Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Dimensiune rost profil trecere

Se cauta femeie cu sau fara famil...

rusa vs ruseasca
 Serena Williams se retrage din te...

Este informatie publica/accesibil...

French Drain+ Turnat Alei casa

Instalatie electrica apartament
 Vremurile imperiilor

amenda ISU

Magazine macbook pro

Fața nevazuta a vestului civ...
 The Sandman (2022- )

Curatare jante aluminiu bicicleta

Plafoniera led cu backlight

Am pierdut contractul de munca, a...
 

Cum conectam si accesam o camera IP

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#1
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,081
  • Înscris: 26.11.2001
Pentru ca sunt mai multe threaduri care intreaba acest lucru, am decis sa fac un tutorial despre conectarea unei camere IP intr-o retea si accesarea sa de pe internet.

Avem nevoie de o camera IP.
Indiferent daca suporta doar conexiune ethernet pe cablu sau are si WIFI, primul pas este sa configurati camera.

By default, orice camera este configurata din fabrica sa raspunda pe un anumit IP.
Aceasta informatie fie se gaseste pe un sticker, fie in manualul de utilizare, pe care va sfatuiesc sa il studiati de la bun inceput, ba chiar inainte de a cumpara camera (mai ales pt a afla ce servicii de DDNS suporta)

1. Conectati cu cablul de retea intre computerul vostru si camera IP.
2. Configurati manual, pe computer, un IP din acelasi range ca IP-ul camerei.

In cazul meu, IP-ul camerei este 192.168.0.178 => voi seta manual IP-ul computerului 192.168.0.200
Nu uitati sa deconectati computerul de la alta retea, daca e conectat (ex pe WIFI).

Subnet Mask 255.255.255.0 (daca nu e specificat altfel in manual)

Attached File  Screen Shot 2013-12-16 at 7.29.03 PM.png   27.19K   766 downloads

Accesati in browser IP-ul camerei.
Unele camere suporta doar Internet Explorer, pentru ca necesita ActiveX.
Cele care suporta Java, pot fi accesate de pe orice browser/OS.

ex:
http://192.168.0.178

Iata ce interfata vad eu, accesand o camera IP PNI IP541W, care permite accesarea de pe orice OS/browser, dar si de pe telefonul mobil.

Attached File  Screen Shot 2013-12-16 at 10.01.01 PM.png   49.51K   770 downloads

Intrand in configurarea camerei IP, e recomandat sa ii alocam un IP fix (din LAN), ceea ce ne va fi de folos mai tarziu, daca dorim sa o accesam de pe internet.
Pentru asta, va trebui sa ii alocam un IP in afara ariei DHCP alocate de router (vezi setarile routerului).
De obicei, routerul aloca dhcp intre 100-255, deci noi putem aloca un IP intre 2-99.
In cazul meu, am ales IP fix pentru camera: 192.168.1.99

Attached File  Screen Shot 2013-12-16 at 8.06.08 PM.png   22.9K   723 downloads

Attached File  Screen Shot 2013-12-16 at 8.07.41 PM.png   57.77K   673 downloads

Pasul urmator este sa modificati parolele userilor existenti si sa creati unii noi, daca e cazul.

DACA exista o otiune uPNP, cand este activata, acesta va configura automat routerul astfel incat camera sa fie accesata din exterior, pe portul setat de voi, la configurarea retelei.
Va recomand sa DEZACTIVATI UPNP.

===

Pentru a accesa din exterior o camera IP trebuie fie sa va stiti IP-ul, ceea ce relativ usor daca e FIX, fie sa folositi un serviciu de Dynamic DNS, astfel incat accesand un URL, sa puteti accesa camera IP.

Un serviciu popular de DNS este noip.com, dar depinde ce servicii de DDNS suporta camera. In unele cazuri chiar producatorul ofera gratuit acest serviciu.

Attached File  2.png   47.92K   668 downloads

Creati un cont la ei. Datele respective le veti putea apoi introduce direct in setarile camerei IP, daca aceasta e conectata direct la internet (fara router).

Daca camera se afla intr-o retea, atunci aceste date vor fi introduse in setarile de DNS ale routerului.

Daca aveti RDS provider de internet, atunci acest serviciu este gratuit si il confiurati in Digicare, de forma subdomeniu xxxx.go.ro


Attached File  1.png   187.58K   717 downloads

Asadar, folosind in browser softpedia.noip.me , ati putea accesa de pe internet camera voastra.

##############

Daca folositi un router, iar camera e conectata in retea, e nevoie de un Port Forwarding pe router.

Pentru asta vedeti setarile de administrare ale routerului.

In principiu, o cerere facuta catre router, pe un port definit de voi, va fi redirectionata catre un IP FIX din retea, pe un anumit port.

Vedeti imaginea de mai jos (setarile routerului). Observati ca este important ca IP-ul camerei sa fie fix!

Attached File  Screen Shot 2013-12-16 at 8.25.15 PM.png   20.53K   821 downloads

====

Stiu ca tutorialul e lapidar, dar se adreseaza celor care au putine cunostiinte despre retele.
Intrebarile sunt binevenite!

#2
c14h3r

c14h3r

    Membru nesanatos..

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,822
  • Înscris: 12.12.2007
Iar daca dai si instructiuni despre cum sa dai camera in exterior aka port forward generic, completezi tutorialul... Bun tutorial.. Desigur, conditia de baza este sa citesti manualul camerei macar pe net, inainte de a o cumpara..

Edited by c14h3r, 16 December 2013 - 20:21.


#3
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,081
  • Înscris: 26.11.2001
Am scris si despre Port FWD, de aceea am pus accent pe IP fix, dar threadul era work in progress ;)

#4
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,652
  • Înscris: 21.01.2013
Pentru aceasta camera avem Firmware nou in limba Romana si am uplodat si softul si manualul, sa gaseasca posesorii toate informatiile in acelasi loc.


Puteti downloda firmware update in limba Romana aici versiunea 15.1.4.20:

Puteti downloda softul pt. camera cu IP PNI IP541W

Manual de utilizare Camera cu IP PNI IP541W

#5
c14h3r

c14h3r

    Membru nesanatos..

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,822
  • Înscris: 12.12.2007
courage, cand tu modificai eu dadeam "indicatii" despre port forwardPosted Image... Bun post. Ar trebui sa fie sticky...

Edited by c14h3r, 16 December 2013 - 21:41.


#6
corondo

corondo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 622
  • Înscris: 23.09.2014
Am un proiect cu o camera gen go pro hero, care va filma zi lumina constructia unei cladiri, timp de 3-4 luni. Camera va fi montata afara, intr-un foisor, la inaltime.Pot conecta camera la un pc, astfel incat sa vad in direct ce filmeaza si cum filmeaza? Pot descarca materialul filmat in pc, fara sa mai urc pana la ea?
Ce ma sfatuiti?

#7
sorin74iv

sorin74iv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 607
  • Înscris: 09.07.2009
Am nevoie de un manual pt camera 720P wifi ip cam  Hd Cam?!Multumesc

#8
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,314
  • Înscris: 11.11.2005
Spune si ce model este.
Asa sunt spe mii de camere wifi 720p

#9
sorin74iv

sorin74iv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 607
  • Înscris: 09.07.2009
E chinezeasca,Camera HD,ip wifi HD 72p wireless!!

Attached File  uploadfromtaptalk1450202214413.jpeg   36.63K   98 downloads

#10
sorin74iv

sorin74iv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 607
  • Înscris: 09.07.2009
Nu reusesc sa configurez e_mailul din softul camerei!Ma puteti ajuta?MultumescAttached File  uploadfromtaptalk1451839544147.jpg   54.9K   140 downloads

Ii dau "test"si nimic...

#11
sorin74iv

sorin74iv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 607
  • Înscris: 09.07.2009
Nu-mi mai functioneaza wifi la camera,nu-l mai vad nici in softul de pe leptop nici pe telefon!!

#12
Ditian

Ditian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,091
  • Înscris: 04.07.2007
Am intalat pe un tel mai vechi ip webcam si nu stiu ce setare sa i dau sa nu mai intre in stand by telefonul pt ca atunci nu mai pot accesa camera de pe alt dispozitiv. Am observat asta daca nu accesez camera o peroada de timp. Daca verific mereu nu se inchide. Merci.

#13
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 21,104
  • Înscris: 22.05.2003
Problema e probabil la sesiunile deschise pe camera, nu pe telefon.
Poti crea mai multi useri pe camera.

#14
sorin74iv

sorin74iv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 607
  • Înscris: 09.07.2009
Am rezolvat!Ieri le-am instalat si astazi nu mai vad!Am inteles ca trebuie bagat la router un potf?Nu am activat dns-ul dinamic de la rds,ma ajuta cu ceva?multumesc

#15
mihailcaz

mihailcaz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 24.09.2013
Buna ziua

Am o intrebare , este posibil de monitorizat simultan PNI IP541W si IP951W,si daca da cum si cu ce ?

Multumesc
mihailcaz

#16
florinm72

florinm72

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 12.03.2007
Eu zic că este posibil cu CMS (central monitoring system) de pe un PC. Sau altă aplicaţie similară.

De pe un Android, nu ştiu o aplicaţie care să afişeze simultan două imagini (camere), dar pe rând sunt câteva. MEye, de exemplu.

Edited by florinm72, 25 March 2016 - 23:29.


#17
iulika

iulika

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 233
  • Înscris: 15.01.2007
Salutare tuturor!

Am o nelamurire: eu vreau sa supravghez o livada ( ma gandeam la camera ip) si as dori, daca se poate, o ideie despre cum as putea face acest lucru.
Multumesc!

#18
filipxxx

filipxxx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,813
  • Înscris: 25.04.2006
Ai internet wireless in toata livada, ca de cablu UTP stiu sigur ca nu ai :)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate