Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 

Masina electrica de tocat carne - sfaturi, pareri

- - - - -
  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#19
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,303
  • Înscris: 11.08.2003
si mai e ceva, sa tai carnea in bucatele mici, va merge si mai repede la alimentat si n-o fortezi nici pe ea rau.

#20
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,656
  • Înscris: 30.10.2009
Multumesc :)

Offtopic: am auzit ca ar fi bine sa fac usturoiul mujdei de seara si sa il diluez cu apa (nu multa). Ce parere aveti? Nu isi pierde din aroma?

#21
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,303
  • Înscris: 11.08.2003
lasa usturoiul nediluat. poate ca exista vreo logica pe acolo pe undeva, avand in vedere ca oricum il vei pune (toca) si oricum va fi nevoie si de niste apa (calda), dar sa-l faci mujdei pare un fel de "hai sa facem carnea de carnati pasta de hot dog, ca oricum  o mestecam" :)

#22
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,656
  • Înscris: 30.10.2009
Corect.
Cred ca o să-mi fac jurnal din topicul asta :) Cine râde să fie sănătos.

#23
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,696
  • Înscris: 06.10.2012
Altea,

nici mama nu are ferma de porci, dar foloseste de ani de zile o masina de tocat electrica cu care face si carnatii de sarbatori.
Nu s-a stricat niciodata si e folosita frecvent, in sensul ca toaca la ea mereu, nu numai de Craciun.
Nu stiu acum cum o cheama, dar e ceva no-name de pe la Metro luata, la vreo 250 lei acum cativa ani...nu stiu daca Alaska, Platinium, oricum ceva din divizia asta.

#24
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,656
  • Înscris: 30.10.2009
N-as da prea multi bani nici eu, de fapt nici n-o sa dau mai mult de 300 pentru ca imi dau peste cap bugetul :)
Ma tenta sa iau fara accesoriu pentru carnati insa ar trebui sa cer de la cineva si nu fac de-astea. Am imprumutat pe vremuri o rasnita de cafea, a scos fum aprope imediat dupa ce am pornit-o asa ca m-am lecuit de lucrul altuia.

#25
DumitrascuCristi

DumitrascuCristi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 143
  • Înscris: 19.07.2013
Eu am una de la Moulinex si-s foarte multumit. E adevarat ca pretul e mai ridicat pentru Moulinex, dar se merita.

#26
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,656
  • Înscris: 30.10.2009
Mi-ar fi placut ceva ''de firma'' insa ma strange bugetul. Decembrie e luna cu cheltuieli mari,  mi-e teama ca Mosu' o sa considere ca asta-i cadoul meu.
Am ales asta:
http://www.dedeman.r...ann-nm-120.html
Angrenaj metalic si capacitate de prelucrare 90 kg/h (nu scrie nimic de pauza, am citit manualul de utilizare insa la un sfert de ora o culc). Scoate si bucatele triunghi, asta ca sa mai fugaresc carnea cu toporisca :) Pare a fi ce imi trebuie.

Inca o data multumesc pentru sfaturi, mi-au fost utile toate pentru ca habar n-aveam ce sa cumpar. Norocul meu ca n-a vrut sa vanda baiatul ala de la Altex.

Edited by althea, 03 December 2013 - 15:12.


#27
Xenon2006

Xenon2006

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,827
  • Înscris: 03.05.2007

 althea, on 03 decembrie 2013 - 14:52, said:


d'asta am avut eu...cam dupa 1 an, cand am vrut sa o demontez dupa o utilizare, am ramas cu toata partea din fata (cea lucioasa, din plastic) in mana...Precizez ca nu sunt culturist...

#28
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,656
  • Înscris: 30.10.2009
Xenon, am cumparat-o. Are garantie 2 ani asa ca daca ajunge puzzle o duc inapoi :) Sper sa reziste. Are si un senzor care la supraincalzirea motorului decupleaza.
Sper sa nu se intample la 5 minute.
O sa povestesc.

#29
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007

 Mircel, on 02 decembrie 2013 - 19:53, said:

Nu este o glumă, nu te ironizez!
Doar ptr. două victime de Ignat așa ceva este cea mai bună alegere:
Nu e buna. M-am chinuit o zi intreaga sa toc 1 kg de carne si pana la urma am luat una electrica (Rhonson parca ...cea mai ieftina de pe piata) si am terminat treaba in 30 de minute (vreo 10 kg de carne). Mai mult dureaza spalatul, curatatul de grasime si taiatul cubulete decat tocatul.
Asta-i animalul:

Edited by Clovis, 03 December 2013 - 20:18.


#30
Xenon2006

Xenon2006

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,827
  • Înscris: 03.05.2007

 althea, on 03 decembrie 2013 - 17:23, said:

Xenon, am cumparat-o.
O sa povestesc.
S-o folosesti sanatoasa!

#31
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,656
  • Înscris: 30.10.2009
Posted Image

#32
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,656
  • Înscris: 30.10.2009
E buna masina. Cu bucatile de carne taiate in fasii nu prea groase a mers rapid si fara sa se opreasca.
In schimb la umplutul carnatilor nu am putut s-o folosim pentru ca ''impingea'' foarte incet, posibil sa nu o fi montat cum trebuie si nici n-am mai avut rabdare sa ne uitam in cartea tehnica. Noroc ca am avut inspiratia sa luam de la cineva o chestie de genul asta:
http://img06.mercado...i-bucuresti.jpg

La multi ani, sa aveti un an perfect!

#33
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007

 althea, on 08 ianuarie 2014 - 10:41, said:

E buna masina. Cu bucatile de carne taiate in fasii nu prea groase a mers rapid si fara sa se opreasca.
In schimb la umplutul carnatilor nu am putut s-o folosim pentru ca ''impingea'' foarte incet, posibil sa nu o fi montat cum trebuie si nici n-am mai avut rabdare sa ne uitam in cartea tehnica. Noroc ca am avut inspiratia sa luam de la cineva o chestie de genul asta:
http://img06.mercado...i-bucuresti.jpg

La multi ani, sa aveti un an perfect!
La umplutul carnatilor nu trebuie scos cutitul de la masina.Unele nu imping carnea in mat daca nu au cutitul de tocat montat.

PS: Sfat pentru viitorii posesori de masini de tocat electrice. Nu va aruncati la lucruri scumpe. O masina de 100 - 150 ron e arhisuficienta si arhibuna in conditiile in care masina nu se foloseste decat la facut bulion si tocat carne deci de 3-4 ori maxim pe an. Singura cerinta e sa aiba multe accesorii adica multe site si chestia aia de rosii. Si nu va lasati prostiti de vanzatori. Toate au protectie la supraincalzire si mers invers in caz de blocare.

Edited by Clovis, 08 January 2014 - 10:59.


#34
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,303
  • Înscris: 11.08.2003
pentru carnati ai scos sita si cutitele? :)

#35
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007

 sorin147, on 08 ianuarie 2014 - 10:54, said:

pentru carnati ai scos sita si cutitele? Posted Image
Eu nu ca la mine nu umple carnatii fara sita si cutit. Practic mai toc inca odata carnea. Asta e partea nasoala ca ies carnatii cu compozitia prea fina.

#36
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,656
  • Înscris: 30.10.2009

 Clovis, on 08 ianuarie 2014 - 11:01, said:

Eu nu ca la mine nu umple carnatii fara sita si cutit. Practic mai toc inca odata carnea. Asta e partea nasoala ca ies carnatii cu compozitia prea fina.

Exact. Mi se pare absurd ca e conceputa asa. Daca nu aveam masinaria aia de rezerva cred ca pocneam de nervi :D

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate