Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Eroare F16 msh Whirlpool 6 sense

Toyota - inconveniente minore poa...

Cadere frunze la lamai

Releu protectie tensiune
 Sfat achizitie masina noua

Numere inmatriculare inundatie

Adaptor mandrina la paleta

Achiziție și inlocuire ...
 Recomandare service BMW Bucuresti

Recomandare SSD

Cheie BMW X4 G02 duplicat

Colantare auto, locatii, preturi,...
 Boxe fata golf 5

Resizable BAR

Gratar/tigaie pentru friptura - p...

Se pot utiliza imaginile generate...
 

Analizator Logic - clona - Cum se face

- - - - -
  • Please log in to reply
59 replies to this topic

#1
tehnics

tehnics

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 30,881
  • Înscris: 01.11.2005
Salut,
Pentru ca de multe ori am avut nevoie de un analizator logic pentru semnalele digitale...am incercat sa vad ce gasesc pe piata...si unul ar fi cel de la Saleae care contine un microcontroler CY7C68013A ...doar ca pretul este destul de piperat...asa ca m-am uitat pe net si se pare ca exista o clona de la LCSOFT care contine acest microcontroler si costa doar 11$ ( atat am dat eu pe el )....dar de la clona pana la analizatorul logic...cale multa nene si chinezii nu dau mari informatii despre asta...asa ca m-am apucat de sapat pe internet si pana la urma i-am dat de capat.
Pentru ca si altii au pierdut ore pentru a ii da de capat, am spus ca ar fi bine sa fac toate informatiile pachet ( arhiva )  si sa fac si un fisier cu instructiuni in lb. romana...asa pentru cei care vor mura in gura :D

Deci toate informatiile necesare le gasiti in arhivele atasate ( a trebuit sa le impart in 4 pentru ca era prea mare )
Nu am pus acest subiect in topicul " Ce ai mai mesterit"  pentru ca cu timpul se va pierde printre mesaje...dar Wzzz considera ca acolo ii este locul, il poate muta. Consider ca instructiunile sunt destul de detaliate ( text + poze ) si chiar nu ar fi nevoie de lamuriri...dar cine are nevoie, ma poate intreba...dar sa fie decent.

Attached Files



#2
AMAN_SER

AMAN_SER

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,566
  • Înscris: 10.11.2008
L-ai testat ??

#3
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Clona ar trebui sa fie pe 8 sau 16 canale? Poate pe 8 ar merge (cumva, chinuita), dar pe 16 nu cred...

Si cand cumperi un analizor de la S iti vin destule accesorii la pachet incat sa iti mearga cum trebuie analiza, inclusiv la 100Mhz...Altfel, te poti rezuma la BusPirate(sau pe acolo)

Edited by dexterash, 17 December 2013 - 06:20.


#4
tehnics

tehnics

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 30,881
  • Înscris: 01.11.2005

Quote

L-ai testat ??
nu inca pentru ca nu am mai avut timp ieri...dar astazi sper sa reusesc sa il testez. Nu cred ca voi avea probleme.

Quote

Clona ar trebui sa fie pe 8 sau 16 canale?
clona este pe 8 canale.

Quote

Si cand cumperi un analizor de la S iti vin destule accesorii la pachet incat sa iti mearga cum trebuie analiza, inclusiv la 100Mhz...Altfel, te poti rezuma la BusPirate(sau pe acolo)
Gresit...clona functioneaza la aceiasi frecventa ca si originalul...adica 24Mhz ( ca doar foloseste acelasi microcontroler ) ..uite ce zic cei de pe site-ul Saleae

Overview
Logic is a logic analyzer used to record, view, and measure digital signals. In addition, Logic currently has 17 different protocol analyzers including serial, I2C, SPI, CAN and many more.
Logic can sample each of its 8 channels at up to 24MHz and can record up to 10 billion samples.
Si toate astea la pretul de 149$ ...adica scuza-ma, dar unde sunt 10$ si unde sunt 150$...adica de restul 140$ dau banii pe carcasa, o cutie si 9 testere ?
Uite ce zice si David Jones in legatura cu asta.

In concluzie pentru mine, clona isi face treaba la banii astia si nu imi bat capul.

Subiectul e dedicat "How to ...." nu pentru facut contestatii sau dat cu pareri care e mai bun...uneori pretul nu justifica produsul...

Edited by tehnics, 17 December 2013 - 09:02.


#5
AMAN_SER

AMAN_SER

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,566
  • Înscris: 10.11.2008
Orice microcontroler mai bun poate fi folosit ca logic analyzer, trebuie sa ai memorie pe el destula si sa fie rapid ca sa te duci cat mai sus in frecventa, toata treaba este sa iti faci o interfata pe calculator care sa iti interpreteze datele.

Un analizator mai rapid as putea face cu o memorie statica cu un timp de acces de 12ns un counter si un microcontroler care sa extraga informatia din memorie si sa o transmita la PC.

Edited by AMAN_SER, 17 December 2013 - 09:20.


#6
tehnics

tehnics

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 30,881
  • Înscris: 01.11.2005

Quote

Orice microcontroler mai bun poate fi folosit ca logic analyzer
nu te contrazic...eu doar am facut comparatie intre unul OEM si o clona care foloseste acelasi microcontroler.
Sunt constient ca exista pe piata analizaore logice mai bune, fara discutie...dar eu daca niciodata nu cred ca voi folosi un microcontroler cu o frecventa mai mare de 16Mhz...la ce imi trebuie analizator de 100Mhz ? Adica nu vad rostul in cazul meu.

Edited by tehnics, 17 December 2013 - 09:53.


#7
AMAN_SER

AMAN_SER

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,566
  • Înscris: 10.11.2008

View Posttehnics, on 17 decembrie 2013 - 09:51, said:

nu te contrazic...eu doar am facut comparatie intre unul OEM si o clona care foloseste acelasi microcontroler.
Sunt constient ca exista pe piata analizaore logice mai bune, fara discutie...dar eu daca niciodata nu cred ca voi folosi un microcontroler cu o frecventa mai mare de 16Mhz...la ce imi trebuie analizator de 100Mhz ? Adica nu vad rostul in cazul meu.

Zici acum asa dar intr-o zi o sa iti pice cu tronc pe un uC de 80MHz pe 32 de biti si atunci o  sa stai pe ganduri. Posted Image  Eu am deja unul, bine ca il tin mai mult pentru aplicatii rapide si complexe dar nu strica sa ai ceva mai performant.

Edited by AMAN_SER, 17 December 2013 - 10:01.


#8
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004

View Posttehnics, on 17 decembrie 2013 - 09:00, said:

Gresit...clona functioneaza la aceiasi frecventa ca si originalul...adica 24Mhz ( ca doar foloseste acelasi microcontroler ) ..uite ce zic cei de pe site-ul Saleae
Overview
Logic is a logic analyzer used to record, view, and measure digital signals. In addition, Logic currently has 17 different protocol analyzers including serial, I2C, SPI, CAN and many more.
Logic can sample each of its 8 channels at up to 24MHz and can record up to 10 billion samples.
Si toate astea la pretul de 149$ ...adica scuza-ma, dar unde sunt 10$ si unde sunt 150$...adica de restul 140$ dau banii pe carcasa, o cutie si 9 testere ?
Uite ce zice si David Jones in legatura cu asta.
Eu ma refeream la varianta de 16 canale(cea pe care o utilizez) si care poate mai mult de 24MHZ (are un FPGA pe el care il ajuta).
Restul de 140$ ii dai pe dezvoltare + software.

De ce nu ai folosit direct o solutie Open si a trebuit sa copiezi/piratezi produse?

#9
tehnics

tehnics

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 30,881
  • Înscris: 01.11.2005

Quote

De ce nu ai folosit direct o solutie Open si a trebuit sa copiezi/piratezi produse?
Intreaba-i pe chinezi nu pe mine de ce au facut o clona....eu am folosit doar ce au dezvoltat ei. Nimic din ce am prezentat nu este piratat de mine....nici software nici hardware....eu in schimb am ales varianta mai ieftina.
Si, @dexterash, daca tu imi spui mie ca acum tu nu ai chestii piratate de terte parti prin casa ta...atunci nu vorbi.

Quote

Eu ma refeream la varianta de 16 canale(cea pe care o utilizez) si care poate mai mult de 24MHZ (are un FPGA pe el care il ajuta).
eu ma refeream la varianta pe 8biti tocmai de aceea am specificat tipul de microcontroler...

nu stiu daca discutiile astea isi au rostul...fiecare este liber sa aleaga ce doreste el si sa cheltuie cati bani doreste pe orice fel de produse...

#10
AMAN_SER

AMAN_SER

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,566
  • Înscris: 10.11.2008
M-am uitat si la alte modele tot chinezesti si la acelasi pret (150-180$) gasesti si cu 32 de canale si la frecventa dubla sau de 4 ori mai mare. Nu inteleg cum au scos ei pretul ala pentru o carcasa metalica si un soft in vreme ce altii au scos alte produse net superioare.

#11
tehnics

tehnics

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 30,881
  • Înscris: 01.11.2005
e treaba fiecaruia ce alege...unii cer mai mult, altii mai putin...depinde fiecare cat are de dat si ce isi doreste de la un produs.

#12
AMAN_SER

AMAN_SER

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,566
  • Înscris: 10.11.2008

View Posttehnics, on 17 decembrie 2013 - 15:01, said:

e treaba fiecaruia ce alege...

Nu ma refeream la asta ci la diferenta dintre produsul original si clona, clona este la fel de buna iar produsul original lasa de dorit comparativ cu alte produse din aceeasi gama.

Edited by AMAN_SER, 17 December 2013 - 15:36.


#13
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Toata "puterea" sta in software, care este destul de destept (inclusiv decodoarele de protocoale din el).

#14
AMAN_SER

AMAN_SER

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,566
  • Înscris: 10.11.2008
In ce priveste decodarile ai perfecta dreptate insa ce a afirmat colegul nostru privind diferenta dintre original si clona este valid mai ales in contextul in care originalul nu este nici pe departe la nivelul altor produse din aceeasi gama de pret ,cel putin eu asta am vazut atat din review cat si din date tehnice.

Adica,  daca ar fi sa aleg dintre original si clona as alege clona sau un original dar alt produs.

Edited by AMAN_SER, 17 December 2013 - 15:39.


#15
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Produsul, in sine, nu este decat o cheie hardware pentru software + mica interfata de captura.
Clona, de fapt, "rezolva" cheia hardware.

#16
AMAN_SER

AMAN_SER

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,566
  • Înscris: 10.11.2008
Nu cred ca e chiar atat de mica, sunt multe considerente, protectia pe intrari , izolarea la crostalk (interferente mai pe romaneste), trebuie sa fie capabila la comunicare in ambele sensuri si sa iti permita sa pui un trigger pe un pin sau sa iti permita sa grupezi pini in hardware. E o cheie sofisticata in nici un caz ceva banal.

#17
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Nu retin exact ce are pe intrari cel care il am eu, dar... face doar captura (deci nu are nevoie de output), trigger poti pune din software pe ce pin vrei tu(rise/fall/edge etc). Ce intelegi prin grupare pini?

#18
AMAN_SER

AMAN_SER

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,566
  • Înscris: 10.11.2008

View Postdexterash, on 17 decembrie 2013 - 15:52, said:

Ce intelegi prin grupare pini?

Am vazut ca la unul se putea realiza un grup de pini care sa imite pini unui LCD din categoria 1602, desi poti face aproape tot in software nu cred ca se compara (dpdv al vitezei si incarcarii unui soft) cu functiile implementate in hardware adica e mult mai bine sa ai implementat in hardware un I2C,  SPI ,  USART, USB sau CAN

Edited by AMAN_SER, 17 December 2013 - 16:02.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate