Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Cum poti afla vechimea unui laptop?

- - - - -
  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#19
driftking91

driftking91

    Freak on a leash

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,732
  • Înscris: 28.12.2008
Da, un laptop plin de lag...

#20
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,851
  • Înscris: 25.01.2007

View PostMos_Ilie, on 08 decembrie 2013 - 10:31, said:

A văzut cineva vreun laptop cu tastatură de limbă Română ?
de exemplu toshiba are modele cu tastatura romana.

si tampenie mai mare ca laptopurile sh nu tin, greu auzi.
io de exemplu acum sunt pe un thinkpad, luat sh, in care am mult mai multa incredere decat in multe laptopuri noi.

#21
adelina16

adelina16

    FOX

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,446
  • Înscris: 07.03.2013
Si eu sunt pro tableta ieftina decat laptop sh vechi si de 4 ori mai scump. Cat e thinkpadul ala greoi al cuiva de aici? vreo 800 lei. Pt ce? ca abia taraie un w7 si un office?

Limitarea tabletelor e data inca de nepotrivirea formatelor la unele fisiere si asta pt ca windows si m$ tine mortis de niste niste standarde care incurca. Dar odata cu inlaturarea astora, ne vom usura, o tableta ieftina va avea fiecare pt net si cateva documente si vom arunca desktopurile si laptopurile in caz ca nu avem nevoie de putere de calcul.

Cred ca viitorul va fi poate chiar al desktopurilor si tabletelor iar laptopurile vor pica. Vor fi doar ceva de lux pt cine vrea performanta portabila pt jocuri si aplicatii mari.

Edited by adelina16, 08 December 2013 - 11:50.


#22
the_engineer

the_engineer

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,915
  • Înscris: 17.08.2013

View Postadelina16, on 08 decembrie 2013 - 11:49, said:

Si eu sunt pro tableta ieftina decat laptop sh vechi si de 4 ori mai scump. Cat e thinkpadul ala greoi al cuiva de aici? vreo 800 lei. Pt ce? ca abia taraie un w7 si un office?

Limitarea tabletelor e data inca de nepotrivirea formatelor la unele fisiere si asta pt ca windows si m$ tine mortis de niste niste standarde care incurca. Dar odata cu inlaturarea astora, ne vom usura, o tableta ieftina va avea fiecare pt net si cateva documente si vom arunca desktopurile si laptopurile in caz ca nu avem nevoie de putere de calcul.

Cred ca viitorul va fi poate chiar al desktopurilor si tabletelor iar laptopurile vor pica. Vor fi doar ceva de lux pt cine vrea performanta portabila pt jocuri si aplicatii mari.

Laptopurile nu vor pica niciodata. Un laptop vechi de 6 ani, 15", single core, cu hard de 80 GB (care abia prinde 45 MB/s maxim) e (trebuie) sa fie pe la 500 lei. Cu atata l-am dat pe al meu acu 3 luni. Incepuse sa bârâie coolerul, l-am spreiat cu R10, si-a revenit, si da, deabia târâia Win 7 pe 32 bit, avea 2 GB DDR2 pe 533 MHz, dar buba era hardul prea lent. Insa mi-am zis, de pica deva de pe placa de baza, aleluia. Mai bine îl vând. Oricum stătea pe post de bibelou.

p.s. Pe un laptop vechi nu se poate pune win 7, doar xp (adica poti daca ai nervi buni).

Tableta cu iesire HDMI pe LED TV si cu tastatura atasata poate fi o solutie de avarie pana iti vin din service componentele defecte de la desktop sa zicem.

Edited by the_engineer, 08 December 2013 - 12:07.


#23
-invata-

-invata-

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 285
  • Înscris: 28.11.2013
Am depasist 15 citate si o sa scriu cu "..."

SfantulLike
Nume model manufactured year. Pe google.


Am testat metoda asta pe cateva modele si cat de cat este buna: La unele modele am reusit doar sa aflu la nivel de "zvon" - adica dinainte sa apara pe piata.



driftking91
Păi cauţi pe net când a fost lansat acel model. Un laptop e făcut din mai multe piese şi materiale, unele laptop-uri mai vechi pot arăta şi funcţiona mai bine decât unele mai noi.


Iti acord dreptate cam in proportie de 80% la ce zici: Restul de 20% este retinere din cauza ca am dat de cateva laptopuri care trageau greu dupa cativa ani de munca pe birou(adica in stare impecabila: folosite cu mouse/tastatura separate): Dupa o perioada incep sa isi spuna varsta: Mai ales hardul.

Sempiternal
Vezi ca daca e adus din nu stiu eu ce tara... e clar cum e adus Posted Image.

Nu ma intereseaza daca este furat: Mie imi este sa nu fie defect/vechi: Ca daca are 5 ani de folosire poate sa fie el impecabil... in interior dupa 5 ani de munca esti la doar un pas sa cedeze ceva.



SperSaTinMinteAcestCont
Goagal!
Poti sa te uiti si la orele de functionare ale hdd-ului. Daca vanzatoru' spune ca este folosit doar 3 luni si observi ca hdd-ul are deja mii de ore lucrate il trimiti la plimbare. De regula nu se oboseste nimeni sa schimbe hdd-ul unui laptop proaspat furat din anglia/germania/spania



Nici nu cred ca s-ar merita sa puna un hard nou.
Ce program folosesc sa vad cate ore are hardul?


December
Vezi aici. Sunt ok


Am dat o privire pe acolo si imi par nitel cam scumpe.



SperSaTinMinteAcestCont
Cit grup sunt printre cei mai vechi in domeniu, au un showroom misto, program de afiliere bun, o gama larga de produse + alte chestii misto. Insa sunt printre cei mai scumpi din Romania. La unele produse au preturi asemanatoare cu cele noi (sau un echivalent al produsului)


Am observat treaba cu preturile: Imi venea in gand ca pot lua de la emag calculator aproape identic cu ce vad pe acolo la core 2 duo.
Ce se pierde in diferenta de hard, sau de 100mhz la procesor... compenseaza ca este nou.

driftking91
Pe lângă preţurile mari, după faza asta: http://www.citgrup.r...-inter-core-i7/ eu nu dau 2 bani pe ei.


Nu ma pricep la calculatoare/teste/procesare: Am cativa ani(vreo 6-7) de cand sunt doar pe laptop/netbook/tableta/telefon... desigur ca am si 2 unitati desktop uitate de timp: Dar nu ma pricep la procesoare/placi de baza/teste.

La mine curiozitatea asta cu vechimea a inceput dupa ce mi-am luat un netbook cu procesor intel atom 1600Mhz si am vazut ca se misca/raspunde mai rapid ca un dual core la 2Ghz si dublu ram, sata 2... a contat enorm ca netbookul avea componente mai noi si se misca mult mai rapid.
Acuma scriu de pe netbook si spun ce pot face pe el fara sa am vreo problema: Ma uit pe Hystory online: Am 5 Adrese de Chrome deschise(astea mananca mult din ram), am 3 programe de yahoo pornite si utorrentul. Si netbookul se misca fara probleme si in clipa asta scriu un mesaj pe forum si merge cat se poate de perfect.
Pe Dual core(laptop) deja pornea ventilatorul si se tura deja de la chrome + un program de yahoo deschis: Netbookul nici nu are ventilatorul pornit pe turatie maxima... ala porneste doar daca dau pe video HD Ready.
Asta mi-a parut un exemplu perfect de un sistem slab(MULT mai slab) care se comporta/raspunde mult mai bine ca un sistem batran - Dar cel putin dublu ca dotare si Laptopul era firma pe langa acerul pe care stau acuma.


adelina16
si daca nu are hardisk? sau are ssd? sau instaleaza sistemul de operare direct in RAM si-l tine in stand by in loc sa-l inchida. E posibil si asta. sau sa-l foloseasca prin retea tot mereu, sau cu stick pe usb. Multi aduc laptopuri fara hard, companiile distrug hardurile sa nu apara datele lor prin alte parti


Cu ssd nu am prea vazut(naiba stie ca asta am cautat: Am cautat laptopuri cu hard peste 5400rpm - sau ssd).
Ma uit ca macar sistemul ala sa fie cu ce scrie pe cutie, sau pe ce gasesc pe google la modelul ala.


shmu
pe bune ca ai inceput sa o iei pe campii? CINE ar face asa ceva? la un amarat de laptop SH???
poa sa aiba si 2 luni laptopu si sa aiba probleme sau sa fie de 10 ani si sa mearga in continuare linistit. varsta nu e un factor important atunci cand iti iei un laptop.

@initiator - ce buget ai? ca asa vorbim de cai verzi pe pereti.


Mesajul asta suna a ceva religios: Sau putin pe logica unui credincios care se lasa in mana Mantuitorului.
Ce cautam sa zic? Varsta conteaza foarte mult(enorm): Un laptop de 5-6 ani in orice stare a fost el folosit: Sa zicem ca deja a intrecut durata de viata declarata de producator si a luat cel putin cateva sute de mini scurturi la priza, plimbari prin temperaturi de vara/iarna si alte astea: Deci aici nu se mai discuta daca merge... este doar o problema de timp pana pica si cat de obosit este el de la atata viata.

Bugetul este doar o mica parte din discutie: Important este cum pot verifica vechimea unui produs.
Bugetul este intre 1500 ron - 2000 ron: Am in gand mai multe variante(placi dedicate, procesoare i5, SSD luat separat... am in discutie mai multe si bugetul poate sa creasca - sau sa coboare in functie de starea de spirit.
Am mai avut o suma de laptopuri/netbookuri SH si sunt foarte imprevizibil cand vine vorba de a cumpara ceva: Poate sa fie o decizie de moment - sau sa fie ceva ce caut: LCD de minim 16 - placa dedicata si alte astea.
Ma gandesc sa imi iau laptop - Dar nu este exclus sa dau netbookul si sa iau altul mai puternic.
Pana la urma singurul lucru sigur este partea de vechime si ce mai pot verifica SH la un Laptop.
Schimb foarte des laptopul/Netbookul: Motivul fiind unul simplu: Am nevoie de mai multe si tot timpul am nevoie de unul pentru deplasare - 1 pentru acasa si un netbook pentru cand stau intins.
Pana acuma am avut destule de patit cu cumparatul asta SH: Am luat ceva sisteme cu belele si treptat am scapat de naivitate/rusine: Acuma iau verificatul in serios si ma uit chiar si in el(logic cu acordul vanzatorului - am scule speciale si nu stric vreun surub sau alte astea).
Pentru mine este incredibil de util sa aflu cat mai multe despre vechime.

slai
E o practica curenta in anumite firme distrugerea hardului, de exemplu la o banca, la casarea unui calculator, hardul se scoate si se distruge. E si un pic de paranoia, dar asta e.

Putina paranoia este potrivita oricarui om: Inainte de vanzare cred ca orice hard trebuie macar formatat/suprascris de cateva ori sa stearga orice urma de "viata ta".

SperSaTinMinteAcestCont
Majoritatea ssd-urilor au atributul "power on hours".
Instalarea sistemului de operare direct in RAM este de domeniul sf-ului, fara un hdd/ssd pe care sa se salveze informatiile la inchidere. (si va fi neaparat nevoie de inchidere)
Iar un stick cu orice sistem de operare pe el are multe limitari. Eu ma indoiesc ca baetii care aduc laptopuri au astfel de cunostinte in domeniu, ei se pricep la alte chestii Posted Image


Eu folosesc Linux pe stick cand am nevoie de ceva Anonim - Fara urme prin PC. Avantajul este ca poti naviga pe orice ai chef fara sa faci praf sistemul de operare permanent de pe hard.

Nero-d
atentie la adus din spania, franta, germania pentru ca au tastatura aiurea (cu caracterele spaniole, frantuzesti, germane dupa caz)
folosit "n" se refera la aspectul general... intr-un fel arata ul laptop folosit 3 luni si cu totul altfel unul folosit 10 ani


Am avut un laptop care avea cateva taste invers: Cred ca Z era Y si Y era Z, probabil inca 2 taste erau diferite: Recunosc ca la cumparare nici nu am observat treaba asta - Eram si mult mai naiv.
Acuma la cumparare am o lista: Verificat sa nu fie parole in bios, verificat sa nu fie umblat in el, verificat daca se incarca, verificat daca merg toate butoanele si mufele, verificat hardul.
Lucrurile astea dureaza - Dar nu deranjeaza ca nici sumele puse in discutie nu sunt asa de usoare.

Ps: Am un laptop impecabil - A stat pe birou cativa ani si a fost folosit cu tastatura/mouse separat si zici ca este nou - are carcasa noua nouta - si ca mine sunt o suma care nu suporta touch-ul si cumpara mouse/tastatura separat si folosesc laptopul ca pe un desktop mobil.


La mine este o mica problema(pentru care inca nu mi-am luat acuma laptop): Am un netbook de 10 si imi pare cam micut pentru stat cateva ore pe net - Vreau minim un ecran de 15... dar parca m-ar interesa un laptop de 17... numai ca acuma incepe un alt gand: Cred ca este putin cam mare un laptop de 17 sa pot sa stau cu el confortabil in pat...Nu stiu ce sa zic.

Arunc un gand nou in discutie: Cat de practic este un laptop de 17? Am vazut o suma care scapa de ele din cauza ca vor mai multa mobilitate si trec pe 15...


Multumesc mult pentru raspunsurile scrise: Nu am cuvinte de cata durere de cap m-ati scapat.

Edited by -invata-, 08 December 2013 - 12:43.


#24
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006

View Post-invata-, on 08 decembrie 2013 - 12:34, said:

Nici nu cred ca s-ar merita sa puna un hard nou.
Ce program folosesc sa vad cate ore are hardul?
Orice program care citeste datele S.M.A.R.T, recomand HD Tune si/sau Acronis Drive Monitor

#25
-invata-

-invata-

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 285
  • Înscris: 28.11.2013

View PostMos_Ilie, on 08 decembrie 2013 - 10:31, said:

Salut,

" atentie la adus din spania, franta, germania pentru ca au tastatura aiurea (cu caracterele spaniole, frantuzesti, germane dupa caz) ".
Layout -ul tastaturii diferă de la ţară la ţară, dar nu tastatura este hotărâtoare.
Tastatura trimite un cod, sistemul de operare îl preia şi conform unui tabel îl transformă într-o literă sau un caracter dintr-un alfabet oarecare ( latin plus diacritice, grecesc, rusesc, armean etc. )
Dacă faci abstracţie de ce e gravat pe tastatură şi instalezi sistemul de operare după kit-ul standard descoperi că tastatura se comportă normal, ca şi cum ar fi în Engleză ( UK, US ).

A văzut cineva vreun laptop cu tastatură de limbă Română ?
Cred ca o sa imi trag la imprimanta toate astea pe o foaie sa stiu si eu pentru ce tara a fost facut.

View Postthe_engineer, on 08 decembrie 2013 - 10:41, said:

Dacă ești sărac, ia-ți o tabletă Serioux (e 200 lei nouă), un hub usb, îi pui mouse, tastatură și ai...laptop frate! Laptopurile / desktopurile second hand nu țin. La desktop mai poți înlocui una alta, dar la laptop nu. Pentru ca majoritatea sunt vechi de 5-6 ani sau mai mult și nu se mai găsesc piese.
Nici nu stiu cum sa raspund la mesajul asta: Este vorba de a avea un avantaj Client, tableta am avut deja una luata cu 2000 de ron si tot nu prea mi-a placut conceptul asta.

Firme ieftine nu iau ca mi-am invatat lectia la cate tepe am luat cu firme de buget: Ba rezolutie prea mica, ba procesor prea slab, ba memorie prea mica etc...

Sunt atras de tableta cu tastatura... dar nu serious - Si nu acuma: Acuma vreau ceva peste 15(sau minim 15) la monitor.

View Postdriftking91, on 08 decembrie 2013 - 10:47, said:

Da, un laptop plin de lag...
Nu prea poti cere mare lucru de la o tableta de 200 de ron.

View Postslai, on 08 decembrie 2013 - 11:24, said:

de exemplu toshiba are modele cu tastatura romana.

si tampenie mai mare ca laptopurile sh nu tin, greu auzi.
io de exemplu acum sunt pe un thinkpad, luat sh, in care am mult mai multa incredere decat in multe laptopuri noi.
Am luat si eu Dell seria D si am fost foarte multumit de el: Doar ca ca acuma SERIA aia are deja? 6-7 ani? Nu se merita sa ma gandesc sa bag nici 200 de ron intr-un laptop asa de vechi.


View Postadelina16, on 08 decembrie 2013 - 11:49, said:

Si eu sunt pro tableta ieftina decat laptop sh vechi si de 4 ori mai scump. Cat e thinkpadul ala greoi al cuiva de aici? vreo 800 lei. Pt ce? ca abia taraie un w7 si un office?

Limitarea tabletelor e data inca de nepotrivirea formatelor la unele fisiere si asta pt ca windows si m$ tine mortis de niste niste standarde care incurca. Dar odata cu inlaturarea astora, ne vom usura, o tableta ieftina va avea fiecare pt net si cateva documente si vom arunca desktopurile si laptopurile in caz ca nu avem nevoie de putere de calcul.

Cred ca viitorul va fi poate chiar al desktopurilor si tabletelor iar laptopurile vor pica. Vor fi doar ceva de lux pt cine vrea performanta portabila pt jocuri si aplicatii mari.
Se gasesc SH laptopuri pe la 1000 de ron cu monitoare touch de 12: Doar ca momentan vreau ceva de minim 15.
Oricum este placut sa vad ce se mai cauta pe piatA: Eu daca mi-am luat din magazin ultimul laptop: Sa zicem ca dupa ce am dat cateva mii de ron pe el... nu prea am mai avut chef sa ma uit pe google cativa ani despre laptopuri.

View Postthe_engineer, on 08 decembrie 2013 - 12:06, said:

Laptopurile nu vor pica niciodata. Un laptop vechi de 6 ani, 15", single core, cu hard de 80 GB (care abia prinde 45 MB/s maxim) e (trebuie) sa fie pe la 500 lei. Cu atata l-am dat pe al meu acu 3 luni. Incepuse sa bârâie coolerul, l-am spreiat cu R10, si-a revenit, si da, deabia târâia Win 7 pe 32 bit, avea 2 GB DDR2 pe 533 MHz, dar buba era hardul prea lent. Insa mi-am zis, de pica deva de pe placa de baza, aleluia. Mai bine îl vând. Oricum stătea pe post de bibelou.

p.s. Pe un laptop vechi nu se poate pune win 7, doar xp (adica poti daca ai nervi buni).

Tableta cu iesire HDMI pe LED TV si cu tastatura atasata poate fi o solutie de avarie pana iti vin din service componentele defecte de la desktop sa zicem.
Depinde la ce iti trebuie laptopul: Mie imi trebuie pentru office - ecran mare si obligatoriu cu Wifi integrat.

View Postgumball3000, on 08 decembrie 2013 - 12:41, said:

Orice program care citeste datele S.M.A.R.T, recomand HD Tune si/sau Acronis Drive Monitor
Sa inteleg ca netbookul meu are doar 223 de zile rulate? Imi pare o cifra cam mica?
Cat de exacte sunt cifrele astea S.M.A.R.T?
Status ID    Current  Worst Threshold Value Description   
OK (01) Raw Read Error Rate 119   99    6 217372699 Number of hardware read errors: 217372699
OK (03) Spin Up Time 99    99    0 0 Spin up time: 0.0 seconds
OK (04) Start/Stop Count 98    98    20 2273   Number of start/stop cycles: 2273
OK (05) Reallocated Sector Count 100   100   36 0 Number of retired sectors : 0
OK (07) Seek Error Rate 81    60    30 145570253 Number of seek errors: 145570253   
OK (09) Power On Hours Count 94    94    0 5365   Number of hours in power-on state: 5365 (223 days)
OK (0A) Spin Retry Count 100   100   97 0 Number of spin up attempts after a spin up failure: 0
OK (0C) Power Cycle Count    98    37    20 2214   Number of power on/off cycles: 2214   
Faile (B8) End To End Error Detection  90    90    99 10   
OK (BB) Uncorrectable Error Count   100   100   0 0 Number of uncorrected reads: 0
OK (BC) Command Timeout 100   99    0 41 Number of times a command was aborted after a timeout: 41
OK (BD) Unknown Attribute    100   100   0 0   
OK (BE) Airflow Temperature 64    30    45 700684828708  Airflow temperature: 36°C
OK (BF) G-sense Error Rate   100   100   0 46   
OK (C0) Unsafe Shutdown Count    100   100   0 240
OK (C1) Load Cycle Count 71    71    0 59093   
OK (C2) Temperature 36    70    0 36 Temperature: 36°C
OK (C3) Hardware ECC Recovered   56    50    0 217372699 Number of error code correction (ECC) errors: 217372699  
OK (C5) Current Pending Sector   100   100   0 0 Number of unstable sectors: 0
OK (C6) Offline Uncorrectable    100   100   0 0 Number of uncorrected errors: 0   
OK (C7) Interface CRC Error Count   200   200   0 0 Number of interface communication errors: 0   
OK (FE) Unknown Attribute    100   100   0 0

Edited by -invata-, 08 December 2013 - 13:06.


#26
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
Sunt 223 zile de functionare continua, daca nu a mai fost schimbat HDD-ul, tot atat are si intreg laptopul.
Judecand dupa nr. de porniri/opriri, eu as zice ca are minim 4 ani.
In unele laptopuri scrie si pe componente data fabricatiei.

#27
AwkwardMe

AwkwardMe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,866
  • Înscris: 19.07.2013
Ca o mica completare la posturile anterioare . .in momentul in care inchizi "clapeta" laptopului, acesta intra in sleep. Orele acelea se inregistreaza doar in power-on state nu si in sleep state.
Sau chiar daca nu inchizi clapeta. . . el intra dupa o perioada in sleep, in functie de setari. Poate tu crezi ca laptopul este "deschis" de dimineata pana seara, dar de fapt nu este.
Tu ai o medie de 2.3 ore pe pornire, nu mi se pare prea mult:)
Poti sa incerci diverse programe, dar eu cred ca-ti vor afisa acelasi lucru.

Edited by SperSaTinMinteAcestCont, 08 December 2013 - 13:21.


#28
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,460
  • Înscris: 09.01.2008

View Post-invata-, on 08 decembrie 2013 - 12:34, said:

Bugetul este intre 1500 ron - 2000 ron: Am in gand mai multe variante(placi dedicate, procesoare i5, SSD luat separat... am in discutie mai multe si bugetul poate sa creasca - sau sa coboare in functie de starea de spirit.
pai daca ai bugetul asta de ce vorbim de un laptop SH?

1. laptopurile mai vechi de 4-5 ani au core 2 duo si ddr2. daca gasesti unu la pretul asta, tampit sa fii sa-l iei

2. la pretul asta poate gasesti un model cu I5 si placa video dedicata SH de acum 1-2 ani. asadar daca are I5, are cel mult 2-3 ani.

3. la bugetul asta poti sa-ti iei linistit asa ceva si ai un laptopu BUN cu 2 ani GARANTIE. ai un procesor bun (NU e castrat si functioneaza la 2,4Ghz), 4gb ram care sunt suficienti pentru majoritatea chestiilor, ai placa video integrata la fel de buna ca majoritatea placilor video din laptopurile de 2000-2500 lei (710m si 720m)

momentan poti sa lasi ssd-ul deoparte pentru ca nu prea te-ar ajuta asa mult pe un laptop pe care poti sa-l tii linistit in stand-by si poti sa stai 3 secunde sa incarce chrome in loc de 1.

#29
adelina16

adelina16

    FOX

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,446
  • Înscris: 07.03.2013

Quote

Pe un laptop vechi nu se poate pune win 7, doar xp (adica poti daca ai nervi buni).
si asta e o mare limitare. Cat vor mai merge programele instalate pe Xp?

#30
-invata-

-invata-

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 285
  • Înscris: 28.11.2013

View Postgumball3000, on 08 decembrie 2013 - 13:11, said:

Sunt 223 zile de functionare continua, daca nu a mai fost schimbat HDD-ul, tot atat are si intreg laptopul.
Judecand dupa nr. de porniri/opriri, eu as zice ca are minim 4 ani.
In unele laptopuri scrie si pe componente data fabricatiei.
Ai intuit bine treaba cu 4 ani: Eu ziceam 3 ani si ceva: Dar tinand cont ca nu sunt primul lui proprietar si dupa ce zicea si fostul: 3 ani de la el in realitate sunt vreo 4 si ceva.

Eu l-am omorat cel mai mult ca oprire din buton: Cand trebuie sa plec nu am rabdare sa opresc toate adresele chrome si yahoo/utorrent si cum treaba asta nu include vreo informatie care trebuie salvata(gen sa lucrez ceva in Exce/word/registru sa trebuiasca sa salvez urc pe internet...) nu mai ma uit sa astept dupa el: Doar tin apasat pe buton cate secunde are nevoie pentru Oprire... doar ca nu stiam ca apare si treaba asta in vreun program.

View PostSperSaTinMinteAcestCont, on 08 decembrie 2013 - 13:19, said:

Ca o mica completare la posturile anterioare . .in momentul in care inchizi "clapeta" laptopului, acesta intra in sleep. Orele acelea se inregistreaza doar in power-on state nu si in sleep state.
Sau chiar daca nu inchizi clapeta. . . el intra dupa o perioada in sleep, in functie de setari. Poate tu crezi ca laptopul este "deschis" de dimineata pana seara, dar de fapt nu este.
Tu ai o medie de 2.3 ore pe pornire, nu mi se pare prea mult:)
Poti sa incerci diverse programe, dar eu cred ca-ti vor afisa acelasi lucru.
Pai nici nu am ce face peste 2-3 ore la calculator: In Office lucrez cam 30/60 de minute, un film de 1-2 ore.
Eu l-am programat sa se opreasca dupa 20 de minute de inactivitate - In felul asta se apuca el si salveaza totul inainte de oprire.

View Postshmu, on 08 decembrie 2013 - 14:48, said:

pai daca ai bugetul asta de ce vorbim de un laptop SH?

1. laptopurile mai vechi de 4-5 ani au core 2 duo si ddr2. daca gasesti unu la pretul asta, tampit sa fii sa-l iei

2. la pretul asta poate gasesti un model cu I5 si placa video dedicata SH de acum 1-2 ani. asadar daca are I5, are cel mult 2-3 ani.

3. la bugetul asta poti sa-ti iei linistit asa ceva si ai un laptopu BUN cu 2 ani GARANTIE. ai un procesor bun (NU e castrat si functioneaza la 2,4Ghz), 4gb ram care sunt suficienti pentru majoritatea chestiilor, ai placa video integrata la fel de buna ca majoritatea placilor video din laptopurile de 2000-2500 lei (710m si 720m)

momentan poti sa lasi ssd-ul deoparte pentru ca nu prea te-ar ajuta asa mult pe un laptop pe care poti sa-l tii linistit in stand-by si poti sa stai 3 secunde sa incarce chrome in loc de 1.
1 - Din cauza asta am zis sa iau rusinea cu mine si sa fac subiectul asta: In felul asta stiu si eu in ce ma bag si subiectul asta mi-a pus pe tava o tona de info. despre verificarea unui laptop... cred ca daca ma apucam eu sa aflu lucrurile astea - Probabil mai luam 2-3 tepe si investeam niste sume aiurea in laptopuri de 4-5 ani.

2 - La I5 ma uitam si eu: Am vazut ca astea sunt quad core.

3 - Bugetul este ca mancarea pusa pe masa: Nu sunt obligat sa mananc totul din farfurie si nici nu trebuie sa fortez desertul.
Am mai patit sa cumpar tablete de 2000 de ron - Laptopuri de 3mii de ron - Cred ca majoritatea de aici pot sa ghiceasca cu usurinta care este partea negativa la treaba asta? Cand m-am saturat de obiectul ala - Nu mi-am luat nici jumatate din el.
Laptopul de 3 mii de ron(unul dintre ele... ca am luat mai multe din magazin): A ajuns sa fie vandut la cineva care stia cum a fost tinut laptopul pe birou si din cauza asta am reusit sa primesc un pret bun.
De atuncea ma feresc mult cand este sa cumpar un lucru nou.

View Postadelina16, on 08 decembrie 2013 - 14:58, said:

si asta e o mare limitare. Cat vor mai merge programele instalate pe Xp?
Majoritatea banuiesc ca inca folosesc XP(ca mine): O.S. asta a fost facut asa de comod/perfect ca Windows o sa mai traga mult si bine pana isi vinde produsele noi care consuma o tona de resurse doar sa porneasca.
Pe un Quad Core cu 8Gb de ram inteleg logica unui sistem mai nou: Are procesorul ce duce - logic este optimizat si mult mai bine.

#31
-invata-

-invata-

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 285
  • Înscris: 28.11.2013

View Postgumball3000, on 08 decembrie 2013 - 13:11, said:

Sunt 223 zile de functionare continua, daca nu a mai fost schimbat HDD-ul, tot atat are si intreg laptopul.
Judecand dupa nr. de porniri/opriri, eu as zice ca are minim 4 ani.
In unele laptopuri scrie si pe componente data fabricatiei.
Ai intuit bine treaba cu 4 ani: Eu ziceam 3 ani si ceva: Dar tinand cont ca nu sunt primul lui proprietar si dupa ce zicea si fostul: 3 ani de la el in realitate sunt vreo 4 si ceva.

Eu l-am omorat cel mai mult ca oprire din buton: Cand trebuie sa plec nu am rabdare sa opresc toate adresele chrome si yahoo/utorrent si cum treaba asta nu include vreo informatie care trebuie salvata(gen sa lucrez ceva in Exce/word/registru) nu mai ma uit sa astept dupa el: Doar tin apasat pe buton cate secunde are nevoie pentru Oprire... doar ca nu stiam ca apare si treaba asta in vreun program.

View PostSperSaTinMinteAcestCont, on 08 decembrie 2013 - 13:19, said:

Ca o mica completare la posturile anterioare . .in momentul in care inchizi "clapeta" laptopului, acesta intra in sleep. Orele acelea se inregistreaza doar in power-on state nu si in sleep state.
Sau chiar daca nu inchizi clapeta. . . el intra dupa o perioada in sleep, in functie de setari. Poate tu crezi ca laptopul este "deschis" de dimineata pana seara, dar de fapt nu este.
Tu ai o medie de 2.3 ore pe pornire, nu mi se pare prea mult:)
Poti sa incerci diverse programe, dar eu cred ca-ti vor afisa acelasi lucru.
Pai nici nu am ce face peste 2-3 ore la calculator: In Office lucrez cam 30/60 de minute, un film de 1-2 ore.
Eu l-am programat sa se opreasca dupa 20 de minute de inactivitate - In felul asta se apuca el si salveaza totul inainte de oprire.

View Postshmu, on 08 decembrie 2013 - 14:48, said:

pai daca ai bugetul asta de ce vorbim de un laptop SH?

1. laptopurile mai vechi de 4-5 ani au core 2 duo si ddr2. daca gasesti unu la pretul asta, tampit sa fii sa-l iei

2. la pretul asta poate gasesti un model cu I5 si placa video dedicata SH de acum 1-2 ani. asadar daca are I5, are cel mult 2-3 ani.

3. la bugetul asta poti sa-ti iei linistit asa ceva si ai un laptopu BUN cu 2 ani GARANTIE. ai un procesor bun (NU e castrat si functioneaza la 2,4Ghz), 4gb ram care sunt suficienti pentru majoritatea chestiilor, ai placa video integrata la fel de buna ca majoritatea placilor video din laptopurile de 2000-2500 lei (710m si 720m)

momentan poti sa lasi ssd-ul deoparte pentru ca nu prea te-ar ajuta asa mult pe un laptop pe care poti sa-l tii linistit in stand-by si poti sa stai 3 secunde sa incarce chrome in loc de 1.
1 - Din cauza asta am zis sa iau rusinea cu mine si sa fac subiectul asta: In felul asta stiu si eu in ce ma bag si subiectul asta mi-a pus pe tava o tona de info. despre verificarea unui laptop... cred ca daca ma apucam eu sa aflu lucrurile astea - Probabil mai luam 2-3 tepe si investeam niste sume aiurea in laptopuri de 4-5 ani.

2 - La I5 ma uitam si eu: Am vazut ca astea sunt quad core.

3 - Bugetul este ca mancarea pusa pe masa: Nu sunt obligat sa mananc totul din farfurie si nici nu trebuie sa fortez desertul.
Am mai patit sa cumpar tablete de 2000 de ron - Laptopuri de 3mii de ron - Cred ca majoritatea de aici pot sa ghiceasca cu usurinta care este partea negativa la treaba asta? Cand m-am saturat de obiectul ala - Nu mi-am luat nici jumatate din el.
Laptopul de 3 mii de ron(unul dintre ele... ca am luat mai multe din magazin): A ajuns sa fie vandut la cineva care stia cum a fost tinut laptopul pe birou si din cauza asta am reusit sa primesc un pret bun.
De atuncea ma feresc mult cand este sa cumpar un lucru nou.

View Postadelina16, on 08 decembrie 2013 - 14:58, said:

si asta e o mare limitare. Cat vor mai merge programele instalate pe Xp?
Majoritatea banuiesc ca inca folosesc XP(ca mine): O.S. asta a fost facut asa de comod/perfect ca Windows o sa mai traga mult si bine pana isi vinde produsele noi care consuma o tona de resurse doar sa porneasca.
Pe un Quad Core cu 8Gb de ram inteleg logica unui sistem mai nou: Are procesorul ce duce - logic este optimizat si mult mai bine.

Edited by -invata-, 09 December 2013 - 08:32.


#32
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006

View Post-invata-, on 09 decembrie 2013 - 08:30, said:

Eu l-am omorat cel mai mult ca oprire din buton: Cand trebuie sa plec nu am rabdare sa opresc toate adresele chrome si yahoo/utorrent si cum treaba asta nu include vreo informatie care trebuie salvata(gen sa lucrez ceva in Exce/word/registru) nu mai ma uit sa astept dupa el: Doar tin apasat pe buton cate secunde are nevoie pentru Oprire... doar ca nu stiam ca apare si treaba asta in vreun program.
Nu este recomandat sa-l inchizi fortat de la buton (prin tinerea apasata a butonului ~5 secunde)
Daca apesi scurt pe butonul de oprire nu are nicio problema, se inchide normal, nu brusc.

#33
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,460
  • Înscris: 09.01.2008

View Post-invata-, on 09 decembrie 2013 - 08:30, said:

3 - Bugetul este ca mancarea pusa pe masa: Nu sunt obligat sa mananc totul din farfurie si nici nu trebuie sa fortez desertul.
Am mai patit sa cumpar tablete de 2000 de ron - Laptopuri de 3mii de ron - Cred ca majoritatea de aici pot sa ghiceasca cu usurinta care este partea negativa la treaba asta? Cand m-am saturat de obiectul ala - Nu mi-am luat nici jumatate din el.
Laptopul de 3 mii de ron(unul dintre ele... ca am luat mai multe din magazin): A ajuns sa fie vandut la cineva care stia cum a fost tinut laptopul pe birou si din cauza asta am reusit sa primesc un pret bun.
De atuncea ma feresc mult cand este sa cumpar un lucru nou.
pai eu ti-am recomandat unul la 1600 lei care face oricum mai mult (adica e la reducere)
daca nu te joci, acel I3 e arhisuficient.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate