Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Masina electrica de tocat carne - sfaturi, pareri
Last Updated: Apr 23 2019 10:56, Started by
althea
, Dec 02 2013 19:17
·
0
#1
Posted 02 December 2013 - 19:17
Am doi grasuni guitatori care de Craciun vor pleca de pe lumea asta si de ceva vreme ma tot uit dupa o masina electrica de tocat carne cu accesoriu pentru umplut carnati. Azi cred ca as fi cumparat una daca nu m-ar fi socat vanzatorul de la Altex: m-a intrebat pentru ce imi trebuie si cand a auzit ca pentru facut carnati la taierea porcului a zis ca nu sunt facute pentru uz industrial (!!!)
- Omule, nu am ferma... sunt doi sub 100 de kg fiecare! - Nu conteaza, nu are voie sa mearga mai mult de 10 minute si apoi 10 minute pauza. - Bun, asta inseamna ca dupa 10 minute o pot porni, nu?! - Nu, ca se arde. Nu e pentru uz industrial. Am plecat fara masina, oricum nu cred ca l-as fi putut convinge sa mi-o vanda. Modelul pe care il voiam e asta: http://www.altex.ro/...80b-1800w-negru Firma e din Piatra Neamt. Pe site vad ca nu scrie nimic la descriere, am sperat sa fie mai multe detalii pentru ca la Altex nu i-am putut smulge baiatului cartea tehnica din mana. Nu exagerez cu nimic M-as bucura sa imi spuna cineva de aici daca si cum a folosit masina electrica de tocat cu o astfel de ocazie. Banuiesc ca nu e ok sa mearga mai mult de 10-15 minute fara pauza dar nici nu imi vine sa cred ca nu poti macina cu ea decat pentru 1 - 2 m de carnat cum a zis vanzatorul. Multumesc. |
#2
Posted 02 December 2013 - 19:43
Mai bine le trimiti un mail si le ceri o copie in format electronic a manualului. Adresa de mail o au pe site.
|
#3
Posted 02 December 2013 - 19:45
la banii aia, nu stiu sigur daca intra macar o toporisca Husqvarna, insa sunt sigur ca ar fi mai buni carnatii umpluti cu tochitura-bucati facuta cu toporisca, si in mod sigur ar rezista la procesul tehnologic.
Toporisca Husqvarna are oricum cel mai bun raport pret calitate din lume, daca gasesti fara un adaus comercial nesimtit. Implica insa ceva mai mult timp si efort la manopera, insa gustul si textura sunt din alta clasa, mult mai memorabila. Poti considera usor subiectiva recomandarea mea, deoarece mie nu-mi place carnea tocata fin, si nu-i inteleg rostul. Cu exceptia carnatilor, chiar o gasesc o manopera inutila. Edited by loock, 02 December 2013 - 19:47. |
#4
Posted 02 December 2013 - 19:48
Are carte tehnica, daca prind alt vanzator poate reusesc sa o cumpar insa as vrea sa stiu daca a mai folosit cineva masina electrica atunci cand a luat gatul animalului, deci pentru cantitati mai mari de carne.
Toporisca... nu m-am gandit, exista cu tot cu manuitor? Nu de alta dar ma indoiesc ca al meu sot o s-o mai poata manevra la cata tuica a strans pentru fiert Insa este o idee buna. |
#5
Posted 02 December 2013 - 19:53
Nu este o glumă, nu te ironizez!
Doar ptr. două victime de Ignat așa ceva este cea mai bună alegere: Attached Files |
#6
Posted 02 December 2013 - 20:00
Hmmm... e prima oara cand facem asta si sincer mi-e groaza de atata munca la macinat.
O toporisca si o masina manuala...? Ca doar n-or sa ma puna pe mine sa o tai cu toporisca Edited by althea, 02 December 2013 - 20:01. |
#7
Posted 02 December 2013 - 20:00
Daca vreti masina de tocat carne cat de cat solida mergeti prin magazine o desfaceti si daca are rotile dintate/transmisia din plastic o lasati acolo - majoritatea cred ca sunt facute doar sa toci legume sau alte chestii soft.
|
#8
Posted 02 December 2013 - 20:15
O masina de tocat ce poate procesa mai mult de 2 kg de carne costa de la 700 de lei in sus ! Restul sunt jucarii !
|
#9
Posted 02 December 2013 - 20:24
Eu am luat un moulinex(tot de la altex) am gasit-o redusa de BF de la 400 la vreo 260.Peste o saptamana o ,,testez'' si eu la niste carnati.Cat despre masini de tocat a auzit ,cel putin in cazul celor clasice ,ca cele mai bune sunt cele poloneze,asa ca mai bine iti iei ceva electric polonez.
|
#10
Posted 02 December 2013 - 20:27
Mori frate sa dai la mana. Eu am luat un robot Philips de cativa ani. Il folosesc cam rar, dar de Craciun, cu el toc sau fac carnati. Merge bine, nu asa rapid ca o masina de tocat, dar poti sa bei o tuica fiarta si sa lasi munca pe seama lui.
Totusi, la 300 lei, nu ma astept la un motor puternic. Al meu nu geme daca il grabesc putin, nu simt diferente de turatie intre plin si gol, decat foarte mici. |
|
#11
Posted 02 December 2013 - 21:36
@althea
Ia masina ASTAsi o sa mearga OK. Eu am un VORTEX de 4 ani si de Craciun(si nu numai) fac tocatura la greu: carnati, carne tocata pentru sarmale, amestec de tocatura pentru caltabosi, totul pentru 3 familii! 1/2 ora munceste masina, 1/4 ora beau tuica fiarta! Si ciclul se repeta pana se termina ori carnea, ori tuica!!! Doar sa cauti un atelier de tocilarie unde sa ascuti atat cutitul cat si sitele de la masina de tocat. La limita, si un disc fin de FLEX e bine sa-l ai aproape, sa mai freci cutitul si sitele din cand in cand! |
#13
Posted 02 December 2013 - 22:08
Vortex am si eu, si nu am avut probleme, chiar si cand am tocat cam 10 kg. de carne si am facut carnati din ea. banuiesc ca nu tai porcii o data, (adica in acelasi timp, sa nu creada cineva ca pot fi taiati de 2 ori, asa ca a toca pentru carnatim ce rezulta de la un porc, nu este prea mult. Depinde si cata carne este destinata prepararii carnatilor, daca toata carnea rezultata are aceasta destinatie, atunci sunt necesare mai multe pauze. Daca totusi se observa o incalzire mai puternica a masinii, cate o pauza de 10-15 minute, rezolva pentru un moment problema. Iar tocatul a mers destul de repede, mai repede decat la folosirea masinii manuale. Un criteriu de alegerea a masinii este puterea motorului electric, cu cat acesta este mai puternic, cu atata rezista mai bine o vreme mai indelungata la tocare, fara pauze. Mare grija cu oasele, sa nu scape in carnea de tocat, exista rescul sa distruga angrenajul masinii, care este realizat aproape exclusiv din plastic.
|
#14
Posted 03 December 2013 - 00:42
cam asa ceva am folosit anul trecut (si acum 2 ani) la prepararea carnii dintr-un porc pentru sarmale, carnati, caltabosi, piftele .
am umplut un lighean (d-ala romanesc, de neam prost) din mai multe sesiuni (cam 10 min / 10 min), insa mergea destul de repede. e foarte important sa ai cutitele bune... si aragazul langa (sa nu se raceasca tuica) Attached Files |
#15
Posted 03 December 2013 - 06:33
Mi-a venit inima la loc, credeam ca intr-adevar nu se pot folosi binefacerii tehnologiei la petrecerea de Ignat O sa mearga destul de multa carne la tocat pentru ca sunt multi cei care numara zilele care au mai ramas pana cand ii vor vedea transformati. De-aia mi-era groaza de munca si poate nu atat de invartit cat de desfacut, curatat etc. atunci cand se infunda.
Imi sunt de folos toate sfaturile, multumesc mult. Sarbatori fericite! |
|
#17
Posted 03 December 2013 - 08:42
#18
Posted 03 December 2013 - 08:47
eu asa zic, dupa asta m-am orientat..
uite din descriere: Quote
Masina de tocat carne, 2000 W, capacitate 2, 2 kg / min, functie rotire inversa, carcasa metal, accesorii: 4 discuri de taiere, 4 discuri pentru carnati si prajituri, feliator cu 3 lame, storcator de rosii, mecanism complet metalic, ALB + ARGINTIU mai exista cele profesionale, gen asta |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users