Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Citarea denumirii topicului

Vali Vijelie- Nu da cinstea pe r...

Nicolae Guta - Ne iubim pe datorie

cine colecteaza placi video, cpu,...
 Amalia Chiper Iurian - Asta-i rai...

Vladut de la Blaj - Frikitona

Sugesti deschidere bar!

V-ati inrola (in celule teroriste...
 MR Juve - Dai pana la patru

Extragere placa de osteosinteza h...

Aplicații meteo pentru Andro...

Atlas Global Promotie Business C...
 "Problema" afisare pe tot...

Pixel 2 XL "Taimen" (LG) ...

Pixel 2 "Walleye" (HTC) -...

Cum conectez telecomanda quick re...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

XPEnology pe HP Proliant Microserver Gen8

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
2119 replies to this topic

#1
Ahasverus

Ahasverus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,871
  • Înscris: 22.10.2006
  • ID membru: 104,215
  • Locație: Cernica
********** HP Gen8 Microserver Important Links (septembrie 2017) ********

1. iLO si BIOS

Download iLo 4 v2.54
Download bios (J06 07/16/2015)

Ilo si BIOS se updateaza folosind acelasi form din interfata Ilo - vezi aici!

Pentru cei ce au nevoie de licenta ILO, pot folosi una gratis, de evaluare.

2. Proces Upgrade procesor (I3 3240)

3. Update drivere si firmware componente prin HP SPP.
Gen8 nu va mai fi inclus in SPP-urile normale, desoarece e un produs vechi.
Daca e cazul, vor aparea SPP-uri dedicate acestui model.

Ultimul SPP cu suport pt HP Gen este de pe 20.04.2017 - 871795_001_spp-2017.04.0-SPP2017040.2017_0420.14.iso (6.5 Gb)

Daca boot-ul prin ILO ia prea mult, puteti crea imagini bootabile pe stick folosind USB Image Tool


********************************************************************
Am cumparat la BF, cu reducere 50% aceasta superba jucarie.

HP ProLiant Gen8 G1610T 1P 2GB-U Non-hot-plug SATA 150W PS MicroServer

* serverele UE si UK au sursa de 200w, doar cele US au sursa de 150W!


Initial am testat sistemul cu 2 HDD-uri de 500 Gb, dar abia acum l-am bagat in productie, folosind 4 Hdd-uri de 2TB Toshiba (dt01aca200).
Sunt fan Toshiba/Hitachi, iar aceste HDD-uri le folosesc de ceva vreme fara probleme.

In mod normal cei 2 Gb ajung pentru XPEnology, dar am mai cumparat 8 Gb RAM (4 Gb nu se gasesc).
Memoria este de server, UDIMM DDR3 1600 Hz, 1.5v (KINGSTON KTH-PL316E/8G 8GB 1600MHz ECC)

Un thread foarte interesant despre acest server gasiti aici. Se poate schimba procesorul, se poate pune un al 5-lea HDD etc.
E de citit!
Cine vrea sa ruleze masini virtuale, poate opta pentru un Xeon sau upgrade rapid si ieftin la i3-3420.

Site-ul HP este foarte prost facut, dar e plin de informatii utile, mai ales pe partea de service.
Aici gasiti informatii despre acest microserver.

====== Instalare ====

Initial am folosit controllerul RAID (HP B120i) inclus pe placa e baza, dar acesta permite doar RAID 0, 1 si 1+0.
Avantajul vine teoretic la partea de performanta. Partea proasta e ca daca se intampla ceva la server, doar pe un alt controler B120i mai poti recupera datele.
In plus B120i e de fapt o solutie ieftina, "software based".

In cazul meu, daca foloseam 4HDD x 2 Tb cu RAID 1+0, as fi avut la dispozitiie 3.8 Tb din cei 8 Tb, asa ca am dezactivat HP Raid Array si am pus din BIOS HDD-urile pe SATA AHCI, optand pentru RAID Software Synology (SHR).
Un calculator pentru tipurile de RAID poate fi utilizat aici.

Mai multe despre optiunile B120i/AHCI/Legacy etc vedeti mai jos, in spoiler.

Spoiler

A. Setari de BIOS:

1. Setari dispozitivul de boot. Eu am optat pentru un card MicroSD de 1 Gb, pe care il aveam de multa vreme.

Attached File  photo 1.JPG   187.96K   445 downloads

2. Activati SATA

Attached File  photo 2.JPG   183.18K   444 downloads

3. Power Regulation - OS Controlled, daca nu dotiri sa mearga ventilatoarele la maxim. (asa merg la 30%)
Un thread despre problema aici (problema rezolvata intre timp prin update BIOS)


Attached File  photo 3.JPG   218.28K   466 downloads

4. Disable RAID Array

Attached File  photo 4.JPG   110.04K   463 downloads

5. Selectati ordinea de boot. Deja la pct 1 ati selectat ordinea intre dispozitivele USB (microSD).

Attached File  photo 5.JPG   168.88K   426 downloads

6. Salvati aceste modificari "As defaults", altfel la urmatorul restart, aceste setari se vor pierde.

Attached File  photo 6.JPG   200.22K   365 downloads Attached File  photo 7.JPG   209.84K   313 downloads Attached File  photo 8.JPG   186.69K   427 downloads

B. Dupa aceste setari, am purces la instalarea DSM, folosind tutorialul de aici.
Bootloaderul il gasiti aici

Procesul a mers fara probleme.

Dupa instalarea DSM  am adaugat link-urile repository de aici, am intrat pe SSH si am instalat Bootstrap, Wget SSL, nano, mc, openssl, Java si aplicatiile pe care le folosesc in mod curent:
- Crashplan
- Download Station
- PERL
- Python
- Cloud station
- Surveillance Station
- Media Server
- Transmission
- Sonarr
- Config Editor
- Plex

Attached File  volume.png   58.48K   444 downloads

** Pentru a va merge verificarile de updates, trebuie ca Synology sa aiba setari de DNS si NTP server

Control Panel - Regional Options

Attached File  Screen Shot 2016-01-24 at 9.16.53 AM.jpg   95.46K   164 downloads

Edited by Adm, 03 September 2017 - 09:53.
updates


#2
Dyonissos

Dyonissos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 658
  • Înscris: 30.11.2004
  • ID membru: 26,506
  • Locație: Bucuresti
Pana m-am hotarat eu se epuizase varianta cu Celeron asa ca l-am luat pe cel cu G2020T.
La ce turatie iti merge ventilatorul? Mie imi sta constant la 37% si e cam zgomotos. Se pare ca momentan nu exista nicio rezolvare.
In rest, toate bune!
Am activat si o licenta iLO advanced trial de 60 de zile, ma gandesc serios s-o cumpar dupa ce expira.
Excelenta jucaria, s-o stapanesti sanatos!

#3
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Moderators
  • Posts: 17,643
  • Înscris: 25.09.2004
  • ID membru: 23,406
  • Locație: .ro
Eu aș fi rămas pe RAID 1 pentru redundanță. Oricum, mi-a plăcut foarte mult carcasa si oferta de BF si stateam si eu in dubii dacă să-l iau sau nu chiar dacă e cam inutil pentru mine.

#4
Ahasverus

Ahasverus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,871
  • Înscris: 22.10.2006
  • ID membru: 104,215
  • Locație: Cernica
A fost 950 RON la BF (emag).
Da, ventilatorul sta pe la 35%, dar nu dorm in birou,a sa ca nu pot zice ca ma afecteaza.

Ce avantaje iti aduce acea licenta?
Mi se pare super suficient licenta inclusa, basic.
Daca sunt plecat, accesez routerul, activez port FWD si la nevoie pot accesa imediat ILO.

SHR ofera redundanta in cazul in care un HDD pica. Am testat fara sa vreau acum cateva luni, cand unul dintre HDD-uri a crapat si am primit imediat mail.
Ajuns acasa, am luat inlocuit HDD-ul si in cateva ore si-a refacut matricea.

Edited by Ahasverus, 10 December 2013 - 23:07.


#5
Dyonissos

Dyonissos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 658
  • Înscris: 30.11.2004
  • ID membru: 26,506
  • Locație: Bucuresti

 Ahasverus, pe 10 decembrie 2013 - 22:59, a scris:


Ce avantaje iti aduce acea licenta?
Mi se pare super suficient licenta inclusa, basic.
Daca sunt plecat, accesez routerul, activez port FWD si la nevoie pot accesa imediat ILO.


Pai in primul rand remote console si virtual media. Daca vrei sa instalezi un OS, montezi iso-ul si asta e.
Eu am schimbat porturile default (80 si 443) si le las forwardate permanent. Niciun "hack attempt" pana acum.
Am alta problema cu xpenology. La fiecare restart data se reseteaza la 24 august. E setat sa se sincronizeze cu un server NTP, dar n-o face automat. Nu cred ca-i problema de hardware, data/ora pe iLO sunt corecte.
Ce versiune de DSM ai tu? Eu am 4.3-3810. Spuneai ceva de o versiune mai noua?

#6
Ahasverus

Ahasverus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,871
  • Înscris: 22.10.2006
  • ID membru: 104,215
  • Locație: Cernica
Info vechi care nu se mai aplica la DSM 5.x -> Spoiler

Spoiler

Edited by Adm, 10 January 2016 - 11:21.
old/deprecated


#7
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Admin
  • Posts: 10,767
  • Înscris: 22.05.2003
  • ID membru: 3,885
Ia da un "Update now".

Vezi si ultimul TAB, activeaza NTP service.

Attached Files



#8
Dyonissos

Dyonissos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 658
  • Înscris: 30.11.2004
  • ID membru: 26,506
  • Locație: Bucuresti
Am schimbat si bateria de pe mainboard, aceeasi problema.
Poate fi ceva din OS?
Nu cred sa fie totusi din server, pentru ca am pus schedule pentru power off / power on, si porneste la ora stabilita, de fiecare data.

Edited by Dyonissos, 25 December 2013 - 10:35.


#9
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Admin
  • Posts: 10,767
  • Înscris: 22.05.2003
  • ID membru: 3,885
Nu uita ca dupa ce setezi in BIOS data/ora, sa salvezi setarile ca Default.

#10
Dyonissos

Dyonissos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 658
  • Înscris: 30.11.2004
  • ID membru: 26,506
  • Locație: Bucuresti
Ma gandesc sa revin la Xpenology, are si Windows-ul bubele lui si n-am gasit soft echivalent pentru Photo Station.
Trebuie insa sa rezolv problema zgomotului. E posibil sa apara un firmware nou pentru iLO care sa rezolve asta. Pana atunci, merge pus Xpenology pe B120i? Concret, pot sa fac doua array-uri RAID1 si sa le vad in Xpenology?
Stiu ca pierd jumatate din capacitate.
Multumesc!

#11
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Admin
  • Posts: 10,767
  • Înscris: 22.05.2003
  • ID membru: 3,885
Daca folosesti b120i, ar trebui sa poti crea 2 matrici RAID 1.
Xpenology va vedea probabil fiecare RAID ca un HDD -> alegi JBOD.

#12
Ahasverus

Ahasverus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,871
  • Înscris: 22.10.2006
  • ID membru: 104,215
  • Locație: Cernica
http://homeserversho...-heat-sink.html

Interesant de citit, daca doriti un upgrade la procesor.

 balauru, pe 19 ianuarie 2014 - 20:16, a scris:

Vedeti aici o solutie pentru problema cu zgomotul ventilatorului. Nu e chiar cea mai eleganta dar functioneaza si puteti avea XPEnology pe un HP ProLiant MicroServer Gen8 silentios.

Nu e o mare solutie.
Implica exact ce stiam: folosirea RAID-ului hardware.

Edited by Ahasverus, 29 January 2014 - 13:15.


#13
xentor33

xentor33

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 17.07.2004
  • ID membru: 20,092
== Adm Edit ==
Acest bios e f vechi si neoficial, NU il folositi, pt ca problemele au fost rezolvate in BIOS-ul oficial (intre timp)
Link cel mai nou BIOS in primul post!

Spoiler

Edited by Adm, 27 October 2016 - 06:07.
spoiler


#14
Ahasverus

Ahasverus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,871
  • Înscris: 22.10.2006
  • ID membru: 104,215
  • Locație: Cernica
How to update HP ILO 4 sau BIOS!

Tocmai ce am facut update la ultima versiune de Synology (se face de la 0 procedura de instalare) si mi-am zis sa intru putin in ILO.

Spre surpriza mea, consola Java nu dorea sa porneasca (sunt pe Mac OS X)
Aparent, aceasta consola nu merge cu ultima versiune de Java! E nevoie sa fac update la o versiune mai mare de 1.32 a ILO 4...

Zis si facut!
Din pacate, HP e o firma tembela! Nu mai da suport la servere decat daca esti inregistrat si doar pe durata garantiei!
Sunt inregistrat, dar nu pot sa adaug produsul in baza lor de date. Nu merge si pace, da eroare....

Am sapat si am sapat pana am dat de versiunea ILO (vezi primul post)

1. Descarcati ultima versiune ILO din primul post si extrageti-o din zip.

2. Intrati in interfata ILO, login as Administrator

Firmware - Browser for *.bin - Upload

Asteptati pana se termina procesul, dureaza cateva minute.

Reset - Dupa ceea veti putea folosi consola Java in ILO.

Exact la fel si in acelasi formular se realizeaza si update BIOS!

Attached Files


Edited by Adm, 21 January 2016 - 15:07.
la fel si BIOS


#15
Ahasverus

Ahasverus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,871
  • Înscris: 22.10.2006
  • ID membru: 104,215
  • Locație: Cernica
Cum sa face update la firmware HP Proliant Microserver G8 remote, folosind ILO 4 si SPP.iso

1. Descarcati fisierul ISO  din primul post HP SPP
2. Login as Administrator pe ILO.
3. Deschideti consola Java sau .net

Attached File  0.jpg   87.98K   170 downloads

4. Selectati din meniul console Virtual Drives - Image File.
Selectati fisierul iso descarcat la pct 1.

Attached File  cons1.jpg   37.42K   172 downloads

5. Mergeti in ILO - Virtual Media - Boot Order - Select One Time Boot Option - CD/DVD
Apply
Server Reset

In tot acest timp, consola Java trebuie sa ramana deschisa!
Attached File  boot.jpg   125.68K   152 downloads

6 Asteptati ca serverul sa booteze de pe imaginea ISO.
E de dorit sa aveti o conexiune remote buna, mie in LAN gigabit, procesul mi-a luat cca 15 minute.

Attached File  1.jpg   73.69K   153 downloads

Procesul de update e total automat, iar la sfarsitul sau serverul se va restarta.

Attached Files


Edited by Adm, 21 January 2016 - 15:14.


#16
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Admin
  • Posts: 10,767
  • Înscris: 22.05.2003
  • ID membru: 3,885
Noi avem in firma 3 astfel de servere.
Am pus ILO 4 si fisierul CPQJ0612.B69. Fan-ul este in 21%..

pe la 10% eu nu m-as risca...

Din fisierul de mai sus:

Citat

The iLO 4 firmware contained in this zip file is a modified version of the current firmware version 1.32 that reduces the Microserver Gen8 main fan speed by 40% when the server is configured to a SATA mode where iLO 4 is unable to read drives temperatures.

Disclaimer:
Use at your own risk. This iLO 4 version 1.32 file is NOT officially supported by HP.
Without proper cooling, drives could fail prematurely and you could lose data. I will not be responsible if your hard drives and/or SSDs in your Microserver Gen8 begin to overheat due to lack of air flow. You will be responsible for monitoring your drives temperatures from the OS.
Do Not install this firmware on other ProLiant Gen8 server models. The fix in this firmware is hardcoded to work only on the Microserver Gen8. This version won't change fan speeds on other ProLiant server models.
By unpacking the zip file and installing the iLO4_132_MicroServer.bin file, you have agreed to the above terms.



#17
xentor33

xentor33

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 17.07.2004
  • ID membru: 20,092
Eu aș risca,fie și pentru 15 minute.temperaturile sunt "safe" se văd explicit.
Se poate reveni la FW oficial.Cine il instalează știe ce face,cu siguranță și ințelege ce scrie in fișierul din arhivă.

Regards,

#18
NIZ

NIZ

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 14.05.2002
  • ID membru: 1,228
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Avand in vedere pretul, ma tenteaza HP ProLiant MicroServer Gen8, Procesor Intel® Pentium® G2020T 2.5GHz Ivy Bridge, 2GB UDIMM DDR3: http://www.pcgarage....dd-lff-35-inch/


As vrea sa stiu daca merita achizitionat ca solutie de storage/backup/cloud. Ma intereseaza sa il pot accesa dintr-o alta retea de pe laptop si telefon. Ce OS ar trebui instalat? OS-ul poate fi instalat pe microSD sau trebuie sa achizitionez un SSD separat? Pentru storage voi folosi 2xHdd de 2TB, cred ca in Raid 1 - ma intereseaza ca informatia sa fie dublata a.i. daca pica un Hdd sa am full backup pe celalalt. Scuzati stangacia cu care ma exprim, nu prea ma pricep dar invat repede Imagine publicată Multumesc!

Edited by NIZ, 27 March 2014 - 15:06.


Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users