Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Retragere bani din cont inainte d...

Plata cu cardu si bacsisu

Primire bani din Danemarca prin N...

Alerta securitate Fedora Linux 40...
 Problemuțe sistem audio ma&#...

Renovare balcon

installation has failed there was...

Montura polara.....
 Sfat inchiriere locuinta unei per...

Sursa stereo -> amplif mono

Dan Blondu vs. Marian Piciu

Side - Antalya
 Nume fetita - international dar c...

A fost lansat MX Linux 23.3

Pompa bazin gradina

Nici pescarii nu mai sunt ce-au f...
 

Așa merge un abonament Gigabit de la R.D.S.

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
6153 replies to this topic

#6067
rogerlecoco

rogerlecoco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,052
  • Înscris: 18.02.2004

Vizualizare mesajogo, pe 28 iunie 2023 - 19:07, a scris:

Ubiquiti ER-8-XG
Misto router-ul.
Eu am incercat pe un Netgate XG7100 (pe cand aveam si Business si rezidential) si n-am reusit.
Avand in vedere ca gateway-ul era intotdeauna 10.0.0.1, PFsense+ nu prea vedea cum trebuie cele 2 WAN-uri nici pentru load balancing, nici pentru LAG.
Ai putea sa-mi zici mai multe despre cum ai reusit?
Multumesc.

#6068
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,550
  • Înscris: 07.03.2006
Nu stiu cum e la pfsense, dar next hop la un tunel (cum e pppoe) e interface-ul respectiv (pppoeX / pppoeY daca sunt 2) nu ip-ul local ce il primesti via pppoe de la rds (10.0.0.1).
Cauta next hop interface (sau static interface-route, ceva de genul asta) in help-ul de la netgate sigur e mentionat cum se face in cazul unui tunel (pppoe/wireguard/etc).
Iti pot da paste un exemplu de config din edgerouter si sa cauti echivalenta in pfsense, daca te ajuta.


#6069
rogerlecoco

rogerlecoco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,052
  • Înscris: 18.02.2004

Vizualizare mesajogo, pe 29 iunie 2023 - 09:22, a scris:

Nu stiu cum e la pfsense, dar next hop la un tunel (cum e pppoe) e interface-ul respectiv (pppoeX / pppoeY daca sunt 2) nu ip-ul local ce il primesti via pppoe de la rds (10.0.0.1).
Cauta next hop interface (sau static interface-route, ceva de genul asta) in help-ul de la netgate sigur e mentionat cum se face in cazul unui tunel (pppoe/wireguard/etc).
Iti pot da paste un exemplu de config din edgerouter si sa cauti echivalenta in pfsense, daca te ajuta.
Ar fi util. Multumesc mult.

#6070
StefanRO

StefanRO

    Hai noroc straine

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,759
  • Înscris: 06.03.2018
Oare nu cumva se trag sforile?

De ce îmi apare LTE când eu am făcut pe Digi🤣

Attached Files



#6071
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,550
  • Înscris: 07.03.2006
nu stiu cum e in pfsense - ce e mai jos se aplica doar pt edgerouter-ele de la ubiquiti.
mai jos doar configuratie ce tine de next-hop.
1. pppoe  isi face singur default route (auto) - trebuie sa fie none - ca sa poti defini tu manual dupa aceea care sa fie next hop
trebuie setat pt fiecare tunel pppoe in parte (vezi pppoe 0 si 1 in cazul de mai jos)
set interfaces ethernet eth4 pppoe 0 default-route none
set interfaces ethernet eth5 pppoe 1 default-route none




mai jos config-ul pt load balance (sunt 4 conexiuni mai jos: 2 pppoe / 1 ip static de la alt provider / si un back-up pe LTE)

Spoiler


#6072
rogerlecoco

rogerlecoco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,052
  • Înscris: 18.02.2004
Multumesc mult

#6073
narciso

narciso

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 811
  • Înscris: 18.03.2009
https://rcs-rds.spee...e2-29f36391e264

#6074
gabrielmilea

gabrielmilea

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,824
  • Înscris: 02.12.2013
Pare-se ca sunt ceva probleme in aceasta noapte cu serverele DNS.

#6075
rogerlecoco

rogerlecoco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,052
  • Înscris: 18.02.2004

 gabrielmilea, on 04 iulie 2023 - 01:59, said:

Pare-se ca sunt ceva probleme in aceasta noapte cu serverele DNS.
Nu cred ca mai sta nimeni cu serverele DNS implicite de la RDS.

#6076
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,441
  • Înscris: 18.01.2020
Eu stau, atat pe IPv6 cat si pe v4, am timp mic de raspuns cu ele si nici macar nu au dat vreo eroare, bine, eu am setat sa faca interogare la toate si sa imi trimita raspunsul de la cel care a raspuns primul.

#6077
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,867
  • Înscris: 07.02.2003

 rogerlecoco, on 04 iulie 2023 - 12:15, said:

Nu cred ca mai sta nimeni cu serverele DNS implicite de la RDS.
Cum sa nu... sunt cele mai rapide. Cred ca mai toata lumea sta cu alea.

 gabrielmilea, on 04 iulie 2023 - 01:59, said:

Pare-se ca sunt ceva probleme in aceasta noapte cu serverele DNS.
Au mers normal.

Edited by andreic, 04 July 2023 - 13:43.


#6078
deathnite

deathnite

    Veteran

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,439
  • Înscris: 08.06.2005
Majoritatea nu stiu ce e DNS sau nu ii intereseaza cat timp merge netul.

#6079
gabrielmilea

gabrielmilea

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,824
  • Înscris: 02.12.2013

Vizualizare mesajandreic, pe 04 iulie 2023 - 13:23, a scris:

Cum sa nu... sunt cele mai rapide. Cred ca mai toata lumea sta cu alea.


Au mers normal.
Nu au mers asa normal. Stiu ce inseamna o problema DNS. Routerul conectat, accesai google sau alte pagini, yok. Accesam folosind direct IPul paginii, mergea. Cum am trecut pe CloudFlare, toate bune. Valabil pentru 3 dispozitive. Cat despre DNS alternativ. Va spun eu, prea putini folosesc.

#6080
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,441
  • Înscris: 18.01.2020
Sa stii ca poate "crapa" si DNS-ul din routerul tau, nu doar cel al providerului Posted image
Prin schimbarea din cel "servit" de ISP cu unul alternativ ai restartat si procesul si si-a revenit prin "magie" Posted image
Routerul actioneaza drept un server DNS pentru clientii sai din LAN, precum si client DNS care la randul sau isi ia "datele", adica face forward request-urilor catre un upstream DNS, DNS care cele de mai multe ori este cel alocat automat de provider.
Deci "buba" nu e neaprat la ISP-ist, poate fi si la nivel local, chiar in LAN-ul tau.

Edited by Rares95, 16 July 2023 - 13:09.


#6081
gabrielmilea

gabrielmilea

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,824
  • Înscris: 02.12.2013

Vizualizare mesajRares95, pe 16 iulie 2023 - 13:02, a scris:

Sa stii ca poate "crapa" si DNS-ul din routerul tau, nu doar cel al providerului Posted image
Prin schimbarea din cel "servit" de ISP cu unul alternativ ai restartat si procesul si si-a revenit prin "magie" Posted image
Routerul actioneaza drept un server DNS pentru clientii sai din LAN, precum si client DNS care la randul sau isi ia "datele", adica face forward request-urilor catre un upstream DNS, DNS care cele de mai multe ori este cel alocat automat de provider.
Deci "buba" nu e neaprat la ISP-ist, poate fi si la nivel local, chiar in LAN-ul tau.
Nu te contrazic, dar am avut problema la doua adrese in acea noapte. A fost de scurta durata. Se intampla. Nu trebuie sa fie neaparat o problema la nivel national.

#6082
gabrielmilea

gabrielmilea

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,824
  • Înscris: 02.12.2013
De exemplu, si sambata, si azi, au fost intreruperi de 2-3 ore. Probleme cu fibra, ca nu a mers nici televiziunea. Poate or implementa 2,5 gbps.

#6083
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,441
  • Înscris: 18.01.2020
Lucrările de mentenanță/modernizare se fac atunci când impactezi cel mai puțin clienții, adică, noaptea. La fel face și DIGI, mereu au oprit serviciile noaptea după 2, in general in timpul săptămânii, nu weekend.
Headend-urile lor sunt "configurate" ceva in genul, sper sa nu mă înșel, daca o fac, aștept colegi "din interior" sa vina cu completări/modificări:
RF VIDEO OLT, 1550nm, broadcast CATV
GPON OLT, 1490nm + 1310nm
FWM OLT, echipament final, ia cele trei lungimi de unda si le "combina" pe F.O.
RDS a avut două "tipuri" de rețele in planul lor de "marea GPON-izare", adică FTTHv1, doar internet via GPON, CATV separat, coaxial din FTTB și FTTHv2, după modelul "schemei" de mai sus, toate cele trei serviciile pe aceeași rețea fizica, folosindu-se de lungimi de unda, ONT-uri cu ieșiri RF sau simple mininoduri optice.
Daca pica toate 3 serviciile ori e un fibercut(cel mai des), ori o problema tehnica la FWM OLT, ori ceva mai "sus", in funcție de cum au ei configurată rețeaua, la CATV știu sigur că e via MultiCast-IP după preluarea din București, programe care apoi sunt encodate și multiplexate pe RF DVB-C, Mai apoi, conversie la f.o.

Edited by Rares95, 17 July 2023 - 20:28.


#6084
mrsh

mrsh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 166
  • Înscris: 14.10.2007
T:\yt-dlp>speedtest -B -s 11494
   Speedtest by Ookla
	  Server: Digi (RCS & RDS) - Bucharest (id: 11494)
		 ISP: Digi Romania
Idle Latency:	1.98 ms   (jitter:  0.18ms, low: 1.82ms, high: 2.15ms)
	Download:  109.95 MiB/s (data used: 407.5 MiB)
				 5.39 ms   (jitter:  0.65ms, low: 1.73ms, high: 7.61ms)
	  Upload:  110.69 MiB/s (data used: 401.4 MiB)
				32.76 ms   (jitter:  1.89ms, low: 1.36ms, high: 38.17ms)
Packet Loss:	0.0%
  Result URL: https://www.speedtest.net/result/c/4017fff8-2615-4f27-b997-3c321072eb73
T:\yt-dlp>speedtest -B -s 36998
   Speedtest by Ookla
	  Server: RETN - Amsterdam (id: 36998)
		 ISP: Digi Romania
Idle Latency:   39.91 ms   (jitter:  0.12ms, low: 39.80ms, high: 40.03ms)
	Download:  110.32 MiB/s (data used: 1.4 GiB)
				41.78 ms   (jitter:  8.54ms, low: 36.29ms, high: 340.84ms)
	  Upload:  112.09 MiB/s (data used: 1.2 GiB)
				96.62 ms   (jitter:  27.49ms, low: 38.37ms, high: 289.12ms)
Packet Loss:	0.0%
  Result URL: https://www.speedtest.net/result/c/bcc05ff4-9505-4cda-a2a8-84767231d626
T:\yt-dlp>speedtest -B -s 31120
   Speedtest by Ookla
	  Server: RETN - Frankfurt (id: 31120)
		 ISP: Digi Romania
Idle Latency:   32.37 ms   (jitter:  0.35ms, low: 32.19ms, high: 32.82ms)
	Download:  111.42 MiB/s (data used: 1.4 GiB)
				39.15 ms   (jitter:  2.48ms, low: 33.70ms, high: 294.24ms)
	  Upload:  112.08 MiB/s (data used: 1.0 GiB)
			   138.79 ms   (jitter:  44.38ms, low: 34.24ms, high: 341.06ms)
Packet Loss:	0.0%
  Result URL: https://www.speedtest.net/result/c/89e918b3-1b11-4e70-81fb-c8b1e6d27114



Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate