousePointer pe care sa il rulezi la nevoie in partea din dreapta a ecranului (nu in full screen ca nu mai functioneaza long tap/ click dreapta).

#49
Vladutz

Vladutz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 20.04.2002
Merci de sfaturi.

Cred ca totusi 32GB este prea putin, daca mai instalezi si office full mai ramai cu 8GB spatiu de manevra.
Restrictiile de utilizare card precum si lipsa de securitate mă împing spre o varianta de 64GB.

Totusi portul mHDMI mi se pare esential, in special pe aria de productivitate. (evident productivitatea are rolul principal, altfel mergeam pe Android care este la zeci de ani distanta in fata).

Deci iată dilema: 8" , 64GB, mHDMI.

Exista varianta Encore pe 64GB dar nu inteleg de ce nu o aduc in Ro.

Iar trebuie sa iau de pe Amazon.co.uk.
merci

Edited by Vladutz, 01 March 2014 - 10:59.


#50
e2k

e2k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,325
  • Înscris: 15.10.2004
Azi am incercat WiDi intre tableta si SmartTv-ul meu LG, a fost oribil de incet, inutilizabil. Apareau pe ecran tot felul de chestii semn ca largimea de banga nu era suficienta, si cand am conectat mouse-ul la tableta mergea in reluarea pe televizor. N-am incotro si trebuie sa cumpar un cablu micro HDMI.

#51
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
La mine nici macar nu s-a conectat. Am tot LG. Nici nu mi-am mai batut capul. Utilizez conexiunea prin HDMI atat la TV cat si la proiector. Folosesc un mouse BlueTooth cand conectez tableta prin HDMI.

#52
e2k

e2k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,325
  • Înscris: 15.10.2004
Si merge bine prin HDMI nu? Vreau sa imi cumpar si eu un cablul micro HDMI si as vrea sa stiu daca ar merita.

Mi-ar fi placut insa daca ar fi mers bine prin WiDi sa nu mai stau cu cablu. Chiar daca nu intentionezi sa folosesti WiDi, ca idee generala conexiunea trebuie facuta de pe tableta din Windows si nu de pe televizor. Prima data am incercat si eu din televizor avea o optiune la WiDi sa detecteze dispozitivele si nu gasea nimic. Am cautat apoi pe net si trebuie sa te duci in Windows la Devices -> Project si apare acolo televizorul ii dai sa se conecteze si pe televizor apare un cod pe care il bagi pe tableta si gata. Posted Image Cel putin asa am facut eu si a mers.

Edited by e2k, 02 March 2014 - 12:12.


#53
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Am incercat si asa. Pur si simplu nu a mers. Nu imi mai bat capul cu asta...
Da, se vede bine prin HDMI. Dar exista si niste minusuri. Am scris aici: http://forum.softped.../#entry14330371

#54
Vladutz

Vladutz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 20.04.2002
Am optat pana la urma pt Asus Vivotab.
Motivul principal a fost spatiul intern 64GB si bine am facut intrucat dupa ce am instalat tot ce aveam nevoie si am sincronozat skydrive-ul, am mai ramas cu 25GB liberi.

Am renuntat la HDMI in speranta ca ma voi descurca cu Miracast sau cu placa video pe USB.

Pen-ul a fost o surpriza deosebit de placuta, ma inteleg cu el foarte bine. E ca si cum ai avea mouse la purtator. Calitatea constructiei e asemantoare Encore-ului.

Merci tuturor de sfaturi.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate