Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
achizitie oculus

Romanii cei mai fericiti din UE d...

Educatie financiara in scoli de u...

Optiune Garmin distanta in km
 Tractor New Holland tl 90 proble...

Joc de societate

Filmul Netflix nu se vede tot ecr...

Telefon pentru fotografii
 Username la inregistrare

Șina ghidaj + lanț Husq...

Alegere CPU + Motherboard + Memorie

Fara centrale de apartament peste...
 Boiler casa vacanta - sistem goli...

program conversie documente EXCEL...

Problema ștergatoare

Cod CAEN activitati birou

Tablete Windows 8.x de 8''

- - - - -
  • Please log in to reply
81 replies to this topic

_-_

_-_

- Magister Ludi -

• Grup: Moderators
Cele mai portabile tablete cu Windows 8.x (Core edition / Pro) existente la ora actuala sunt tabletele cu diagonale ale display-ului de aproximativ 8 inch care ofera deocamdata o rezolutie de 1280x800, rezolutie care se impaca in mod acceptabil cu aplicatiile pentru interfata Desktop la dimensiuni atat de mici ale display-ului.

Primul model de tableta cu Windows 8 (standard) si diagonala a display-ului de 8.1 inch a fost Acer Iconia W3 cu procesor Intel Atom Dual-Core Z2760 si care in acest moment costa la www.prostore.ro 1.580,90 RON: http://www.prostore....source=price-ro
La cel mai mic pret a fost ultima oara la www.evomag.ro la pretul de 1499 RON: http://www.evomag.ro...810-103436.html

Urmatoarele modele de tablete cu Windows 8 si diagonala a display-ului de aproximativ 8 inch au trecut deja la procesorul Intel Atom Quad-Core Z3740D.

Astfel a intrat pe piata noastra modelul Toshiba Encore WT8-A-102 care costa 1300 RON si exista deocamdata in ofertele www.altex.ro, www.domo.ro, www.flanco.ro si www.emag.ro:
http://www.altex.ro/...ram-windows-8-1
http://www.domo.ro/Laptopuri_&_Tablete/Tablete/Tablete/Toshiba/Tableta_Toshiba_Encore_WT8-A-102?a_aid=51eedd5ad5514
http://www.flanco.ro...light-gold.html
http://www.emag.ro/t...2/pd/D0GZJBBBM/

In acest weekend a patruns pentru prima oara pe piata noastra si modelul Lenovo Miix 2 la pretul de 1.699,00 Lei in oferta www.evomag.ro: http://www.evomag.ro...gra-108474.html

Se lasa inca asteptat pe piata noastra modelul Dell Venue 8 Pro, acesta fiind ultimul model de 8 inch cu Windows 8.1 (full edition) produs pana la ora actuala...

neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

Guru Member

• Grup: Senior Members
Acum fiecare cu necesitatile lui dar eu nu as da banii pe o tableta x86 cand de ei pot lua un laptop mult mai bun. Iar pentru tableta si aria aplicatiilor necesare mie, gasesc destule oferte bune pe ARM & Android.

_-_

_-_

- Magister Ludi -

Tabletele Windows 8 cu diagonale ale display-ului de 8 inch si rezolutie de 1280x800 pixeli sunt mult mai portabile decat un laptop care costa tot atat si ofera aproximativ aceleasi avantaje. Sunt ca niste PC-uri in miniatura.
Am testat in Flanco tableta Toshiba Encore WT8. Am intrat in proprietatile display-ului la "Screen resolution" si din "Make text and other items larger or smaller" am bifat "Let me choose one scalling level for all my displays" si astfel, am putut sa dimensionez the "size for all items" la 125%. Cu aceasta setare marimea elementelor din aplicatiile pentru desktop este chiar rezonabila. Daca tinem cont si de procesorul quad-core, atunci se poate spune ca este mai performanta decat un laptop cu procesor dual-core si care costa tot atat (pana in 1300 RON). Plus ca un laptop in banii astia nu are touchscreen, camera secundara, senzor giroscopic, senzor de acceleratie 3D, GPS, licenta Windows 8.1 si Microsoft Office 2013 etc.

Ce rost are sa compari tabletele cu Android cu o tableta care ruleaza o versiune de Windows identica celei care ruleaza pe PC-uri?

neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

Guru Member

View Post_-_, on 15 decembrie 2013 - 13:25, said:

Ce rost are sa compari tabletele cu Android cu o tableta care ruleaza o versiune de Windows identica celei care ruleaza pe PC-uri?
Pentru ca pe tableta fac aceleasi lucruri indiferent de OS pe cand la laptop alte actiuni necesare pe x86 (si enervante pe tablete x86).

Edited by neagu_laurentiu, 15 December 2013 - 13:29.

_-_

_-_

- Magister Ludi -

Acesta nu este un topic de "versus". Topicul este doar pentru prezentarea si compararea tabletelor care au caracteristicile din titlu si a ofertelor actuale (de pe piata noastra): Windows 8.x (full, nu RT), nu alt Windows sau alt OS si diagonala a display-ului de aproximativ 8 inch, ceea ce le face la ora actuala cele mai portabile dispozitive care ruleaza un sistem de operare compatibil/ identic cu cel mai popular OS pentru desktop...

Pe o tableta, indiferent de OS exista si actiuni enervante prin comparatie cu ceea ce poti face pe un laptop, dar aceasta nu este tema topicului de fata...

neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

Guru Member

Produsul in cauza trebuie sa-si gaseasca o utilitate in practica si din acest punct de vedere mi-am expus parerea. Nu am pretentia sa o imbratiseze si altii.

Edited by neagu_laurentiu, 15 December 2013 - 13:36.

_-_

_-_

- Magister Ludi -

Pe de alta parte, prin atasarea unei tastaturi Bluetooth sau USB cu/ fara touchpad si/ sau a unui mouse, tableta devine un notebook in miniatura. Daca o mai si conectezi la un display extern (mai putin in cazul modelului de la Dell caruia ii lipseste conectorul microHDMI), eventual si un HDD extern nici nu simti diferente fata de un desktop-PC/ notebook/ ultrabook/ netbook...

Tocmai ultraportabilitatea inseamna "utilitate practica" pe langa faptul ca se transforma cu usurinta intr-un PC.

neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

Guru Member

Teorie. Realitatea e ca nimeni nu munceste pe tablete transformate in PC-uri, azi. Poate maine.

_-_

_-_

- Magister Ludi -

View Postneagu_laurentiu, on 15 decembrie 2013 - 13:40, said:

Teorie. Realitatea e ca nimeni nu munceste pe tablete transformate in PC-uri, azi. Poate maine.

Cum asa?

Chiar citeam recent despre cineva care utilizeaza Microsoft Surface Pro in loc de PC pentru productivitate, dupa ce a renuntat la Desktop-PC si la laptop.

neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

Guru Member

Degeaba-i pui tastatura si monitor la tableta, nu inseamna ca e un calculator necesar nevoilor curente de productie.
Iar aria de net, jocuri si altele cele (specifice unei tablete) e mai bine acoperita in piata de concurenta lui Intel pe Atom (azi).

Edited by neagu_laurentiu, 15 December 2013 - 13:44.

_-_

_-_

- Magister Ludi -

Iar tu aici compari mere cu pere...

neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

Guru Member

Fa un exercitiu de imaginatie, esti manager si in postura de a decide niste achizitii de dispozitive la firma ori cap de familie si cumperi pt. ea. Ai  lua tablete x86 ?

Edited by neagu_laurentiu, 15 December 2013 - 13:55.

_-_

_-_

- Magister Ludi -

View Postneagu_laurentiu, on 15 decembrie 2013 - 13:44, said:

Degeaba-i pui tastatura si monitor la tableta, nu inseamna ca e un calculator necesar nevoilor curente de productie.
Iar aria de net, jocuri si altele cele (specifice unei tablete) e mai bine acoperita in piata de concurenta lui Intel pe Atom (azi).

Ce intelegi prin "nevoi curente de productie"? Crezi ca toata lumea "produce" in Autocad, Photoshop etc.? Si consideri ca o tableta cu Android sau iOS este superioara din perspectiva productivitatii tabletelor cu Windows 8? :D

Inainte de iPad-uri si tablete cu Android erau netbook-urile cu diagonala display-ului intre 8 si 10 inch cu S.O. Windows XP sau Windows 7 produse de Asus, Acer, MSI, Lenovo, Dell, HP etc. Daca avem in vedere cat de mult s-au vandut astfel de dispozitive pe langa iPad-uri si tablete cu Android, atunci s-ar putea zice fara a gresi ca "aria de net" (cu browsere de web "sanatoase", nu chelite, fara suport flash etc.), de "jocuri" (cu suport pt. tot ceea inseamna jocuri de PC tinand cont si de hardware, nu doar jocuri rudimentare de Android/ iOS) si "alte cele" este mult mai bine acoperita tocmai pe astfel de tablete care inlocuiesc vechile netbook-uri cu rezolutii ale display-ului de 1024x600 pixeli.

View Postneagu_laurentiu, on 15 decembrie 2013 - 13:51, said:

Fa un exercitiu de imaginatie, esti manager si in postura de a decide niste achizitii de dispozitive la firma ori cap de familie si cumperi pt. ea. Ai  lua tablete x86 ?

Crezi ca astfel de tablete sunt produse pentru ca managerii sa se decida daca sa le cumpere sau nu pentru firma pe care o conduc?

neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

Guru Member

Nu stiu de ce introduci netbook-ul in ecuatie !

_-_

_-_

- Magister Ludi -

View Postneagu_laurentiu, on 15 decembrie 2013 - 14:27, said:

Nu stiu de ce introduci netbook-ul in ecuatie !

Pentru ca aceste tablete cu Windows 8.x si diagonala display-ul de 8 inch (cu rezolutia minima acceptata de acest sistem, dar necesara pentru a putea opera confortabil in interfata Desktop) inlocuiesc vechile netbook-uri. Ele vin de obicei cu tastatura detasabila (inclusa sau optionala) putandu-se transforma cu usurinta din tableta intr-un netbook...

Pentru a evita discutiile offtopic voi reformula titlul subiectului:

Care este cea mai buna tableta a momentului cu Windows 8.x si diagonala display-ului de 8 inch?

(Am prescurtat titlul topicului din motive evidente, insa va rog ca la acest topic sa incercati sa raspundeti pe cat posibil si la intrebarea de mai sus.)

Edited by _-_, 15 December 2013 - 14:39.

neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

Guru Member

View Post_-_, on 15 decembrie 2013 - 14:38, said:

Pentru ca aceste tablete cu Windows 8.x si diagonala display-ul de 8 inch (cu rezolutia minima acceptata de acest sistem, dar necesara pentru a putea opera confortabil in interfata Desktop) inlocuiesc vechile netbook-uri.
Am presupus ca se stie deja.

View Post_-_, on 15 decembrie 2013 - 14:38, said:

Care este cea mai buna tableta a momentului cu Windows 8.x si diagonala display-ului de 8 inch?
Eu sunt curios cati au si cumparat asa ceva sau au de gand.

_-_

_-_

- Magister Ludi -

Concret eu detin tableta Asus VivoTab Smart pe care, desi initial imi propusesem sa o utilizez in principal acasa cand stau in pat sau pe canapea, ulterior am inceput sa o iau tot mai des cu mine in loc de laptop, din motive de portabilitate.
Cu toate acestea, datorita diagonalei de 10 inch, tableta nu este chiar foarte portabila. Este mai greu de utilizat cu o singura mana si datorita greutatii intervine oboseala chiar si dupa ce este mai multa vreme sustinuta cu ambele maini. De aceea, ma gandesc sa achizitionez si o tableta de 8 inch pe care sa o car dupa mine (evident, o tableta cu Windows 8.x standard).

Ma oprisem asupra modelului Toshiba Encore WT8 despre care am scris aici:

View Post_-_, on 07 decembrie 2013 - 18:29, said:

Am vazut in Domo tableta Toshiba Encore WT8-A-102.
Cateva impresii negative:
- se aude jalnic pe cele doua boxe micute, adica nu se distinge prin nimic special la calitatea si volumul sunetului fata de majoritatea tabletelor echivalente (sau cel putin eu nu am sesizat calitatea laudata intr-unul din putinele review-uri pe care le-am intalnit);
- fotografiaza si filmeaza la o calitate mediocra (in lumina din magazin);
- imaginea tinde sa se roteasca de la sine cum inclini un pic tableta (daca nu o utilizezi in mod portret);
- cand utilizezi tableta in mod peisaj este imposibil sa nu atingi butonul Windows care este exact la mijlocul laturii mai mici;
- este prea groasa si arata cam la fel de banal ca toate pocnitoarele cu Android...
In rest, totul numai de bine...

Tableta de mai sus se pare ca a existat de Black Friday cu aprox. 1100 RON la Altex (vezi imaginea atasata!); acum nu se gaseste nicaieri sub 1299 RON.

Avand in vedere cele de mai sus m-am decis sa mai am un pic de rabdare...
Acer Iconia W3 am exclus-o de la bun inceput din cauza procesorului si a design-ului...
Dell Venue 8 Pro inca nu a intrat pe piata noastra si nici nu are conector microHDMI, desi pentru mine nu este prea important acest aspect.
Lenovo Miix 2 are deocamdata pretul cam umflat (in mod artificial).

View Postneagu_laurentiu, on 15 decembrie 2013 - 14:48, said:

Deci, eu am de gand sa cumpar.
De cumparat s-au cumparat, nu doar de catre cei care au postat videoclipuri pe youtube sau care au postat review-uri si comentarii, ci si prin magazinele noastre s-a cam facut curatenie: Acer-ul a disparut, Lenovo Miix a disparut, Toshiba Encore se vinde ca painea calda (daca ar fi sa ne luam dupa comentariile produsului din diverse magazine)...

Attached Files

Edited by _-_, 15 December 2013 - 15:09.

Barboso

Barboso

Satir bćtrān, "United Gashka" member

View Postneagu_laurentiu, on 15 decembrie 2013 - 14:48, said:

Eu, de exemplu, chiar ma gandesc la o tableta cu Win 8 Pro, obligatoriu cu 3G intern, si preferabil cu tastatura detasabila, ceva gen stand, nu pe bluetooth sau USB.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate