![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Cum alegem un NAS?
Last Updated: Sep 18 2023 18:33, Started by
Ahasverus
, Nov 21 2013 11:39
·
7

Posted 06 January 2014 - 16:15

Va salut pe toti
Am tot citit recenzii dar nu sunt lamurit 100%...si sa va zic de ce.... Vreau sa cumpar un NAS Synology ...pentru uz home...si un pic de small ofice...deci vreau sa-mi tin pe el pagina de web, mailul de office, dar sa pot acces si filme / poze etc...deci vreau bussines/home....si tot citind am ramas cu gandul la Nas Synology 214 play Nas Synology 414 (acesta doar pentru Raid 5) Sunt foarte interesat sa nu pierd informatia stransa de-a lungul anilor.....mia ales pozele ca daca se duc naibi o sa zica nevasta ca vrea sa repete vacantele...si credeti-ma ca ies mult mai bine cu un storage bun decat cu alte vacante ![]() HELP!!! PS: sincer, nu sunt un expert in computere...sunt cu totul si cu totul in alt domeniu...dar vreau sa am o siguranta a datelor stocate, sa pot accesa de oriunde datele (documente/filme/poze)....etc.... Sincer....o sa tin cont sfaturile si experienta voastra...deoarece foarte multi dintre voi sunteti chiar profi profi Multumesc frumos |
Posted 06 January 2014 - 18:40

Vrei cam multe de la un amarat de nas cu procesor Arm si oleaca de RAM.
Nu recomand Mail si webserver. Pt storage, acces si torrente este ok. |
Posted 06 January 2014 - 20:22

Dar pentru storage in sguranta + cloud + backup la computerele de prin casa....?? Este ok cel cu 4 bay? Ce tip de hdd recomanzi? Cele rosii sunt destul de scumpe fata de cele verzi....
|
Posted 06 January 2014 - 23:08

Da, e ok cel cu 2-4 bays.
Poti folosi cu 2 bays si HDD-uri de 3-4 Tb. Orice HDD merge pentru ce vrei tu; sansele ca ambele sa crape sunt mici. |
Posted 14 January 2014 - 20:26

Da, e ok cel cu 2-4 bays. Poti folosi cu 2 bays si HDD-uri de 3-4 Tb. Orice HDD merge pentru ce vrei tu; sansele ca ambele sa crape sunt mici. Salut! Am si eu o intrebare in legatura cu acest subiect. Am doua hdd-uri externe, le pot folosi pe un NAS in loc de hdd-uri interne? si daca da, pe ce model? Eu vreau sa il fososesc doar pentru a-mi pastra pozele in siguranta. Am deja cele doua hdd-uri externe, care sunt la fel, si sunt de 2T. |
Posted 24 January 2014 - 14:45

salutare,
Ma intereseaza o solutie de backup in retea pe RAID1 (2xhdduri) si care sa ofere posibilitatea de backup atat de pe windows cat si de pe Mac. E important ca viteza de citire/scriere sa fie una buna. Partea de personal cloud de asemenea mi se pare interesanta. M-am oprit la Synology DS214 dar cu tot cu 2x3TB WD Red ajung cam la 2000ron. Alte recomandari? |
Posted 24 January 2014 - 14:51

Posted 24 January 2014 - 15:06

Cu Xpenology ai ceva similar (aproape identic ca soft) cu posibilitatea instalarii a 12 harduri.
Poti si doar 2 x3 TB, cam 600 lei+placa baza 350+memorie150+carcasa (100-200)<<2000 lei. Mai ai avantajul in cazul defectarii unei componente, fata de un Synology clasic. Nu ai suportul tehnic al firmei, ci doar pe forum. |
Posted 24 January 2014 - 16:58

Salut! Am si eu o intrebare in legatura cu acest subiect. Am doua hdd-uri externe, le pot folosi pe un NAS in loc de hdd-uri interne? si daca da, pe ce model? Eu vreau sa il fososesc doar pentru a-mi pastra pozele in siguranta. Am deja cele doua hdd-uri externe, care sunt la fel, si sunt de 2T. poti, intereseaza-te ca sunt in lista de hdd acceptate de producatorul nas-ului. |
Posted 28 January 2014 - 23:14

Va salut pe toti Am tot citit recenzii dar nu sunt lamurit 100%...si sa va zic de ce.... Vreau sa cumpar un NAS Synology ...pentru uz home...si un pic de small ofice...deci vreau sa-mi tin pe el pagina de web, mailul de office, dar sa pot acces si filme / poze etc...deci vreau bussines/home....si tot citind am ramas cu gandul la Nas Synology 214 play Nas Synology 414 (acesta doar pentru Raid 5) Sunt foarte interesat sa nu pierd informatia stransa de-a lungul anilor.....mia ales pozele ca daca se duc naibi o sa zica nevasta ca vrea sa repete vacantele...si credeti-ma ca ies mult mai bine cu un storage bun decat cu alte vacante ![]() HELP!!! PS: sincer, nu sunt un expert in computere...sunt cu totul si cu totul in alt domeniu...dar vreau sa am o siguranta a datelor stocate, sa pot accesa de oriunde datele (documente/filme/poze)....etc.... Sincer....o sa tin cont sfaturile si experienta voastra...deoarece foarte multi dintre voi sunteti chiar profi profi Multumesc frumos Edited by dcrst755, 28 January 2014 - 23:23. |
|
Posted 29 January 2014 - 09:14

Salut! Am si eu o intrebare in legatura cu acest subiect. Am doua hdd-uri externe, le pot folosi pe un NAS in loc de hdd-uri interne? si daca da, pe ce model? Eu vreau sa il fososesc doar pentru a-mi pastra pozele in siguranta. Am deja cele doua hdd-uri externe, care sunt la fel, si sunt de 2T. P.S. USB Station-ul meu zace nefolosit acum. Daca te intereseaza, da-mi un PM. |
Posted 12 March 2014 - 13:11

Dupa o experienta nefericita cu un NAS Zyxel (soft instabil care pica des, la un moment dat s-a resetat la setarile de fabrica), jucaria a fost vanduta si s-a achizitionat un HP ProLiant cu Intel® Celeron® G1610T. Nu aveam nevoie decat de un server FTP cu trafic mare, stabil si configurabil. Zyxel-ul cand avea mai multi clienti care transferau in acelasi timp, crapa. Or fi la moda NAS-urile, or merge ele acasa pentru un utilizator normal, dar intr-un regim mai intens, nu par a fi mai bune ca serverele clasice.
|
Posted 12 March 2014 - 14:00

Vestea buna e ca poti rula xpenology ff bine pe HP proliant
![]() |
Posted 12 March 2014 - 14:18

Da... Si iti trebuie curs ca sa il folosesti.
De multa vreme nu am mai vazut os asa de neergonomic. M-am jucat cu el in VM si am cedat psihic. Dsm zburda ![]() |
|
Posted 12 March 2014 - 14:34

eu nu am reusit sa pun in functiune xpenology (rog ajutor daca se poate)
Freenas l-am scris pe un usb stick de 4 gb si gata a bootat perfect, a detectat corect hdd-uri si placa de retea (probat in cateva computere) crearea volumelor si sharing-ul sunt simple, performante excelente, mult peste un computer cu windows 7 folosit ca file server, cu incarcare de 15-16 useri restul de functii... nu am reusit mare lucru din interfata, dar are shell comenzi programate si incerc sa invat ceva comenzi de linux, deocamdata rsync si tar am invatat ![]() in schimb are bug-uri, fiecare versiune vine cu cate unul: ba nu merg conturi utilizatori pe share (doar root), ba odata ce umpli share-ul cu date se blocheaza si nu poti sterge decat din linia de comanda, ba nu scrie pe ntfs..) avantajul major la freenas este ca rulaza direct de pe stick usb, e rapid si stabil (deocamdata, are doar vreo 10 zile de functionare ) |
Posted 12 March 2014 - 14:40

Xpenology ruleaza tot pe pe stick sau microSD.
La serverul HP ai posibilitatea se pui pe placa de baza un microsd (eu am unul antic de 1 gb) si pe el rulezi xpenology. |
Posted 12 March 2014 - 14:41

Unde te-ai oprit la instalarea Xpenology?
in principiu, daca hardul e ok (am tot incercat pe un calculator, si nu am reusit nici direct, nici in masina virtuala), (nu ar trebui sa ai probleme cu HP ) mai e problema cu scosul stick-ului. In cazul in care nu il scoti, e suprascris la instalare, Problema cu adresa placii de baza se poate rezolva si ulterior. E nevoie de schimbare pentru WOL si/sau pentru a lucra cu mai multe statii. Edited by lori_2001, 12 March 2014 - 14:42. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users