Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Unde vedem parada militara Bucure...

Inregistrare audio fara consimtam...

Cum pun protectie in Google Walle...
 Soba din tabla pentru atelier.

HIT and RUN - (Fuga dupa adevar)

Proiect Erasmus -Vaccin si test pcr

Identificare dioda zenner
 Cont SPV pentru PFA?

Spalare instalatie termica

afisare eroare centrala termica e...

Probleme cu un PDF in Adobe Reader
 NHA,NBA

Scartait placute frana

Contract imprumut PFA

Comoditatea se plateste(si in Ung...
 

Synology DSM 4.3 in VirtualBox

- - - - -
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
Ahasverus

Ahasverus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,157
  • Înscris: 22.10.2006
Cum sa rulezi Synology DSM 4.3 in VirtualBox.
In cazul meu pe un Hackintosh, cu OS X 10.9.

1. Descarcati si instalati VirtualBox (free) pentru sistemul vostru de operare.
2. Descarcatii extensiile (Oracle VM VirtualBox Extension Pack), tot de pe link-ul de mai sus.
3. Descarcati DSM 4.3
4. Convertiti fisierul IMG in format VDI. Asta se face cu o simpla linie de comanda.

VBoxManage convertdd  file.img file.vdi

4.1 Imaginii VDI obtinute, creatii un back-up!

5. Creati o masina virtuala - Linux - Other Linux (64 biti)
Attached File  1.png   105.55K   99 downloads

6. In setarile masinii virtuale, puneti exact ca in imaginea de mai jos la retea.
Mac-ul folosit este: 00223208D63C

Attached File  2.png   146.57K   102 downloads

7. La Storage, stergeti tot ce exista si adaugati in controler IDE + unul SATA.

Attached File  4.png   76.76K   92 downloads

La controlerul IDE adaugati ca HD imeginea VDI creata la pct 4.

La controlerul SATA adaugati un HDD nou, dinamic, de minim 8Gb

Attached File  3.png   168.33K   75 downloads

8. Instalati si rulati Synology Assistant.

Attached File  5.png   51.24K   61 downloads
Ar trebui sa detecteze NAS-ul virtual Synology.
Click dreapta si selectati Install, folosiind fisierul PAT din arhiva DSM 4.3

Attached File  6.png   50.33K   50 downloads

Punenti o parola si apasati OK.

Attached File  7.png   79.3K   37 downloads Attached File  8.png   60.8K   47 downloads

Ar trebui sa mearga totul ok, pana la sfasit.

9. Restartati masina virtuala si porniti Synology Assist.
Click dreapta pe Synology si selectati Connect.

Attached File  9.png   55.16K   45 downloads

Asta e tot.

P.S. Daca dupa restartul de la pct 9 masina virtuala va da Grub Error 22, atunci inchideti masina virtuala, inchideti VirtuaBox si inlocuiti pe HDD fisierul VDI cu cel din back-up (pct 4.1)

#2
lori_2001

lori_2001

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,016
  • Înscris: 16.09.2006
Foarte interesant.
Am creat o masina virtuala sub Win.Am avut initial eraorea cu grub 22, insa pana la urma am intrat in interfata NAS.
Am intampinat probleme la crearea volumului, nu a vrut nici manual, nici automat, mesajul fiind  ca nu se pot crea volume mai mari de 108 T.
Ori hardul virtual era de 8G.
Acum ma chinui sa fac un hard virtual de marime fixa. Poate asa va merge.

#3
lori_2001

lori_2001

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,016
  • Înscris: 16.09.2006
Am reusit in final, cu un disc virtual ( cel sata) de 35 de GygaB.
Cel putin ca simulator, e excelent.
Tocmai incepusem sa testez OwnCloud. Si XPEnology e o varianta de bagat in seama.

#4
Ahasverus

Ahasverus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,157
  • Înscris: 22.10.2006
Nu conteaza marimea, eu merg pe 8 Gb, dar sper ca ai partitia formatata NTFS (pt win) sau HFS+ pt mac.

#5
lori_2001

lori_2001

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,016
  • Înscris: 16.09.2006
Am facut portforward, EZ de la synology nestiind sa lucreze cu Gargoyle, desi TP-Link 1043 avea in lista.
Am reusit sa accesez "statia" cu ftp, si sa copiez pe si de pe ea.
M-am conectat si pe portul 5000, de administrare.
Urmeaza sa testez si celelalte facilitati.

#6
lori_2001

lori_2001

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,016
  • Înscris: 16.09.2006
Am instalat  de test si pachetul photo station.
S-a instalat ok, si apoi s-a configurat usor, inclusiv la acces extern.

Cel  putin penrtu testare si scolarizare, e mai mult decat ok.

#7
dcrst755

dcrst755

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 26.08.2008
din pct meu de vedere nu este ok photo station pentru ca nu stie sa caute decat in directorul photo facut de el. Daca a gasit cineva o solutie sa-l faca sa caute si in alte directoare personalizate rog sa-mi spuna si mie.

#8
dcrst755

dcrst755

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 26.08.2008
apropo....care dintre voi mai are probleme la DSM din VirtualBox cu File Station care nu se deschide. Toate versiunile virtuale care le-am incercat au avut aceeasi problema. Ciudat este ca daca pun DSM pe alt calculator File station merge. Care sa fie buba?

#9
lori_2001

lori_2001

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,016
  • Înscris: 16.09.2006
Nu am probleme cu File Station.

#10
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 21,661
  • Înscris: 22.05.2003
Problema este la Java vs Browser OS.

pe un OS de 64 de biti, poti insta 2 versiuni de Java - 32 si 64 biti.
Browserele pot accesa doar Java specifica lor (32/64).

Din cate stiu eu, doar IE e pe 64 de biti, dar doar daca este pornit intr-un anumit fel, nu direct.

Pe mac lucrurile stau si mai aiurea cu Chrome, care e pe 32 de biti, iar Java doar pe 64...

 dcrst755, on 22 noiembrie 2013 - 20:20, said:

din pct meu de vedere nu este ok photo station pentru ca nu stie sa caute decat in directorul photo facut de el. Daca a gasit cineva o solutie sa-l faca sa caute si in alte directoare personalizate rog sa-mi spuna si mie.

Pai nu are acces in alte directoare, e normal asta.
In plus, o astfel de cautare ti-ar omora jucaria Synology.

http://forum.synolog...p?f=202&t=71994

#11
lori_2001

lori_2001

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,016
  • Înscris: 16.09.2006
M-am jucat putin cu Download managerul.
Am descarcat cu 3-4 MB/s, prin masina virtuala si nas, ca fel ca direct, fara limitari suplimentare.
Mi-a placut foarte mult partea cu motoarele de cautare, am adaugat cele pe care le folosesc de obicei, tpb si youtube.
Am intampinat si o problema, odata adaugat, nu am mai putut sa sterg adresa, desi eram conectat cu drepturi de admin.

#12
dcrst755

dcrst755

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 26.08.2008

 Adm, on 23 noiembrie 2013 - 02:52, said:

Pai nu are acces in alte directoare, e normal asta.
In plus, o astfel de cautare ti-ar omora jucaria Synology.

http://forum.synolog...p?f=202&t=71994

dintr-un anumit pct de vedere ai dreptate, dar, eu de exmplu am pozele si filmuletele personale intr-un alt director (cu alt nume). Eu voiam sa-i specific ca libraria lui Photo Station sa caute in directorul care il dau eu si nu in cel implicit Photo. Nu am dorit niciodata sa-mi caute in tot NAS-ul, ci doar in alt director decat cel implicit.

Edited by dcrst755, 24 November 2013 - 19:33.


#13
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 21,661
  • Înscris: 22.05.2003

Quote

Hi,
thank you for the inquiry.
Unfortunately this feature is not supported, Photo Station can only access the media files under 'photo' share folder. I apologize for your inconvenience. However, I have passed this message to our developers and product management group. They will have more research on such feature. Hopefully we will be able to support this feature in our future DSM releases. Thank you for bringing this issue to our attention.

If you have any great suggestions or feature requests, please follow this link:
http://www.synology....us.php?lang=enu

http://forum.synolog...hp?f=17&t=50183

#14
dcrst755

dcrst755

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 26.08.2008
mersi. da stiam si eu asta. tocmai de aceea am spus la inceput ca nu-mi place Photo Station.

#15
lori_2001

lori_2001

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,016
  • Înscris: 16.09.2006
Am vrut sa mut "nas"-ul pe alt calculator, cu un hard disk separat, si mi-am pus problema maririi hard diskului virtual.
Am gasit o solutie, poate foloseste si altora:
http://www.webdesign...h.81ovGBpk.dpbs

If you are using snapshots, you need to DELETE all of them before resizing the VDI! If you have already attempted to resize the VDI without deleting the snapshots, then hopefully you have backups of the virtual machine’s files + any xml files located in ~/.VirtualBox on Linux.
This is for VirtualBox running on Linux, Mac, and Windows. I found the Mac solution in the comments, and there may be some more tips I may have missed to add here.
HERE WE GO:
Using Windows as a Host
Open the command prompt and enter:
# C:\Program Files\Oracle\VirtualBox\VboxManage.exe modifyhd YOUR_HARD_DISK.vdi --resize SIZE_IN_MB
Using Mac as a Host
open a Terminal session (not sure if that is what it is called in Mac, hehe) and type:
# /Applications/VirtualBox.app/Contents/MacOS/VBoxManage modifyhd YOUR_HARD_DISK.vdi --resize SIZE_IN_MB
Using Linux as a Host
open a Terminal session and type:
# VBoxManage modifyhd YOUR_HARD_DISK.vdi --resize SIZE_IN_MB

#16
lori_2001

lori_2001

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,016
  • Înscris: 16.09.2006
Am gasit o modalitate de instalare si pe x86, nu numai pe 64.
http://xpenology.com...613d2db3348e18b
Insa din pacate, nu  am reusit sa instalez, asta in masina virtuala.
Poate mai incearca si altcineva.

#17
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
Mie, synology assistant nu mi-a detectat nas-ul virtual.
p.s. am 2gb ram win7 versiunea x86 dar procesorul suporta x64 bit (este un intel celeron p4600)?

Edited by Zinus, 05 May 2014 - 17:39.


#18
lori_2001

lori_2001

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,016
  • Înscris: 16.09.2006
Dupa bootare, ai ajunns la faza sa vezi "datastation login:" ?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate