Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 

Motorola Moto G

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
9351 replies to this topic

#9253
Gif2D

Gif2D

    💯 Coffee addicted!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,882
  • Înscris: 21.02.2005
Nu știam că este dinamovist. Posted Image

Posted Image

#9254
Lesbianu

Lesbianu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,088
  • Înscris: 07.01.2006
Este "dinamovist" de Liverpool! Posted Image

#9255
Gif2D

Gif2D

    💯 Coffee addicted!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,882
  • Înscris: 21.02.2005
Atunci nu ar trebui să fie prezentă indigestia de la „0-4 fromhagi”…

#9256
danmerezeanu

danmerezeanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 15.04.2009
Daca de mine e vorba ( :) ) atunci va linistesc. Nu m-au mia interesat echipele romanesti de pe vremea cand hagi inca era la Sportul Studentesc... Alte vremeuri, alt fotbal... asa ca acum sunt "voiajor". Ma atasez mai degraba de un stil de joc, de un antrenor, un jucator si prin transfer si de clubul la care joaca. Asa ca... sunt interesat de cateva cluburi (vreo trei din Anglia - desi culoarea albastra e mai palida de cand Drogba  si Mou au terminat-o cu Chelsea :) , doua din Germania, unul din Spania.... si cam atat in ce priveste fotbalul) - stiu ca apare aiurea, dar la varsta mea imi permit sa fac ce greseli vreau :) . Si.... mai sunt si alte sporturi pe luma.... (Ronnie for ever, chiar si atunci cand pierde lamentabil) :). Si mai sunt si altele (rugby, handbal, etc) dar.... gata cu offtopic-ul.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Sa zic atunci cate ceva si despre Mi A1. Incep cu concluzia -  numai de bine. Mi-a confirmat tot ce se spune despre el in review-uri. As zice ca Mi A1 e un Nexus 6P ceva mai slab, evident insa cu o autonomie net superioara :).
Chiar mi-am corupt niste colegi de la facultate sa il cumpere si ei (din China, pentru ca vine 11.11 acum - similarul lui "Black Friday" - si vor fi reduceri consistente - daca ma gandeam.... asteptam :) ).
Revenind, la software sta bine - vine cu 7.1.2 - peste care vin update-urile de securitate lunare; si are promis si Android 8 pana la sfarsitul anului - deci aici nimic de reprosat. Am putut sa il "Pixel 2-izez" fara probleme, (Pixel 2 Launcher, Wallpaper-urile live de Pixel 2) - asta pentru scurta vreme caci telefonul a ajuns pe mana sotiei asa ca l-am intors la stock ca sa nu am discutii cand vin update-urile :) . Telefonul s-a miscat bine (doar la live Wallpaper-urile de Pixel 2 parca l-am simtit ezitand un pic, dar doar un pic).
Ca experienta de utilizare, nu am sesizat vreun lag vizibil (cei 3.5 GB de RAM raportati sunt mai mult decat suficienti ca sa nu ajungi sa ii umpli prea usor.
Senzorul de amprenta - bine amplasat pe spatele telefonului, rapid si fara erori; este implementata aceeasi functionalitate ca la Nexus/Pixel (swipe up/down pentru inchis/afisat ecranul de notificari).
Conectivitate - OK -  WiFi (2.4, respectiv 5 GHz), 4G (testat pe Digi), BT, telefonie - ireprosabil. Pot sa dau si cifre dar nu stiu daca sunt relevante - ajunge sa spun ca nu am avut nici un fel de probleme privind viteza si stabilitatea conexiunilor.
(Bonus - port de infrarosu, plus aplicatia de telecomanda universala de la Xiaomi - am reusit sa o configurez ca sa controlez cu ea functiile principale ale tuturor electronicelor din casa (TV-uri, AC...) )
Camera - OK, dar asta nu e domeniul meu forte (sunt mai degraba genul de fotograf "point and shoot"). Pot doar sa spun ca pozele mi s-au parut cam la nivelul celor facute cu Nexus 6P (adica mediu si peste medie), dar nu am testat chiar toate scenariile.
Despre baterie tot lucruri bune (dar, cum baza mea de comparatie e alcatuita doar din Nexus-uri asta nu e o surpriza). Ajunge sa spun ca acum la 28 de ore de la incarcare bateria e la 65%, cu 1:08 ore SOT. Cum e pe mana sotiei e normal sa scoata o autonimie impresionanta, dar in mod normal as miza pe macar 4-5 ore SOT. Eventual o sa fac un test cu un video in bucla (de obicei folosesc Home HD de pe Youtube) si ma astept sa imi confirme ipoteza. Evident discut de SOT-ul cu stralucirea la maxim.
In ce priveste modul in care sta in mana, mie mi-a fost totul la indemana (dar asta e normal avand in vedere ca vin de pe Nexus 6P si Nexus 6). La fel si sotiei,desi "amprenta" e clar mai mare decat a Nexus 5-ului folosit inainte. Evident e intr-o husa Nillkin - asta si pentru ca sa nu stea pe masa ecranul sau inelul de la camere (nu holster caci doar eu apreciez asa ceva in familie :) ).
Nu pot spune nimic concret despre root, TWRP si alte lucruri de genul asta. Nu am apucat sa testez inainte sa dau telefonul pe mana sotiei (doar m-am documentat un pic) si acum nu mai am nici o sansa (tin la linistea mea - nu vreau sa imi pun "seful" in cap :) ).

Per total, un telefon reusit - un foarte bun raport pret/performanta. Si avand in vedere ca e inrolat in Android One... prajitura e si mai dulce... macar 8.1 zic ca o sa primim la el - prin Xiaomi desigur; despre 9.0 ma cam indoiesc, dar cine stie....

Edited by danmerezeanu, 04 November 2017 - 12:56.


#9257
racedaemon

racedaemon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 296
  • Înscris: 20.01.2008
Ca înlocuitor de Moto G acum mă uit la HTC U11 Life, varianta cu Android One. Pare solid. Minusuri fața de A1 sunt lipsa mufei de 3.5mm și bateria mai mică. În schimb are protecție IP67, NFC, compas și procesorul este puțin mai capabil. Ecranul este mai mic la U11 Life dar pe ăla nu îl pun la minusuri deoarece cred că 5.5 inch e prea mult.

Cred că m-aș putea obișnui cu poziționarea bizară a mufei de căști/încărcare și oricum mă bate gândul să trec la căști bluetooth. Singura mare problemă posibilă ar fi capacitatea bateriei. Dacă nu ține cât Moto G-ul din 2013 cu aceiași utilizare i-aș face retur instant.

Ăsta e un review a variantei pentru US cu 3GB RAM și Sense UI.
https://www.gsmarena...review-1677.php

Păreri?

#9258
xcit

xcit

    afara ninge linistit si in casa arza-te-ar focu'

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,885
  • Înscris: 29.06.2006
dane, gif2d abia asteapta sa iti schimbe culorile la avatar :)))) ca sa elimnam confuziile

#9259
danmerezeanu

danmerezeanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 15.04.2009
:) Red is the color of my hair! OK, a palit de-a lungul vietii, au inceput sa apara si fire albe...
Pe de alta parte, se cam potriveste:Manchester United are rosu (si alb), Liverpool are rosu, Bayern Munchen sa nu mai vorbim, Real Madrid are alb... Doar Borussia iese din schema (si Chelsea, dar aici.... m-am mai potolit fata de acum 5 ani :) )... Nu ma luati la alergat.... cum am zis, sunt mai degraba suporter al unei anumite atitudini de joc...
Asa ca... multumesc de oferta dar....daca vreau stiu sa imi schimb si singur avatarul (doar eu mi l-am facut :) )

#9260
danmerezeanu

danmerezeanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 15.04.2009

View Postracedaemon, on 04 noiembrie 2017 - 12:57, said:

Ca înlocuitor de Moto G acum mă uit la HTC U11 Life, varianta cu Android One.
........
Păreri?
La o prima vedere, U11 Life pare un pic peste Mi A1 in ce priveste performantele (si e si un pic mai nou pe piata :) ).
Ca minusuri principale ale lui U11 Life as considera:
- spatiul de stocare (32 GB fata de 64 GB)
- RAM-ul (3GB versus 4GB) - asta nu e atat de importanta totusi
- bateria (display-urile au aceeasi rezolutie, chiar daca diagonale un pic diferite) deci ma astept sa consume cam la fel - nu stiu insa daca U11 Life va avea mai multa autonomie ca Moto G
Mi A1 are si avantajul ca poti folosi 2 SIM-uri (daca iti trebuie, desigur :) )
Camera - avantaj HTC (cel putin pe hartie)
NFC - avantaj HTC (daca il folosesti; eu il cam dezactivez de obicei, as prefera sa fi avut IR pe Nexus-urile mele in loc e NFC :) ).
Rezistenta la praf/apa - evident avantaj HTC
Pretul - mi se pare tot un avantaj al lui Mi A1 (nu foarte mare, e drept)

Cred totusi ca U11 ar trebui vazut "in carne si oase" inainte de a lua o decizie.

#9261
racedaemon

racedaemon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 296
  • Înscris: 20.01.2008
U11 Life cu Android One (singura varianta care ajunge in Europa) se pare ca are 4GB RAM si 64GB spatiu de stocare.

In ceea ce priveste bateria chiar nu stiu ce consuma mai mult. Tin minte ca am citit pe undeva ca principalul consumator este backlight-ul ce consuma mai mult cu cat ecranul are suprafata mai mare. Poate ca procesorul mai eficient compenseaza consumul cauzat de rezolutia mai mare. Oricum,  chiar ma sperie ce zic astia prin reviewuri de U11 Life. Vorbesc de 4 ore SOT, Moto G ajungand si la 7 ore SOT. Probabil ca au activat permanent bluetooth-ul si stau numai pe date mobile cu ecranula la luminozitate maxima. Altfel nu imi explic cum ajung la asa cifre.

#9262
Gif2D

Gif2D

    💯 Coffee addicted!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,882
  • Înscris: 21.02.2005
@xcit: Pârâciosule! :D

@DanMerezeanu: Mulțumesc pentru review! Îl așteptam de ceva timp și mă miram că nu apar notificări relaționate cu Mi A1. Un alt review de la AA.
P.S.: Nu atentez la avatar sau la preferințele fotbalistice. :)

De Moto X4 Android One nu am auzit încă păreri, deși prețul de 399€ este oarecum problematic, raportat la Mi A1.

#9263
danmerezeanu

danmerezeanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 15.04.2009
@Gif2D:
Relax! Stiu ca era o gluma (asta e, te-a bagat @xcit la apa fortat, caci de la el a plecat supozitia Posted Image ). Evident nici cu @xcit nu am vreo suparare Posted Image . Macar sa avem noi doar probleme de genul asta.

Revenind la subiectul Android One si telefoanele lui, Mi A1 mi se pare totusi cel mai bun compromis pret/performanta. Cat despre autonomie... sunt sceptic ca vreun telefon din seria asta va avea autonomia lui Moto G, din cauza display-ului mai mare ca diagonala si numar de pxeli... Asta e trista realitate in care traim azi...
Apropo, review-ul asta de Mi A1 l-am citit si eu zilele trecute... Am zis insa sa nu mai insist pe tema caci am facut destul off-topic zilelel astea :) .

Edited by danmerezeanu, 06 November 2017 - 18:37.


#9264
xcit

xcit

    afara ninge linistit si in casa arza-te-ar focu'

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,885
  • Înscris: 29.06.2006
stai linistit ca eu sunt caine, asa ca si mie imi plangea sufletul....dar na, trecem peste, vis-a-vis de tine a fost o gluma...ai inteles tu ;) gif a aruncat-o, eu i-am dat retur....si aia e...mai radem ce dracu sa facem

#9265
danmerezeanu

danmerezeanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 15.04.2009
No problem man. In tribul celor care vor Android pur (Nexus, Moto G...) suntem de toate culorile. Si ne intelegem :) .

#9266
racedaemon

racedaemon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 296
  • Înscris: 20.01.2008
Este foarte greu de gasit un inlocuitor pentru Moto G :(

Mi A1 a ajuns acum la "garajul de calculatoare" cu 990 lei dar are problemele mentionate anterior, butoane "invers" si lipsa compas
HTC U11 Life a aparut la precomanda pe www.htc.com/ro/ dar costa 1760 lei... cam mult
Pe Moto X4 cu android one nici nu il iau in calcul avand in vedere pretul si spatele din sticla care mi se pare o gluma proasta. Nu e de ajuns ca poti sparge ecranul, trebuie sa ai grija si de spatele telefonului... stupid.

#9267
racedaemon

racedaemon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 296
  • Înscris: 20.01.2008
Am mai adaugat pe lista de candidati la inlocuirea moto g-ului si Nokia 7. Problema e ca inca nu se aude nimic de el in Europa, e cam scump, are spatele din sticla si se pare ca nu are led de notificare (posibil sa fie dezactivat in Europa "datorita sudiilor de piata").

E chiar interesant cum un telefon de 4 ani care a costat ~800 lei nu poate fi inlocuit acum decat cu telefoane care costa dublu. Si asta cu compromisuri. Nu stiu acum pe cine sa injur. Pe Google ca a vandut Motorola sau pe Samsung ca au obligat Google sa vanda. :(

Si o corectie, se pare ca Mi A1 are compas.

#9268
geekos

geekos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,874
  • Înscris: 27.04.2008
De acord cu tine. A crăpat G 2014 care i l-am dat soacrei și i-am comandat in grabă un G5.
Mi-ar fi plăcut un Nokia, macar ca sa-l testez, dar era mai scump, iar pe Moto M n-am avut timp să-l googalesc.

#9269
Gif2D

Gif2D

    💯 Coffee addicted!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,882
  • Înscris: 21.02.2005
Review la HTC U11 Life.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/jVP86eCK7u8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#9270
Gif2D

Gif2D

    💯 Coffee addicted!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,882
  • Înscris: 21.02.2005

Android Developers Blog said:

Starting today we're rolling out an update to the Android 8.1 developer preview, the last before the official launch to consumers in December. Android 8.1 adds targeted enhancements to the Oreo platform, including optimizations for Android Go (for devices with 1GB or less of memory) and a Neural Networks API to accelerate on-device machine intelligence. We've also included a few smaller enhancements to Oreo in response to user and developer feedback.
Sursa.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate