![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Linux pe notebook fara hdd
Last Updated: Jan 15 2014 17:47, Started by
fan_ms440
, Dec 04 2013 18:14
·
0

Posted 15 January 2014 - 13:38

Ma intereseaza si pe mine urmatoarele:
1. asa cum s-a discutat aici, vreau sa instalez si eu o distributie Linux pe un stick, conditia este ca nu vreau sesiune live, ci SO-ul pur si simplu pus acolo, pe stick bootabil si sa il pot folosi in orice PC, indiferent daca are sau nu HDD. Sa booteze si sa mearga ca si cum ar fi pe HDD. 2. Sistemele pe care il voi folosi au intre 2 Gb si 8 Gb RAM, deci cel mai putin ar fi 2 Gb, o distributie x64 s-ar misca bine? Mentionez ca stick-ul este 16 Gb USB 3.0 3. Cu www.linuxliveusb.commerge facut asa, sau mai trebuie ceva?? |
Posted 15 January 2014 - 14:42

Salut!
Uite un articol pe tema asta: http://chronicle.com...t-want-to/52931 Eu am incercat un Ubuntu (ca distributie instalata pe USB stick, NU sesiune Live) si n-am fost multumit deloc: - Se misca destul de greu, poate si din cauza ca portul calculatorului era USB v2.0. - Stickul se incinge ca naiba, ceea ce inseamna ca nu va avea viata lunga. |
Posted 15 January 2014 - 17:47

@bonygy
1. De ce instalat pe stick, si nu live? Poti crea un spatiu de "persistance" unde se vor salva toate modificarile si fisierele noi. Alegi o distributie (derivat Ubuntu, pentru a putea avea persistance) care vine cu drivere si aplicatii preinstalate cum ar fi Zorin, preferabil Mint-ului, deoarece AWN se misca mai bine si consuma mai putine resurse decat Cinnamon, care are si probleme cu conexiunea PPPoE, mai precis ii lipseste o zona de administrare a conexiunilor PPPoE. Retine totusi ca aceasta solutie, oricat ai incerca si orice i-ai face, nu iti ofera performantele unei distributii rulate pe HDD. 2. Nu prea are mare importanta. Nu vad ce aplicatii sau activitati ai putea rula tu pe Linux pus pe stick USB, ca sa-ti ocupe mai mult de 1,5G de ram. 3. Merge foarte bine Lili USB Creator: http://www.linuxliveusb.com/ Edited by bibic, 15 January 2014 - 18:01. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users