Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

Interstellar (2014)

- - - - -
  • Please log in to reply
192 replies to this topic

#37
Blue_Ivy

Blue_Ivy

    8-]

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,598
  • Înscris: 27.12.2012
E un film, e o idee despre ce ar putea fi. Comentariile legate de veridicitate sunt inutile pentru ca nici macar stiinta nu e atat de avansata, tot pe presupuneri merge. Cea mai indepartata sonda trimisa de omenire e voyager 1, lansata acum 37 de ani care e inca functionala. Desi calatoreste cu peste 65.000 km pe ora abia a calatorit 0.002 ani lumina si abia anul asta sunt dovezi clare ca a intrat in spatiul interstelar. Cea mai apropiata gaura neagra se presupune ca e la 1600 ani lumina. Este evident ca nu o sa ajungem acolo vreodata. Stapanirea misterelor universului ne depasesc pe noi ca specie. Probabil, singura metoda de a explora mai adanc e crearea unui robot autonom capabil de decizii si de autoregenerare ce nu depinde de timp/conditii atmosferice/oxygen etc asa cum si in film TARS a fost trimis in gaura neagra sa exploreze.

@debit_critic: S-au creat de mult timp genurile de filme. Tocmai ca sa-ti alegi ce-ti place. Mergi si uita`te la drame si thriller ca alea sunt reale.

#38
debit_critic

debit_critic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 881
  • Înscris: 05.11.2014
@Blue_Ivy, prefeream sa-mi spui ca totul e relativ si ca vara nu-i ca iarna. Dar nimicul ala pe care mi l-ai adresat este jenant mai ales ca este un nimic parfumat cu boratura aroganta.

Da, bah, zau ca stiam ca existe mai multe genuri de film, problema nu e genul filmului care dupa cum am spus este clar Melodrama cu ceva elemente sci-fi. Problema filmului, precum am spus, este non logica din lumea pe care o prezinta.

O sa-mi spuneti ca tre sa accept ca-s teorii. Voi ati fi in stare sa-mi explicati ca daca ii iesea pe cur lui McConaughey un dragon verzui care improsca cu foc pe planeta aia inghetata si creea un mediu respirabil este o teorie totusi posibila si is ignorant si incult ca nu accept aceaste posibilitati. Ba mai mult, ar trebui sa ma uit la Frozen si la Toy story ca alea is HA HA HA mai usor de inteles.

Eu nu accept orice mi se arunca in bot doar pentru ca este un film sci-fi. Mai ales ca pentru multi toate teoriile astea cu blackhole/wormhole sunt o necunoscuta. De dragul lor, de dragul educarii majoritatii, Nolan trebuia sa faca ceva mai reprezentant pentru marea majoritate a teoriilor aflate pe piata.

Edited by debit_critic, 10 November 2014 - 17:55.


#39
Blue_Ivy

Blue_Ivy

    8-]

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,598
  • Înscris: 27.12.2012
Aberezi. Traiesti intr-o gaura neagra.

#40
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,233
  • Înscris: 11.04.2006
bun sau nu, ce bine ca nu-i 3d :)

#41
M0n0

M0n0

    Cinefil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,146
  • Înscris: 03.09.2005

View Postdebit_critic, on 10 noiembrie 2014 - 17:51, said:

O sa-mi spuneti ca tre sa accept ca-s teorii.
Nu, trebuie sa le accepti pentru ca e un film si regizorul/scenaristul are libertate creativa. Poate sa iti ofere ce vrea el si atata timp cat are sens in ansamblul filmului, trebuie acceptat.
Si da, totul are sens in filmul asta.

In rest, e incredibil cat poti sa aberezi...mda

Edited by M0n0, 10 November 2014 - 19:09.


#42
Tsunami85

Tsunami85

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 17.09.2014
Din punctul meu de vedere filmul a iesit foarte bine. Ok, unele chestii sunt mai greu de inteles, altele sunt mai greu de acceptat, dar e un film si niciun regizor/scenarist nu e obligat sa vanda publicului doar chestii reale. Cine accepta treaba asta, foarte bine, cine nu, la fel de bine Posted Image.

Edited by Tsunami85, 10 November 2014 - 21:47.


#43
Tinkerbelle

Tinkerbelle

    Post Tenebras Lux

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,305
  • Înscris: 22.04.2013
Bun, l-am văzut la IMAX, ca imersiunea să fie maximă.
După părerea mea, filmul nu străluceşte. Dar nici nu plecasem de acasă cu mari speranţe, trailerul abia mi-a stârnit interesul.
Actorii au jucat bine, dar nu extraordinar...în anumite momente mi s-au părut prea reci, în altele prea au dat-o în melodramă.
Filmul are un substrat filozofic despre natura umană şi iubire, dar în cele 3 ore, nu mi-am dat seama ce voia să transmită exact regizorul.

Cât e de plauzibil d.p.d.v. ştiinţific, nu mă pronunţ.
Nimic memorabil nici la coloana sonoră.

Roboţeii au fost f. simpatici, toată sala râdea la primele lor apariţii. Aveau un design tare neobişnuit. :lol:

6,5/10

P.S.  Mă alătur celor care spuneau că n-au dus lipsa 3D-ului.

#44
TinaMavro

TinaMavro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,216
  • Înscris: 07.11.2014
Filmul are un rating foarte mare pe imdb. L-a recomandat și un amic actor pe FB.
Mergem și noi să-l vedem, mâine sau poimâine, nu cu foarte mari așteptări că deja ne-am contrazis aprins la faza cu americanii pe Lună. :lol:
Vreau să-l văd pentru că pe mine mereu m-a impresionat ceea ce fac astronauții. Să pleci în spațiul cosmic mi se pare că solicită cel mai mare curaj nebun posibil, te lansezi în necunoscutul total și știi că șansele să mori sunt foarte mari.

#45
Genjurooo

Genjurooo

    Inchizitor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,030
  • Înscris: 24.11.2006
Nolan asta s-a prostit de tot.

1. Primul lucru care m-a deranjat a fost chiar premiza filmului. Adica au loc niste schimbari climatice pe Pamant si gata e cu extinctia umana? Mai si repeta de vreo cateva ori ca omul "faces extinction". Astia nu au auzit de sere? Ecosisteme inchise controlate artificial? Baze/colonii pe planetele si lunile sistemului solar?

Pe Pamant deja am zis de sere. FFS, irigatii chiar si cu apa de mare desalinizata si nu mai ai atata praf. Modificari genetice ale plantelor si a omului (ar fi fost un film mai fain asa).
Pe Venus desi conditiile atmosferice sunt inospitaliere (putin spus) ai energie din belsug.
Pe Marte astia vorbesc de teraformare si nu de simple colonii, desi pt. teraformare ar trebui marita masa planetei ca altfel le scapa prea mult hidrogen.
Resurse se gasesc din belsug atat pe lunile gigantilor gazosi, cat si prin centura de asteroizi.

Daaar nu, in filmul asta daca au loc niste schimbari climatice se duc direct printr-o gaura de vierme in alta galaxie care mai are si dictai gaura neagra in sistemul solar pe care-l exploreaza.

2. Alta treaba care m-a deranjat a fost ca ajunge nea-caisa la baza secreta NASA si astia imediat: "gata, te punem in misiunea spatiala". Cea mai repezita parte a filmului.

3. Scenele din spatiu au fost bune, desi uneori cam scurte. Ambele planete pe care au aterizat ar fi trebuit "filmate" mai mult si mai in detaliu din spatiu, asemeni cadrelor cu Saturn.

4. Robotii aia se potriveau ca nuca in perete cu design-ul navei spatiale. Daca ar fi in realitate, ar zgaria toata epava cu colturile lor si nu stiu cum s-ar deplasa in imponderabilitate (de fapt il arata pe unu de zici ca inoata sau ceva stupid).

5. Ar fi trebuit sa descrie cu ce fel de facilitati era dotata nava. Ca daca ii trimeteau in alta galaxie fara mijloace de a extrage materii prime si sintetiza combustibil din ele plus zona pt. cultivarea plantelor, deja scenaristii ar trebui impuscati. Si parca am si auzit prin film ca raman fara combustibil.

6. "E mult praf pe Terra si mor culturile pt. ca schimbari climatice si blight, hai sa mutam omenirea intr-un sistem solar cu doua planete langa o GAURA NEAGRA. America, Hell Yeah!!!"

7. Paradox temporal cat casa poporului. Cowboyu spatial primeste mesaj in trecut de la sine din viitor si de asta se duce la baza lu' NASA. Cum ajunge el la baza ultrasecreta in prima instanta, daca nu cunoaste coordonatele? FUCK YOU!!!
Ei bine because ineptiile unor asa-zisi fizicieni care nu fac altceva decat metafizica. In mintea lor creata trecutul, prezentul si viitorul exista concomitent sau o tampenie de genul asta.
Aici mai am de adaugat, dar o las pe maine sau pe alta data.

"Vedete" ca Kip Thorne, Brian Greene, Stephen Hawking si Michio Kaku (printre altii) au ajuns sa fie ironizate cu apelative (in ordinea numerelor de pe tricou) de genul Mr. Wormhole, Mr. String Theory, Mr. Blackhole, respectiv Mr. TV crackpot. Astia momentan exista doar ca sa-si faca reclama, sa mai scoata un ban pe gogosile din cartile de fantasy pe care le redacteaza, mai un interviu platit, mai niste fonduri guvernamentale grosolane pt. asa-zisa "cercetare", mai o conferinta Star Trek (pe bani, doar nu gratis) etc. Ei traiesc prin imagine si pe baza credulilor care simt nevoia sa se duca la biserica sau au nevoie de popa.

8. Dialogul anost in intreg filmul.

9. Derularea narativa si editarea aduc prejudicii atmosferei. Mai exact ce ziceam la punctul 2 + repezeala si pe nava + fara a ne oferi o dezvoltare/evolutie a personajelor + ce ziceam la punctul 3 ca ar fi trebuit cadre mai lungi si detaliate din spatiu cu planetele + ...

10. Actori buni, dar personaje neinteresante.




5/10 cu indulgenta

Deja vad turmele de zombie pe IMDB cu "10 out of 10" si "best movie". Ce face hype-ul si reclama solida din oameni ...

View Postdebit_critic, on 10 noiembrie 2014 - 01:49, said:

Ceea ce nu face sens ii care era rolul sa-l salveze pe McConaughey? Si implicit pe fiisa, si implicit planeta? Pentru ca ei oamenii care au ajuns la nivelul asta de super smecherie cincidimensionala au ajuns acolo fara sa fie ajutati, pentru ca deh ei nu existau atunci in Viitor sa se ajute pe ei din Trecut.

Iarasi scena din biblioteca e deranjanta si din faptul ca McConaughey tot incearca sa comunice cu fiisa ca "Make him stay!" Si apoi culmea ii da coordonatele bazei NASA. Pai bah, daca nu voiai ca TU din TRECUT sa nu pleci, nu mai dadeai nicio coordonata, si TU din TRECUT puteai sa stai sa dai cu pesticid la porumb si gata.
Foarte bine punctat. M-ai scutit de un efort.

Edited by Genjurooo, 11 November 2014 - 07:24.


#46
M0n0

M0n0

    Cinefil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,146
  • Înscris: 03.09.2005
La 1. se vede la baza Nasa ca se testeaza pe plante intr-un mediu controlat, perfect pentru crestere dar problema nu e tocmai pamantul ci plantele insele care s-au hotarat sa nu mai creasca, sa moara incet-incet, sa dispara ca un animal pe cale de disparitie...si asta e valabil pentru fiecare planta nutritive.

2. Ma rog, a fost o chestie grabita dar probabil omul era deja pe lista lor dar pur si simplu a ajuns acolo inaitne sa fie chemat...si aici se arata cum ajunge acolo, mai SF asa.

4. Robotii cel mai probabil au propulsie pentru a se deplasa in imponderabilitate, sau un sistem la baza, magnetic sau nu care ii ajuta sa se prinda de nava. Doar pentru ca nu ti-au aratat in detaliu nu inseamna ca nu au o justificare.

5. Ei au calculat de pe pamant cat combustibil le trebuie sa duca misiunea pana la capat si de ce ar pune intr-o nava un modul inutil? Si probabil au studiat planetele din drum si nu au gasit nicio materie pentru a o putea transforma in combustibil. Iarasi, daca nu iti baga scenaristii o replica in legatura cu asta, gata, nu s-au gandit, nu? E inutil sa puna asa ceva in film.

6. Da, asta a fost o chesti sa faca filmul mai interesant dar trebuie sa ne gandim ca au spus ca e o gaura neagra blanda si cei care au ales planetele astea, noi din viitor nu au facut-o degeaba. Da, paradox...

7. Cam asta-i...cac*m niste oameni care au fost intotdeauna voci importante in comunitatea stiintei dar fiindca sunt populari trebuie sa-i renegam.

Dar ca o productie cinematografica, ceea ce e, nu vreun documentar S.F., ce parere ai?

Edited by M0n0, 11 November 2014 - 13:50.


#47
badsica

badsica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,615
  • Înscris: 23.03.2010
Se ridica la nivelul lui 2001: A Space Odyssey ?

#48
TinaMavro

TinaMavro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,216
  • Înscris: 07.11.2014

View PostGenjurooo, on 11 noiembrie 2014 - 07:06, said:

Deja vad turmele de zombie pe IMDB cu "10 out of 10" si "best movie". Ce face hype-ul si reclama solida din oameni ...

De ce consideri tu că pe IMDB sunt doar turme de zombi?
Am văzut oameni cu un cultură cinematografică foarte solidă care spun că ratingul pe IMDB este destul de corect, cu vreun punct în plus sau în minus, dar asta nu pare chiar atât de rău, nu?

Voi reveni și eu după ce văd filmul,

#49
Genjurooo

Genjurooo

    Inchizitor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,030
  • Înscris: 24.11.2006

View PostM0n0, on 11 noiembrie 2014 - 13:50, said:

Dar ca o productie cinematografica, ceea ce e, nu vreun documentar S.F., ce parere ai?
2,3,8,9 si 10 sunt despre asta. Am uitat sa zic ca anumite cadre sunt foarte asemanatoare cu cele din Inception.
Imaginea in schimb e OK cu unele scene chiar excelente (Saturn, gaura neagra, valurile, nava lor mama cand explodeste si cand incearca sa acosteze la ea potrivindu-si rotatia etc.), iar altele nu sunt stralucite (cum ar fi prima acostare}. Nu am vorbit de ea pt. ca nu mi s-a parut chiar iesita din comun per totalul filmului.

Quote

La 1. se vede la baza Nasa ca se testeaza pe plante intr-un mediu controlat, perfect pentru crestere dar problema nu e tocmai pamantul ci plantele insele care s-au hotarat sa nu mai creasca, sa moara incet-incet, sa dispara ca un animal pe cale de disparitie...si asta e valabil pentru fiecare planta nutritive.
Posted Image Lame.
Si o sa creasca in alta galaxie.

Quote

2. Ma rog, a fost o chestie grabita dar probabil omul era deja pe lista lor dar pur si simplu a ajuns acolo inaitne sa fie chemat...si aici se arata cum ajunge acolo, mai SF asa.
+
4. Robotii cel mai probabil au propulsie pentru a se deplasa in imponderabilitate, sau un sistem la baza, magnetic sau nu care ii ajuta sa se prinda de nava. Doar pentru ca nu ti-au aratat in detaliu nu inseamna ca nu au o justificare.
+
5. Ei au calculat de pe pamant cat combustibil le trebuie sa duca misiunea pana la capat si de ce ar pune intr-o nava un modul inutil? Si probabil au studiat planetele din drum si nu au gasit nicio materie pentru a o putea transforma in combustibil. Iarasi, daca nu iti baga scenaristii o replica in legatura cu asta, gata, nu s-au gandit, nu? E inutil sa puna asa ceva in film.
Si Nolan probabil a facut un fim bun in 2014, dar nu l-a aratat. Posted Image
Multe lucruri in filmul asta s-au intamplat hodoronc-tronc fara vreo motivatie aparenta si care nu se potrivesc in peisaj (in atmosfera, in ton... ).
4. Mai mult nu-mi place cum aratau. Mai ales cand erau pe nava (in alta parte decat pe puntea de comanda). Nu se potriveau armonios cu decorul. Ca sa explic mai bine, erau ca o mazgalitura abstracta in mijlocul unui tablou de Turner sau a unui portret de Rembrandt.
5. Probabil au facut si au dres. Hidrogenul e cel mai comun element din Univers. Pe langa asta, o planeta era plina de apa.

Quote

6. Da, asta a fost o chesti sa faca filmul mai interesant dar trebuie sa ne gandim ca au spus ca e o gaura neagra blanda si cei care au ales planetele astea, noi din viitor nu au facut-o degeaba. Da, paradox...
Lol. Cica ii apara de asteroizi si pe masura ce mananca asteroizi poate ii mananca si pe ei. Soto vroia Nolan sa aiba gaura neagra in film.

Quote

7. Cam asta-i...cac*m niste oameni care au fost intotdeauna voci importante in comunitatea stiintei dar fiindca sunt populari trebuie sa-i renegam.
Lasa ca nu-i critic pt. ca ar fi voci importante si populari, ci pt. ca prostesc oamenii cu filozofie pt bani si popularitate (reclama).
Doar trebuie sa te uiti pe paginile lor de IMDB sa vezi nesatulii care si asa sunt finantati gros de guvern. La Kip Thorne nu o sa observi asa multe, dar IMDB nu listeaza si conferintele unde abereaza filozofic despre gaurile lui de vierme care sunt asa de smechere ca sfideaza si cauzalitatea. La conferinte e neintrecut.
Oricum, punctul asta nu era in principal despre vedetele astea, ci despre ditamai paradoxul care sfideaza logica. Aia despre teoreticienii "metafizici" e doar lehamitea mea pt. ce finanteaza guvernele si publicul larg.


View Postbadsica, on 11 noiembrie 2014 - 13:56, said:

Se ridica la nivelul lui 2001: A Space Odyssey ?
E mult sub 2001.

Edited by Genjurooo, 11 November 2014 - 16:20.


#50
M0n0

M0n0

    Cinefil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,146
  • Înscris: 03.09.2005
Incerc sa-mi dau seama care e problema ta...pui problema logicii in filme care totusi au logica (iarasi, si trebuie mentionat ... in unversul lor, nu al nostru) si care sunt cat de cat bune (X-Men) si foarte bune, asta.
Si logica ta se invarte numai in jurul timpului si paradoxurile pe care le creaza scenaristii. Si tu te astepti de la niste oameni creativi, oameni care iau totusi masuri sa fie cat mai precisi in materie de stiinta (cati au facut ca in filmul asta, sa intrebe efectiv un fizician teoretician care e treaba), scenaristi care totusi au mai multa imaginatie decat ai tu sau eu, si au gandurile puse atat de bine puse la punct incat iese ceva cursiv si logic...tu te astepti ca artistii sa-ti prezinte niste evenimente exact cum vrei tu de logic...desi sunt gauri, la fel ca in orice S.F.
Nici in 2001 nu se explica ce se intampla la fiecare pas si totusi acceptam cu totii ca filmul e genial pentru ca ne pune mintea la contributie, ne pune pe noi sa gasim raspunsul logic si astfel, in functie de raspuns fiecare interpreteaza altfel filmul. Deci tu asta voiai...voiai sa fie cat mai ambiguu posibil ca sa te lase pe tine sa interpretezi, sa nu iti ofere ocazia sa spui ca nu accepti logica scenaristului. Asta e altceva...

Si cu toate astea, de ce nu accepti logica din film in functie de ce se intampla in film? Stii totusi ca o gaura neagra are o arie limitata unde afecteaza alte obiecte cu forta de atragere...

#51
debit_critic

debit_critic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 881
  • Înscris: 05.11.2014
M0n0, problema nu e la noi. De fapt nici la tine. Fiecare cu gradul de toleranta in a accepta pseudocacaturi intr-un film. Tu evident ai toleranta mai mare, nu e problema.

#52
badsica

badsica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,615
  • Înscris: 23.03.2010
L-am vazut,  mi-a placut tare mult! Nu prea m-a incantat Matthew McConaughey, am impresia ca el joaca la fel indiferent de rol  :lol:

#53
Tinkerbelle

Tinkerbelle

    Post Tenebras Lux

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,305
  • Înscris: 22.04.2013

View Postbadsica, on 11 noiembrie 2014 - 22:34, said:

am impresia ca el joaca la fel indiferent de rol
Cred că accentul său e de vină... :roflmao:

#54
debit_critic

debit_critic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 881
  • Înscris: 05.11.2014
Sa nu mai zic ca fiintele alea superevoluate care faceau spacetimeul lui peste, aveau puterea sa dea copy paste la gauri negre, aveau puterea sa il proiecteze pe texan in dormitorul cincidimensional DAR nu aveau puterea sa salveze niste amarate de plante ca naibii sa ramana mult si bine oamenii pe pamant. De praf nu scapi nici ajutat de extraterestrii.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate